Tromso Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους! Ενδιαφέρομαι να κάνω μεταπτυχιακό στη Σουηδία η Διδακτορικό στην Αγγλία (δεν έχω αποφασίσει ακόμα) και επηδη έιμαι μέτοχος σε μια ΕΕ στην Ελλάδα έχω εισόδημα στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν πάω στην μια η στην άλλη χώρα (για 2 ή 4 χρόνια σερί) θα πρέπει να αλλάξω φορολογική κατοικία? Στις χώρες αυτές θα είμαι γραμμένος ως φοιτητής και δεν έχω σκοπό να δουλέψω όσο είμαι εκεί όποτε δεν θα έχω και εισόδημα από αυτήν την χώρα. Γνωρίζω ότι εάν μείνω πάνω από 6 μήνες θα πρέπει να αλλάξω φορολογικη κατοικία αλλά αυτό ισχύει εάν ΔΕΝ είσαι φοιτητής ή εάν δουλεύεις εκεί ή εάν είσαι φοιτητής ΚΑΙ δουλεύεις ταυτόχρονα. Σε περίπτωση που είσαι μόνο φοιτητής ισχύει κάτι τέτοιο? Στη περίπτωση του διδακτορικού υπάρχει υποτροφία Tax free οποτε θα ειναι σαν να μην περνω τιποτα και απλα την δηλωνω στην φορολογικη μου χώρα. Η περίπτωση να αλλάξω φορολογικής κατοικία δεν παίζει γιατί θα πρέπει να κλείσει η ΕΕ στην Ελλάδα και δεν γίνετε αυτό σε καμία περίπτωση. Ευχαριστώ που το διαβάσετε και εάν γνωρίζετε η ξέρετε κάποιον που να ξέρει θα μου βγάζατε ενα μεγάλο άγχος από την πλάτη.
HolyShock Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Στη θέση σου θα ρώτούσα ή θα πήγαινα ενα πρωί στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού που εχουν όλο τέτοια θέματα να αντιμετωπίσουν γιατι και ο λογιστής το πιο πιθανό να μην ξέρει γιατί δεν αντιμετωπίζει τέτοια θέματα. Θεωρώ πάντως αφου έχεις εισόδημα εδω θα φορολογήσε εδω και το πολύ πολύ να πρέπει να το δηλώσεις και στην εφορία της χώρας που θα πας για να μη φορολογήσε και εκει. Αλλά θα στα πουν όλα εκει στη ΔΟΥ. Η ΕΕ δεν έχει λόγο να κλείσει πάντως, τόσο αυστηρό ειναι το καταστατικό? Τεσπα δε γνωρίζω την περίπτωση αλλά όπως και να εχει στη ΔΟΥ θα σου πουν σίγουρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα