Προς το περιεχόμενο

Hotspot μέσω Ethernet ?

orpheas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. 

Ήθελα να ρωτήσω παρακαλώ αν γίνεται το εξής. 

Καθώς δεν έχω συνδεση μόνιμη ίντερνετ, χρησιμοποιώ διάφορα πακέτα απεριόριστου ίντερνετ μέσω hotspot, μέσω ενός φθηνού κινητού που το έχω μόνο για αυτή τη χρήση. 

Η ερώτηση μου είναι αν γίνεται με κάποιον τρόπο να συνδέσω την τηλεόραση μου ( Σμαρτ ) όχι με wi fi , αλλά με Ethernet. Υπάρχει κάποιος μετατροπέας ? 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 18/01/2023 at 22:40, orpheas2 said:

Καλησπέρα σε όλους. 

Ήθελα να ρωτήσω παρακαλώ αν γίνεται το εξής. 

Καθώς δεν έχω συνδεση μόνιμη ίντερνετ, χρησιμοποιώ διάφορα πακέτα απεριόριστου ίντερνετ μέσω hotspot, μέσω ενός φθηνού κινητού που το έχω μόνο για αυτή τη χρήση. 

Η ερώτηση μου είναι αν γίνεται με κάποιον τρόπο να συνδέσω την τηλεόραση μου ( Σμαρτ ) όχι με wi fi , αλλά με Ethernet. Υπάρχει κάποιος μετατροπέας ? 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !

δυο λυσεις. ethernet adapter σε κινητο και απο εκει σε  switch ή σε παλιο adsl router ως access point και switch

b. repeater που παιρνει ασυρματα και δινει με ethernet. το ειχα σε αποκωδικοποιητη και με tp link 850re

Ναι ! Σε ευχαριστώ, βέβαια διατύπωσα μάλλον λάθος την ερώτηση μου. Είναι πολύ πιο απλό αυτό που ψάχνω. Να μπορώ να τοποθετήσω την σιμ ( από την οποία έχω σύνδεση στο ίντερνετ ) , σε κάποιο ρούτερ ? Και από εκεί μέσω εθερνετ καλωδίου να συνδέσω την Σμαρτ tv μου. Ο σκοπός μου δηλαδή είναι να καταφέρω τη μη χρήση του wi fi. 

15 ώρες πριν, orpheas2 είπε

Ναι ! Σε ευχαριστώ, βέβαια διατύπωσα μάλλον λάθος την ερώτηση μου. Είναι πολύ πιο απλό αυτό που ψάχνω. Να μπορώ να τοποθετήσω την σιμ ( από την οποία έχω σύνδεση στο ίντερνετ ) , σε κάποιο ρούτερ ? Και από εκεί μέσω εθερνετ καλωδίου να συνδέσω την Σμαρτ tv μου. Ο σκοπός μου δηλαδή είναι να καταφέρω τη μη χρήση του wi fi. 

Ίσως το κινητό σου να έχει από μόνο του USB Tethering , θα το βρεις μέσα στις ρυθμίσεις του hotspot και συνδέοντας το USB στην τηλεόραση ίσως να πάρει από μόνο του internet.

Αν η λειτουργία αυτή δεν υπάρχει στο κινητό, θυμάμαι παλαιότερα είχα βρει εφαρμογή στο play store που ενεργοποιούσε την λειτουργία. Δεν μπορώ να σου προτείνω βέβαια κάποια γιατί έχει περάσει καιρός από τότε.

Αν θέλεις αναγκαστικά συσκευή, μια απ' τις πιο οικονομικές που έχω βρει είναι η Huawei B311-221 αν και δεν θα ήταν κακό να πας στην D-Link DWR-920V που έχει γρηγορότερο wifi. Και στα τα δύο έχουν 1000Mbit ethernet έτσι ώστε να μην υπάρχει περιορισμός με την ταχύτητα. Σίγουρα με ένα ψάξιμο για 4G router ίσως βρεις κάτι να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Έχει υπόψιν ότι θα χρειαστεί να μπεις στο διαχειριστικό της συσκευής και χειροκίνητα να βάλεις τα APN Settings. Φυσικά μέσα απ' τις ρυθμίσεις της συσκευής μπορείς να απενεργοποιήσεις το wifi αν δεν το επιθυμείς.

• Like 2

On 20/01/2023 at 05:08, orpheas2 said:

αν καταλαβα καλα τοτε απλα θες ενα 4g router.βαζεις μεσα sim και το συνδεεις με ethernet στην tv.

ειτε της dlink ειτε της tp link ή μετα σε ποιο ακριβο πχ σε ενα fritz. σε καποια ρουτερ μπορεις να κουμπωσεις Usb stick πανω που θα εχει μεσα την καρτα sim και να μοιρασει το ρουτερ την συνδεση.θα βγει πιο φτηνα αν εχεις κανα τετοιο Usb stick και κανα τετοιο ρουτερ.

• Like 1

4 ώρες πριν, orpheas2 είπε

Τα τσεκαρα φίλε μου ! Μάλλον για το tp link πάω ! Χίλια ευχαριστώ και σε σένα ! 

πηγαινε σε tiplink mr 600 4g + , προσεχε να ειναι 4g+ και οχι απλο 4g. Το εχω για αυτο και στο λεω. Εχει και τηλεφωνικη εξυπηρετηση η tiplink για οτι χρειαστεις μπορουνε να σε βοηθησουνε ,καλεσε στο 210 6148834 , Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα με Πέμπτη, 09:00 – 17.30 & Παρασκευή 9:00 – 17.00 ( πλην επίσημων αργιών). 

28 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

πηγαινε σε tiplink mr 600 4g + , προσεχε να ειναι 4g+ και οχι απλο 4g. Το εχω για αυτο και στο λεω. Εχει και τηλεφωνικη εξυπηρετηση η tiplink για οτι χρειαστεις μπορουνε να σε βοηθησουνε ,καλεσε στο 210 6148834 , Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα με Πέμπτη, 09:00 – 17.30 & Παρασκευή 9:00 – 17.00 ( πλην επίσημων αργιών). 

+1 το 4G+ διότι τα ελληνικά δίκτυα για να τρέξουν κανονικό 4G πρέπει να πιάνει 4G+ . Πολύ σημαντικό στην επιλογή του Router!

Οκ... Το έλεγξα ! Ακριβούτσικο αλλά τι να κάνεις...

Θεωρητικά έτσι βάζω τη σιμ μου μέσα και σε περίπτωση αγοράς δύο εθερνετ καλωδίων, μπορώ για παράδειγμα να συνδέσω smart tv αλλά και λάπτοπ ! Σωστά ? 

7 hours ago, orpheas2 said:

Τα τσεκαρα φίλε μου ! Μάλλον για το tp link πάω ! Χίλια ευχαριστώ και σε σένα ! 

tp link ειναι value for money

2 hours ago, johnmegarythmos said:

συνηθως γραφουν και τι category lte ειναι το καθενα ωστε να δει καποιος το max down/up

2 hours ago, manolis940 said:

+1 το 4G+ διότι τα ελληνικά δίκτυα για να τρέξουν κανονικό 4G πρέπει να πιάνει 4G+ . Πολύ σημαντικό στην επιλογή του Router!

ειναι καλο γενικα να κοιταμε και για πιο μελλοντικα οποτε αξιζει για 4g+ .  δυστυχως τα 5g ειναι ακριβα ακομα

2 hours ago, orpheas2 said:

Οκ... Το έλεγξα ! Ακριβούτσικο αλλά τι να κάνεις...

Θεωρητικά έτσι βάζω τη σιμ μου μέσα και σε περίπτωση αγοράς δύο εθερνετ καλωδίων, μπορώ για παράδειγμα να συνδέσω smart tv αλλά και λάπτοπ ! Σωστά ? 

ναι εχουν 4 ethernet + wifi αλλα μπορεις να βαλεις και switch αν χρειαστει. δεν ειναι πολυ ακριβα.που να δεις τα mikrotik και τα fritz.δεν μιλαω για τα 5g :P ποσο ακριβα ειναι

• Like 1

Στις 21/1/2023 στις 10:32 ΜΜ, poulinos είπε

ειναι καλο γενικα να κοιταμε και για πιο μελλοντικα οποτε αξιζει για 4g+ .  δυστυχως τα 5g ειναι ακριβα ακομα

Εγώ το λέω από την άποψη ότι στο εξωτερικό με 4G πιάνω μια 150αριά. Με 4G+ πιάνω κάπου στα 300. Ελλάδα το αντίστοιχο είναι 30 και 100 και αν πέσει και λίγο το σήμα το 30 γίνεται 5. Οπότε παίρνεις 4G+ για να πιάσεις 4G.

Στις 21/1/2023 στις 10:32 ΜΜ, poulinos είπε

δεν ειναι πολυ ακριβα.που να δεις τα mikrotik και τα fritz.δεν μιλαω για τα 5g :P ποσο ακριβα ειναι

Δεν έχουν βέβαια και καμία σχέση τουλάχιστον τα Mikrotik που έχω δουλέψει.
Τα 5G λόγο του hardware που έχουν μέσα δεν ελπίζω ότι θα πέσουν και κατά πολύ.

7 hours ago, manolis940 said:

Εγώ το λέω από την άποψη ότι στο εξωτερικό με 4G πιάνω μια 150αριά. Με 4G+ πιάνω κάπου στα 300. Ελλάδα το αντίστοιχο είναι 30 και 100 και αν πέσει και λίγο το σήμα το 30 γίνεται 5. Οπότε παίρνεις 4G+ για να πιάσεις 4G.

Δεν έχουν βέβαια και καμία σχέση τουλάχιστον τα Mikrotik που έχω δουλέψει.
Τα 5G λόγο του hardware που έχουν μέσα δεν ελπίζω ότι θα πέσουν και κατά πολύ.

η ταχυτητα ειναι και θεμα banwidth δυστυχως. και 5g να κλειδωσεις αν το bs δεν εχει να δωσει bandwidth τοτε τρυπα στο νερο.και το εχω δει σε πολλα σημεια ειδικα επαρχια που οταν δεν ειναι αργιες weekends κτλ εχεις μια χαρα ταχυτητα.οταν πλακωσουν ολοι οι εκδρομεις τοτε αστα να πανε. και το 4g και το 4g plus πιανουν πολυ μεγαλες ταχυτητες ασχετα που κατα ποσο θα τις υποστηριξει ο παροχος ειναι αλλη ιστορια.

με full σημα 4g+ και παροχο wind σε ookla 120 down -> 60 up . θα ηταν μια ωραια δοκιμη να το δοκιμασω και τιποτα 03:00 04:00 το βραυ.

τα mikrotik πανε σε αλλη κατηγορια αλλα συνηθως και σε αλλο χρηστη. δυστυχως ναι τα 5g οσο αρχιζουν να γινονται πιο mainstream στα κινητα τοσο ακομα ακριβα παραμενουν σε routers:(

και 100 αρια να πιανε εδω με 4g παλι ειναι λιγο βλακεια να μην πας σε κατι καλυτερο αμα δεν ανεβαινει το κοστος. ακομα και στα fritz που ειχα κανει review που ειναι ολα lte το καθενα ειχε και διαφορετικο category modem.οχι οτι θα φτασουμε ποτε το μεγιστο θεωρητικο εδω αλλα λεμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...