Προς το περιεχόμενο

Απογοητευση με τους Inkjet

mindreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, gatos74 είπε

Το carbon ξέχασες....😁

Και την ξεπατικοσούρα...

Αν το καλοσκεφτείς, όταν στραβοπατήσει το άλογο, όλοι του λέμε: "ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑΑΑΑΑ!!!!"😂

ΥΓ Σε καλό να μας βγουν τα γέλια....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 ώρες πριν, papoys1 είπε

Και με τη συχνη χρήση να μη βουλωσουν ακρη δε βγαίνει.

Πήρα από ενα φίλο εναν hp 2620 παλιό που οπως μου είπε είχα πάνω από χρονο να δουλέψει και τον είχε αποθηκη. Μου λέει σίγουρα θα θέλει μελάνια/

Πιάνω καθαρίζω τα δικά του που είχε μεσα με ζεστό νεράκι και υγρά μαντηλάκια και ω του θαύματος μετα από αρκετή προσπάθεια δούλεψαν και τα δύο.Το μαύρο μετα από καμια βδομάδα το απέρριψε.Το τρίχωμο το εχω γεμίσει δευτερη φορά μια χαρα δευλεύει είναι και XL. Αρα ολα είναι ένα μύθος για συχνή εκτύπωση να μη βουλώσει.

Δεν κατάλαβα που ακριβώς βρίσκεται ο μύθος.

Πήρες δύο βουλωμένα μελάνια. Μετα απο καθαρισμούς με ζεστό νερό και μωρομάντηλα και αρκετή προσπάθεια (όπως γράφεις) κατάφερες να ξεβουλώσεις το ένα, ενώ το άλλο δούλεψε για λίγο και βγήκε εκτός.

Μια χαρά βγαίνει άκρη με την συχνή χρήση για να μην βουλώσουν. Επειδή διατηρείς την ροή υγρού του μελανιού εντός σε κάθε αναγέμισμα και δεν αφήνεις να πάρει αέρα ή να έχει ξερά σημεία που θα κάνουν την ροή προβληματική, και θα βαρέσει error. 

Το ότι βουλώνει ένα μελάνι, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ξεβουλώσει, απλά σημαίνει πως οι πιθανότητες να μην ξαναδουλέψει αυξάνονται εκθετικά. Και αν δεν πρόκειτια για μελανοκεφαλή τύπου HP αλλά για βουλωμένη εσωτερική κεφαλή τύπου Epson, εκει μιλάμε μέχρι και για πέταμα του εκτυπωτη.

• Like 1

4 ώρες πριν, highpriest είπε

Δεν κατάλαβα που ακριβώς βρίσκεται ο μύθος.

Πήρες δύο βουλωμένα μελάνια. Μετα απο καθαρισμούς με ζεστό νερό και μωρομάντηλα και αρκετή προσπάθεια (όπως γράφεις) κατάφερες να ξεβουλώσεις το ένα, ενώ το άλλο δούλεψε για λίγο και βγήκε εκτός.

Μια χαρά βγαίνει άκρη με την συχνή χρήση για να μην βουλώσουν. Επειδή διατηρείς την ροή υγρού του μελανιού εντός σε κάθε αναγέμισμα και δεν αφήνεις να πάρει αέρα ή να έχει ξερά σημεία που θα κάνουν την ροή προβληματική, και θα βαρέσει error. 

Το ότι βουλώνει ένα μελάνι, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ξεβουλώσει, απλά σημαίνει πως οι πιθανότητες να μην ξαναδουλέψει αυξάνονται εκθετικά. Και αν δεν πρόκειτια για μελανοκεφαλή τύπου HP αλλά για βουλωμένη εσωτερική κεφαλή τύπου Epson, εκει μιλάμε μέχρι και για πέταμα του εκτυπωτη.

Δε θα διαφωνησω με το σκεπτικό σου το οποίο είναι σωστό και το εφαρμόζω. Συχνή εκτύπωση να μη μενουν καιρό αχρησιμοποίητα τα μελανια και βουλώσουν.

Απλά ηθελα να πως πως τα συγκεκριμένα αν και ηταν ακίνητα πάνω από χρόνο με αρκετή προσπάθεια δούλεψαν σωστά και τα δύο. Το ενα δουλεύει ακόμη και το άλλο δεν τα επαιξε  από την κεφαλή ,  μάλλον το τσιπάκι εφτασε στο χρόνο λήξης και δεν το δέχεται πλέον ο εκτυπωτής/.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω τον Epson L850, υπερτούμπανο και υπερβολικά φτηνό να εκτυπώνεις. Χαλάλι τα 400 ευρώ που έδωσα για να τον πάρω.

Εννοείται πως τυπώνω 2 φορές την εβδομάδα το μοτίβο για τα ακροφύσια για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει τίποτα. Μία φορά το ξέχασα 2 εβδομάδες και το κίτρινο έβγαζε γραμμές. Έκανα καθαρισμό αλλά δεν διορθώθηκε με μία φορά, τελικά εκτύπωσα μία μικρή εικόνα με μπόλικα χρώματα και πολύ κίτρινο και έφτιαξε.

Έχει αρνητικά ,όπως ότι δεν είναι ασύρματος και δεν έχει paper tray από κάτω, αλλά σαν εκτυπωτής σε ποιότητα είναι άριστος και οι εκτυπώσεις πάμφθηνες με αυθεντικά μελάνια (6 μελάνια, 8 ευρώ το αυθεντικό και 4 το συμβατό). Τον έχω έναν χρόνο, έχω εκτυπώσει φωτογραφίες Α4, εκπαιδευτικά βιβλία για παιδιά με πλήρη χρώματα, κάρτες γιορτών, προσκλήσεις και ότι μπορείς να φανταστείς και τα μελάνια είναι ακόμα πολύ πάνω από το μισό.

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/3/2023 στις 8:10 ΠΜ, mindreader είπε

dot matrix....κανονικο 'τρυπανι' στα αυτια!

Θυμαμαι, ενα απο τα 'προσοντα' των inkjet, δεκαετια 90, οταν πρωτοπηραμε, ηταν οτι ηταν...αθορυβοι!

Α βέβαια! Ίδια δεκαετία (κάπου 1991-1992) : dot matrix, μάρκας Star, μοντέλο LC2415 (ακόμα το θυμάμαι). Γράφαμε κείμενα σε Microsoft Word (περιβάλλον DOS) και στο WordPerfect. Καταπληκτικά πράγματα  με εκείνο το Α3 το συνεχόμενο, το διάτρητο το χαρτί (το 100% ορθόδοξο).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...