Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, dimitrisOS said:

αξίζει ; Θα έχω κανένα θέμα με τηλέφωνο ή ταχύτητες ;

αν το χρησιμοποιησεις μαζι με το speedport τοτε πρεπει να προσεξεις να μην εχεις 2 nat .οποτε θελει ppooe passthrough να παιξει.

β.αν θες να αντικαταστησεις το speedport τοτε προσωπικα θα πηγαινα για fritz που ειναι δοκιμασμενο.οσο θυμαμαι αλλαζεις dns αλλα μπορω να το τσεκαρω. λιγο πιο ακριβο μεν αλλα πολυ καλυτερο απο tp link.

ή μπορούμε από το interface του Pi Hole να ρυθμίσουμε κάτι ώστε να δουλέψει ;

για αυτο δεν εχω αποψη. ουτε αν μπορεις στο συγκεκριμενο router του οτε να αλλαξεις dns. δεν το εχω ψαξει.

• Like 1
  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν το χρησιμοποιησεις μαζι με το speedport τοτε πρεπει να προσεξεις να μην εχεις 2 nat .οποτε θελει ppooe passthrough να παιξει.

β.αν θες να αντικαταστησεις το speedport τοτε προσωπικα θα πηγαινα για fritz που ειναι δοκιμασμενο.οσο θυμαμαι αλλαζεις dns αλλα μπορω να το τσεκαρω. λιγο πιο ακριβο μεν αλλα πολυ καλυτερο απο tp link.

για αυτο δεν εχω αποψη. ουτε αν μπορεις στο συγκεκριμενο router του οτε να αλλαξεις dns. δεν το εχω ψαξει.

όχι για αντικατάστησα θέλω να μην μπλεχτώ πιο πολύ μετά 

Δημοσ.
6 minutes ago, dimitrisOS said:

όχι για αντικατάστησα θέλω να μην μπλεχτώ πιο πολύ μετά 

αν δεν θες πολυπλοκες λυσεις και θες κατι που ειναι καλο και παιζει τοτε πας σε fritz!box. να υποθεσω μιλαμε για vdsl γραμμη σωστα?

σορρυ δεν καταλαβα καλα αυτο που απαντησες.θες να κανεις αντικατασταση ή να βαλεις κατι αλλο απο πισω? αν βαλειςκατι αλλο απο πισω απ οτο speedport τοτε θα μπλεξεις με παραπανω ρυθμισεις απο οτι να βαλεις πχ ενα fritz.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν δεν θες πολυπλοκες λυσεις και θες κατι που ειναι καλο και παιζει τοτε πας σε fritz!box. να υποθεσω μιλαμε για vdsl γραμμη σωστα?

σορρυ δεν καταλαβα καλα αυτο που απαντησες.θες να κανεις αντικατασταση ή να βαλεις κατι αλλο απο πισω? αν βαλειςκατι αλλο απο πισω απ οτο speedport τοτε θα μπλεξεις με παραπανω ρυθμισεις απο οτι να βαλεις πχ ενα fritz.

ότι πιο απλό υπάρχει, ναι vdsl οπτική ίνα cosmote

Δημοσ.
9 minutes ago, dimitrisOS said:

ότι πιο απλό υπάρχει, ναι vdsl οπτική ίνα cosmote

περιμενε., αλλο οπτικη ινα αλλο vdsl. το vdsl ειναι χαλκος μεχρι το καφαο και μετα οπτικη.η οπτικη ινα (ftth) ειναι οπτικη μεχρι το σπιτι.αν συνδεεις τηλεφωνικο καλωδιο στην dsl υποδοχη του speedport τοτε εχεις vdsl οποτε πχ το FRITZ!Box 7530ax ειναι πολυ καλο και featureproof.

αν ομως εχεις στο speedport ethernet καλωδιο στην wan που παει σε ont τοτε εχεις ftth

Δημοσ.
16 ώρες πριν, poulinos είπε

περιμενε., αλλο οπτικη ινα αλλο vdsl. το vdsl ειναι χαλκος μεχρι το καφαο και μετα οπτικη.η οπτικη ινα (ftth) ειναι οπτικη μεχρι το σπιτι.αν συνδεεις τηλεφωνικο καλωδιο στην dsl υποδοχη του speedport τοτε εχεις vdsl οποτε πχ το FRITZ!Box 7530ax ειναι πολυ καλο και featureproof.

αν ομως εχεις στο speedport ethernet καλωδιο στην wan που παει σε ont τοτε εχεις ftth

έχω οπτική ίνα έχω μέχρι μέσα στο σπίτι, που πάω πρώτα στο ont και μετά στο speedport 

Δημοσ.
3 hours ago, dimitrisOS said:

έχω οπτική ίνα έχω μέχρι μέσα στο σπίτι, που πάω πρώτα στο ont και μετά στο speedport 

η μια λυση θα ηταν Fritz! router να βαλεις.θα μπορουσες να βαλεις και fritz με οπτικη ινα κατευθειαν αλλα επειδη θελει ont id για να σε αναγνωρισει το OLT θα πρεπει να το δωσεις βλαβη να ερθει τεχνικος και να του πεις να δηλωσει το Ont id του fritz για να παιξεις. Πολλοι το εχουν καταφερει.αλλιως μενει το Olt και μπαινει ενα fritz ως router μετα το Ont.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

η μια λυση θα ηταν Fritz! router να βαλεις.θα μπορουσες να βαλεις και fritz με οπτικη ινα κατευθειαν αλλα επειδη θελει ont id για να σε αναγνωρισει το OLT θα πρεπει να το δωσεις βλαβη να ερθει τεχνικος και να του πεις να δηλωσει το Ont id του fritz για να παιξεις. Πολλοι το εχουν καταφερει.αλλιως μενει το Olt και μπαινει ενα fritz ως router μετα το Ont.

Κατανοητό...

Τότε με τον πιο οικονομικό τρόπο για την δοκιμή για αρχή

Τι ρυθμίσεις θέλει από το pihole; Γιατί στον υπολογιστή πχ έβαλα την ip του pihole

Screenshot2025-03-14185203.png.ef1415d643dc350585355f690746c0a1.png

Δημοσ.
On 14/03/2025 at 18:54, dimitrisOS said:

Κατανοητό...

Τι ρυθμίσεις θέλει από το pihole; Γιατί στον υπολογιστή πχ έβαλα την ip του pihole

δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε PI hole οποτε i have no idea.

6 hours ago, jogatore said:

@dimitrisOS

Παρε ενα fritz και μην ψαχνεσαι. Στοιχιζει κατι παραπανω αλλα ειναι κορυφη.

ισχυει.

2 hours ago, dimitrisOS said:

Το 7590 ?

αν πας σε σκετο router με wan μπορεις να πας σε 7530,7590,7530ax,7590ax, 7690, 4040,4060. αναλογως τι χαρακτηριστικα θες.

αν πας σε ftth τοτε τρια μοντελα παιζουν. 5690pro,5590,5530. εδω βεβαια οπως εγραψα πιο πανω για να παιξουν θελουν λιγο διαδικασια. (αν πας δηλαδη σε ftth κατευθειαν και οχι σε wan)

Δημοσ.
On 14/03/2025 at 18:54, dimitrisOS said:

Κατανοητό...

Στον DNS του υπολογιστή θα βάλεις την IP του pihole. Εδώ δλδ 192.168.0.66.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, MiJ16 είπε

Στον DNS του υπολογιστή θα βάλεις την IP του pihole. Εδώ δλδ 192.168.0.66.

Τώρα πρόσεξα ότι έβαλα 1.66 .....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...