Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Θα ήθελα την βοήθειά σας για το πως μπορώ να εγκαταστήσω σε ένα notebook της Toshiba NB200-13J που έχει αυτή την στιγμή τα ms windows 7 και δεν έχει τίποτε άλλο από εφαρμογές ή αρχεία, τα ms windows xp, επειδή πρέπει να τρέξω ένα πρόγραμμα  για την ρύθμιση ένος παλιού οικιακού τηλεφωνικού κέντρου της siemens και αυτό τρέχει σε ms windows xp.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vs50 είπε

Γεια σας.

Θα ήθελα την βοήθειά σας για το πως μπορώ να εγκαταστήσω σε ένα notebook της Toshiba NB200-13J που έχει αυτή την στιγμή τα ms windows 7 και δεν έχει τίποτε άλλο από εφαρμογές ή αρχεία, τα ms windows xp, επειδή πρέπει να τρέξω ένα πρόγραμμα  για την ρύθμιση ένος παλιού οικιακού τηλεφωνικού κέντρου της siemens και αυτό τρέχει σε ms windows xp.

Ευχαριστώ 

Τι ακριβώς θέλεις ΠΧ iso windows XP ? Οδηγίες ? το Toshiba NB200-13J  Ποιον επεξεργαστή και πόση μνήμη έχει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τηλεφωνικό κέντρο φαντάζομαι θα έχει κάποιον controller. Αν έχει τότε φοβάμαι ότι το xp mode να μην καταφέρει να τον εντοπίσει. Θα πρότεινα καθαρή εγκατάσταση xp.

Οπότε πρώτα πρέπει να βρεις ένα iso των xp sp3, να το περάσεις σε ένα usb με το rufus, να μπουτάρεις από το usb και να κάνεις την εγκατάσταση κανονικά. Στην υπογραφή μου έχω έναν οδηγό για εγκατάσταση των xp αν δεν ξέρεις τα βήματα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
3 ώρες πριν, 1ns0mn1a είπε

Δυστυχώς το notbook με τα windows 7 home premium δεν υποστηρίζει το virtualization οπότε θα πρέπει να βρω άλλον υπολογιστή μάλλον.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hp8 είπε

Τι ακριβώς θέλεις ΠΧ iso windows XP ? Οδηγίες ? το Toshiba NB200-13J  Ποιον επεξεργαστή και πόση μνήμη έχει ?

Οι οδηγίες θα μου ήταν χρήσιμες αν και όπως έχω δει το notebook δεν είναι κατάλληλο για αυτή την χρήση. Επεξεργαστή έχει της Intel Atom CPU N270 1.60GHz και μνήμη 1 GB

3 λεπτά πριν, micos000 είπε

Γιατί άλλον υπολογιστή; Βάλε καθαρή εγκατάσταση τα xp όπως σου γράφω παραπάνω.

Θα το δω και θα σου πω αν μπόρεσα να κάνω κάτι.

Δημοσ.

Για xp είναι μια χαρά. Δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Drivers όμως να έχεις εύκαιρους από την toshiba για να μπορέσεις να στήσεις ασύρματο και συσκευές.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, micos000 είπε

Γιατί άλλον υπολογιστή; Βάλε καθαρή εγκατάσταση τα xp όπως σου γράφω παραπάνω.

Επειδή δεν έχει cd το notebook προσπάθησα να κάνω ένα usb με το πρόγραμμα iso των xp αλλά προσπάθησα με το rufus χωρίς αποτέλεσμα γιατί δεν μπορεί να διαμορφώσει το usb που έχω και λέει ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό και βγάζει σφάλμα. Μπήκα σε βαθειά νερά  μου φαίνεται τελικά.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, vs50 είπε

Επειδή δεν έχει cd το notebook προσπάθησα να κάνω ένα usb με το πρόγραμμα iso των xp αλλά προσπάθησα με το rufus χωρίς αποτέλεσμα γιατί δεν μπορεί να διαμορφώσει το usb που έχω και λέει ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό και βγάζει σφάλμα. Μπήκα σε βαθειά νερά  μου φαίνεται τελικά.

Ίσως θα μπορέσεις να κάνεις δουλειά με ένα εξωτερικό CD/DVD drive.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, vs50 είπε

Δεν έχεις πρόσβαση σε άλλο pc ή laptop για να κάνεις εκεί το usb; Μήπως έχει προστασία εγγραφής το usb; Σε άλλο usb δοκίμασες;

Όταν τρέχεις το rufus σου βγάζει το μήνυμα ότι θέλει να εκτελεστεί με πλήρη δικαιώματα ή ανοίγει χωρίς κανά μήνυμα; Δοκίμασε να τρέξεις το rufus με δεξί κλικ->εκτέλεση ως διαχειριστής γιατί το μήνυμα αυτό δηλώνει ότι το rufus δεν έχει τα κατάλληλα δικαιώματα.

Επεξ/σία από micos000
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Ζητώ συγγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσα να συνεχίσω τις προσπάθειές μου έως εχθές. Δεν μπόρεσα να κάνω με τον υπολογιστή που έχω κάτι για να εγκαταστήσω τα XP σε ένα notebook αλλά μπόρεσα, συνδέοντας το τηλεφωνικό κεντράκι με τα τηλέφωνα, να δω ότι είχε κρατήσει κάποιες βασικές ρυθμίσεις από την προηγούμενη εγκαταστασή του. Έτσι μπορεί να δουλέψει έως ότου βρω κάποιον να έρθει να το ρυθμίσει, αν δω ότι θα είναι απαραίτητο.

Σας ευχαριστώ πάλι όλους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θέλεις δοκίμασε να τρέξεις την εφαρμογή του κέντρου σε κατάσταση συμβατότητας.

Κάνε δεξί κλικ στο πρόγραμμα->Ιδιότητες->Συμβατότητα και επέλεξε WIndows XP.

Δες και την λύση που προτεινε ο clampro.

Στις 20/1/2023 στις 1:07 ΜΜ, clampro είπε

Ίσως θα μπορέσεις να κάνεις δουλειά με ένα εξωτερικό CD/DVD drive.

Από 15-16€ ξεκινάνε.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...