Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι στον τρίτο μήνα της θητείας μου. Υπάρχει τρόπος να πάρω αναβολή και στη συνέχεια να ξεκινήσω τη διαδικασία απαλλαγής για ψυχολογικούς λόγους; Ή το ότι έχω ήδη υπηρετήσει για ένα διάστημα το καθιστά πλέον πολύ δύσκολο; Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ζητάς να δεις το γιατρό της μονάδος και του εξηγείς τα προβλήματα σου. Επιμένεις να δεις τον ψυχολόγο στο κοντινότερο Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Λογικά θα παραπεμφθείς στην αρμόδια Επιτροπή Απαλλαγών η οποία είναι αυτή που θα σου χορηγήσει την αναβολή για λόγους υγείας.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ. Και αργότερα όταν πάω για την τελική αναβολή και το Ι5, δεν θα τους φανεί περίεργο που ενώ υποτίθεται ότι έχω ψυχολογικό που με εμποδίζει από το να υπηρετήσω, παρόλα αυτά υπηρέτησα 3 μήνες? Δεν θα φαίνεται σαν να τους κοροιδεύω εξόφθαλμα?

Δημοσ.

Kαλά, τι έγινε και θες να φύγεις μετά από 3 μήνες; Συνήθως οι περισσότεροι "σκάνε" ή στην αρχή - αρχή, ή το πολύ εντός του πρώτου μήνα θητείας. Αν έχεις κλείσει 3μηνο και σου μένουν ακόμα 3/6/9 μήνες, έχεις τελειώσει εκπαιδεύσεις, μετεκπαιδεύσεις, έχεις υποδεχθεί νέα ΕΣΣΟ κλπ, τα πράγματα μόνο καλύτερα θα γίνονται μέχρι να απολυθείς.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, ptsfafa είπε

Σας ευχαριστώ. Και αργότερα όταν πάω για την τελική αναβολή και το Ι5, δεν θα τους φανεί περίεργο που ενώ υποτίθεται ότι έχω ψυχολογικό που με εμποδίζει από το να υπηρετήσω, παρόλα αυτά υπηρέτησα 3 μήνες? Δεν θα φαίνεται σαν να τους κοροιδεύω εξόφθαλμα?

Όχι, τουναντίον. Ξεκίνα από τον γιατρό της μονάδας σου.

• Like 1
Δημοσ.

κανένας γιατρός δεν πρόκειται να υπογράψει και να πάρει την ευθύνη. Πες πχ ότι σου στρίψει και πάρεις το όπλο και πυροβολάς στρατιώτες ή τον εαυτό σου. Ζήτα αμέσως επικοινωνία με ψυχολόγο σε στρατιωτικό νοσοκομείο και θα σου δώσει άμεσα αναβολή. Απλά θέλει 2 συνολικά έτη αναβολής για λόγους υγείας για απαλλαγή. 

μόλις τελείωσες με τα διαδικαστικά και πάρεις την οριστική απαλλαγή κοίτα το θέμα σου (αν όντως υπάρχει). Δεν αξίζει να χαλάς την υγεία σου για τον στρατό και τη θητεία. Είχα συγγενή που αρρώστησε εξαιτίας της θητείας και είναι με τα χάπια μια ζωή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ptsfafa είπε

Ευκολα μπορεις να πεις οτι ειχα προβλημα απο πριν, ειπα να το παλεψω αλλα δεν αντεχω...Διανθησε το κιολας και εισαι ανετος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ptsfafa είπε

Δεν θα φαίνεται σαν να τους κοροιδεύω εξόφθαλμα?

Εσύ πες... Τους κοροϊδεύεις εξόφθαλμα;

Αν όχι, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, harris78 είπε

Άλλο Ι5 για λόγους υγείας και άλλο Ι5 ψυχολογικό.... και τα 2 σε συνοδεύουν για μια ζωή με ότι αυτό συνεπάγεται...

που ακριβως σε συνοδευουν; ΛΟΛ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

που ακριβως σε συνοδευουν; ΛΟΛ

Σε οποιαδήποτε σοβαρή δουλεία που ζητάνε εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή και κυρίως σε θέσεις ευθύνης... Ειδικότερα στο δημόσιο που χρειάζεται και χαρτί από ψυχίατρο από δημόσιο νοσοκομείο.

Επεξ/σία από harris78
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, harris78 είπε

Σε οποιαδήποτε σοβαρή δουλεία που ζητάνε εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή και κυρίως σε θέσεις ευθύνης... Ειδικότερα στο δημόσιο που χρειάζεται και χαρτί από ψυχίατρο από δημόσιο νοσοκομείο.

Τότε ποιο το πρόβλημα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Τότε ποιο το πρόβλημα;

Το Ι5 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ που σε αποκλείει από θέσεις πχ Σώματα Ασφαλείας, Καθηγητές, κλπ.... Επίσης σε μεγάλες εταιρείες δεν  περνάει απαρατήρητη η απαλλαγή. Όποιος θέλει ας το ψάξει περεταίρω. 

• Confused 1
Δημοσ.

Αυτό το να χαλάσω την υγεία μου στο στρατό δεν το καταλαβαίνω, 21 μήνες έκανα στην εποχή μου και ήταν τα καλύτερα και ομορφότερα χρόνια της ζωής μου, η φιλίες και τα γέλια που έκανα φαντάρος κόπηκαν όταν βγήκα στην πραγματική ζούγκλα της ζωής.

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...