niCk_eleCtro Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Είμαι άνεργος και περιμένω ενα έμβασμα 15.000 ευρω απο τρίτη χωρα. θα εχω πρόβλημα απο την εφορία η ειναι πολυ μικρο το ποσο για να ασχοληθούν ? Τα χρήματα αυτά προέρχονται απο καταναλωτικό δάνειο που πήρα απο τράπεζα εξωτερικού εκτός ΕΕ.
vagos789 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Θα πρεπει να εχεις ολα τα σχετικα εγραφα που μπορει να σου ζητηθουν (ή οχι) στα επομενα 20 χρονια Για ανεργο ειναι αρκετα λεφτα και ΙΣΩΣ ασχοληθουν καποια στιγμη
Bitbit Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Αφού λες πως είναι από δάνειο μπορεί να δικαιολογηθεί εύκολα (με τη γραφειοκρατία που μας δέρνει σχετικό είναι αυτό), οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πρόβλημα είναι όταν δε μπορείς να δικαιολογήσεις το ποσό.
christakos07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Αν το δάνειο στο έδωσε κάποιος Νιγηριανός πρίγκηπας, δεν νομίζω να έχεις κανένα θέμα.
gpapadakis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Σίγουρα θα ασχοληθεί η εφορία καποια στιγμή, πιθανόν σε 5 χρόνια που θα παραγράφεται το δικαίωμα της να ελέγξει, θα σου βάλει φόρο+πρόστιμο+τόκους και καλά ξεμπερδεματα. Αυτά αν περάσουν τα χρήματα από το επίσημο τραπεζικό σύστημα βέβαια.
Allan-Wake Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Το κανεις λαθος. Η σωστη μεθοδος ειναι να εχεισ καρτα απο την τραπεζα του εξωτερικου και να ξοδευεις εδω... 1
HolyShock Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Τρίτη χώρα για την εφορία είναι οι χώρες εκτος ΕΕ και προνομιακού φορολογικού καθεστώτος, το ίδιο εννοεις και εσυ? Το πιο σημαντικό ειναι να μπορείς εσυ να αποδήξεις πως ήρθαν στην κατοχή σου με χαρτιά. Γιατί κάποια στιγμή μπορει να σου χτυπήσει πόθεν έσχες. Δεν ξέρω βέβαια αν σου βγάλουν και φορολογικές διαφορές. Λογικά το δάνειο ειναι απο χώρα με προνομιακό καθεστώς φορολογικο? και ίσως με χαμηλότερο επιτόκιο απο της ελλάδας. Αλλά αυτο ειναι το εύκολο και στην εφορία της περιοχής σου να πάρεις μπορούν να σου πουν. Το σημαντικό ειναι το ποθεν. Αλλά απο απορία, εσύ εισαι κάτοικος ελλάδας αλλα σου δώσανε δάνειο??
1comment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Τα εμβάσματα εξωτερικού τα ελέγχει η εφορία αλλά μπορεί να το κάνει και σε 5 χρόνια. Εφόσον είναι δάνειο και μπορείς να το αποδείξεις, δεν φοβάσαι κάτι.
george1807 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, niCk_eleCtro είπε Είμαι άνεργος και περιμένω ενα έμβασμα 15.000 ευρω απο τρίτη χωρα. θα εχω πρόβλημα απο την εφορία η ειναι πολυ μικρο το ποσο για να ασχοληθούν ? Τα χρήματα αυτά προέρχονται απο καταναλωτικό δάνειο που πήρα απο τράπεζα εξωτερικού εκτός ΕΕ. Πάω στοίχημα ότι πλήρωσες ένα μικρό ποσό "προμήθειας και εξέτασης του δανείου" και τώρα περιμένεις να σου στείλουν τα χρήματα. Έρχονταιιιι... 1
panagiotis54 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 1) σωπα ρε μαν...αυτο ελειπε να κατσει να ψαξει τωρα εφορια ανεργο με μηδενικο εισοδημα που καταφερε να παρει 15 ψωρο χιλιαρικα δανειο απο τριτη χωρα κιολας... 2) στον λογιστη ρωτατε τι εχει το αυτοκινητο και χαλασε ε?
GREGORYMO Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, niCk_eleCtro είπε Είμαι άνεργος και περιμένω ενα έμβασμα 15.000 ευρω απο τρίτη χωρα. θα εχω πρόβλημα απο την εφορία η ειναι πολυ μικρο το ποσο για να ασχοληθούν ? Τα χρήματα αυτά προέρχονται απο καταναλωτικό δάνειο που πήρα απο τράπεζα εξωτερικού εκτός ΕΕ. Τα χαρτιά του δανείου θα δείξεις αν χρειαστεί και τυχόν αντίγραφα πληρωμής των δόσεων και είσαι οκ
niCk_eleCtro Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, george1807 είπε Πάω στοίχημα ότι πλήρωσες ένα μικρό ποσό "προμήθειας και εξέτασης του δανείου" και τώρα περιμένεις να σου στείλουν τα χρήματα. Έρχονταιιιι... Ωραίο το τρολλ αλλα ΟΧΙ..... Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του δανείου το πήρα ηδη σε μετρητά (35.000 ευρω)....Απλός ενα πόσο αναγκαστικά πρέπει να μπει σε έμβασμα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από niCk_eleCtro
GREGORYMO Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 51 λεπτά πριν, niCk_eleCtro είπε Ωραίο το τρολλ αλλα ΟΧΙ..... Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του δανείου το πήρα ηδη σε μετρητά (35.000 ευρω)....Απλός ενα πόσο αναγκαστικά πρέπει να μπει σε έμβασμα. Με τι επιτόκιο? Χαμηλό η σε έγδαραν?
Maurikycli Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, niCk_eleCtro είπε Ωραίο το τρολλ αλλα ΟΧΙ..... Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του δανείου το πήρα ηδη σε μετρητά (35.000 ευρω)....Απλός ενα πόσο αναγκαστικά πρέπει να μπει σε έμβασμα. Έστω ότι δεν σου λένε τίποτα για το εισερχόμενο έμβασμα ή το προσπερνάς με τα δικαιολογητικά του δανείου. Φαντάζομαι όμως ότι θα πληρώνεις τακτικά δόσεις ίσως για χρόνια δηλαδή εμβάσματα προς το εξωτερικό σε τακτική βάση. Αυτό δεν είναι σημείο προβληματισμού; Δεδομένου ότι η αποπληρωμή δανείου αθροίζεται στα τεκμήρια, πώς θα το δικαιολογήσεις αν είσαι άνεργος ή χωρίς άλλο εισόδημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις