Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στη σκέψη για αγορά συστήματος nas με δυνατότητες cloud. Το σύστημα ειναι για οικιακή χρήση, αποθήκευση αρχείων, φωτογραφίων. Θέλω να περιορίσω στις συνδρομές cloud και πολλά πράγματα που ειναι οικογενιακά να τα μαζέψω στο nas και να εχω πρόσβαση εγω και η οικογένια. 

Η μόνη επιφύλαξη που εχω ειναι το nas θα είναι πάνω στο ρουτερ. Υπάρχει δυνατότητα σε κάποιον άλλο πχ γείτονα που μπορεί να βλέπει το ρουτερ να έχει πρόσβαση και στο nas?  είναι εύκολο να μπει κάποιος? είναι εφικτό?

Δημοσ.
Στις 19/1/2023 στις 10:23 ΜΜ, HolyShock είπε

Είμαι στη σκέψη για αγορά συστήματος nas με δυνατότητες cloud. Το σύστημα ειναι για οικιακή χρήση, αποθήκευση αρχείων, φωτογραφίων. Θέλω να περιορίσω στις συνδρομές cloud και πολλά πράγματα που ειναι οικογενιακά να τα μαζέψω στο nas και να εχω πρόσβαση εγω και η οικογένια. 

Η μόνη επιφύλαξη που εχω ειναι το nas θα είναι πάνω στο ρουτερ. Υπάρχει δυνατότητα σε κάποιον άλλο πχ γείτονα που μπορεί να βλέπει το ρουτερ να έχει πρόσβαση και στο nas?  είναι εύκολο να μπει κάποιος? είναι εφικτό?

Θα πρέπει το NAS να είναι τελείως χύμα με τα default settings και με εύκολο user name, password ή να είναι ρυθμισμένο shared to public. 

Κάποιος που έχει πρόσβαση στο δίκτυο σου με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να ρωτήσεις αν έχει πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή σου. 

Τα σοβαρά NAS στην ουσία είναι υπολογιστές με δικό τους λειτουργικό. Έχουν firewall και δικλείδες ασφαλείας και δεν μπορεί εύκολα κάποιος να μπει. Επισης κάποια  έχουν vpn και κάποιος πρέπει να ξέρει τα credentials για να μπει στο δίκτυο. 

Με λίγα λόγια το ποσό ασφαλή είναι τα nas έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του χρήστη, όπως το ίδιο ισχύει και για τους υπολογιστές. Αν εσύ πχ. απενεργοποιησεις το firewall στον υπολογιστή σου, τα αρχεία στον υπολογιστή σου γίνονται ευάλωτα, ομοίως και στο NAS. Οπότε η ερώτηση είναι :  Βλέπει ο γείτονας τα αρχεία του υπολογιστή σου ή του smartphone σου ναι ή όχι? 

Δημοσ.

Αρα και το nas για να έχεις απ ευθείας πρόσβαση σε αυτό, χωρις να μπεις σε κάποια εφαρμογή του ή σελίδα θέλει πάλι κωδικούς , απ οτι καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Το synology ds220+ που έχω και φαντάζομαι όλα τα synology έχουν κωδικούς προστασίας αλλά το ωραίο είναι ότι έχω βάλει να είναι κλειδωμένο με το yubikey οπότε θέλει να έχει κάποιος φυσική πρόσβαση στο κλειδί αυτό για να μπει μέσα πέραν των κωδικών

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...