Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μηχανάκι δεν το είχες κανονικά δηλωμένο στο taxis; Αν φαινόταν ως κλεμμένο τόσα χρόνια πως πλήρωνες τέλη , ΚΤΕΟ κλπ

Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχεις πάρει κάποιο ραβασάκι από την εφορία;;; Μια μέρα να αργήσεις να πληρώσεις τα τέλη και διπλασιάζεται το ποσό.

Το 35άρι είναι το ελάχιστο που θα βρεις μπροστά σου.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Αν αντι για 35 ηταν 5000 ευρω το προστιμο θα λέγατε τα ιδια ? Το θεμα ειναι οταν το δημοσιο περιμενει να εισαι συνεπης θα πρεπει και αυτή να μαθουν να ειναι συνεπης προς εσενα. Δηλαδη ποσο δυσκολο ηταν να με ενημερώσουν για τις ενεργειες που επρεπε να κανω σε περιπτωση ανευρεσης .Επρεπε εγω να ξερω ολη τη νομολογια απεξω? Στην αστυνομια μου ειπαν να παω στην εφορια να δηλωσω κλοπη και στο μηχανολογικο να παραδωσω την αδεια και αν το ξαναβρω να δηλωσω σε αυτους την ανευρεση, στην εφορια ΤΙΠΟΤΑ...

θα παω να ρωτησω αυτους τι μπορω να κανω ,αμα μου πουν κανενα εξωφρενικο ποσο το κανω κομματια και τα πουλαω.

Δεν ήταν 5000€ ήταν 35€ οποτε είσαι για άλλη μια φορά λάθος.Και απο την στιγμή που ήρθε πάλι στην κατοχή σου τι περίμενες και δεν πήγες αμέσως στην εφορία;

Παιδικές δικαιολογίες είναι όλα αυτά που γράφεις.

Πρέπει να το αποσύρεις  νόμιμα ,δεν είναι απλά το πετάς.

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Δηλαδη ποσο δυσκολο ηταν να με ενημερώσουν για τις ενεργειες που επρεπε να κανω σε περιπτωση ανευρεσης

Κοινή λογική μου φαίνεται εμένα. Απ' τη στιγμή που πήγες να τους πεις για κλοπή, δεν έπρεπε να ξαναπάς να τους πεις ότι το βρήκες; Ποιος θα τους ενημέρωνε;

Βάσει λογικής, άσε τη νομοθεσία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

Το μηχανάκι δεν το είχες κανονικά δηλωμένο στο taxis; Αν φαινόταν ως κλεμμένο τόσα χρόνια πως πλήρωνες τέλη , ΚΤΕΟ κλπ

Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχεις πάρει κάποιο ραβασάκι από την εφορία;;; Μια μέρα να αργήσεις να πληρώσεις τα τέλη και διπλασιάζεται το ποσό.

Από ότι έγραψε στο αρχικό post δεν πλήρωνε τέλη, και το κτεο προφανώς δεν είναι συνδεδεμένο online με την εφορία ώστε να χτυπήσει κάποιο καμπανάκι λόγω κλοπής. Με το μεταφορών είναι συνδεδεμένο μόνο.

Για τα τέλη δεν έχει πάρει κάποιο ραβασάκι από την εφορία ακριβώς επειδή έχει δηλώσει κλοπή.

18 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Δηλαδη ποσο δυσκολο ηταν να με ενημερώσουν για τις ενεργειες που επρεπε να κανω σε περιπτωση ανευρεσης

Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δεν είχαν τέτοια υποχρέωση.

Η άγνοια δεν αποτελεί δικαιολογία. Λέμε τώρα γιατί από το 2012 ήξερες τι έπρεπε να κάνεις, άλλο που προτίμησες να το αφήσεις στην τύχη του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Αν αντι για 35 ηταν 5000 ευρω το προστιμο θα λέγατε τα ιδια ? Το θεμα ειναι οταν το δημοσιο περιμενει να εισαι συνεπης θα πρεπει και αυτή να μαθουν να ειναι συνεπης προς εσενα. Δηλαδη ποσο δυσκολο ηταν να με ενημερώσουν για τις ενεργειες που επρεπε να κανω σε περιπτωση ανευρεσης .Επρεπε εγω να ξερω ολη τη νομολογια απεξω? Στην αστυνομια μου ειπαν να παω στην εφορια να δηλωσω κλοπη και στο μηχανολογικο να παραδωσω την αδεια και αν το ξαναβρω να δηλωσω σε αυτους την ανευρεση, στην εφορια ΤΙΠΟΤΑ...

θα παω να ρωτησω αυτους τι μπορω να κανω ,αμα μου πουν κανενα εξωφρενικο ποσο το κανω κομματια και τα πουλαω.

Αναφορά σε κείμενο

Αρθρο: 31 (ΠΚ)
Ημ/νία: 01.01.1951
Ημ/νία Ισχύος: 01.01.1951

Τίτλος Αρθρου: Νομική πλάνη

Κείμενο Αρθρου
1. Μόνη η άγνοια του αξιοποίνου δεν αρκεί για να αποκλείσει τον καταλογισμό.
2. Η πράξη όμως δεν καταλογίζεται στο δράστη αν αυτός πίστεψε λόγω πλάνης ότι είχε δικαίωμα να
τελέσει την πράξη και η πλάνη του αυτή ήταν συγγνωστή.

