disintegration86 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 καλησπέρα παιδιά! μου είπαν για δίμηνη σύμβαση και αν συνεχιστεί η εργασία στην κάνουν αορίστου. Γνωρίζει κάποιος απο προσωπική πείρα τις συνθήκες ή απο κάποιον φίλο οικογένεια; στο ίντερνετ δεν διάβασα καλά σχόλια και στη συνέντευξη ούτε είχαν αποφασίσει για ποιο τμήμα θέλουν άτομα ούτε πόσα άτομα θέλουν. μου φάνηκε σαν να θέλουν προσωρινά κάποιον ίσως για να πάρουν άδειες γιατί φαντάζομαι θα γίνει όπως πέρυσι πάλι που τις υπολοιπόμενες άδειες του προηγούμενου έτους μπορούσες να τις πάρεις μέχρι και μάρτιο αν θυμάμαι καλά. οπότε βρίσκουμε ενα δυο άτομα γίνεται η δουλειά και μετά δεν σε κάνουν αορίστου. έπειτα ποια η διαφορά να σου κάνει κάποιος σύμβαση ορισμένου χρόνου με το να σου κάνει αορίστου και να σε απολύσει σε λιγότερο απο χρόνο; 1
ekrepali Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, disintegration86 είπε Γνωρίζει κάποιος απο προσωπική πείρα τις συνθήκες ή απο κάποιον φίλο οικογένεια; Λογικά θα σε ξεπατώσουν στο κουβάλημα βαρέων αντικειμένων...
disintegration86 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) σορρυ ξέχασα να πω ότι είναι για τις πωλήσεις. από όσο ξέρω περισσότερο κουβάλημα κάνουν οι αποθηκάριοι. απλά ότι ερώτηση και να έκανα η απάντηση ήταν ανάλογα τον τομέα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από disintegration86
BertaJourdan Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, disintegration86 είπε σορρυ ξέχασα να πω ότι είναι για τις πωλήσεις. από όσο ξέρω περισσότερο κουβάλημα κάνουν οι αποθηκάριοι. απλά ότι ερώτηση και να έκανα η απάντηση ήταν ανάλογα τον τομέα. Οπως σου ειπε ο φιλος πιο πανω. Τετοιες θεσεις ειναι ως συνηθως ξαπατωμα. (π.χ παραλαβες, απογραφη κλπ) Αν πας, πες μας εσυ τις εντυπωσεις σου.
lyda94 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 15 ώρες πριν, disintegration86 είπε καλησπέρα παιδιά! μου είπαν για δίμηνη σύμβαση και αν συνεχιστεί η εργασία στην κάνουν αορίστου. Γνωρίζει κάποιος απο προσωπική πείρα τις συνθήκες ή απο κάποιον φίλο οικογένεια; στο ίντερνετ δεν διάβασα καλά σχόλια και στη συνέντευξη ούτε είχαν αποφασίσει για ποιο τμήμα θέλουν άτομα ούτε πόσα άτομα θέλουν. μου φάνηκε σαν να θέλουν προσωρινά κάποιον ίσως για να πάρουν άδειες γιατί φαντάζομαι θα γίνει όπως πέρυσι πάλι που τις υπολοιπόμενες άδειες του προηγούμενου έτους μπορούσες να τις πάρεις μέχρι και μάρτιο αν θυμάμαι καλά. οπότε βρίσκουμε ενα δυο άτομα γίνεται η δουλειά και μετά δεν σε κάνουν αορίστου. έπειτα ποια η διαφορά να σου κάνει κάποιος σύμβαση ορισμένου χρόνου με το να σου κάνει αορίστου και να σε απολύσει σε λιγότερο απο χρόνο; Θυμασαι το ονομα αυτου που σου πηρε τη συνεντευξη? Μην το γραψεις δημοσια, στειλτο μου σε μνμ. Αυτο με τις αδειες το κανει το πρακτικερ, τις μεταφερουν στο επομενο ετος, δεν τις πληρωνουν. Αν εισαι καλος, σε κανουν αοριστου. Είναι ανάλογα και το καταστημα και τον δευθυντη. Γενικά χωνουν τους νεους και οι παλιοτεροι καθονται, αλλα παντου ετσι ειναι θεωρω! Επισης, φυσικα οι παλιοτεροι εχουν προτεραιοτητα, αλλα οχι παντα! Η κατασταση στα καταστηματα ειναι πολυ χαλαρη! Θα εχεις να διαχειριστεις, σε οποιο τμημα ή ποστο εισαι, παραγγελιες πελατων λιανικης, eshop, τηλ. παραγγ και b2b παραγγ, αλλα οι ρυθμοι τους ειναι γενικα αργοι! Τα πρακτικερ γενικα αυτη τη στιγμη ειναι σε μια φαση που αλλαζουν τα παντα στον τροπο λειτουργιας τους. Στο τμημα των πωλησεων στο καταστημα δεν ξερω αν παιζει μπονους, αλλα σιγουρα το μετρανε ποσες πωλησεις εκανες. Κατι χαρτακια σου δινουν οι πωλητες όταν παιρνεις το προιον. Αν υπαρχει και στα καταστηματα μπονους, ειναι καρτα. Πιεση προφανως υπαρχει, για πωλησεις μιλαμε, αλλα δεν σκοτωνονται κιολας! Το κλιμα ειναι αναλογα το καταστημα που θα εισαι και τους συναδελφους που θα εχεις, κανεις δεν μπορει να σου πει συγκεκριμενα.
haris_216 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω εργασθεί στο praktiker αλλά πριν πολλά χρόνια. Προφανώς τα πράγματα θα έχουν αλλάξει (ή και όχι). Πάντως και τότε έτσι γινόταν. Πρώτα μια 2μηνη σύμβαση και μετά αορίστου. Ως νεούλης περιμένεις ένα ψιλοχώσιμο στο όποιο τμήμα βρεθείς (συμβαίνει παντού, από το στρατό μέχρι την όποια εργασία) αλλά όχι κάτι δραματικό. Το αν έχει βαρύ κουβάλημα ή όχι εξαρτάται πάντα και από το τμήμα που θα μπεις. Προφανώς είναι διαφορετικά τα πράγματα στα ηλεκτρολογικά είδη σε σχέση με το τμήμα πλακιδίων. Και βέβαια ήταν αρκετά πιεστικοί (καλό αυτό) στους κανόνες ασφαλείας, αφού κανείς δεν θέλει εργατικά ατυχήματα στην εταιρία του. Θυμάμαι ότι μας απειλούσαν με απόλυση αν βρεθούμε να ανεβαίνουμε στα ράφια πατώντας στα πέδιλα του κλαρκ (για ευκολία) αντί να χρησιμοποιήσουμε την κλειστή κλούβα. Προσωπικά εκείνο που με χαλούσε (και συνεχίζει να με χαλάει) είναι ότι κανείς, από διοίκηση μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο δεν ενδιαφέρεται να είναι καταρτισμένο το προσωπικό. Σε βάζουν σαν άσχετο πχ στο τμήμα με τα χρώματα όπου ο προϊστάμενος και οι λοιποί θα σου δείξουν που είναι τα βερνίκια ξύλου, που οι κόλλες, κλπ και μετά....καλά να είναι το ταμπελάκι του προϊόντος. Και ο κακομοίρης ο άσχετος πελάτης έρχεται να ρωτήσει νομίζοντας ότι ο υπάλληλος με τον οποίο μιλάει (αφού είναι και αυτός που του έδειξαν για το συγκεκριμένο τμήμα) ξέρει γι' αυτό που του λέει (υπάρχει και αυτή η πιθανότητα αλλά είναι μάλλον σπάνιο). Στην περίπτωσή μου είχα μάθει κάποια πράγματα, από προσωπική μου επιλογή, προκειμένου να ξέρω τι λέω/προτείνω. Και αυτό οφειλόταν μόνο στο προσωπικό μου ψάξιμο αλλά και στον βοηθό του προϊσταμένου του τμήματος που ήταν ένα παλικάρι που ψαχνόταν και ήθελε να ξέρει το πως και γιατί Ψώνιζα και ψωνίζω από εκεί, αν και τελευταίο προτιμώ το Leroy λόγω ποικιλίας. Αλλά πάντα πάω γνωρίζοντας τι θέλω κι έχοντας ψαχτεί προηγούμενα γιατί αν περιμένω από την in shop πληροφόρηση...... Σημ. Εννοείται πως για τα παραπάνω δεν κακίζω τους υπαλλήλους αφού είναι θέμα καθαρά πολιτικής της εταιρίας. Σημ. 2 Όταν λέω για κατάρτιση δεν εννοώ το σε ποιο ράφι είναι το 3χ0,75 καλώδιο. Αυτό το ξέρουν. Αλλά πληροφορίες πάνω στο αν το χ πλακάκι που πουλάνε γλιστράει ή αν το ψ χρώμα κάνει για χρήση εξωτερική Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από haris_216
disintegration86 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 χρόνια πηγαίνουμε στα praktiker πάντα χαλαρά είναι. αυτά που είπαν ήταν το ακριβώς αντίθετο. ότι τους νοιάζει η πώληση μόνο και να γίνονται επιθετικές πωλήσεις κτλ στην ουσία να γίνεσαι πιεστικός κάτι που θεωρώ δεν έχει αποτέλεσμα. μου έκανε εντύπωση που δεν έχω εμπειρία σε τέτοιου τύπου προιόντων πωλήσεις αλλά με φώναξαν για συνέντευξη και απο την μία σου λέει ότι σου κάνουμε εκπαίδευση αλλά απο την άλλη δεν είναι τίποτα λέει η συνέντευξη θα πρέπει να τα μάθεις όλα μόνος σου. κάποια πράγματα σαφώς δεν σου τα λένε ότι πχ θα φας χώσιμο αυτό εννοείται όντας καινούργιος αλλά το θέμα είναι ότι θα κόψω το ταμείο ανεργίας για να πάω (μετά θα πρέπει να κάνω αίτηση και να περιμένω σχεδόν δυο μήνες πάλι για να ξαναβγω), θα κάνω τόση προσπάθεια για να τα μάθω γιατί δεν είναι και στο αντικείμενό μου, θα πρέπει να μάθω στην ουσία και που είναι τι σε όλο αυτό το κατάστημα γιατί κάποιος μπορεί να με ρωτήσει και μετά θα έχω και το άγχος γιατί σήμερα μπορεί να πούλησα δύο πράγματα και έπρεπε να πουλήσω πέντε. και στο τέλος να μου πουν δεν ανανεώνουμε την σύμβαση γιατί ναι μεν όλα καλά αλλά δεν πιάνεις τους στόχους πωλήσεων. που μπορεί να έχεις κάνει όλη την εξυπηρέτηση και την προεργασία και να σου πει ο πελάτης θα το σκεφτώ και να το πάρει μετά απο το eshop τους. πρώτη φορά έχω στείλει σε πολυεθνική, είπα να βρω κάτι καλύτερο με νορμάλ ωράρια και με μια προοπτική εξέλιξης. τα χρήματα είναι ο βασικός οκ αλλά αν όντως παίρνεις μπόνους είναι κάτι, αν και τελικά δεν μου έδωσαν κι ένα παράδειγμα. μου έκανε επίσης εντύπωση ότι δεν κάνουν δεύτερη συνέντευξη. μου είπαν πόσο άμεσα θα μπορούσα να πάω εφόσον με επιλέξουν. γι αυτό μου δόθηκε η αίσθηση ότι θέλουν κάποιον μόνο για το δίμηνο. 1 ώρα πριν, lyda94 είπε Θυμασαι το ονομα αυτου που σου πηρε τη συνεντευξη? Μην το γραψεις δημοσια, στειλτο μου σε μνμ. Αυτο με τις αδειες το κανει το πρακτικερ, τις μεταφερουν στο επομενο ετος, δεν τις πληρωνουν. Αν εισαι καλος, σε κανουν αοριστου. Είναι ανάλογα και το καταστημα και τον δευθυντη. Γενικά χωνουν τους νεους και οι παλιοτεροι καθονται, αλλα παντου ετσι ειναι θεωρω! Επισης, φυσικα οι παλιοτεροι εχουν προτεραιοτητα, αλλα οχι παντα! Η κατασταση στα καταστηματα ειναι πολυ χαλαρη! Θα εχεις να διαχειριστεις, σε οποιο τμημα ή ποστο εισαι, παραγγελιες πελατων λιανικης, eshop, τηλ. παραγγ και b2b παραγγ, αλλα οι ρυθμοι τους ειναι γενικα αργοι! Τα πρακτικερ γενικα αυτη τη στιγμη ειναι σε μια φαση που αλλαζουν τα παντα στον τροπο λειτουργιας τους. Στο τμημα των πωλησεων στο καταστημα δεν ξερω αν παιζει μπονους, αλλα σιγουρα το μετρανε ποσες πωλησεις εκανες. Κατι χαρτακια σου δινουν οι πωλητες όταν παιρνεις το προιον. Αν υπαρχει και στα καταστηματα μπονους, ειναι καρτα. Πιεση προφανως υπαρχει, για πωλησεις μιλαμε, αλλα δεν σκοτωνονται κιολας! Το κλιμα ειναι αναλογα το καταστημα που θα εισαι και τους συναδελφους που θα εχεις, κανεις δεν μπορει να σου πει συγκεκριμενα. ήταν οι υποδιευθυντές του καταστήματος. μια φίλη μου μου είπε ότι ένα παιδί που δούλευε σε αυτό το κατάστημα της είχε μπει ότι έμπαιναν με μέσο. για να βάζει κάποιος και μέσο φαντάζομαι θα είναι καλές οι συνθήκες κι όχι τόσο πιεστικές όσο τις περιέγραψαν. ίσως σου τα λένε και με υπερβολή στη συνέντευξη για να μην πας χαλαρός και νομίζεις ότι θα κόβεις βόλτες.
eMike Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 18 ώρες πριν, disintegration86 είπε καλησπέρα παιδιά! μου είπαν για δίμηνη σύμβαση και αν συνεχιστεί η εργασία στην κάνουν αορίστου. Γνωρίζει κάποιος απο προσωπική πείρα τις συνθήκες ή απο κάποιον φίλο οικογένεια; στο ίντερνετ δεν διάβασα καλά σχόλια και στη συνέντευξη ούτε είχαν αποφασίσει για ποιο τμήμα θέλουν άτομα ούτε πόσα άτομα θέλουν. μου φάνηκε σαν να θέλουν προσωρινά κάποιον ίσως για να πάρουν άδειες γιατί φαντάζομαι θα γίνει όπως πέρυσι πάλι που τις υπολοιπόμενες άδειες του προηγούμενου έτους μπορούσες να τις πάρεις μέχρι και μάρτιο αν θυμάμαι καλά. οπότε βρίσκουμε ενα δυο άτομα γίνεται η δουλειά και μετά δεν σε κάνουν αορίστου. έπειτα ποια η διαφορά να σου κάνει κάποιος σύμβαση ορισμένου χρόνου με το να σου κάνει αορίστου και να σε απολύσει σε λιγότερο απο χρόνο; Το ερώτημα ποιο είναι? Αυτό που σου είπαν είναι πολύ συγκεκριμένο. Δίμηνη σύμβαση και αναλόγως τις ανάγκες θα αξιολογηθεί πως θα προχωρήσετε. Τι σε προβληματίζει? Το αν το κάνουν για να καλύψουν άδειες ή εποχικότητες δε παίζει κανένα ρόλο για σένα, δε σε αφορά. Τμήμα δε σου λένε διότι αξιολογούν τους υποψήφιους ώστε να δουν σε ποιο τμήμα/ σε ποια ομάδα θα κουμπώσεις καλύτερα. Επίσης δεν είναι παράλογο. Μη βλέπετε παντού φαντάσματα και δράκους. Δεν μονιμοποιούνται όλοι οι εποχικοί, αλλά να είσαι σίγουρος πως αν είσαι καλός στη δουλειά σου, θα ψάξουν να βρουν ένα τρόπο να μείνεις. Η Praktiker είναι καλή εταιρεία στον κλάδο της, με καλό όνομα σαν εργοδότης. Όση ώρα γράφω αυτά, είδα επανήλθες. Θα σου έλεγα να μη πας. Δεν κάνεις και δε σου κάνουν. Συνέχισε να παίρνεις το ταμείο σου (γιατί αυτό θες) και κοίτα για κάτι άλλο.
disintegration86 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 πρώτη φορά βγαίνω ταμείο στη ζωή μου. στην ουσία είμαι χωρίς δουλειά δυο μήνες, το δεκέμβριο δεν είχε και κάτι λόγω των γιορτών, τώρα έχει αγγελίες και δεν έχω την πολυτέλεια να κάτσω και να παίρνω το ταμείο γιατί θα το έκανα ήδη και δεν θα έγραφα εδώ. το πρόβλημα είναι ότι είναι άλλο να ξέρεις ότι θα πας μόνο για δύο μήνες κι άλλο να προσπαθείς γιατί θες να συνεχίσεις για την δουλειά και να μην σου ανανεώνουν την σύμβαση γιατί ήθελαν μόνο ένα άτομο για να πάρουν τις περσινές άδειες.
haris_216 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, disintegration86 είπε χρόνια πηγαίνουμε στα praktiker πάντα χαλαρά είναι. αυτά που είπαν ήταν το ακριβώς αντίθετο. ότι τους νοιάζει η πώληση μόνο και να γίνονται επιθετικές πωλήσεις κτλ στην ουσία να γίνεσαι πιεστικός κάτι που θεωρώ δεν έχει αποτέλεσμα. μου έκανε εντύπωση που δεν έχω εμπειρία σε τέτοιου τύπου προιόντων πωλήσεις αλλά με φώναξαν για συνέντευξη και απο την μία σου λέει ότι σου κάνουμε εκπαίδευση αλλά απο την άλλη δεν είναι τίποτα λέει η συνέντευξη θα πρέπει να τα μάθεις όλα μόνος σου. κάποια πράγματα σαφώς δεν σου τα λένε ότι πχ θα φας χώσιμο αυτό εννοείται όντας καινούργιος αλλά το θέμα είναι ότι θα κόψω το ταμείο ανεργίας για να πάω (μετά θα πρέπει να κάνω αίτηση και να περιμένω σχεδόν δυο μήνες πάλι για να ξαναβγω), θα κάνω τόση προσπάθεια για να τα μάθω γιατί δεν είναι και στο αντικείμενό μου, θα πρέπει να μάθω στην ουσία και που είναι τι σε όλο αυτό το κατάστημα γιατί κάποιος μπορεί να με ρωτήσει και μετά θα έχω και το άγχος γιατί σήμερα μπορεί να πούλησα δύο πράγματα και έπρεπε να πουλήσω πέντε. και στο τέλος να μου πουν δεν ανανεώνουμε την σύμβαση γιατί ναι μεν όλα καλά αλλά δεν πιάνεις τους στόχους πωλήσεων. που μπορεί να έχεις κάνει όλη την εξυπηρέτηση και την προεργασία και να σου πει ο πελάτης θα το σκεφτώ και να το πάρει μετά απο το eshop τους. πρώτη φορά έχω στείλει σε πολυεθνική, είπα να βρω κάτι καλύτερο με νορμάλ ωράρια και με μια προοπτική εξέλιξης. τα χρήματα είναι ο βασικός οκ αλλά αν όντως παίρνεις μπόνους είναι κάτι, αν και τελικά δεν μου έδωσαν κι ένα παράδειγμα. μου έκανε επίσης εντύπωση ότι δεν κάνουν δεύτερη συνέντευξη. μου είπαν πόσο άμεσα θα μπορούσα να πάω εφόσον με επιλέξουν. γι αυτό μου δόθηκε η αίσθηση ότι θέλουν κάποιον μόνο για το δίμηνο. ήταν οι υποδιευθυντές του καταστήματος. μια φίλη μου μου είπε ότι ένα παιδί που δούλευε σε αυτό το κατάστημα της είχε μπει ότι έμπαιναν με μέσο. για να βάζει κάποιος και μέσο φαντάζομαι θα είναι καλές οι συνθήκες κι όχι τόσο πιεστικές όσο τις περιέγραψαν. ίσως σου τα λένε και με υπερβολή στη συνέντευξη για να μην πας χαλαρός και νομίζεις ότι θα κόβεις βόλτες. Μην τρελαίνεσαι γι' αυτά που νομίζεις ότι πρέπει να μάθεις. Όπως σου είπα παραπάνω, μόνο βασικά (δυστυχώς) πράγματα. Και σίγουρα όχι όλο το κατάστημα, όπως φαντάζεσαι, αλλά μόνο τα επιμέρους τμήματα. Δηλαδή είσαι στα υδραυλικά και κάποιος σε ρωτάει για υαλοκαθαριστήρες. Δεν έχει κανείς την απαίτηση να του πεις σε ποιο ράφι είναι. Μόνο να του πεις ότι θα πάει στο τμήμα αυτοκινήτου και να ξέρεις προς τα που είναι αυτό. Μην του πεις ότι είναι στο ισόγειο τη στιγμή που είναι στον πάνω όροφο. Επίσης μην κολλάς με τις άδειες. Αν ήταν αυτή η προσέγγισή τους να είσαι σίγουρος ότι θα είχε βγει βρώμα. Τουλάχιστον στα φόρουμ. Τώρα αν σε κάποιον, μετά το δίμηνο, δεν του ανανεώθηκε η σύμβαση η εξήγηση δεν είναι απαραίτητα ότι είναι μαμουνιά της εταιρίας. Μπορεί να ήταν παραπάνω χαλαρός απ' ότι πρέπει. Φυσικά δεν πρόκειται να το πει ποτέ σε κανέναν αφού πιο καλό σενάριο είναι αυτό με την "πονηρή εταιρία". Και ούτε τίθεται (τουλάχιστον στο παρελθόν, δεν ξέρω για σήμερα) θέμα επίτευξης στόχων σε νεοεισερχόμενους. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από haris_216 1
disintegration86 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, haris_216 είπε Μην τρελαίνεσαι γι' αυτά που νομίζεις ότι πρέπει να μάθεις. Όπως σου είπα παραπάνω, μόνο βασικά (δυστυχώς) πράγματα. Και σίγουρα όχι όλο το κατάστημα, όπως φαντάζεσαι, αλλά μόνο τα επιμέρους τμήματα. Δηλαδή είσαι στα υδραυλικά και κάποιος σε ρωτάει για υαλοκαθαριστήρες. Δεν έχει κανείς την απαίτηση να του πεις σε ποιο ράφι είναι. Μόνο να του πεις ότι θα πάει στο τμήμα αυτοκινήτου και να ξέρεις προς τα που είναι αυτό. Μην του πεις ότι είναι στο ισόγειο τη στιγμή που είναι στον πάνω όροφο. Επίσης μην κολλάς με τις άδειες. Αν ήταν αυτή η προσέγγισή τους να είσαι σίγουρος ότι θα είχε βγει βρώμα. Τουλάχιστον στα φόρουμ. Τώρα αν σε κάποιον, μετά το δίμηνο, δεν του ανανεώθηκε η σύμβαση η εξήγηση δεν είναι απαραίτητα ότι είναι μαμουνιά της εταιρίας. Μπορεί να ήταν παραπάνω χαλαρός απ' ότι πρέπει. Φυσικά δεν πρόκειται να το πει ποτέ σε κανέναν αφού πιο καλό σενάριο είναι αυτό με την "πονηρή εταιρία". Και ούτε τίθεται (τουλάχιστον στο παρελθόν, δεν ξέρω για σήμερα) θέμα επίτευξης στόχων σε νεοεισερχόμενους. σε ευχαριστώ για την απάντησή σου μου έλυσες πολλές απορίες!
eMike Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 58 λεπτά πριν, disintegration86 είπε πρώτη φορά βγαίνω ταμείο στη ζωή μου. στην ουσία είμαι χωρίς δουλειά δυο μήνες, το δεκέμβριο δεν είχε και κάτι λόγω των γιορτών, τώρα έχει αγγελίες και δεν έχω την πολυτέλεια να κάτσω και να παίρνω το ταμείο γιατί θα το έκανα ήδη και δεν θα έγραφα εδώ. το πρόβλημα είναι ότι είναι άλλο να ξέρεις ότι θα πας μόνο για δύο μήνες κι άλλο να προσπαθείς γιατί θες να συνεχίσεις για την δουλειά και να μην σου ανανεώνουν την σύμβαση γιατί ήθελαν μόνο ένα άτομο για να πάρουν τις περσινές άδειες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν αντιλαμβάνεσαι αυτά που διαβάζεις (και εδώ και στη θέση εργασίας). Η δουλειά είναι για δύο μήνες, και αυτό σου έχει γίνει ξεκάθαρο εξ αρχής. Δεν υπάρχει υπόσχεση ούτε δέσμευση για σύμβαση αορίστου. Υπάρχει μόνο ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ. Εάν συμβεί θα είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά ΔΕΝ είναι βέβαιο ότι θα συμβεί και ΔΕΝ μπορείς να το θεωρείς δεδομένο, ούτε θα φταίει κάποιος αν δε γίνει. Κολλάς σε κάτι που κάποιος σου είπε ή κάπου διάβασες ότι παίρνουν για να καλύψουν περσινές άδειες. ΔΕ σε ενδιαφέρει εσένα αυτό, και δε θα πρέπει να σε ενδιαφέρει. Είναι λάθος εξ αρχής η προσέγγιση σου.
tzotzo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 αφηνω αυτο εδω https://www.iefimerida.gr/news/143126/σοκ-υπάλληλος-του-praktiker-αυτοκτόνησε-όταν-τον-κατηγόρησαν-για-κλοπή
lyda94 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, haris_216 είπε Έχω εργασθεί στο praktiker αλλά πριν πολλά χρόνια. Προφανώς τα πράγματα θα έχουν αλλάξει (ή και όχι). Πάντως και τότε έτσι γινόταν. Πρώτα μια 2μηνη σύμβαση και μετά αορίστου. Ως νεούλης περιμένεις ένα ψιλοχώσιμο στο όποιο τμήμα βρεθείς (συμβαίνει παντού, από το στρατό μέχρι την όποια εργασία) αλλά όχι κάτι δραματικό. Το αν έχει βαρύ κουβάλημα ή όχι εξαρτάται πάντα και από το τμήμα που θα μπεις. Προφανώς είναι διαφορετικά τα πράγματα στα ηλεκτρολογικά είδη σε σχέση με το τμήμα πλακιδίων. Και βέβαια ήταν αρκετά πιεστικοί (καλό αυτό) στους κανόνες ασφαλείας, αφού κανείς δεν θέλει εργατικά ατυχήματα στην εταιρία του. Θυμάμαι ότι μας απειλούσαν με απόλυση αν βρεθούμε να ανεβαίνουμε στα ράφια πατώντας στα πέδιλα του κλαρκ (για ευκολία) αντί να χρησιμοποιήσουμε την κλειστή κλούβα. Προσωπικά εκείνο που με χαλούσε (και συνεχίζει να με χαλάει) είναι ότι κανείς, από διοίκηση μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο δεν ενδιαφέρεται να είναι καταρτισμένο το προσωπικό. Σε βάζουν σαν άσχετο πχ στο τμήμα με τα χρώματα όπου ο προϊστάμενος και οι λοιποί θα σου δείξουν που είναι τα βερνίκια ξύλου, που οι κόλλες, κλπ και μετά....καλά να είναι το ταμπελάκι του προϊόντος. Και ο κακομοίρης ο άσχετος πελάτης έρχεται να ρωτήσει νομίζοντας ότι ο υπάλληλος με τον οποίο μιλάει (αφού είναι και αυτός που του έδειξαν για το συγκεκριμένο τμήμα) ξέρει γι' αυτό που του λέει (υπάρχει και αυτή η πιθανότητα αλλά είναι μάλλον σπάνιο). Στην περίπτωσή μου είχα μάθει κάποια πράγματα, από προσωπική μου επιλογή, προκειμένου να ξέρω τι λέω/προτείνω. Και αυτό οφειλόταν μόνο στο προσωπικό μου ψάξιμο αλλά και στον βοηθό του προϊσταμένου του τμήματος που ήταν ένα παλικάρι που ψαχνόταν και ήθελε να ξέρει το πως και γιατί Σημ. Εννοείται πως για τα παραπάνω δεν κακίζω τους υπαλλήλους αφού είναι θέμα καθαρά πολιτικής της εταιρίας. Σημ. 2 Όταν λέω για κατάρτιση δεν εννοώ το σε ποιο ράφι είναι το 3χ0,75 καλώδιο. Αυτό το ξέρουν. Αλλά πληροφορίες πάνω στο αν το χ πλακάκι που πουλάνε γλιστράει ή αν το ψ χρώμα κάνει για χρήση εξωτερική Ακόμα έτσι είναι! Άντε μια στο τόσο να έρθει κανένας πχ από τη Βιβεχρώμ να δείξει 2 3 πράγματα και να προωθήσει τα προϊόντα του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα