Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύω οτι  απλα δεν σηκώνει τον i5 oπως πρέπει το Β560 της Gigabyte( είναι τελευταία τρυπα του ζουρνά μομπο για i5, μόνο το asrock πρέπει να είναι χειρότερο entry). Αν θυμάμαι καλα είχε και ένα θέμα με early bios δεν έπαιζε τα μέγιστα ουτε με i3. Οπότε κανει throttling ειτε γιατι τα VRM "φλέγονται", ειτε το κανει από μόνο του προληπτικά με τον i5. Βαλε κανα limiter να περιορίσεις τα watt που τραβάει η cpu στο bios και βλέπεις αν εχει διαφορά.

Ποιο bios εχει απανω?

b0e40a57c672cefea14e0a089c4e5375.png

Δημοσ.
5 ώρες πριν, atheatos είπε

Δοκίμασε να κανείς undervolt ή βάλε limit από το bios .

Νομίζω το msi afterburner κρατάει trend της καταναλώσης και το hw monitor σου λέει την max τιμή. Αν το δεύτερο τροφοδοτικό που έβαλες είναι παρόμοιο με το Corsair που έχεις ή ποιοτικά κατώτερο δεν νομίζω ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό.

Gigabyte είναι η μητρική κ οι κάρτες γραφικών.

6 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Πιστεύω οτι  απλα δεν σηκώνει τον i5 oπως πρέπει το Β560 της Gigabyte( είναι τελευταία τρυπα του ζουρνά μομπο για i5, μόνο το asrock πρέπει να είναι χειρότερο entry). Αν θυμάμαι καλα είχε και ένα θέμα με early bios δεν έπαιζε τα μέγιστα ουτε με i3. Οπότε κανει throttling ειτε γιατι τα VRM "φλέγονται", ειτε το κανει από μόνο του προληπτικά με τον i5. Βαλε κανα limiter να περιορίσεις τα watt που τραβάει η cpu στο bios και βλέπεις αν εχει διαφορά.

Ποιο bios εχει απανω?

b0e40a57c672cefea14e0a089c4e5375.png

1 λεπτό πριν, stelhs35 είπε

Gigabyte είναι η μητρική κ οι κάρτες γραφικών.

Το f7 έχω.

1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Σε ποια παιχνίδια κάνει λαγκαρίσματα ?  

Butterfield 1  k  euro trucks simulator.

Δημοσ.

Drivers κάρτας ήχου τι έχεις βάλει; ότι βάλαν τα windows μόνα τους, τους τελευταίους της realtek από την επίσημη σελίδα της;
Αν ναι σε κάποιο από τα 2, βγάλτους και βάλε της μητρικής ότι δίνει.
Όσο κουλό και αν ακούγεται σε asus μητρική είχα και γω το ίδιο θέμα γιατί έβαζα τους νεότερους από realtek, format έκανα και πάλι κόλλαγε ή έκανε βυθίσματα σε fps ή αργούσε να ανοίξει προγράμματα/παιχνίδια.
Τελικά έβαλα τους drivers του ήχου του κατασκευαστή και όλα πάνε πένα από τότε

Δημοσ.
19 ώρες πριν, cheap-r-ass είπε

Drivers κάρτας ήχου τι έχεις βάλει; ότι βάλαν τα windows μόνα τους, τους τελευταίους της realtek από την επίσημη σελίδα της;
Όσο κουλό και αν ακούγεται σε asus μητρική είχα και γω το ίδιο θέμα γιατί έβαζα τους νεότερους από realtek, format έκανα και πάλι κόλλαγε ή έκανε βυθίσματα σε fps ή αργούσε να ανοίξει προγράμματα/παιχνίδια.

Έχω κατεβάσει το πρόγραμμα της nvidia κ ενημερώνω από εκεί τους drivers.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, stelhs35 είπε

Έχω κατεβάσει το πρόγραμμα της nvidia κ ενημερώνω από εκεί τους drivers.

Δεν νομίζω ότι σου κάνει driver update/install στα πάντα αυτό, θα πρέπει να πας στην σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής σου και να το ψάξεις μόνος σου ή αν έχει κάποιο εργαλείο η ίδια η μητρική πάλι από την επίσημη σελίδα της

Δημοσ.
Στις 20/1/2023 στις 6:01 ΠΜ, stelhs35 είπε

Στο ξεκίνημα του συστήματος έτρεχαν στα 2400 κ μέσα από το bios τις πήγα στα 3200.

σε παλιοτερο συστημα ηταν ο λογος που ετρωγα μπλε οθονες σε ασχετες στιγμες. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, cheap-r-ass είπε

Δεν νομίζω ότι σου κάνει driver update/install στα πάντα αυτό, θα πρέπει να πας στην σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής σου και να το ψάξεις μόνος σου ή αν έχει κάποιο εργαλείο η ίδια η μητρική πάλι από την επίσημη σελίδα της

Το πρόγραμμα της nvidia όταν έχει καινούργιους drivers σου βγάζει θαυμαστικό κ αν θες κατεβάζεις τους καινούργιους κ κάνεις καθαρή ενημέρωση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stelhs35 είπε

Το πρόγραμμα της nvidia όταν έχει καινούργιους drivers σου βγάζει θαυμαστικό κ αν θες κατεβάζεις τους καινούργιους κ κάνεις καθαρή ενημέρωση.

Ναι μόνο για την κάρτα της ίδιας όχι για το όλο σύστημα, δεν αναφέρομαι στον ήχο που δίνει η gpu αλλά για την onboard ήχου της μητρικής όπου σίγουρα δεν μπορεί να κάνει κάτι το tool της nvidia

Δημοσ.
5 ώρες πριν, cheap-r-ass είπε

Ναι μόνο για την κάρτα της ίδιας όχι για το όλο σύστημα, δεν αναφέρομαι στον ήχο που δίνει η gpu αλλά για την onboard ήχου της μητρικής όπου σίγουρα δεν μπορεί να κάνει κάτι το tool της nvidia

Δεν έχω θέμα με τον ήχο φίλε μου αλλά με τα γραφικά.

Δημοσ.

Δοκίμασε να βάλεις ενα ανεμιστηράκι να φυσάει το κύκλωμα τροφοδοσίας του επεξεργαστή και δες την συμπεριφορά.

Η 11η σειρά όντως δίνει κάτι τρελά spikes για να ανεβάσει ρολόγια απο τα 2.6 στα 4.2 που πάει στο δευτερόλεπτο.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, stelhs35 είπε

Δεν έχω θέμα με τον ήχο φίλε μου αλλά με τα γραφικά.

Μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα αρχικά:

Στις 23/1/2023 στις 2:46 ΜΜ, cheap-r-ass είπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...