Εν ολίγοις δεν ήξερες...δεν ρώταγες;

ΥΓ. Για το δεύτερο σκέλος του νόμου, αν ελπίζεις οτι θα σε δικαιώσει δικαστήριο, έναντι της εφορίας, καλή τύχη!

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Βλέποντας στο mycar αυτη τη στιγμη το μηχανακι φαινεται σε κατασταση εκουσιας ακινησιας

3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Κείμενο Αρθρου
1. Μόνη η άγνοια του αξιοποίνου δεν αρκεί για να αποκλείσει τον καταλογισμό.
2. Η πράξη όμως δεν καταλογίζεται στο δράστη αν αυτός πίστεψε λόγω πλάνης ότι είχε δικαίωμα να
τελέσει την πράξη και η πλάνη του αυτή ήταν συγγνωστή.

αυτο γινεται αποδεκτο στην εφορια αν τους το πω ? το πιο πιθανο ειναι να κανουν τους κινεζους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αστο καλύτερα στην αποθήκη. γιατί αλλιώς θα πρέπει να πληρώσεις και αναδρομικά τέλη κυκλοφορίας για 10 χρόνια με προσαυξήσεις και ένα σωρό ακόμα.

αν γίνει ποτέ όμως διασύνδεση αστυνομίας-εφορίας θα έχεις τρεξιμο...

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αστο καλύτερα στην αποθήκη. γιατί αλλιώς θα πρέπει να πληρώσεις και αναδρομικά τέλη κυκλοφορίας για 10 χρόνια με προσαυξήσεις και ένα σωρό ακόμα.

αν γίνει ποτέ όμως διασύνδεση αστυνομίας-εφορίας θα έχεις τρεξιμο...

βασικα δεν ειναι 10 χρονια , υπαρχει αυτη η αποφαση  ....

¨Σε μια απόφαση-σοκ προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συμμορφούμενη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία οι οικονομικές Αρχές δεν μπορούν να αναζητούν χρέη από Τέλη Κυκλοφορίας που δεν έχουν βεβαιωθεί μετά την παρέλευση της πενταετίας με έναρξη το έτος που δημιουργήθηκε η οφειλή. "

Στην περιπτωση μου δεν υπαρχει βεβαιομενη οφειλη για ολα τα 10 χρονια που φαίνεται ως κλεμμένο. Τωρα αν εγείρεται θεμα επειδη δεν ειχα δηλωση την ανευερεση δε ξερω . Το βλεπω να πηγαινει για ανταλακτικα

Δημοσ.

η μονη σου λύση ειναι να πας στην εφορια και να πεις οτι δεν το βρηκες ποτε και οτι θελεις να το διαγράψεις απο το ΑΦΜ σου. Εφόσον το έχεις δηλωμένο κλεμμένο τόσα χρόνια θα στο κάνουν άμεσα. Το μηχανάκι το κανεις ανταλλακτικά και άλλη φορά μην παίζεις με την εφορία.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, cyberguy είπε

η μονη σου λύση ειναι να πας στην εφορια και να πεις οτι δεν το βρηκες ποτε και οτι θελεις να το διαγράψεις απο το ΑΦΜ σου. Εφόσον το έχεις δηλωμένο κλεμμένο τόσα χρόνια θα στο κάνουν άμεσα. Το μηχανάκι το κανεις ανταλλακτικά και άλλη φορά μην παίζεις με την εφορία.

το γεγονος ομως οτι ειναι δηλωμενο στην αστυνομια ως ανευρεθεν δεν ειναι προβλημα ?

Δημοσ.

Βάλτο σε μία αποθήκη, δήλωσε πάλι κλοπή και σε ένα μήνα πες οτι το βρήκες έξω απο το σπίτι σου .😅

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι για συγκεκριμένες περιπτώσεις και δεν νομίζω να σε αφορά η απόφαση.

Εδώ δεν κωλυσιεργούσε η εφορία να βεβαιώσει τα τέλη. Εσύ έχεις κάνει ψευδή δήλωση και δεν ενημέρωσες. Για αυτούς το μηχανάκι είναι ακόμη κλεμμένο και δεν είχαν δικαίωμα να βεβαιώσουν τέλη κυκλοφορίας καθώς είναι σε ακινησία.

Αν βεβαιωθούν οι οφειλές σου θα βεβαιωθούν με σημερινή ημερομηνία.

16 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

το γεγονος ομως οτι ειναι δηλωμενο στην αστυνομια ως ανευρεθεν δεν ειναι προβλημα ?

Επίσης πολύ πιθανόν να του ζητήσει η εφορία βεβαίωση από την αστυνομία

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, makisman1973 είπε

Βλέποντας στο mycar αυτη τη στιγμη το μηχανακι φαινεται σε κατασταση εκουσιας ακινησιας

Τότε λογικά δεν χρωστάς καθόλου τέλη κυκλοφορίας, μόνο το πρόστιμο μη έγκαιρης δήλωσης εύρεσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαδικασία γίνεται πλέον και ηλεκτρονικα.

Αν κάνεις παρακάτω login τι σου γράφει; Σου επιτρέπει να κάνεις άρση ακινησίας ή ζητάει κάτι επιπλέον;

https://www.gov.gr/arxes/anexartete-arkhe-demosion-esodon-aade/anexartete-arkhe-demosion-esodon-aade/arse-akinesias-okhematos-idiotikes-khreses-ikh

Επεξ/σία από The_Judas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...