Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Trapper είπε

στόσο οι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου σε ερωτήσεις μου πως παρακάμφθηκε το 3DS δεν ήξεραν τι να απαντήσουν. 

Θα σου απαντήσω εγώ. Οι τράπεζες στην Ευρώπη λόγω νομοθεσίας πρέπει να διαθέτουν το πρωτόκολλο 3DS. Επίσης οι έμποροι που χρεώνουν τις κάρτες μπορούν είτε να εκκινήσουν τη διαδικασία ταυτοποίησης 3DS είτε όχι. Εαν δεν την εφαρμόσουν και απλώς προσπαθήσουν να χρεώσουν την κάρτα υπάρχει πιθανότητα η τράπεζα να απορρίψει την συναλλαγή. Ποιοί είναι οι περιορισμοί κάθε τράπεζας? Δεν ξέρουμε.

Π.χ. πλήρωσα μια ευδαπ 20 ευρώ και δεν χρειάστηκε 3DS. Αλλά ένας λογαριασμός ΔΕΗ 100 ευρώ πέρασε 3DS. Συμπέρασμα? Κάποιες ελληνικές ΔΕΚΟ δέχονται πληρωμές μέσω του epos.dias.com.gr - και αυτός ο ενδιάμεσος ζητά 3D secure μόνο σε συναλλαγές πάνω από ένα χρηματικό όριο. Οι τράπεζες το επιτρέπουν αυτό.

Άλλο παράδειγμα η paypal ζητά 3d secure για συναλλαγή-ταυτοποίηση 0 ευρώ όταν πρωτοπερνάω τις κάρτες μου. Αλλά από εκεί και πέρα δεν ξαναζητά και η τράπεζα αφήνει τις συναλλαγές να περάσουν - ακόμα και τριψήφια ποσά.

Παράδειγμα και σε εσένα. Κάποιος υπέκλεψε κάπως τα στοιχεία της κάρτας σου. Πήγε και έκανε συνδρομή σε ένα έμπορο που δεν ζήτησε 3DS και η τράπεζα βάσει κάποιων κριτηρίων το άφησε να περάσει.

Για να γίνεται αυτό που σκέφτεσαι εσύ θα πρέπει να περάσει ευρωπαικός νόμος όπου εαν ένας πωλητής δεν ακολουθεί το 3DS σε κάθε συναλλαγή τότε η τράπεζα θα πρέπει να απορρίπτει τη συναλλαγή. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει ακόμα.

Και όν τόπικ... για αυτό το λόγο (επειδή εδώ η κλεψιά έτρεξε μέσω paypal) από όσο γνωρίζω η προσθήκη κάρτας πάντα συνοδεύεται με 3dsecure confirmation... εξού και πραγματικά δεν βγάζει νόημα το όλο σκηνικό. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι η κάρτα της γυναίκας του topic starter είχε περαστεί στο παρελθόν και σβήστηκε, οπότε όταν προστέθηκε εκ νέου ίσως δεν χρειάστηκε confirmation. Όμως κάτι τέτοιο δεν το ξέρω καθώς δεν το έχω κάνει ποτέ (αποσύνδεση και επανασύνδεση της ίδιας κάρτας). 'Η μπορεί και να παίζει σπασμένο τηλέφωνο.

• Thanks 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν ήταν τόσο εύκολο να μας πάρουν λεφτά χωρίς να έχουμε και εμείς ευθύνη θα ήμασταν όλοι άφραγκοι.

Η λογική λέει ότι μάλλον κάτι πάτησε ή με κάποιον τρόπο σε ψάρεψαν .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι όντως πρώτη φορά κάρτα δεν συνδέεται έτσι απλά στο PayPal και αν το άτομο που έκανε τη χακιά μπόρεσε να περάσεις 2FA και 3DS και πήρε μόνο τόσα χρήματα, είναι μάπας. Κάτι έχει συμβεί ενδιάμεσα που δεν γνωρίζουμε. Και μένω περισσότερο στα στοιχεία της κάρτας, είτε η τράπεζα έχει διαρροή, είτε δόθηκαν από το θύμα.

Άσχετο αλλά μόλις μου ήρθε το παρακάτω scam με κανονική διεύθυνση αποστολέα:

image.jpeg.6965a218a126669877a3c994647394a7.jpeg

Ο λόγος που το αναφέρω είναι ο τρόπος που λειτουργεί η απάτη. Εδώ το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο σύνδεσμος αλλά το κείμενο στη σημείωση προς τον πελάτη. Θα πανικοβληθείς και θα καλέσεις, και τότε ξεκινάει το Ινδικό call center scam. 

Πώς καταλαβαίνεις ότι είναι απάτη όμως εφόσον έρχεται με σωστή διεύθυνση αποστολέα;

1) Δεν έχεις κάνει καμία αγορά από Geek Squad.

2) Τσεκάρεις στο PP σου είτε γράφοντας μόνος σου την ιστοσελίδα είτε μέσω της εφαρμογής του κινητού για χρεώσεις.

3) Χτυπάς το τηλ. στο google και βλέπεις ότι δεν παραπέμπει σε Helpdesk ούτε του PP ούτε του Geek Squad.

Επεξ/σία από dkmaster
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ναι μεν, αλλά αυτό φαίνεται να μην ισχύει στην περίπτωση του TS. Πρώτον γιατί παρακάμφθηκε το 2FA το οποίο στο τέλος του άρθρου η PayPal συμβουλεύει τους χρήστες να το ενεργοποιήσουν, δεύτερον επειδή τα στοιχεία της κάρτας πάρθηκαν από αλλού και χρησιμοποιήθηκαν στο PP, τρίτον ο TS αναφέρει ότι τα στοιχεία σύνδεσης δεν είναι κοινά με άλλες σελίδες.

Δημοσ.
Στις 18/1/2023 στις 3:46 ΜΜ, fotodv7 είπε

Καλησπέρα. Χθες το βράδυ η σύζυγος έλαβε 9 μηνύματα από την alphabank με συνολική χρέωση 180€. Τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό paypal σε ξένο όνομα. Ακύρωσα αμέσως την κάρτα και μπήκα στο paypal της γυναίκας (στο οποίο δεν είχε καμία χρεωστική / πιστωτική κάρτα συνδεδεμένη). Εκεί είδα όλες τις μεταφορές και τις έκανα dispute. Σήμερα το πρωί επέστρεψαν όλα τα χρήματα στην κάρτα. 

επέστρεψε η Άλφα την επόμενη τα χρήματα....αυτό δε γίνεται που λες ούτε το έχω ακούσει πάλι να επιστρέψει η τράπεζα μετά από αμφισβήτηση την άλλη μέρα χρήματα....ποτέ πρόλαβε να εξετάσει την αμφισβήτηση συναλλαγής που έκανες??...δεν μας τα λες καλά η κάτι άλλο έγινε ....η απλά έβλεπες την αμφισβήτηση σαν πιστωτικό αλλά τα χρήματα μάλλον δεν θα μπορούσες να πάρεις και η εκκαθάριση της αμφισβήτησης να εγιωε μετά από 5 η 10 μέρες....

επειδή όλη η ιστορία είναι μπερδεμένη κοιτά το πισι σου μη έχει κολλήσει τίποτα,κοιτα μην η σύζυγος καμμία μέρα ξέχασε το πορτοφόλι σε κοινή θεα η χρησιμοποίησε τη κάρτα σε μαγαζί και   το μαγαζί έχει πέσει θύμα υποκλοπής στοιχείων πελατών η δε ξέρω τι άλλο......

γενικά αυτά που περιγράφεις είναι μπερδεμένα.....τα χρήματα και τα ποσά αποτι βλεπω μπορει να παραπεμπουν σε livechatrooms...εχεις αγορια  στο σπιτι????

φιλικά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...