Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, makisman1973 είπε

Βλέποντας στο mycar αυτη τη στιγμη το μηχανακι φαινεται σε κατασταση εκουσιας ακινησιας

Αν θες να δεις τι θα γλυτώσεις πρέπει να πας εφορία, χωρίς να τους πεις οτι το κυκλοφορούσες 2013-2019 (υποθέτω δεν έχεις εμπλακεί σε ατύχημα/φάει κλήση εκείνο το διάστημα αλλιώς θα το είχες ψάξει νωρίτερα το θέμα), και τους λες τι πρέπει να πληρώσω για να το ξαναμετακινήσω γιατί το έχω παρατημένο.

Υπάρχει ενδεχόμενο επειδή έχεις κρατήσει πινακίδες (και δεν θυμάμαι να ίσχυε τότε η ηλεκτρονική ακινησία) να μην δεχτούν να πληρώσεις μόνο το πρόστιμο της ανάκτησης και τα τρέχοντα τέλη αλλά και κάποια παλαιότερα.

Ότι σου πουν οτι χρειάζεται να πληρώσεις (χωρίς απαραίτητα να τσακωθείς), απόφασίζεις αν σε συμφέρει να τα δώσεις ή το κάνεις ανταλλακτικά.

End of story...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Παιδικές δικαιολογίες είναι όλα αυτά που γράφεις.

Γιατί παιδικές δικαιολογίες ? Το ότι μέχρι να μου το κλέψουν πλήρωνα κανονικότητα τα τέλη ? Το ότι μόλις το βρήκα πήγα όχι άμεσα αλλά μετά από 2 μηνες να το δηλώσω γιατί κανένας δε με ενημέρωσε ότι είχα περιθώριο 30 μέρες ? Εσείς γνωρίζετε τι συμβαίνει σε περίπτωση κλοπής ? Αν γνωρίζετε μπράβο σας δυστυχώς εγώ δεν ήξερα. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, jimmy213 είπε

Κοινή λογική μου φαίνεται εμένα. Απ' τη στιγμή που πήγες να τους πεις για κλοπή, δεν έπρεπε να ξαναπάς να τους πεις ότι το βρήκες; Ποιος θα τους ενημέρωνε;

Βάσει λογικής, άσε τη νομοθεσία.

Βάσει λογικής δεν πήγα μόνος μου η αστυνομία μου ειπε

Και ένα τελευταίο αν γνωρίζει κάποιος. Στο mycar φαίνεται ως εκούσια ακινησία . Αν προσπαθήσω επαναφορά σε κίνηση μέσω της πλατφόρμας τι γίνεται ? Ψαχνωντας για έκδοση τελών κυκλοφορίας μου βγάζει πληρωμή 22 ευρώ . Μην κανόνων καμιά πατάτα ρωτάω αν το επαναφέρω ηλεκτρονικσ. Αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, makisman1973 είπε

Και ένα τελευταίο αν γνωρίζει κάποιος. Στο mycar φαίνεται ως εκούσια ακινησία . Αν προσπαθήσω επαναφορά σε κίνηση μέσω της πλατφόρμας τι γίνεται ? Ψαχνωντας για έκδοση τελών κυκλοφορίας μου βγάζει πληρωμή 22 ευρώ . Μην κανόνων καμιά πατάτα ρωτάω αν το επαναφέρω ηλεκτρονικσ. Αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει 

Είχες τότε κάνει ηλεκτρονική παράδοση πινακίδων; Όχι 

Αρα δεν γίνεται τώρα να κανείς και ηλεκτρονική άρση για αυτό τον λόγο 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, makisman1973 είπε

Η ηλεκτρονική άρση είναι εφικτή μόνο στην περίπτωση που έχει γίνει ηλεκτρονική ακινησία, αλλιώς σου λέει ότι πρέπει να απευθυνθείς στη ΔΟΥ:

image.png.1a5fac497f7dc01bb6a0bbc4a4e981b8.png

Τώρα τη δική σου περίπτωση - δλδ κάποιος που "ξέχασε" να δηλώσει την εύρεση του κλεμμένου οχήματος του και προσπάθησε να κάνει ηλεκτρονική άρση - δεν τη λες και συνηθισμένη, είναι λίγο απίθανονα βρεθεί κάποιος που ξέρει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Ρίξε μια ματιά και εδώ αν η πινακίδα σου υπάρχει...

https://dilosi.services.gov.gr/templates/VEHICLE-INSURANCE/create

Εφόσον υπάρχει στο mycar θα υπάρχει και εδώ, από την ίδια βάση δεδομένων αντλούν στοιχεία.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, makisman1973 είπε

Γιατί παιδικές δικαιολογίες ? Το ότι μέχρι να μου το κλέψουν πλήρωνα κανονικότητα τα τέλη ? Το ότι μόλις το βρήκα πήγα όχι άμεσα αλλά μετά από 2 μηνες να το δηλώσω γιατί κανένας δε με ενημέρωσε ότι είχα περιθώριο 30 μέρες ? Εσείς γνωρίζετε τι συμβαίνει σε περίπτωση κλοπής ? Αν γνωρίζετε μπράβο σας δυστυχώς εγώ δεν ήξερα. 

Το προστιμο υπάρχει, διότι το κράτος θεωρεί ότι αν το βρεις με τις πινακίδες του κιόλας και είναι ακόμα λειτουργικό, θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά χωρίς να το ξέρει η εφορία και εκεί να το έχουν δηλωμένο ως κλεμμένο ακόμα οπότε γλίτωνες τα τέλη κυκλοφορίας. Ορισμένοι έχουν κάνει αυτή την τανζανια και το κράτος έβαλε πρόστιμο. 

Δημοσ.
Στις 19/1/2023 στις 6:34 ΜΜ, makisman1973 είπε

πληρωνες τέλη μεχρι να στο κλέψουν;Και γιατί το θεωρείς κάτι σαν περίεργο αυτό;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/1/2023 στις 8:38 ΜΜ, makisman1973 είπε

Ναι, σου είπε η αστυνομία και πήγες. Δεν έπρεπε να ξαναπάς να τους πεις ότι το βρήκες; Γι' αυτό μίλησα για κοινή λογική.

Το ίδιο και για το περιθώριο που λες. Βρήκα τώρα κάτι και θα πάω το καλοκαίρι να το δηλώσω; Δεν βγάζω νόημα, ασχέτως νομοθεσίας.

Υ.Γ.: Για να σε προλάβω, όχι δεν γνώριζα την διαδικασία σε περίπτωση κλοπής. Από το θέμα σου την έμαθα. Αλλά αν πήγαινα οπουδήποτε να δηλώσω κλοπή, θα πήγαινα πάλι όταν το έβρισκα και δεν θα περίμενα να μου το πει κάποιος.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εφόσον υπάρχει στο mycar θα υπάρχει και εδώ, από την ίδια βάση δεδομένων αντλούν στοιχεία.

Ναι μου γράφει σε ακινησία από 8/12/2010

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

πληρωνες τέλη μεχρι να στο κλέψουν;Και γιατί το θεωρείς κάτι σαν περίεργο αυτό;

Δεν είπα ότι το θεώρησα περίεργο απλά ήμουν νόμιμος και ήθελα να συνεχίσω να είμαι νόμιμος. Επαναλαμβάνω δεν το άφησα το θέμα δεν αδιαφόρησα . Πήγα να δηλώσω την εύρεση στην εφορία με 2 μήνες καθυστέρηση γιατί πολύ απλά κανένας δεν με ενημέρωσε ότι έπρεπε να το δηλώσω εντός 30 ημερων

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Ναι μου γράφει σε ακινησία από 8/12/2010

Δεν είπα ότι το θεώρησα περίεργο απλά ήμουν νόμιμος και ήθελα να συνεχίσω να είμαι νόμιμος. Επαναλαμβάνω δεν το άφησα το θέμα δεν αδιαφόρησα . Πήγα να δηλώσω την εύρεση στην εφορία με 2 μήνες καθυστέρηση γιατί πολύ απλά κανένας δεν με ενημέρωσε ότι έπρεπε να το δηλώσω εντός 30 ημερων

Και η αργοπορία σου ,καλώς ή κακώς δικό σου σφάλμα ήταν ,είχε σαν αποτέλεσμα το πρόστιμο που δεν πλήρωσες.Και μετά συνέχισες να κυκλοφορείς χωρίς να πληρώνεις τέλη.Αν ήθελες να είσαι νομιμος θα είχες πληρώσει το πρόστιμο τότε.

Πως είναι σε ακινησία απο το 2010 ενώ εχει κλαπεί το 2012?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πως είναι σε ακινησία απο το 2010 ενώ εχει κλαπεί το 2012?

Σε αυτό γράψε λάθος . Κοίταξα το χαρτί της αστυνομίας . Τελικά το 2010 ήταν η κλοπή. Τέλος πάντων η μαλακια έγινε όπως έγινε αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι γιατί πόσο μιλαμε για επαναφορά σε λειτουργία .Επίσης με προβληματίζει ότι πουθενά δε φαίνεται ως κλεμμένο αλλά απλά σε ακινησια

Επεξ/σία από makisman1973

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...