Jesse007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Την προηγουμενη εβδομαδα εδωσα 1η συνεντευξη για τζουνιορ θεση σε πολυεθνικη. Η θεση δεν ηταν 100% στο κομματι σπουδων μου και το ηξερα και απο πριν, και δεν ειχα προβλημα και να το αναφερω, οτι δεν ειμαι ο καταλληλοτερος υποψηφιος για αυτη τη θεση. Σημερα με πηραν για 2η συνεντευξη. Μου φανηκε περιεργο γιατι η 1η συνεντευξη εγινε με τον ας πουμε διευθυντη μου αν παρω τη δουλεια, και η 2η τωρα γινεται με την επικεφαλης ανθρωπινου δυναμικου. Για την ακριβεια μου φαινεται λιγο ανάποδο. Οπως μου ειχε αναφερθει, το σκεπτικο ηταν να ειναι και η επικεφαλης HR μαζι στην πρωτη συνεντευξη, αλλα δεν εκατσε. Το εκλαμβανω θετικα οτι με ξαναπηραν ή neutral feelings; Μπορει να ειναι και για το "τυπικο" της υποθεσης; 1
Dantε Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, Jesse007 είπε δεν ειχα προβλημα και να το αναφερω, οτι δεν ειμαι ο καταλληλοτερος υποψηφιος για αυτη τη θεση. Απαντηση για εγγυημενη επιτυχια σε συνεντευξεις. 1
Jesse007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Απαντηση για εγγυημενη επιτυχια σε συνεντευξεις. δεν το ειπα ετσι. προκειται για θεση που αφορα λιπανικα/χημικα αυτοκινητων σε πολυεθνικη που κατα κυριο λογο τα εμπορευεται. οντας χημικος ανεφερα οτι θεωρω οτι μπορω να βοηθησω σε τεχνικα ζητηματα που αφορουν τις χημικες λεπτομεριες αυτων των προιοντων, αλλα μια τετοια θεση δεν ειναι και η πιο συνηθισμενη περπατημενη αρχη καριερας ενος χημικου. αυτο δεν με πειραζει. θα μου πεις μπορει αθελα μου να εδωσα ενα αλλο πιο σοβαρο/επαγγελματικο εσάνς σε αυτό που είπα, αλλά αν με ρωτήσεις, τους δίχνω ξεκάθαρα ότι "ε ενας χημικος δεν κανει συνηθως τετοιες δουλειες". 1
Dantε Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Jesse007 είπε δεν το ειπα ετσι. προκειται για θεση που αφορα λιπανικα/χημικα αυτοκινητων σε πολυεθνικη που κατα κυριο λογο τα εμπορευεται. οντας χημικος ανεφερα οτι θεωρω οτι μπορω να βοηθησω σε τεχνικα ζητηματα που αφορουν τις χημικες λεπτομεριες αυτων των προιοντων, αλλα μια τετοια θεση δεν ειναι και η πιο συνηθισμενη περπατημενη αρχη καριερας ενος χημικου. αυτο δεν με πειραζει. θα μου πεις μπορει αθελα μου να εδωσα ενα αλλο πιο σοβαρο/επαγγελματικο εσάνς σε αυτό που είπα, αλλά αν με ρωτήσεις, τους δίχνω ξεκάθαρα ότι "ε ενας χημικος δεν κανει συνηθως τετοιες δουλειες". Οπως και να το ειπες, δε πετας τετοιες ατακες ουτε για πλακα εαν σε ενδιαφερει η θεση. Κοβουν υποψηφιους για πιο χαζα σχολια, κυριως λογω εξισου χαζων κολληματων του εκαστοτε interviewer. Σε Yolo συνεντευξεις που εχω παει και εγω ,πεταω μαργαριταρια, δε με νοιαζει. 2
Jesse007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Dantε είπε Οπως και να το ειπες, δε πετας τετοιες ατακες ουτε για πλακα εαν σε ενδιαφερει η θεση. Κοβουν υποψηφιους για πιο χαζα σχολια, κυριως λογω εξισου χαζων κολληματων του εκαστοτε interviewer. Σε Yolo συνεντευξεις που εχω παει και εγω ,πεταω μαργαριταρια, δε με νοιαζει. Τεσπα, απ οτι φαινεται δεν επηρεασε το αποτελεσμα. Εξαλλου και ο ανθρωπος που μου εκανε την συνεντευξη εκει το πηγε. "Σε πειραζει που δεν θα ασχοληθεις με το αντικειμενο του μαστερ;" "Σε πειραζει που δεν θα εισαι σε εργαστήριο;" Δεν το πεταξα μονος μου για να το παιξω ηθικος ΄ή ελεήμων. Η απορια μου ειναι αν οντως εμπεριέχεται κάτι περίεργο στο ότι ο διευθυντής ήταν ο πρώτος που μου έκανε συνέντευξη και η επικεφαλής HR έρχεται μια εβδομάδα μετά. Τι παραπάνω που αφορά εμένα σαν πρόσωπο και όχι τεχνικές/επαγγελματικές γνώσεις μπορεί να με ρωτήσει το HR; Τυπικούρα είναι; Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από Jesse007 1
mernides Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Συνήθως, αν σε έχει εγκρίνει ο μάνατζερ της θέσης για την οποία κάνεις τη συνέντευξη και η επόμενη συνέντευξη δεν είναι με τον μάνατζερ του προαναφερθέντος μάνατζερ αλλά με το HR (όπως εδώ), αυτή θα είναι τυπική και θα πρέπει να κάνεις κάτι πραγματικά αρνητικό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για να σε απορρίψουν. Τώρα αν έχεις πέσει στην περίπτωση που η συνεντευξη με το HR είναι μη τυπική, τι να πω; Απίθανο μου φαίνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, Jesse007 είπε προκειται για θεση που αφορα λιπανικα/χημικα αυτοκινητων σε πολυεθνικη που κατα κυριο λογο τα εμπορευεται. οντας χημικος ανεφερα οτι θεωρω οτι μπορω να βοηθησω σε τεχνικα ζητηματα που αφορουν τις χημικες λεπτομεριες αυτων των προιοντων, αλλα μια τετοια θεση δεν ειναι και η πιο συνηθισμενη περπατημενη αρχη καριερας ενος χημικου. Επειδη ειμαι στον χωρο η θεση ειναι μια χαρα σχετικη με το αντικειμενο του χημικου. Ισως βεβαια μιας και κανουν εμπορια δωσουν βαση σε πωλησεις αλλα κακο δεν ειναι, θα μαθεις κατι καινουργιο και θα σε βοηθησει στο βιογραφικο σου. θετικοτατο οτι πας σε 2η συνεντευξη, σημαινει οτι εισαι shortlisted. Οσοι δεν τους κανανε φαγαν ακυρο ηδη μετα την πρωτη συνεντευξη. Θα περιμενα στη 2η συνεντευξη να μιλησεις με αλλους μηχανικους και τεχνικους παρα με το HR. Ποτε δεν ξερεις φυσικα. Κερδος ειναι για εσενα ακομη και ακυρο να φας. Κερδιζεις εμπειρια σε συνεντευξεις. Και η εμπειρια αυτη θα σε βοηθησει να μαθεις να λες το "ποιημα". Και ο πυρηνας του ποιηματος ειναι οτι εγω ειμαι αυτος που ψαχνετε για αυτη τη θεση και μπορω να σας το αποδειξω γιατι εχω τις γνωσεις, τη διαθεση να μαθω και πανω απ`ολα ενθουσιασμο και αποφασιστικοτητα... 1
Speculoos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 18 ώρες πριν, Dantε είπε Απαντηση για εγγυημενη επιτυχια σε συνεντευξεις. Kι όμως, reverse psychology 😆 Πέρα από αυτό, μιλάμε για junior θέση, ίσως χωρίς πολλές απαιτήσεις, οπότε δεν είναι λίγες οι (short minded) εταιρείες που θα σκεφτούν να πάρουν κάποιον με λιγότερα προσόντα και χαμηλότερη αυτοπεποίθηση και τον οποίο μπορούν να κρατήσουν με τον βασικό μισθό για περισσότερο χρονικό διάστημα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν ξέρουμε ούτε πώς ήταν οι άλλοι υποψήφιοι ούτε αν στη γενική εικόνα της συνέντευξης ο υπέυθυνος είδε κάτι που του άρεσε και μπορεί να το δουλέψει για να εξελιχθεί.
Dantε Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, Speculoos είπε Kι όμως, reverse psychology 😆 Πέρα από αυτό, μιλάμε για junior θέση, ίσως χωρίς πολλές απαιτήσεις, οπότε δεν είναι λίγες οι (short minded) εταιρείες που θα σκεφτούν να πάρουν κάποιον με λιγότερα προσόντα και χαμηλότερη αυτοπεποίθηση και τον οποίο μπορούν να κρατήσουν με τον βασικό μισθό για περισσότερο χρονικό διάστημα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν ξέρουμε ούτε πώς ήταν οι άλλοι υποψήφιοι ούτε αν στη γενική εικόνα της συνέντευξης ο υπέυθυνος είδε κάτι που του άρεσε και μπορεί να το δουλέψει για να εξελιχθεί. Εγω αυτο που εχω δει μετα απο αρκετες δεκαδες συνεντευξεις που ειχα παει για junior θεσεις (ημουν σε ενα προγραμμα και επεφταν αρκετα τηλεφωνα), ειναι οτι ολοι ψαχνουν για επιστημονες με εμπειρια και βασικο μισθο. Και οταν δεν εδειχνες σιγουρια ,το παιρναν ως οτι δε ψηνεσαι και ιδιαιτερα για τη θεση.
Jesse007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, Dantε είπε Εγω αυτο που εχω δει μετα απο αρκετες δεκαδες συνεντευξεις που ειχα παει για junior θεσεις (ημουν σε ενα προγραμμα και επεφταν αρκετα τηλεφωνα), ειναι οτι ολοι ψαχνουν για επιστημονες με εμπειρια και βασικο μισθο. Και οταν δεν εδειχνες σιγουρια ,το παιρναν ως οτι δε ψηνεσαι και ιδιαιτερα για τη θεση. Eπιμενεις υπερβολικα οτι η ροη της συζητησης εβγαλε αποτελεσμα δυσφοριας ή αγχους για τη θεση απο μεριας μου. Όταν σε ρωτάνε αν σε πειράζει που δεν θα ασχοληθείς με το αντικείμενο του μάστερ σου εσύ κάθεσαι και εξηγείς ότι "είναι το ονειρό μου να κάνω αυτό που προσφέρετε"; Δεν είναι θέμα reverse psychology όπως προαναφέρθηκε, είναι γλειώδες γλύψιμο που, εμένα με παραπέμπει σε απόγνωση για εύρεση εργασίας. Τους εξήγησα ότι έκανα ένα μάστερ καθαρά για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης, απο κει και πέρα οτι λεω εδω περα. 18 ώρες πριν, Jesse007 είπε Τεσπα, απ οτι φαινεται δεν επηρεασε το αποτελεσμα. Εξαλλου και ο ανθρωπος που μου εκανε την συνεντευξη εκει το πηγε. "Σε πειραζει που δεν θα ασχοληθεις με το αντικειμενο του μαστερ;" "Σε πειραζει που δεν θα εισαι σε εργαστήριο;" Δεν το πεταξα μονος μου για να το παιξω ηθικος ΄ή ελεήμων. Η απορια μου ειναι αν οντως εμπεριέχεται κάτι περίεργο στο ότι ο διευθυντής ήταν ο πρώτος που μου έκανε συνέντευξη και η επικεφαλής HR έρχεται μια εβδομάδα μετά. Τι παραπάνω που αφορά εμένα σαν πρόσωπο και όχι τεχνικές/επαγγελματικές γνώσεις μπορεί να με ρωτήσει το HR; Τυπικούρα είναι; 1
Dantε Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Το τελευταιο μου ποστ ηταν γενικοτερα για τις τακτικες που ακολουθουνται και οχι για τη συγκεκριμενη περιπτωση σου. Εξαλλου δεν ημουν μπροστα στη συζητηση, ουτε ειμαι στο μυαλο του εκαστοτε interviewer. Μπορει καλλιστα να σε ειδε και ωραιο παιδι και να θελει να σε προσλαβει, ποιος ξερει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα