Lefo1911 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους, Ενδιαφέρομαι να φέρω κάποια αυτοκίνητα από Γερμανία, θέλω μια πρόβλεψη για το πόσο θα μου βγουν περίπου τα έξοδα εκτελωνισμου. Επειδή όμως θέλω να δοκιμάσω διαφορά αυτοκίνητα για να δω τι με συμφέρει δεν θέλω να ενοχλώ συνέχεια εκτελωνιστες για να ρωτάω. Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάπου που μπορώ να έχω μια εκτίμηση για τα έξοδα. Βρηκα το συγκεκριμένο σαιτ https://ektelonistiki.gr/υπολογισμός-τέλους-ταξινόμησης-2/amp/ παρ' όλα αυτά τα τελευταία πεδία δεν ξέρω πως να τα συμπληρώσω (από το "4χ4 SUV/ATV και μετά). Εννοεί αν είναι πχ 4χ4 SUV το αμάξι, αν ναι πόσα χρόνια πρέπει να συμπληρώσω; Πείτε μου παρακαλώ αν είναι καλό αυτό το εργαλείο και αν γνωρίζετε κάποιο άλλο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Επειδή έχει ξαναφερθεί το θέμα. Πλέον, σε ελάχιστες περιπτώσεις σε συμφέρει να φέρεις αυτοκίνητο από το εξωτερικό. Ίσως, ο μόνος λόγος είναι εάν βρεις κάποιο πολύ ακριβό αυτοκίνητο σε τιμή ξεφτίλα από ιδιώτη ξένο, που για κάποιον λόγο δεν το πρόλαβε άλλος στη χώρα του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Lefo1911 είπε Καλησπέρα σε όλους, Ενδιαφέρομαι να φέρω κάποια αυτοκίνητα από Γερμανία, θέλω μια πρόβλεψη για το πόσο θα μου βγουν περίπου τα έξοδα εκτελωνισμου. Επειδή όμως θέλω να δοκιμάσω διαφορά αυτοκίνητα για να δω τι με συμφέρει δεν θέλω να ενοχλώ συνέχεια εκτελωνιστες για να ρωτάω. Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάπου που μπορώ να έχω μια εκτίμηση για τα έξοδα. Βρηκα το συγκεκριμένο σαιτ https://ektelonistiki.gr/υπολογισμός-τέλους-ταξινόμησης-2/amp/ παρ' όλα αυτά τα τελευταία πεδία δεν ξέρω πως να τα συμπληρώσω (από το "4χ4 SUV/ATV και μετά). Εννοεί αν είναι πχ 4χ4 SUV το αμάξι, αν ναι πόσα χρόνια πρέπει να συμπληρώσω; Πείτε μου παρακαλώ αν είναι καλό αυτό το εργαλείο και αν γνωρίζετε κάποιο άλλο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Είναι καλό αν το αμάξι ειναι η βασική έκδοση ή αν εχει ελάχιστο έξτρα εξοπλισμό,δηλαδή στις επιλογές δεν σου βγάζει τα έξτρα τα οποία ανεβάζουν το τέλος ταξινόμησης.Τριτοκοσμική κατάσταση.Τέλος πάντων.Αν εχει πολλά έξτρα θα υπόλογιζεις αρκετά παραπάνω. Στο 4x4 κλπ βάζεις τι κατηγορία είναι το αμάξι,σεντάν,κουπέ κλπ. και στα χρόνια ποσά χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία,στην ουσία ότι και οι μήνες δηλαδή. 1 ώρα πριν, Fan είπε Επειδή έχει ξαναφερθεί το θέμα. Πλέον, σε ελάχιστες περιπτώσεις σε συμφέρει να φέρεις αυτοκίνητο από το εξωτερικό. Ίσως, ο μόνος λόγος είναι εάν βρεις κάποιο πολύ ακριβό αυτοκίνητο σε τιμή ξεφτίλα από ιδιώτη ξένο, που για κάποιον λόγο δεν το πρόλαβε άλλος στη χώρα του. Η διαφορά με Γερμανία είναι ότι εκεί έχει πολλαπλάσιες επιλογές από ότι εδώ και σε οχήματα κυρίως premium κατηγορίας οι διάφορες ειναι μεγάλες. Παράδειγμα ένα GLA200 2012-2015 εδώ έχει μόλις 35 στο car με μέση τιμή 25000-30000 και Γερμανία κάπου 250 με μέση τιμή 15000-20000.Όσο ανεβαίνει η κατηγορία και ο κυβισμός μεγαλώνει και η ψαλίδα εκεί με εδώ. Τελος στα γερμανικά αμάξια,bmw,merc κλπ.,τα οποία είναι για κυκλοφορία στη Γερμανία,γερμανική έκδοση δηλαδή,έχουν πολλές φορές πιο πλούσιο εξοπλισμό στην ίδια έκδοση από αυτά που είναι για εξαγωγή για Ελλάδα. Βασικη προϋπόθεση φυσικά είναι να εχεις άκρες εκεί που να γνωρίζουν την αγορα ή να γνώριζεις την γλώσσα και να έχεις χρόνο να ψάξεις.Αλλιώς που να τρέχεις. Σε μικρά και μεσαια αμάξια,οι τιμές είναι πλέον περίπου ίδιες με εδώ,όποτε δεν συμφέρει. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2023 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannos13 Δημοσ. 6 Ιουνίου Share Δημοσ. 6 Ιουνίου Καλησπέρα, Υπάρχει κανένας εκτελωνιστής μέλος στο φορουμ; Σκέφτομαι να εισάγω ένα όχημα και που δεν έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα αλλά έχει κυκλοφορήσει Ευρώπη και έχω το εξής ερώτημα: Με ποια λιανική τιμή προ φόρων θα γίνει ο εκτελωνισμός; Εάν βρω την αντίστοιχη Γαλλική ή Γερμανική ΛΤΠΦ θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσει και το τελωνείο στον υπολογισμό του; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
btsaroux Δημοσ. 7 Ιουνίου Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 7 ώρες πριν, giannos13 είπε Καλησπέρα, Υπάρχει κανένας εκτελωνιστής μέλος στο φορουμ; Σκέφτομαι να εισάγω ένα όχημα και που δεν έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα αλλά έχει κυκλοφορήσει Ευρώπη και έχω το εξής ερώτημα: Με ποια λιανική τιμή προ φόρων θα γίνει ο εκτελωνισμός; Εάν βρω την αντίστοιχη Γαλλική ή Γερμανική ΛΤΠΦ θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσει και το τελωνείο στον υπολογισμό του; Καλημερα, δεν ξερω εαν θα σου απαντησει κανενας εκτελωνιστης, ή τιμη πανω στην οποια την υπολογιζουν ειναι η λιανικη προ φορων απο το εργοστασιο, εχουν βιβλια με αυτες τις τιμες στα τελωνεια και πανω σε αυτες βασιζονται. Και να μην εχει κυκλοφορησει στην Ελλαδα για παραδειγμα το μοντελο το πιο πιθανο ειναι μεσα σε αυτους τους πινακες που βλεπουν να υπαρχει το μοντελο σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannos13 Δημοσ. 8 Ιουνίου Share Δημοσ. 8 Ιουνίου Έχεις να μου προτείνει κάποιος κανέναν εκτελωνιστή να μου βγάλει το κόστος για να δω εάν αξίζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimviii Δημοσ. 8 Ιουνίου Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 6 ώρες πριν, giannos13 είπε Έχεις να μου προτείνει κάποιος κανέναν εκτελωνιστή να μου βγάλει το κόστος για να δω εάν αξίζει; αυτον χρησιμοποιησα εγω σε 3 εισαγωγες που εχω κανει και ηταν πολυ καλος. https://www.vrisko.gr/details/1f203fc054c5agc22k6g5f7fdecbbjd_ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 8 Ιουνίου Share Δημοσ. 8 Ιουνίου Στις 6/6/2024 στις 11:17 ΜΜ, giannos13 είπε Καλησπέρα, Υπάρχει κανένας εκτελωνιστής μέλος στο φορουμ; Σκέφτομαι να εισάγω ένα όχημα και που δεν έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα αλλά έχει κυκλοφορήσει Ευρώπη και έχω το εξής ερώτημα: Με ποια λιανική τιμή προ φόρων θα γίνει ο εκτελωνισμός; Εάν βρω την αντίστοιχη Γαλλική ή Γερμανική ΛΤΠΦ θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσει και το τελωνείο στον υπολογισμό του; το εκανα εγω πριν απο εναμισυ μηνα. πραγματικα δεν ξερεις τι να υπολογισεις για τελωνειο. ευτυχως πληρωσα πολυ λιγοτερα απο αυτα που ημουν ετοιμος να πληρωσω. το εν λογω αυτοκινητο δεν κυκλοφορησε ποτε εδω επισημα αν και στο εξωτερικο ειναι τρομερα δημοφιλες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannos13 Δημοσ. 8 Ιουνίου Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 5 ώρες πριν, xsterg είπε το εκανα εγω πριν απο εναμισυ μηνα. πραγματικα δεν ξερεις τι να υπολογισεις για τελωνειο. ευτυχως πληρωσα πολυ λιγοτερα απο αυτα που ημουν ετοιμος να πληρωσω. το εν λογω αυτοκινητο δεν κυκλοφορησε ποτε εδω επισημα αν και στο εξωτερικο ειναι τρομερα δημοφιλες. Εμένα δεν είναι δημοφιλές ούτε στο εξωτερικό 😆 Μια έξτρα ερώτηση που πιθανόν δεν θα γνωρίζεις ακόμα...Στην φορολογική δήλωση πως δηλώνεις την αγορά αφού δεν έχει αγοραστεί από ελληνικό ΑΦΜ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 9 Ιουνίου Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 16 ώρες πριν, giannos13 είπε Εμένα δεν είναι δημοφιλές ούτε στο εξωτερικό 😆 Μια έξτρα ερώτηση που πιθανόν δεν θα γνωρίζεις ακόμα...Στην φορολογική δήλωση πως δηλώνεις την αγορά αφού δεν έχει αγοραστεί από ελληνικό ΑΦΜ? δεν ξερω ακομη. θα αφορα το επομενο ετος. εγω το αγορασα με το αφμ μου. εκανα την καταθεση απο δικο μου λογαριασμο στον λογαριασμο της εταιρειας χωρις μεσαζοντες στο κομματι της πληρωμης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill_zaf Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 7/6/2024 στις 6:55 ΠΜ, btsaroux είπε Καλημερα, δεν ξερω εαν θα σου απαντησει κανενας εκτελωνιστης, ή τιμη πανω στην οποια την υπολογιζουν ειναι η λιανικη προ φορων απο το εργοστασιο, εχουν βιβλια με αυτες τις τιμες στα τελωνεια και πανω σε αυτες βασιζονται. Και να μην εχει κυκλοφορησει στην Ελλαδα για παραδειγμα το μοντελο το πιο πιθανο ειναι μεσα σε αυτους τους πινακες που βλεπουν να υπαρχει το μοντελο σου. στειλε μου την αγγελια να σου πω Επεξ/σία 13 Ιουνίου από bill_zaf 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stel106 Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου Στις 9/6/2024 στις 9:24 ΠΜ, xsterg είπε δεν ξερω ακομη. θα αφορα το επομενο ετος. εγω το αγορασα με το αφμ μου. εκανα την καταθεση απο δικο μου λογαριασμο στον λογαριασμο της εταιρειας χωρις μεσαζοντες στο κομματι της πληρωμης. η τιμη του τιμολογιου + τα εξοδα εκτελωνισμου λογιζεται ως το ποσο που θα δηλωσεις στην φορολογικη το επομενο ετος απαντηση προς αλλους οι εκτελωνιστες ζητανε 10-20 ευρω αναλογα το αυτοκινητο ωστε να σας πουνε τι τελωνειο θα εχει το συγκεκριμενο αμαξι παντα με μια αποκλιση βεβαια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas2310 Δημοσ. 28 Ιουνίου Share Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα θέλω να φερω ένα αμάξι από Αγγλία ξέρετε ποσό πάει ο εκτελωνισμός ; Επεξ/σία 28 Ιουνίου από Kostas2310 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουνίου Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 44 λεπτά πριν, Kostas2310 είπε Καλησπέρα θέλω να φερω ένα αμάξι από Αγγλία ξέρετε ποσό πάει ο εκτελωνισμός ; Aνάλογα το αμάξι,δεν έχουν όλα τα ίδια έξοδα. Δεξιοτίμονο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas2310 Δημοσ. 28 Ιουνίου Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Aνάλογα το αμάξι,δεν έχουν όλα τα ίδια έξοδα. Δεξιοτίμονο; Ναι πες δεξιοτίμονο θα το αλλάξω μετά αλλά ένα Range Rover evoque 2016 ποσό πάει ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα