bsar Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Kαλησπέρα, Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μια Νikon z50 η οποία αγοράστηκε μόνο με τον βασικό φακό DX 16-50. Βρήκα στο σπίτι έναν μεγαλύτερο φακό AF 100-200, μάρκας ΜΙΝΟLTA από μια παλιά αναλογική φωτογραφική μηχανή του πατέρα μου! Η ερώτηση είναι: Mπορώ να χρησιμοποιήσω έναν FTZ adaptor ή κάποιον άλλον αντάπτορα για να εφαρμόσω τον φακό αυτόν πάνω στην z50? Ευχαριστώ πολύ! 1
babisskg Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, bsar είπε Kαλησπέρα, Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μια Νikon z50 η οποία αγοράστηκε μόνο με τον βασικό φακό DX 16-50. Βρήκα στο σπίτι έναν μεγαλύτερο φακό AF 100-200, μάρκας ΜΙΝΟLTA από μια παλιά αναλογική φωτογραφική μηχανή του πατέρα μου! Η ερώτηση είναι: Mπορώ να χρησιμοποιήσω έναν FTZ adaptor ή κάποιον άλλον αντάπτορα για να εφαρμόσω τον φακό αυτόν πάνω στην z50? Ευχαριστώ πολύ! Μπορείς με κατάλληλο αντάπτορα ......... άστο να πάει στο καλό όμως , το μόνο που θα μπορείς να ελέγξεις πάνω στη μηχανή θα είναι το ISO και η ταχύτητα . Τα κάναμε αυτά πριν καιρό , πολύ κακό για το τίποτα ....... βάλε κάνα φράγκο στην άκρη και πάρε έναν φακό σε Z mount ...... τα υπόλοιπα είναι κόλπα μαγικά που κάνουν στην Ινδία ....... Ακόμη κι' εγώ που τ' ακούω δλδ ανατριχιάζω ....... καλά , οι άλλοι θα πάθουν πολιτισμικό σοκ ...... Αν το θελήσεις μελλοντικά , πάρε έναν manual κατά προτίμηση Nikon , έναν 50 e series f/1.8 ...... εξαιρετικός ....... μαζί με έναν απλό φθηνό αντάπτορα , έτσι για να σου φύγει το μεράκι . Τουλάχιστον , ότι και να γίνει ο e series θα ξαναπουληθεί γρήγορα ....... εναλλακτικά , πάρε έναν Nikon 105 ai - s ...... για να έχεις κάτι για πιο μακριά ...... 1
Dr_73 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, babisskg είπε Αν το θελήσεις μελλοντικά , πάρε έναν manual κατά προτίμηση Nikon , έναν 50 e series f/1.8 ...... εξαιρετικός ....... μαζί με έναν απλό φθηνό αντάπτορα Πλέον έχει ανταγωνιστική πρόταση , τον 7artisan του κουτιού, 50mm f/1.2 , manual φυσικά, που είναι z mount άρα δεν θέλει αντάπτορα και κάνει 140€ . Δεν συμφέρει να μπλέκει με fungus, haze και ... σκόνη. 2
babisskg Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Πλέον έχει ανταγωνιστική πρόταση , τον 7artisan του κουτιού, 50mm f/1.2 , manual φυσικά, που είναι z mount άρα δεν θέλει αντάπτορα και κάνει 140€ . Δεν συμφέρει να μπλέκει με fungus, haze και ... σκόνη. Ας ξεκινήσει με Z φακούς ........ αργότερα αν θελήσει βάζει και κάτι παρόμοιο που και πάλι δεν θα συνεργάζεται όπως πρέπει με το σύστημα . 1
stratigos24 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 41 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Δεν συμφέρει να μπλέκει με fungus, haze και ... σκόνη. Και εγώ αυτά φοβάμαι. 2
babisskg Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Και εγώ αυτά φοβάμαι. Αυτά είναι για χρήση με παλαιότερα κατά προτίμηση μεταχειρισμένα μοντέλα mirrorles τα οποία αγοράστηκαν οικονομικά γι' αυτό τον λόγο . Να πάρει τώρα ο άλλος Z5 και να κοτσέρνει επάνω φακούς του 60 ...... ούτε εγώ δεν τα κάνω αυτά . Παίρνω μιά φτηνοδουλειά κανά 50αρικο από το mpb κι' έναν αντάπτορα της πλάκας από Κίνα για να κάνω το χαβαλέ μου ....... ΟΚ ............... όπου η φτηνοδουλειά δεν έχει ούτε touch screen , ούτε τίποτα ...... μόνο ότι είναι mirrorles και βάζεις επάνω ότι θες . 1
Dr_73 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, babisskg είπε ούτε εγώ δεν τα κάνω αυτά . Όταν γίνουμε συνταξιούχοι μπάμπη, θα χτυπήσουμε καμία 10Χ15 και θα σχεδιάζουμε μια βδομάδα το κάθε καρρέ ! 2
babisskg Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Dr_73 είπε Όταν γίνουμε συνταξιούχοι μπάμπη, θα χτυπήσουμε καμία 10Χ15 και θα σχεδιάζουμε μια βδομάδα το κάθε καρρέ ! Το βλέπω ήδη , αλλά ας όψεται η οικονομική δυστοκία .......
aegean32 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Εγώ χρησιμοποίησα αυτόν σε Ζ6. https://www.kentfaith.com/index.php?route=product/search&search=Minolta MD MC Mount Lens to Nikon Z6 Z7 Camera K%26F Concept Lens Mount Adapter 25 ευρώ. Για το κέφι σου και μόνο, μπορείς να δοκιμάσεις. Ισχύουν όμως όσα είπαν οι παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα