na_koimamai Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μετά απο πολλά βάσανα και αγωγή έξωσης ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μου παρέδωσαν τα κλειδιά οι ένοικοι του εξοχικού μου (με απλήρωτα ενοίκια, λογαριασμούς κτλ, αλλά τουλάχιστον έφυγαν !!). Οπότε το δικαστήριο που ήταν προγραμματισμένο με την αγωγή δεν χρειάζεται πια. Τώρα έχω το δικηγόρο μου να ζητάει 150 ευρώ (190 με απόδειξη) για να αναβάλει τη δίκη. Εννοείται πως τον έχω ήδη πληρώσει για την αγωγή. Το παράβολο για αναβολή δίκης ενώπιον μονομελούς Ειρηνοδικείου είναι 20 ευρώ, τι τα θέλει τα υπόλοιπα 130? Δεν έχει χρειαστεί να κάνει τίποτα απολύτως για να προετοιμαστεί για τη δίκη ακόμα. Ξέρει κανείς σας τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Μήπως έχω γίνει πολύ καχύποπτη, ή ακόμα κι ο δικηγόρος θέλει να με ξεζουμίσει? Δεν μου φτάνει αυτό που πέρασα για να φύγουν αυτοί οι άθλιοι που έβαλα στο σπίτι μου....
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Κατ' αρχάς αυτό που περιγράφεις δεν λέγεται «αναβολή». Από εκεί και πέρα, οι δικηγόροι χρεώνουν παράσταση κάθε φορά που πάνε στο δικαστήριο, είναι ούτως ή άλλως υποχρεωμένοι να χρεώνουν μια ελάχιστη αμοιβή από το σύλλογό τους (νομίζω είναι γύρω στα €80, αλλά δεν παίρνω κι όρκο), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρεώσουν και παραπάνω. Στην περίπτωσή σου, μπορεί μεν να μην χρειάζεται επιπλέον προετοιμασία για το δικαστήριο, ωστόσο θα χρειαστεί να σηκωθεί το πρωί ο δικηγόρος σου, να πάρει το αμάξι του, να οδηγήσει μέσα στην κίνηση, να σπαταλήσει ένα εικοσάλεπτο για να βρει να παρκάρει κοντά στην Ευελπίδων (μιας και υποθέτω ότι μένεις Αθήνα, στην επαρχία θα ήταν αρκετά διαφορετικό το κοστολόγιο που αναφέρεις), για να μπει μέσα στην αίθουσα και να ζητήσει να ακυρωθεί το δικαστήριο, μια διαδικασία που μπορεί να πάρει από 10 λεπτά, εώς αρκετή ώρα. Εάν ήμουν δικηγόρος, θεωρώ ότι θα ήταν οριακά τα €130 για να μπω σε όλη αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, όταν μπαίνεις σε μια διαδικασία δικαστικής διαμάχης, καλό είναι να μην σκέφτεσαι πόσα θα κοστίσει από μόνη της, αλλά και πόσα θα είχες χάσει εάν δεν είχες μπει εξαρχής σε αυτή τη διαδικασία. Χρειάζεται ένα ζύγισμα. Πάντως και χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά, νομίζω ότι στο αστικό μπορείς να πας μόνη σου και να δηλώσεις ότι τα βρήκατε και δεν θες να προχωρήσεις με την αγωγή. Προσωπικά δεν θα το έκανα. 2
na_koimamai Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, Malthador είπε Πάντως και χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά, νομίζω ότι στο αστικό μπορείς να πας μόνη σου και να δηλώσεις ότι τα βρήκατε και δεν θες να προχωρήσεις με την αγωγή. Προσωπικά δεν θα το έκανα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το κοιτάξω αυτό αν γίνεται.
korakios Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 απο τη στιγμή που δεν πλήρωναν τα νοίκια έπρεπε να κάνεις τη διαδικασία εξπρές με διαταγή απόδοσης ενοικίου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα