Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, filip123go είπε

Δεν ξέρω για εκτελωνισμό, αλλά για μεταφορά από Κύπρο σε Ελλάδα, εγώ θα το παρέδειδα σε ένα  eshop point στην Κύπρο με μια χαζή δικαιολογία (τύπου φορτίζει πολύ αργά ή δεν βρίσκει τον ταδε driver) και θα ζητούσα παραλαβή από eshop point στην Ελλάδα. Το έχω κάνει πολλές φορές από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Μακραν ο  ποιο ασφαλής τρόπος να μεταφέρεις pc. Και εαν γίνει και καμια βλακεία στη μεταφορά, σου την πληρώνουν αυτοί.  

Τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με  το θέμα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με  το θέμα;

Spoiler

Εχεις δίκιο, νόμιζα ήθελε να μεταφέρει απο Κυπρο σε Ελλάδα :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά, τι σχέση έχει αν η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ; Τι γράφετε;

Ο άνθρωπος γράφει με σαφήνεια πως το Amazon.uk δεν εκτελωνίζει απευθείας το συγκεκριμένο laptop στην Κύπρο, αλλά το κάνει σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα. Είναι προφανές πως θέλει να αναλάβει τον εκτελωνισμό το ίδιο Amazon, καθώς γλυτώνει χρόνο, χρήμα, ξέρει τι θα πληρώσει σχεδόν στο 100% κατά την αγορά, και είναι και πιο διασφαλισμένος.

Σε αυτή την περίπτωση (και με δεδομένο πως δεν βρίσκεις το ίδιο προϊόν φθηνότερα αλλιώς), συμφέρει χρηματικά να το εκτελωνίσεις Ελλάδα και μετά να πληρώσεις courier για Κύπρο. Το καλύτερο φίλε μου θα ήταν να βάλεις ένα γνωστό σου στην Ελλάδα να σε βοηθήσει σε αυτό. Δεν έχεις κανένα που να εμπιστεύεσαι;

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, vs_skg είπε

Είτε προπληρώσει είτε όχι το ίδιο είναι το τελωνείο... Συνήθως βγαίνει και φτηνότερο απ όσο σε χρεώνει deposit το αμαζον και παίρνεις ενα μικρό ποσό πίσω. 

Καλύτερα να βρει άνθρωπο στην Αγγλία να το παραλάβει και να του το στείλει με DHL Αγγλία -> Κύπρο

γεια σου. Είσαι σίγουρος? είναι 19% εδώ στην Κύπρο, επάνο στην τιμή. έχεις παραγγείλει στο παρελθόν και ήταν περισσότερα τα Import Fees Deposit?

ατομό έχω στην Αγγλία και μπορεί να το κάνει, αλλα θα μου έρθει ακριβώτερα από τι έχω υπολογισει. Τα Import Fees Deposit που δίνει η amazon είναι λιγότερα αν κάνεις τον πολλαπλασιασμό της τιμής του με τον συντελεστή.

14 ώρες πριν, filip123go είπε

Ακυρο.  

είδα το μήνυμα σου πιο πανω. να σου πω το σκεφτηκά αλλιώς, δηλαδή αφού θα έχω τον κωδικό και δω ποιο κουριερ είναι, να τους καλέσω και να τους πω να μου το φέρουν σε pick up point  δικό τους στην Κύπρο, αλλα δεν ξέρω, μπορούν να το κάνουν?

14 ώρες πριν, Dante80 είπε

Ρε παιδιά, τι σχέση έχει αν η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ; Τι γράφετε;

Ο άνθρωπος γράφει με σαφήνεια πως το Amazon.uk δεν εκτελωνίζει απευθείας το συγκεκριμένο laptop στην Κύπρο, αλλά το κάνει σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα. Είναι προφανές πως θέλει να αναλάβει τον εκτελωνισμό το ίδιο Amazon, καθώς γλυτώνει χρόνο, χρήμα, ξέρει τι θα πληρώσει σχεδόν στο 100% κατά την αγορά, και είναι και πιο διασφαλισμένος.

Σε αυτή την περίπτωση (και με δεδομένο πως δεν βρίσκεις το ίδιο προϊόν φθηνότερα αλλιώς), συμφέρει χρηματικά να το εκτελωνίσεις Ελλάδα και μετά να πληρώσεις courier για Κύπρο. Το καλύτερο φίλε μου θα ήταν να βάλεις ένα γνωστό σου στην Ελλάδα να σε βοηθήσει σε αυτό. Δεν έχεις κανένα που να εμπιστεύεσαι;

σε ευχαριστώ, ναι, βασικά έχω βρει ότι Τα Import Fees Deposit που δίνει η amazon είναι λιγότερα αν κάνεις τον πολλαπλασιασμό της τιμής του με τον συντελεστή ΦΠΑ. 

Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω βρει, νομίζω ότι ούτε έχω επιλογή να μην δώσω τα  Import Fees Deposit τώρα που το έψαξα. 

Όσο αφορά αν ξέρω, κάποιο στην Ελλάδα, προσωπικά δυστυχώς όχι, αλλά ο αδερφός μου έχει ένα φίλο εκεί που σπουδάζει, δεν ξέρω αν είναι εμπιστοσύνης αλλά του είπα να τον ρωτήσει. Δεν ξέρω, δεν το έχει κάνει ακόμα, ίσως να ντρέπεται να του ζήτησή τέτοια χάρη.

Επεξ/σία από el2025

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...