Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.

Έχω στήσει ένα Ethernet καλώδιο (Περίπου 40 μέτρα) για να συνδέσω το desktop με το Router. (Σύνδεση FTTH 200Mbps). 

To καλώδιο είναι cat6 patch cable (αρκετά ανθεκτικό θα έλεγα). Patchάρησα το καλώδιο (ίδια σειρά και στις 2 άκρες αλλά όχι κάποια συγκεκριμένη συνδεσμολογία (586Α 'η Β). Απλώς έβαλα τα καλώδια με την ίδια σειρά και στις 2 άκρες. 

Το καλώδιο με speedtest μου φέρνει 100Mbps ενώ άλλα καλώδια που έχω δοκιμάσει (είχα κάτι cat5a 20μετρα) φέρνουν κανονικά 200Mbps. 

Ερώτηση!

Παίζει ρόλο η συνδεσμολογία; όλα τα καλωδιάκια μέσα στο ethernet ίδια δεν είναι από θέμα διατομής, αντίστασης κτλ; Δηλ. αν ξανα patchαρω με συγκεκριμένη συνδεσμολογία π.χ. 586Β, υπάρχει περίπτωση να φέρει 200Mbs;

Παίζει να έχει κάπου πρόβλημα το καλώδιο και να κόβει ταχύτητα; Δεν θα έπρεπε να έχει και failed attempts κτλ; (Δοκιμάζοντάς το με το Intel PROset configuration utility δεν μου έφερε κανένα error στα packets. 

Ψάχνω μία απάντηση πριν το ξηλώσω γιατί κάνει βόλτα το μισό σπίτι μέσα σε κανάλια και θα μου πάρει μια βδομάδα να το αντικαταστήσω... οπότε προτιμώ να εξαντλήσω το θέμα. 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lelisjr είπε

Παίζει ρόλο η συνδεσμολογία;

Προφανώς. Κόψε τις άκρες και ξανατερμάτισε τα με A ή B και στις δύο άκρες.

15 λεπτά πριν, lelisjr είπε

Δηλ. αν ξανα patchαρω με συγκεκριμένη συνδεσμολογία π.χ. 586Β, υπάρχει περίπτωση να φέρει 200Mbs;

Αν τερματιστούν σωστά δεν θα σου φέρει 200mpbs θα σου φέρει 1Gigabit. Εσύ μιλάς μάλλον για speedtest προς τα έξω (internet). Οπότε ναι, θα σου φέρει το μέγιστο που συγχρονίζεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ok

Θα δοκιμάσω με 586Β. Μου φαίνεται περίεργο γιατί όλα τα καλώδια (ανεξαρτήτως χρώματος) είναι ίδια σε διατομή οπότε δεν θα έπρεπε να έχει διαφορά αν και οι 2 άκρες είναι ίδιες... Αλλά μάλλον κάτι μου διαφεύγει. 😁

Δημοσ.

Έχουν ίδια διατομή αλλά αν προσέξεις το κάθε χρωματικό ζεύγος έχει διαφορετικό ρυθμό συστροφής κάτι που είναι βασικό της σχεδίασης για την σωστή λειτουργία.

Τα πρότυπα έχουν φτιαχτεί για κάποιον σκοπό. Άλλο το τηλεφωνικό σήμα και εντελώς διαφορετικό το Ethernet, παρόλο που κάνουν χρήση και τα δυο του ίδιου χάλκινου UTP καλωδίου.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ok. 

10 ώρες πριν, stelios.s είπε

Προφανώς. Κόψε τις άκρες και ξανατερμάτισε τα με A ή B και στις δύο άκρες.

Αν τερματιστούν σωστά δεν θα σου φέρει 200mpbs θα σου φέρει 1Gigabit. Εσύ μιλάς μάλλον για speedtest προς τα έξω (internet). Οπότε ναι, θα σου φέρει το μέγιστο που συγχρονίζεις.

9 ώρες πριν, jkoukos είπε

Έχουν ίδια διατομή αλλά αν προσέξεις το κάθε χρωματικό ζεύγος έχει διαφορετικό ρυθμό συστροφής κάτι που είναι βασικό της σχεδίασης για την σωστή λειτουργία.

Τα πρότυπα έχουν φτιαχτεί για κάποιον σκοπό. Άλλο το τηλεφωνικό σήμα και εντελώς διαφορετικό το Ethernet, παρόλο που κάνουν χρήση και τα δυο του ίδιου χάλκινου UTP καλωδίου.

Λοιπόν, ευχάριστα νέα.

Όντως ήταν θέμα σωστής συνδεσμολογίας. Με 586Β πλέον έχω 200Mbps στο Speedtest. (Που προφανώς σημαίνει 1Gbit σε τοπικό δίκτυο. 

Ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας για την βοήθεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...