Προς το περιεχόμενο

Νεκρή μητρική;;

clairvoyant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα:

Ανοίγοντας το PC (Athlon XP 1800+, Gigabyte 7VAX) ο υπολογιστής αδυνατεί να ξεκινήσει: αρχικά κάνει μερικές επανεκκινήσεις (το καταλαβαίνω από τα dvd roms αλλά και από το λαμπάκι της μητρικής που ανάβει και σβήνει διαρκώς) και κατόπιν το φωτάκι του power στο κουτί αρχίζει και αναβοσβήνει σαν τρελό (!!), ενώ από το speaker ακούγονται διαδοχικά "beep". :(

Έχω αποσυνδέσει όλες τις συσκευές (ακόμη και τη μνήμη και την κάρτα γραφικών), έχω δοκιμάσει διαφορετικό τροφοδοτικό, όμως το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Έχω την αίσθηση πως είτε η μητρική ή ο επεξεργαστής παρέδωσε το πνεύμα του.. ελπίζω όχι και τα 2.

Αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω, θα ήθελα να το ακούσω. Σε διάστημα 3 ετών αυτή θα είναι η 3η μου καμένη μητρική ή ο 2ος καμένος επεξεργαστής. Μιας και ποτέ δεν κάνω overclocking, καταλαβαίνετε πόσο αφόρητα απογοητευμένος είμαι. Αλήθεια, τι εγγύηση έχουν οι μητρικές; Κάθε φορά που καιγόταν μία πήγαινα και αγόραζα καινούρια χωρίς καν να κοιτάζω αν με καλύπτει κάποιου είδους εγγύηση...

Δημοσ.

Καταρχάς πες μας τις τροφοδοτικό χρησιμοποιείς γιατί κάτι τέτοιο μου μυρίζει. Κατα δεύτον οι μητρικές έχουν τρία (3) χρόνια εγγύηση (οι περισσότερες!!!!), οπότε κακώς δενις πηγαινες πίσω για να στις αλλάξουν. Επίσης πρεπει να προσέξεις το τροφοδοτικό να είναι αρκετά δυνατο (μην έχεις κανένα noname 250W π.χ.) . Επίσης γενικά οι Gigabyte είναι ευαίσθητες σε μη ποιοτικο ρεύμα και γενικά στις πτώσεις ρεύματος . Ελπίζω να σε βοήθησα καπως.

Δημοσ.

Η δοκιμή που θα κάνω το βράδυ (και θα είναι η τελευταία) θα είναι να ανοίξω το μηχάνημα χωρίς κουτί. Μιας και μου λες AMDAKIA για το τροφοδοτικό, θα δώσω λίγες ακόμη λεπτομέρειες. Το μηχάνημα γενικά δούλευε καλά. Για όσους είχαν προσέξει ένα παλαιότερο post μου, το pc ενός φίλου δεν boot-αρε με την καινούρια του Sapphire 9800 pro, και τελικά ανταλλάξαμε τροφοδοτικά.

Μου έδωσε ένα Q-Tec νομίζω, dualfan 400W, ενώ το δικό μου ήταν ένα Powernow 350W (Πολύ επώνυμες μάρκες ομολογουμένως!!). To θέμα είναι οτι στο σπίτι μου το δικό του τροφοδοτικό στη δική του μητρική δεν δούλευε καθόλου, όμως στο δικό μου μηχάνημα δούλευε κανονικά, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι μερικές φορές η μητρική μου εκκινούσε χωρίς.. να βλέπει την ενσωματωμένη κάρτα δικτύου :shock: :shock: !

Υποθέτω το ρεύμα έκανε τη ζημιά... ήδη ψάχνω να βρω την απόδειξη αγοράς. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, όμως, και αναγκαστώ να αγοράσω νέα μητρική, τι μου προτείνετε;; Για MSI δεν θέλω να ακούω καθώς μαζί με το φίλο μου σε 3 χρόνια έχουμε μαζέψει 4 καμμένες MSI.. :(

Δημοσ.

Msi φίλε όπως λες μην πάρεις, ούτε ASUS. Κάποτε φοβερές ήταν οι QDI. Θα σου πρότεινα Gigabyte αλλά και μία Albatron καλή θα ήταν... Αυτό εξαρτάται από την εμπειρία σου(καλή ή κακή) και από την οικονομική σου κατάσταση.Να δεις εγγύηση . . . :D

Δημοσ.

ρε παιδιά ποιός δίνει αλήθεια εγγύηση 3χρόνια στη μητρική. Εγώ όταν πήρα τη δική μου ASUS απ' το πλαίσιο μου είπαν κλασικά 1χρόνο όπως όλα τα εξαρτήματα...

Αν δηλαδή μου καεί στα 2 χρόνια θα μου την αλλάξουν?

Δημοσ.

oi mitrikes pou exoun 3 xronia eggisi (kai stis asus sigekrimena) to grafei me megala gramata pano sto kouti...sinithos einai oi deluxe

Nighthope sorry dld les oxi Asus kai antiparathetis tin mia pio ftiniariki eteria kai (Alba) kai tin pio provlimatiki apo oles? (GigA) elews...

pigene se kamia Abit an den thes Asus ;)

Δημοσ.

Την μητρική δεν την έχω πάνω από 6 μήνες, αλλά τα κατάφερα και έχασα όοοολες τις εγγυήσεις που αφορούν εξαρτήματα του υπολογιστή (τις είχα όλες μαζί). :( Θα κατέβω στουρνάρη από εβδομάδα και θα αγοράσω μια Abit NF7, καθώς για τα χρήματα που ζητά μου φαίνεται πολύ δελεαστική πρόταση (και στο κάτω κάτω δεν θέλω ούτε S-Ata, ούτε τίποτα το εξεζητημένο). Ευχαριστώ για τις προτάσεις παιδιά :)

Δημοσ.

i epilogi aftis tis mobo einai poli kali....

ti enois exases tis eggisis? to magazi pou tis pires tis pira apo kapio promithefti(pouliadis,quest,octabit....ktl) akoma kai an exases tis apodikseis iparxei tropos na vreis apo pion agorastikan kai na tis pas esi apeftias....

me ena tilefono stous protous promitheftes kai me to serial tha mporeseis na tin alakseis ;)

Δημοσ.

Εχμ λάθος λέξη, έχασα όλες τις αποδείξεις εννοούσα. Ενδιαφέρον αυτό που λες, θα πάρω τηλέφωνο και το κατάστημα αγοράς (ή μάλλον θα πάω από Στουρνάρη να βρω το κατάστημα γιατί δεν θυμάμαι καν πως το λένε!) και θα τους ρωτήσω τι μπορεί να γίνει.. Κάτι μου λέει ότι θα μου απαντήσουν "τίποτα" αλλά δεν πειράζει, τώρα που μου είπες αυτό θα έχω αντεπιχείρημα! :-)

Δημοσ.

Τελικά βρήκα την απόδειξη και... τη μητρική την έχω 1.5 χρόνο (όχι 6 μήνες όπως νόμιζα!). Το θέμα είναι ότι την είχα αγοράσει από το κεντρκό των Alfa Computers (ACOM) στη Στουρνάρη, το οποίο τώρα είτε έκλεισε είτε άλλαξε τηλέφωνο (πάντως αυτό που αναγράφεται στην απόδειξη δεν ισχύει και από τον τηλεφωνικό κατάλογο δεν βρίσκω ACOM στην Αθήνα!). Γνωρίζει κανείς κάτι; Τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...