Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή DNS στο Speedport Plus 2

huh112h

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να είσαι καλά infinity ευχαριστώ πολύ. Είχα πρόβλημα με αποσυνδέσεις και η vodafone δήλωσε βλάβη στον OTE. Τελικά άλλαξαν δυο καλώδια σε 2 κουτιά. Έτσι ακριβώς το είπε. Ήταν ξεχαρβαλωμένα. Τώρα δεν έχω αποσυνδέσεις αλλά βλέπω τρελά FEC και κάποια CRC οπότε λέω να δοκιμάσω το speedport μήπως και μειωθούν.

22 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

Δεν υπάρχει τρόπος να παίξει η τηλεφωνία.

RXSRX.JPG

Επεξ/σία από AURION
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Spoiler
On 23/05/2024 at 15:18, acostas13 said:

Λοιπον παραθετω εδω λυση για οποιον εχει raspberry-pi:

Πας στο router και του κλεινεις τον DHCP

01.png.d0aed3309a94327b8d088e82b9c08620.png

μετα πας στο web interface tou pi-hole (dns server σε raspberry pi) και ανοιγεις dhcp server εκει.

Βαζεις και οποιους dns servers θες στην 2ρη καρτελα και gg!

02.png.e9cc685c768bba602eb5e06809cba63a.png

Αν θέλεις να βάλεις unbound;

WeQh5sL.png

Δεν πρέπει το ρούτερ να βλέπει dns το pi;

On 05/06/2024 at 23:45, AURION said:

Καλησπέρα. Έχω ένα Arcadyan speedport plus 2. Tο έβαλα σε γραμμή vodafone 50άρα και όπως μπήκε χωρίς να πειράξω κάτι λειτουργεί κανονικά αλλά βλέπω διαφορετική DHCP Ending Address. Είναι καλύτερα να βάλω αυτή που έχει το μόντεμ της vodafone; Μήπως γνωρίζετε αν πρέπει να αλλάξω κάτι άλλο ώστε να λειτουργεί σωστά ή δεν υπάρχει πρόβλημα να το αφήσω όπως είναι; Όσο για voip ενώ έχω τους κωδικούς δεν κάνει σύνδεση. Αυτό βέβαια μάλλον δεν μπορεί να αλλάξει γιατί είναι άλλου πάροχου και προφανώς είναι κλειδωμένες κάποιες prefix ρυθμίσεις αν κατάλαβα.

το dhcp ειναι για το εσωτερικο σου δικτυο.οτι θες κανεις εσυ. εσυ οριζεις το start και το end και το ποσο μεγαλο ειναι το Pool. για την τηλεφωνια δεν ειναι παντα ευκολο.θα πρεπει να μπεις σαν admin και θα πρεπει να φτιαχτει σωστα η τηλεφωνια για να βγει απο το αναλογο Interface που βγαινει η vodafone Πχ vlan id 837. και αλλαγη οι servers και τα παντα.

On 05/06/2024 at 23:50, infin1tyGR said:

Δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

Δεν υπάρχει τρόπος να παίξει η τηλεφωνία.

μονο αν τον αφηνει να πειραξει τα παντα στην τηλεφωνια.

1 minute ago, poulinos said:

μονο αν τον αφηνει να πειραξει τα παντα στην τηλεφωνια.

Προφανώς δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα στο Speedport Plus 2, και γενικά σε router παρόχων.

7 minutes ago, infin1tyGR said:

Προφανώς δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα στο Speedport Plus 2, και γενικά σε router παρόχων.

αν εχεις admin /root στοιχεια σε αφηνει. ΑΑΑΑΑνννν τα εχεις παντα.

• 1 μήνα μετά...

Eιχα ενα προβλημα στην γραμμη και ηρθε ο τεχνικος της Cosmote και το εφτιαξε. Επειδη ειχα το speedport entry 2i μου το αλλαξε με το plus 2 (Arcadyan) επειδη ηταν παλιο. Πριν το αλλαξει τον ρωτησα αν αλλαζει DNS και μου ειπε να κανονικα. Προφανως τελικα δεν αλλαζει απ'οτι καταλαβαινω.

Εγω χρειαζομαι την αλλαγη σε διαφορες συσκευες (windows και android) θελω μια κεντρικη λυση. Να παρω ενα router και να το βαλω η υπαρχει αλλος τροπος?

Μπορείς να το αλλάξεις στο Arcadyan. Δες στις ρυθμίσεις του DHCP Server. (Νομίζω μπορείς και στο WAN connection αλλά έχω δει να αναφέρουν προβλήματα στην τηλεφωνία όσοι το άλλαξαν από εκεί)

• Like 1

28 minutes ago, infin1tyGR said:

Μπορείς να το αλλάξεις στο Arcadyan. Δες στις ρυθμίσεις του DHCP Server. (Νομίζω μπορείς και στο WAN connection αλλά έχω δει να αναφέρουν προβλήματα στην τηλεφωνία όσοι το άλλαξαν από εκεί)

Εχω διαβασει το thread αλλα δεν εχω καταλαβει πως το κανεις. Υπαρχoυν οδηγιες για το dhcp που ειπες? Γιατι με αυτα δεν το εχω πολυ.

42 minutes ago, ardi21 said:

Εχω διαβασει το thread αλλα δεν εχω καταλαβει πως το κανεις. Υπαρχoυν οδηγιες για το dhcp που ειπες? Γιατι με αυτα δεν το εχω πολυ.

λογικα καπου θα εχει  lan και dhcp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, poulinos said:

λογικα καπου θα εχει  lan και dhcp

Αυτο εννοεις? Αν ναι μπορεις να μου πεις τι αλλαζω? Γιατι στο προηγουμενο modem ηταν διαφορετικο το menu και ειχα δει ενα video στο yt. Για αυτο δεν εχω βρει τιποτα. Θελω να βαλω DNS της Cloudfare. 1.1.1.1 και 1.0.0.1 για secondary. Απ'οτι βλεπω για IPV6 δεν αφηνει.

Στην δευτερη φωτο, που ειναι για WAN, μπορεις να αλλαξεις και τα δυο. Αυτο ειναι κατι διαφορετικο που ειπε και ο φιλος πιο πανω? Εχω μπερδευτει λιγο.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-08-02 201501.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-08-02 201849.png

Επεξ/σία από ardi21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, ardi21 said:

Αυτο εννοεις? Αν ναι μπορεις να μου πεις τι αλλαζω? Γιατι στο προηγουμενο modem ηταν διαφορετικο το menu και ειχα δει ενα video στο yt. Για αυτο δεν εχω βρει τιποτα. Θελω να βαλω DNS της Cloudfare. 1.1.1.1 και 1.0.0.1 για secondary. Απ'οτι βλεπω για IPV6 δεν αφηνει.

Στην δευτερη φωτο, που ειναι για WAN, μπορεις να αλλαξεις και τα δυο. Αυτο ειναι κατι διαφορετικο που ειπε και ο φιλος πιο πανω? Εχω μπερδευτει λιγο.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-08-02 201501.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-08-02 201849.png

στην δευτερη καρτελα που βαλες μπορεις να τα αλλαξεις.δες και σε ipv6 ποιοι ειναι αφου δεν σε αφηνει να τους απενεργοποιησεις.

αλλιως στην πρωτη βαλε manually αντι για proxy να δουμε τι εμφανιζει ως επιλογες

αν αλλαζουν σε lan even better(πρωτη καρτελα)

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο πρώτο screenshot που έστειλες, στην τελευταία γραμμή στο τμήμα του IPv4 θα επιλέξεις DHCP DNS Mode: Manually και στο πεδίο που θα σου βγάλει εισάγεις 1.1.1.1.

Ομοίως για το τμήμα IPv6 παρακάτω, όπου επιλέγεις κι εκεί Manually και συμπληρώνεις 2606:4700:4700::1111

Προσωπικά δεν θα το άλλαζα από το WAN setting (2ο screenshot σου) για τον λόγο που έγραψα στο προηγοούμενο μήνυμα.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 2
  • Thanks 1

12 minutes ago, infin1tyGR said:

Στο πρώτο screenshot που έστειλες, στην τελευταία γραμμή στο τμήμα του IPv4 θα επιλέξεις DHCP DNS Mode: Manually και στο πεδίο που θα σου βγάλει εισάγεις 1.1.1.1.

Ομοίως για το τμήμα IPv6 παρακάτω, όπου επιλέγεις κι εκεί Manually και συμπληρώνεις 2606:4700:4700::1111

Προσωπικά δεν θα το άλλαζα από το WAN setting (2ο screenshot σου) για τον λόγο που έγραψα στο προηγοούμενο μήνυμα.

To εκανα και δειχνει να δουλευει γιατι μπαινω σε σελιδα που πριν δεν εμπαινα. Ευχαριστω και τους δυο σας.

• Like 1

21 minutes ago, ardi21 said:

To εκανα και δειχνει να δουλευει γιατι μπαινω σε σελιδα που πριν δεν εμπαινα. Ευχαριστω και τους δυο σας.

μια χαρα.να το χαρεις το νεο router

• Like 1

• 1 μήνα μετά...
Στις 2/8/2024 στις 9:01 ΜΜ, infin1tyGR είπε

Όταν λες συμπληρώνεις , το προσθέτεις στο υπάρχων ή σβήνεις ότι είχε και βάζεις αυτό ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...