Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντικειμενικά δεν γίνεται και να έχω πρόσβαση στο paypal και τα στοιχεία της κάρτας και να μην έχει δώσει το θύμα (άθελα) κάποιο από αυτά τα στοιχεία. Το 2FA στο PayPal τι μορφής είναι; Να λάβετε sms, κλήση, ή άνοιγμα της εφαρμογής στο κινητό και ερώτηση;

Unrecognised transaction 35314369001 on bank / car... - PayPal Community (paypal-community.com)

Εδώ αναφέρει πως πρόκειται για κωδικό αγοράς μέσω eBay.

Με περισσότερη αναζήτηση φαίνεται ότι αυτός είναι κωδικός που χρησιμοποιείται κυρίως για αγορές με κάρτα οι οποίες περνούν από μηχάνημα της PayPal. Πέραν από το νούμερο είχε δίπλα κάτι άλλο; Μπορείς να μας δώσεις εικόνα μέσα από το PayPal ή από τα emails;

Επεξ/σία από dkmaster
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μου θυμισε το ανεκδοτο>

Εχασα την πιστωτικη.

το δηλωσες οτι την εχασες?

τρελος εισαι ρε, ο κλεφτης χαλαει λιγοτερα απο την γυναικα μου.

(καπου εκει εισαι και εσυ, απλα θα το καταλαβεις αργοτερα...)

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dkmaster είπε

Αντικειμενικά δεν γίνεται και να έχω πρόσβαση στο paypal και τα στοιχεία της κάρτας και να μην έχει δώσει το θύμα (άθελα) κάποιο από αυτά τα στοιχεία. Το 2FA στο PayPal τι μορφής είναι; Να λάβετε sms, κλήση, ή άνοιγμα της εφαρμογής στο κινητό και ερώτηση;

Unrecognised transaction 35314369001 on bank / car... - PayPal Community (paypal-community.com)

Εδώ αναφέρει πως πρόκειται για κωδικό αγοράς μέσω eBay.

Με περισσότερη αναζήτηση φαίνεται ότι αυτός είναι κωδικός που χρησιμοποιείται κυρίως για αγορές με κάρτα οι οποίες περνούν από μηχάνημα της PayPal. Πέραν από το νούμερο είχε δίπλα κάτι άλλο; Μπορείς να μας δώσεις εικόνα μέσα από το PayPal ή από τα emails;

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να έγιναν με φυσική κάρτα; 

1 ώρα πριν, BertaJourdan είπε

Μου θυμισε το ανεκδοτο>

Εχασα την πιστωτικη.

το δηλωσες οτι την εχασες?

τρελος εισαι ρε, ο κλεφτης χαλαει λιγοτερα απο την γυναικα μου.

(καπου εκει εισαι και εσυ, απλα θα το καταλαβεις αργοτερα...)

Πραγματικά αν η γυναίκα στέλνει 20αρικα σε τέτοια ονόματα πρέπει να το ψάξω περισσότερο 

IMG_20230119_093129.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, fotodv7 είπε

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να έγιναν με φυσική κάρτα; 

Πραγματικά αν η γυναίκα στέλνει 20αρικα σε τέτοια ονόματα πρέπει να το ψάξω περισσότερο 

IMG_20230119_093129.jpg

Στη δική σου περίπτωση φαίνεται όντως για scam. Αναφορικά με το eBay διάβασα ότι έχει να κάνει με το πού χτυπάνε τα στοιχεία της κάρτας.

Στη δική σου περίπτωση δηλαδή έγινε το εξής:

- Κάποιος βρήκε user/pass στο PayPal και έκανε Login παρακάμπτοντας το 2FA

- Βρήκε επίσης τα στοιχεία της κάρτας και την πρόσθεσε στο PayPal

- Έστειλε χρήματα σε λογαριασμούς του

Για να γίνουν ταυτόχρονα τα 2 πρώτα μιλάμε για καραμπινάτο breach ή phising. User/pass του Paypal είναι ίδια με κάποια άλλη υπηρεσία ή mail; Τι 2FA τρόπο είχατε ενεργό; Η κάρτα πού χρησιμοποιήθηκε δικτυακά πρόσφατα;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Στη δική σου περίπτωση φαίνεται όντως για scam. Αναφορικά με το eBay διάβασα ότι έχει να κάνει με το πού χτυπάνε τα στοιχεία της κάρτας.

Στη δική σου περίπτωση δηλαδή έγινε το εξής:

- Κάποιος βρήκε user/pass στο PayPal και έκανε Login παρακάμπτοντας το 2FA

- Βρήκε επίσης τα στοιχεία της κάρτας και την πρόσθεσε στο PayPal

- Έστειλε χρήματα σε λογαριασμούς του

Για να γίνουν ταυτόχρονα τα 2 πρώτα μιλάμε για καραμπινάτο breach ή phising. User/pass του Paypal είναι ίδια με κάποια άλλη υπηρεσία ή mail; Τι 2FA τρόπο είχατε ενεργό; Η κάρτα πού χρησιμοποιήθηκε δικτυακά πρόσφατα;

Διαφορετικα password σε PayPal και email. Και 2FA έχει OTP μέσω sms. 

Έχω λιώσει στο ψάξιμο και δε βρίσκω τίποτα. Στα email δεν υπάρχουν άλλες συσκευές συνδεδεμένες. Από την alpha bank μου λένε γενικόλογα και από το paypal μου λένε ότι η παραβίαση έγινε πιθανώς από το email. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Διαφορετικα password σε PayPal και email. Και 2FA έχει OTP μέσω sms. 

Έχω λιώσει στο ψάξιμο και δε βρίσκω τίποτα. Στα email δεν υπάρχουν άλλες συσκευές συνδεδεμένες. Από την alpha bank μου λένε γενικόλογα και από το paypal μου λένε ότι η παραβίαση έγινε πιθανώς από το email. 

Είναι πραγματικά σχεδόν αδύνατο να παρακαμφθεί το 2FA πλέον. Σας είχε έρθει κωδικός μέσω sms; Το θέμα όμως δεν είναι μόνο τα στοιχεία στο PP αλλά πώς βρήκαν και την κάρτα; Αυτό συνιστά χοντρό πρόβλημα ασφαλείας. Το mail είναι gmail, outlook, yahoo ή κάτι άλλο; Have I Been Pwned: Check if your email has been compromised in a data breach σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείς να δεις αν έχει διαρρεύσει το mail από κάποια επίθεση.

Όμως εγώ παραμένω στο γεγονός πως κλάπηκαν και τα στοιχεία της κάρτας. Επίσης δεν απάντησες στο πού χρησιμοποιήθηκε η κάρτα πρόσφατα.

Επίσης, μόλις είδα ότι όποτε συνδέομαι στο PP μου έρχεται μήνυμα στο mail ότι συνδέθηκε νέα συσκευή, με το όνομα της συσκευής και τη χώρα. Σε εσάς δεν ήρθε κάτι τέτοιο;

Επεξ/σία από dkmaster
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Είναι πραγματικά σχεδόν αδύνατο να παρακαμφθεί το 2FA πλέον. Σας είχε έρθει κωδικός μέσω sms; Το θέμα όμως δεν είναι μόνο τα στοιχεία στο PP αλλά πώς βρήκαν και την κάρτα; Αυτό συνιστά χοντρό πρόβλημα ασφαλείας. Το mail είναι gmail, outlook, yahoo ή κάτι άλλο; Have I Been Pwned: Check if your email has been compromised in a data breach σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείς να δεις αν έχει διαρρεύσει το mail από κάποια επίθεση.

Όμως εγώ παραμένω στο γεγονός πως κλάπηκαν και τα στοιχεία της κάρτας. Επίσης δεν απάντησες στο πού χρησιμοποιήθηκε η κάρτα πρόσφατα.

Επίσης, μόλις είδα ότι όποτε συνδέομαι στο PP μου έρχεται μήνυμα στο mail ότι συνδέθηκε νέα συσκευή, με το όνομα της συσκευής και τη χώρα. Σε εσάς δεν ήρθε κάτι τέτοιο;

Δεν είχε έρθει κανένας κωδικός OTP και οι τελευταίες συναλλαγές ήταν όλες με σε φυσικά καταστήματα. Η τελευταία ηλεκτρονική είναι στο κατάστημα misterrunning.com από το οποίο ψωνίζω συχνά. 

Από την κυκλωμένη συσκευή έγινε η ζημιά. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ chrome στο iphone. Και είναι 10 λεπτα πριν αρχίσουν να γίνονται οι συναλλαγές. 

IMG_20230119_134620.jpg

Δημοσ.

Είχα έναν φίλο κάποια στιγμή. Παντρεμένος. Και του έλειπαν λεφτά. Σήκωνε κάποιος από την κάρτα. Πήγε έκανε φασαρία στην τράπεζα και είδαν από τις κάμερες ότι σήκωνε κάποια κυρία λεφτά. Τελικά ήταν η γυναίκα του. Όταν το παραδέχτηκε, η γυναίκα του ισχυρίστηκε ότι ότι αγόρασε εσώρουχα.

Δεν εχει σχέση η ιστορία με την υπόθεση απλά ήθελα να την πω.

Μηπως αντιγράφηκε η κάρτα με αυτά τα μηχανηματα τα dolphin πως διάολο τα λένε;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Άρα πάτησε κάποιο LINK και έβαλε στοιχεία εκεί

μπορεί να πάτησε στο scam που έρχεται κατά καιρούς με link για να συνδεθείς στην PayPal και καλα για να κερδίσει 5 ευρώ. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, makis269 είπε

μπορεί να πάτησε στο scam που έρχεται κατά καιρούς με link για να συνδεθείς στην PayPal και καλα για να κερδίσει 5 ευρώ. 

δεν είναι απάτη.

Όντως σου δίνει 5 ευρώ,εσυ το πήγες σε αλλο επιπεδο.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, makis269 είπε

Παραδόξως τρέχει και κανονική καμπάνια του paypal που δίνει 5 ευρώ (σε "ανενεργό" λογαριασμό ήρθε mail για 10) και είναι legit 

Τώρα πως κατάφεραν και προσπέρασαν και otp και βρήκαν την κάρτα (αριθμό ημερομηνία λήξης και cvc) είναι απορίας άξιο, οπότε μάλλον η γυναίκα πάτησε σε κάποιο phising mail και έβαλε στοιχεία

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Nera1 είπε

δεν είναι απάτη.

Όντως σου δίνει 5 ευρώ,εσυ το πήγες σε αλλο επιπεδο.

ναι αλλά σου λέει ότι πρέπει να συνδεθείς μέσω του link , μου ερχόταν για πέντε μήνες και έλεγε ότι είχε όριο για τους 40.000 πρώτους αν θυμάμαι καλά , που μου φαίνεται περίεργο παγκοσμίως να μην είχε καλυφθεί μέσα σε πέντε μήνες.

ούτε καν πάτησα και αλήθεια να ήταν χάρισμα τους εφόσον ήταν μέσα από link η σύνδεση.

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ.
13 ώρες πριν, fotodv7 είπε

Δε θα ζητούσε κωδικό μιας χρήσης για τη νέα συσκευή; Επίσης στο paypal πως μπήκε (και πάλι χωρίς OTP); Υπάρχει περίπτωση να μολύνθηκε όλο το κινητό; 

IMG_20230119_025910.jpg

Η έχει κάνει με πληρωμη χρεωστική και η εταιρεία ή να κάποιος πέρασε και υπεκλεψεβτα στοιχεία.

Δημοσ.

Διαβάζοντας το μήνυμα του φίλου αρχίζω να πιστεύω πως η Alpha Bank είναι μεγάλο σουρωτήρι.

Πριν από ένα μήνα είδα συναλλαγή στην κάρτα μου της Alpha Bank, αξίας 105 περίπου ευρώ, σε συνδρομητικό site στο εξωτερικό. 

Την κάρτα:

1) Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ online. 

2) Δεν ήρθε ποτέ μήνυμα OTP.

3) Είμαι ψυχακιας και χρόνια χρήστης του διαδικτύου, με λες τουλάχιστον προσεκτικό για να έχω πατήσει link άθελά μου. 

4) Δεν έχω μπει ποτέ στο site που με χρέωσε. 

Φυσικά έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής και μου επέστρεψαν τα χρήματα, ωστόσο οι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου σε ερωτήσεις μου πως παρακάμφθηκε το 3DS δεν ήξεραν τι να απαντήσουν. 

Όχι ότι φταίνε τα παιδιά που έχουν βάλει στο τηλεφωνικό κέντρο και πιθανότατα δεν έχουν ιδέα από 3DS, άκρη όμως δεν έβγαλα ποτέ με το τι έγινε.

Γενικά όσοι έχετε Alpha τσεκάρετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις χρεώσεις σας, κάτι περίεργο συμβαίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...