Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις έσκασε εμαιλ απ'την δουλειά ότι μπορούμε να αλλάξουμε ασφαλιστικό φορέα από ΕΦΚΑ σε ΤΕΚΑ. Και δεν έχω ιδέα τι είναι το δεύτερο. Συνάδελφοι μου είπαν να αλλάξω γιατί με συμφέρει μακροχρόνια. Πρώτη φορά τον ακούω αυτόν τον φορέα,είναι καινούριος;

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Helionar είπε

https://teka.gov.gr/section/misthotoi

Neo ταμειο ασφαλισης στο οποιο μπορούν να ενταχθούν προεταιρικά συγκεκριμένες ηλικίες (μέχρι 35 ετών) και υποχρεωτικά όλοι οι νεοεισερχόμενοι

Το είδα αυτό αλλά ήθελα περισσότερο εκ των πραγμάτων διαφορές με τον ΕΦΚΑ

Δημοσ.

ΕΦΚΑ = αναδιανεμητικο σύστημα = οι εισφορές σου πληρώνουν τις εισφορές των σημερινών συνταξιούχων κλπ 

ΤΕΚΑ = οι εισφορές σου επενδύονται και μπορείς να τις παρακολουθείς ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τις εισφορές σου "χτίζεις" την σύνταξη, το εφάπαξ σου κλπ. 

Αν θέλεις περισσότερα μπορείς να γκουγκλαρεις "αναδιανεμητικο σύστημα" 

• Like 3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Helionar είπε

ΕΦΚΑ = αναδιανεμητικο σύστημα = οι εισφορές σου πληρώνουν τις εισφορές των σημερινών συνταξιούχων κλπ 

ΤΕΚΑ = οι εισφορές σου επενδύονται και μπορείς να τις παρακολουθείς ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τις εισφορές σου "χτίζεις" την σύνταξη, το εφάπαξ σου κλπ. 

Αν θέλεις περισσότερα μπορείς να γκουγκλαρεις "αναδιανεμητικο σύστημα" 

αυτό πάνω κάτω έμαθα ότι είναι οπότε και έκανα την αλλαγή καθώς βλέπω ότι είναι πιο λογικό να πάνε οι κρατήσεις μου σε μένα μελλοντικά παρά στους σημερινούς συνταξιούχους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται 

Δημοσ.

τι να ξερεις...ποιος μπορει να ξερει τι θα γινει σε 20-30 χρονια απο σημερα. σιγουρα λεφτα ηταν και τα ομολογα και ειδες που καταληξαμε...

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...