Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μια ερώτηση, 
Έχω κάποια ακίνητα στην Ρουμανία τα οποία έχω σκοπό να πουλήσω, τα χρήματα θέλω να τα πάρω Ελλάδα, πρέπει να κάνω φορολογική δήλωση στην Ρουμανία; Ώστε να μπορώ να τα δηλώσω στην Ελλάδα και να μην έχω θέμα με εφορία κλπ, γενικότερα τι πρέπει να προσέξω; Και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω ώστε να είμαι καλυμμένος;

• Επιπλέον αν γνωρίζει κάποιος πως με συμφέρει και πως μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα τραπεζικός από Ρουμανία Ελλάδα θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Ειλικρινά, το τελευταίο πράγμα που θα έκανα αν είχα αυτές τις απορίες θα ήταν να ρωτήσω (και ακόμα χειρότερα, να εμπιστευτώ) αγνώστους, τζάμπα, στο ίντερνετ. 😮

Διαβάστε λίγο πάλι το ποστ σας για να καταλάβετε τι ζητάτε, και μετά πηγαίνετε σε ένα λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο να πληρώσετε και να προχωρήσετε με τα θέματά σας. 👍

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πας ρουμανια και θα βρεις μεσιτη και δικηγορο

Οταν πουληθουν θα μπουν τα λεφτα σου σε λογαριασμο στη ρουμανια που θα ανοιξεις εσυ ο ιδιος

Μαζι θα σου δωσουν καρτα 

Με αυτη την καρτα ερχεσε ελλαδα και ξοδευεις τα παντα.

Ουτε να μπλεξεις με εφοριες ουτε τιποτα

Βρες τους καταλληλους συνεργατες στη ρουμανια και θα τα λυσεις ΕΚΕΙ τα φορολογικα

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Θα πας ρουμανια και θα βρεις μεσιτη και δικηγορο

Οταν πουληθουν θα μπουν τα λεφτα σου σε λογαριασμο στη ρουμανια που θα ανοιξεις εσυ ο ιδιος

Μαζι θα σου δωσουν καρτα 

Με αυτη την καρτα ερχεσε ελλαδα και ξοδευεις τα παντα.

Ουτε να μπλεξεις με εφοριες ουτε τιποτα

Βρες τους καταλληλους συνεργατες στη ρουμανια και θα τα λυσεις ΕΚΕΙ τα φορολογικα

Τι νόμισμα έχει η Ρουμανία; Κ τι προμήθεια θα έχει αν χρησιμοποιεί τη κάρτα αυτή για αγορές στην Ελλάδα ; 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Τι νόμισμα έχει η Ρουμανία; Κ τι προμήθεια θα έχει αν χρησιμοποιεί τη κάρτα αυτή για αγορές στην Ελλάδα ; 

αστεια προμηθεια

• Like 1
Δημοσ.

Αστείες συμβουλές...

Έχει ο άνθρωπος κάποια ακίνητΑ να πωλήσει και θέλει τα λεφτά του Ελλάδα και η συμβουλή Ινσομνια είναι να βγάλει ρεβολουτ να πληρώνειε αυτή. Σε 53 χρόνια ίσως να έχει τελειώσει...

Τράβα και εσύ ρε άνθρωπε σε έναν φοροτεχνικο να σε κατατοπίσει... Κανονικά θα πληρώσεις κάποιο φόρο Ρουμανια και εάν η Ελλάδα έχει παραπάνω θα πληρώσεις τη διαφορά εδώ. Αλλά υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να συζητήσετε με κάποιον που να κάνει αυτή τη δουλειά. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, InsomniSage είπε

Αστείες συμβουλές...

Έχει ο άνθρωπος κάποια ακίνητΑ να πωλήσει και θέλει τα λεφτά του Ελλάδα και η συμβουλή Ινσομνια είναι να βγάλει ρεβολουτ να πληρώνειε αυτή. Σε 53 χρόνια ίσως να έχει τελειώσει...

Τράβα και εσύ ρε άνθρωπε σε έναν φοροτεχνικο να σε κατατοπίσει... Κανονικά θα πληρώσεις κάποιο φόρο Ρουμανια και εάν η Ελλάδα έχει παραπάνω θα πληρώσεις τη διαφορά εδώ. Αλλά υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να συζητήσετε με κάποιον που να κάνει αυτή τη δουλειά. 

ποια revolut ? βιζα θα βγαλει συνδεδεμενη με τον ρουμανικο λογαριασμο. ΓΙΑΤΙ να πληρωσει τα γαμισιατικα του ελληνικου κρατους για εισαγωγη συναλαγματος???

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, InsomniSage είπε

Αστείες συμβουλές...

θες να πεις δηλ πως ενα φορουμ τεχνολογιας δεν εχει απαντησεις σε περιπλοκα λογιστικα ερωτηματα τα οποια αφορουν 2 διαφορετικες χωρες με διαφορετικους νομους?!

تويتر \ Heart & Hand Podcast على تويتر: "Absolutely no reason this couldn't  be played at any one of half a dozen stadiums."

Δημοσ.
9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη θα πουλησεις σπιτια και θα τα φαει με τις καρτες σε τσιχλες😄, μαλιστα ωραίες συμβουλες

γιατι αμαξι δε μπορει να αγορασει με καρτα? ή νεο σπιτι? τα σκεφτηκες πολυ πριν το γραψεις?

• Like 2
Δημοσ.

Με την Ρουμανία, όπως και με πολλές χώρες υπάρχει σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας.

https://www.aade.gr/sites/default/files/2017-03/FEK_ROUMANIA.pdf

Περισσότερες πληροφορίες ίσως σε κάποια εταιρία που ασχολείται με τέτοια ζητήματα.

https://www.taxexperts.gr/διεθνής-φορολογικός-οδηγός/ανατολική-ευρώπη/ρουμανία

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

γιατι αμαξι δε μπορει να αγορασει με καρτα? ή νεο σπιτι? τα σκεφτηκες πολυ πριν το γραψεις?

Και τι θα τους πεις που τα βρήκες, για να αγοράσεις τετοια πράγματα πρέπει να ειναι ενήμερη η εφορεία για τα εισοδήματα σου απο τρίτες χώρες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι απορίας άξιο με κάτι ερωτησεις που ανοίγονται εδώ. 

Για να έχεις ακίνητα στην Ρουμανία. Θα πρέπει ήδη να γνωρίζεις η να είχες ρωτήσει λογιστή της εκεί χώρας για το θέμα της φορολογίας, της υποχρέωσης φορολογικής δήλωσης. 

Δεν θα μπω σε πιο καυτά και άγνωστα θέματα περί νομιμότητας ακινήτων, γραφειοκρατίας του ρουμανικου κράτους. Εάν νομίζεις ότι στην Ρουμανία δεν θα σε ψάξουν δεν θα απαιτήσουν φόρους και δεν θα σε κυνηγήσουν αν γίνει κάτι λάθος είσαι μάλλον γελασμενος.

Υποθετω ότι σου έτυχε καμία κληρονομια μακρυνου συγγενή και απλά την αποδέχτηκες στο εκεί κράτος και τώρα δεν έχεις πάσα ιδέα τι να κάνεις. 

Πάρε σβάρνα και βρες αξιόπιστο λογιστικό γραφείο στην Ρουμανία η σε Ελλάδα που έχει συνεργάτες και πάρε δώσε με την Ρουμανία, εκεί θα ρωτήσεις όλα τα φορολογικά, θα ρωτήσεις αν γνωρίζουν συνεργάτες μηχανικούς και δικηγόρους για διαδικασίες πώλησης νομιμότητας κτλ στην Ρουμανία. 

Τα λεφτά εφοσον καταφέρεις και πουλήσεις τα ακίνητα, και αφού μπουν σε λογαριασμό στην Ρουμανία τα μεταφέρεις σε ελληνικό λογαριασμό με έμβασμα. Ρωτάς τον λογιστή για τις ενέργειες σου εδώ με τις εφορίες και τον τροπο δήλωσης των χρημάτων. 

5 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Δεν έχω ακούσει ποτέ για αγορά σπιτιού μέσω κάρτας. Και σιγά μην πάει κανένας να κάνει την συναλλαγή με καρτα. Εκεί παίζονται μαύρα και συμφωνίες κάτω από τον τραπέζι, μέσω εμβάσματος η στο χέρι φυσικά θα γίνουν. 

Αυτοκίνητο και πάλι έχω επιφυλάξεις, αντε κανένα καινούργιο από εταιρεία μόνο. Αλλά επειδή και εκεί αρκετοί αγοραστές φοβούνται ελέγχους, λεφτά από δωρεές συγγενών, μαύρα κτλ, κάνουν ότι και στα ακίνητα, πληρωμή μέσω ΙΒΑΝ με στο χέρι. 

Λεφτά από τέτοιες αγορές πρέπει και να δικαιολογηθουν σε τυχόν έλεγχο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Ρε βασιλαρα πως καταφέρνεις σε κάθε θέμα να εχεις άποψη και μια ιστορία, και να γράφεις κατεβατα? Η δική σου Τετάρτη απόγευμα, η ζωή μου όλη ....

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Αλήθεια, έχεις αγοράσει πολλά αμάξια και πολλά σπίτια με κάρτα? 😂

Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων πάντως δεν δέχονται κάρτες για αγορά αυτοκινήτου, ο μοναδικός αποδεκτός τρόπος είναι με τραπεζική κατάθεση, το διευκρινίζουν μάλιστα και στα ιδιωτικά συμφωνητικά παραγγελίας:

image.png.76d52e03db6bafc12b27ec58c9ef5924.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...