Basilhs23___ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, georgeole είπε Ο πόνος σου και δικός μας πόνος!!!! Δείξε μου κάποιον, που να μην είναι αυτά τα παθήματα κομμάτι και της δικής του ιστορίας, να τον δω κι εγώ!!!🤕 Και θα μπορούσα να πω τυχερός είμαι, άλλοι έχουν κλάψει πολύ περισσότερα λεφτά. Πάντως αν εξαιρέσεις τα έγχρωμα μελάνια που ξεραινονται, με τον HP officejet και μόνο το μαύρο μελάνι έκανα σχεδόν τζάμπα την δουλειά μου. Αλλά τον βαρέθηκα. Σκεφτόμουν να πήγαινα σε HP 7740 πολυμηχανημα με Α3 εκτύπωση αλλά μετά από άπειρη σκέψη πηηα σε laser, ου μπλέξεις.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Έχω τον Epson L1110 και ήδη έχω κλείσει 2 χρόνια χρήσης πολύ περιστασιακής.Του τύπου εκτύπωση μια φορά την εβδομάδα και αν (όσον αφορά τις έγχρωμες εκτυπώσεις).Έχει inktank και ξέφυγα από το βραχνά που είχα με τον προηγούμενο inkjet να γεμίζω μελάνια με τη σύριγγα.Για να μην τον πάρω στο χέρι όπως τον προηγούμενο που ξεράθηκαν τα μελάνια , του βάζω και τυπώνει μια σελίδα με CMY χρώματα και δεν έχω μέχρι στιγμής κανένα θέμα.Έχει 3 χρόνια εγγύηση αν θημάμαι καλά και ευελπιστώ να μου κρατήσει αρκετά.Είδωμεν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Τα ελαττώματα των inkjet τα κατάλαβα απ' την καλή κι απ' την ανάποδη με τον πρώτο μου εκτυπωτή που μου πήρε ο πατέρας μου το 99 και τον είχα σε ένα laptop, ήταν ο xerox docuprint. Επειδή δεν έκανα εκτυπώσεις ξεράθηκαν τα μελάνια στην κεφαλη και αλλάξαμε με αγορα νέας. Ερχόμενοι στα winxp από τα 98 δεν δούλευαν οι drivers οπότε αργήσαμε και εκεί μέχρι να βρούμε λύση, βρήκαμε νέους drivers αλλά ο εκτυπωτής δεν κατάφερε να εκτυπώσει και να δουλέψει ποτέ. Ο επόμενος ήταν ο HP Officejet 6300 series που μου έκαναν δώρο το 2006 για να εκτυπώνω εργασίες. Μέχρι το 08-09 όλα μια χαρά, από εκεί και μετά άρχιζε να μην εμφανίζει χρώματα από το έγχρωμο μελάνι. Οι κεφαλές είναι πάνω στα μελάνια. Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια μέχρι σήμερα, τι κι αν έκανα μια εκτύπωση κάθε βδομάδα πλέον σε ότι εκτυπωνα, το έγχρωμο πάντα ήταν θεμα χρόνου να βουλώσει, τι γνήσιο, τι μετασκευασμενο ιμιτασιόν και τζάμπα αλλαγή από το πλαίσιο, δεν άλλαζε κάτι. Σφάλματα αναγνώρισης μελανιών, καθαρισμοί κτλ. Το μηχάνημα μέσα είχε λερωθεί σε ένα σημείο με μελάνι που έτρεξε από κάποιο δοχείο ... Εκτυπωνε τις σελίδες με 2-3 χιλιοστά περιστροφή και όχι ευθεία ενώ μασάει πάνω από 1 φύλλο χαρτί μερικές φορές., Τελικά αποφάσισα να αγοράσω πέρσι τον έγχρωμο laser της Kyocera και κράτησα το παλαιό πολυμηχανημα μόνο με το μαύρο μελάνι για μεμονωμένες ασπρόμαυρες εκτυπώσεις και για το scanner του. Με τον laser και τα μη γνήσια tonner που βρήκα ξεμπέρδεψα μια και καλή με αυτό το θέμα, αυτόματο γύρισμα εγγράφων και ούτε να κάνεις χειροκίνητα και άλλες ταλαιπωρίες. Στον παλαιό άρχισε να ξεθωριάζει και το μαύρο οπότε δε νομίζω να ασχοληθώ να το γεμίσω πάλι αν και το κάνω με ένα 10ρικο, θα κρατήσω μόνο το scanner το οποίο τα έχει φτύσει, αν χαλάσει κι αυτό τότε θα αγοράσω άλλο ξέχωρα. Γενικά οι inkjet τους θεωρώ παντελώς άχρηστους, όλη η παραγωγή και η τεχνολογία πρέπει να επικεντρωθεί στο laser με βελτίωση τυχόν ποιότητας και πτώση τιμών. Έχω βγάλει φωτογραφιες οι οποίες μου φαίνονται μια χαρά δεν βλέπω την παραμικρή διαφορά με τους inkjet και το πως εμφάνιζε τις φωτογραφίες ο δικός μου inkjet. Πολύ πιθανό σε καλούς inkjet να υπάρχει σημαντική διαφορά στην ποιότητα της εικόνας των φωτογραφιών. Η βέλτιστη οικονομικά λύση για οικιακές εκτυπώσεις είναι ο ασπρόμαυρος laser. Ποιον kyocera εχεις; Και ποια συμβατα toner-με χρωματα(και μαυρο) παιρνεις; Αν θες δωσε κανενα λινκ να δουμε ποσο παει το μαλλι... (καπου εκει την παταμε ολοι και ξαναγοραζουμε inkjet, αλλα ο κομπος εφτασε στο χτενι....) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, mindreader είπε Ποιον kyocera εχεις; Και ποια συμβατα toner-με χρωματα(και μαυρο) παιρνεις; Αν θες δωσε κανενα λινκ να δουμε ποσο παει το μαλλι... (καπου εκει την παταμε ολοι και ξαναγοραζουμε inkjet, αλλα ο κομπος εφτασε στο χτενι....) Έχω τον Kyocera P5021 cdn. Μελάνια γνήσια νομίζω τα έβρισκα 100 η παραπάνω ευρώ, τα πήρα ιμιτασιόν και δουλεύουν άριστα. Τα βρήκα με 40 ευρώ, το μαύρο έχει 2.6k και τα άλλα 2k σελίδες. Αυτός που πήρα εγώ δεν έχει ασύρματο wifi μόνο με καλώδιο. Δεν ήθελα να πληρώσω τα παραπάνω χρήματα που έκανε αλλά το μετάνιωσα τελικα που δεν πήρα το ασύρματο, είναι πολύ βαρύ μηχάνημα και δύσκολα το μεταφέρω, 20 κιλά νομίζω και παραπανω, απορώ τι έχει μέσα από μέταλλο και φτάνει τόσο βάρος. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από Basilhs23___ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Έχω τον Kyocera P5021 cdn. Μελάνια γνήσια νομίζω τα έβρισκα 100 η παραπάνω ευρώ, τα πήρα ιμιτασιόν και δουλεύουν άριστα. Τα βρήκα με 40 ευρώ, το μαύρο έχει 2.6k και τα άλλα 2k σελίδες. Αυτός που πήρα εγώ δεν έχει ασύρματο wifi μόνο με καλώδιο. Δεν ήθελα να πληρώσω τα παραπάνω χρήματα που έκανε αλλά το μετάνιωσα τελικα που δεν πήρα το ασύρματο, είναι πολύ βαρύ μηχάνημα και δύσκολα το μεταφέρω, 20 κιλά νομίζω και παραπανω, απορώ τι έχει μέσα από μέταλλο και φτάνει τόσο βάρος. Από απλή περιέργεια, δεν το έχεις συνδέσει στο ρούτερ για ασύρματη σύνδεση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, georgeole είπε Από απλή περιέργεια, δεν το έχεις συνδέσει στο ρούτερ για ασύρματη σύνδεση; Δεν μπορώ να τον έχω κοντά στο κανονικό router για διάφορους λόγους. Είχα ένα δεύτερο ασύρματο router και προσπάθησα να το συνδέσω και να το ρυθμίσω με την βοήθεια ενός μέλους από εδώ αλλά επειδή πελαγωσα και δεν έβγαλα άκρη με τα ΙΡ τις ρυθμίσεις και τα σχετικά, τα παράτησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ελα τωρα που σου φαινεται βαρυς ο 5021, παλιοτερα μηχανηματα αντιστοιχων προδιαγραφων ειχαν τετοιο μεγεθος και βαρος που ηθελαν 2-3 ατομα για να μετακινηθουν 😅 Ο 1110 αντιθετα που λεει ο αλλος φιλος παραπανω, ειναι τοσο ελαφρυς που νομιζεις οτι ειναι ψευτικο πανηγυριωτικο παιχνιδι... ΥΓ. Μιας που αναφεραμε τον 1110, εχω εναν που υπολειτουργει, δεν τυπωνει καλα και μασαει και κανα χαρτι, αν τον θελει κανεις για φτιαξιμο ή ανταλλακτικα μου λεει και ερχεται και τον παιρνει. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από lector Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Έχω τον Kyocera P5021 cdn. Μελάνια γνήσια νομίζω τα έβρισκα 100 η παραπάνω ευρώ, τα πήρα ιμιτασιόν και δουλεύουν άριστα. Τα βρήκα με 40 ευρώ, το μαύρο έχει 2.6k και τα άλλα 2k σελίδες. Αυτός που πήρα εγώ δεν έχει ασύρματο wifi μόνο με καλώδιο. Δεν ήθελα να πληρώσω τα παραπάνω χρήματα που έκανε αλλά το μετάνιωσα τελικα που δεν πήρα το ασύρματο, είναι πολύ βαρύ μηχάνημα και δύσκολα το μεταφέρω, 20 κιλά νομίζω και παραπανω, απορώ τι έχει μέσα από μέταλλο και φτάνει τόσο βάρος. Δεν πωλειται πια βλεπω, δεν το βρισκω. Μαλλον αντικατασταθηκε απο αλλο μοντελο; Θελω να δω τιμες, σε κατι που να μοιαζει σαν αυτο που εχεις εσυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gatilaras Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Hp Inkjet 656c ηταν δωρο μαζι με μια συνθεση desktop τοτε(2004),δουλεψε 6 χρονια ντοπρα κ παλικαρισια μεχρι και διπλωματικη εκτυπωσε για τον ξαδερφο μου(8 ωρες συνεχομενης εκτυπωσης) με εικονες κλπ.Σκυλι μαυρο,τον αντικατεστησα το 11-12 εαν θυμαμαι καλα με εναν hp photosmart 8150,τον ειχα σκισει να εκτυπωνω φωτογραφιες και ακομα τραβαει,εαν ριξω τα μελανια επανω και ενα calibration την κεφαλη ειναι ετοιμο. Στα πιο συγχρονα η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει,ακομα και σε plotter(λογω δουλειας), ασχημα λογια για την hp και εχουν παρει τα πανω τους Epson και Canon και η αληθεια ειναι οτι στο γραφειο εχουμε ενα πολυμηχανημα Epson WF-C579R που παιρνει σακουλες μελανι το οποιο εκτυπωνει καθε μερα πολλες σελιδες και δεν κανει κιχ,το μονο μετα απο αλλαγη τα μελανια κανεις εναν καθαρισμο απο τα ακροφυσια και εκει πεταει το περιττο και δεν λερωνει τις σελιδες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Σκεφτομαι....hp αμερικανικη, canon / epson γιαπωνεζικες; Ολα Κινα φτιαχνονται, αλλα μαλλον ο γιαπωνεζος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 17 ώρες πριν, lector είπε Ελα τωρα που σου φαινεται βαρυς ο 5021, παλιοτερα μηχανηματα αντιστοιχων προδιαγραφων ειχαν τετοιο μεγεθος και βαρος που ηθελαν 2-3 ατομα για να μετακινηθουν 😅 Ο 1110 αντιθετα που λεει ο αλλος φιλος παραπανω, ειναι τοσο ελαφρυς που νομιζεις οτι ειναι ψευτικο πανηγυριωτικο παιχνιδι... ΥΓ. Μιας που αναφεραμε τον 1110, εχω εναν που υπολειτουργει, δεν τυπωνει καλα και μασαει και κανα χαρτι, αν τον θελει κανεις για φτιαξιμο ή ανταλλακτικα μου λεει και ερχεται και τον παιρνει. Τα παλιά μηχανήματα δεν ξέρω τι βάρος είχαν. Είναι ο πρώτος laser που αποκτώ. Σε σχέση με παλαιό πολυμηχανημα inkjet της ΗΡ καμία σχέση το βάρος του ασήκωτο. Έπρεπε να μεταφέρω τον εκτυπωτή από το ισόγειο στον τρίτο γιατί δεν έχουμε ασανσέρ, βάρη δεν κάνω να σηκώνω λόγω θεμάτων υγείας. Τελικά τον ανέβασα κατρακυλωντας το κουτί του με το χέρια προς τα επάνω σκαλοπατι προς σκαλοπατι και το έφερα σε κανένα 30 λεπτό. Είχαμε και ειδικό καρότσι για σκάλες αλλά δεν βοήθησε ούτε αυτό. Το κουτί της συσκευασίας ήταν πολύ καλό ανθεκτικό όσο και τα αφρολέξ, δεν έπαθε το παραμικρό και το κράτησα στην αποθήκη. Για τον όγκο που έχει το μηχάνημα μου κάνει εντύπωση, λογικά είναι το μέταλλο από τους μηχανισμούς, έχω απορία κάποια στιγμή να δω πως είναι ένας laser εσωτερικά. 6 ώρες πριν, mindreader είπε Σκεφτομαι....hp αμερικανικη, canon / epson γιαπωνεζικες; Ολα Κινα φτιαχνονται, αλλα μαλλον ο γιαπωνεζος... Το 80% όλων των προϊόντων τεχνολογίας κατασκευαζεται εξ ολοκλήρου η εν μέρη στην Κίνα. Η Ιαπωνία έχει και αυτή πολλές μονάδες παραγωγής εκτός Ιαπωνίας. Το fujitsu πχ που αγόρασα πριν 3 χρόνια ήταν νομίζω made in Thailand η Malaysia. Η διαφορα των Ιαπώνων είναι ότι εφαρμόζουν αυστηρότερα κριτήρια ελέγχου ποιότητας και προδιαγραφές στις μονάδες παραγωγής του. Δεν προλαμβάνουν ότι να ναι προσωπικό, έτσι και εξακολουθούν να έχουν καλύτερα προϊόντα με υψηλότερο κόστος φυσικά. Για προϊόντα 100% made in Japan δεν το συζητάμε είναι αχτύπητα. Αρκετοί Ιάπωνες έχουν μίσος για τους Κινέζους και τούμπαλιν, δεν γουστάρουν να μεταφέρουν μονάδες στην Κίνα και τις πάνε σε άλλες ασιατικές χώρες. Η Κίνα η ακόμα και η Ταϊλάνδη η η Μαλαισία έχουν ποιοτικά προϊόντα σε ένα σεβαστό ποσοστό. Εκεί που γίνεται ο χαμός πλέον είναι σε χώρες όπως Ινδία, Ινδονησία, Μπαγκλαντες, Πακιστάν. Εκεί παίζει να δεις εργάτες και παιδιά με το χέρι να προσπαθούν να περάσουν τα τυλιγματα για στατορες ηλεκτρικών μηχανών ενώ στην Κίνα όλα διεξάγονται ρομποτικά από πανάκριβα μηχανήματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Σκεφτομαι, για πρωτη φορα, για color laser...το ψαχνω, επειδη εχω φαει γερη απογοητευση απο hp, σκεφτομαι για brother... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Για τον όγκο που έχει το μηχάνημα μου κάνει εντύπωση, λογικά είναι το μέταλλο από τους μηχανισμούς, έχω απορία κάποια στιγμή να δω πως είναι ένας laser εσωτερικά. Οι laser εχουν πολλα μεταλλικα συστατικα, σασι μεταλλικο, μοτερακια βαρια, φουρνος, χωρια τα αναλωσιμα. Και ειναι λογικο λογω θερμοκρασιας και ταχυτητας, το πλαστικο δε θα αντεχε. Μπορεις να δεις βιντεακια στο youtube που κανουν disassembly για να καταλαβεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 56 λεπτά πριν, lector είπε Οι laser εχουν πολλα μεταλλικα συστατικα, σασι μεταλλικο, μοτερακια βαρια, φουρνος, χωρια τα αναλωσιμα. Και ειναι λογικο λογω θερμοκρασιας και ταχυτητας, το πλαστικο δε θα αντεχε. Μπορεις να δεις βιντεακια στο youtube που κανουν disassembly για να καταλαβεις. Φυσικά θα το ψάξω αυτά με τα βίντεο. Ο φούρνος πρέπει να έχει υψηλή θερμοκρασία διότι οπότε ανοίγω το μηχάνημα και εκτυπώνω βγαίνει ζέστη από την σχισμή. 1 ώρα πριν, mindreader είπε Σκεφτομαι, για πρωτη φορα, για color laser...το ψαχνω, επειδη εχω φαει γερη απογοητευση απο hp, σκεφτομαι για brother... O color θα σου βγει παραπάνω στα toner, θέλει έρευνα μην την πατήσεις. Πρέπει να κάνεις ερευνα τι βρίσκεις σε συμβατά και μη γνήσια toner. Κάτι άλλοι πχ xerox δεν έβρισκα συμβατά. Γενικά αν δεν σε νοιάζει το χρώμα πάρε ασπρόμαυρο, αν δεν έχεις θέμα οικονομικό να δώσεις παραπάνω παίρνεις έγχρωμο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Παρηγγειλα, για πρωτη φορα, laser color printer. Της Brother! Σιχαθηκα με hp... Ειχα ξανα παλια brother laser αλλα μονοχρωμο, ηταν αξιοπιστο πολυ. Και συμβατα τονερς υπαρχουν, μια χαρα νομιζω! Ελπιζω να εκανα καλη επιλογη, και να ηρεμησω για χρονια με αυτο το χτικιασμα που περασα την τελευταια δεκαετια με τους inkjet, που καθε 3 χρονια ηθελαν πεταγμα, και μερα παρα μερα εγνοια να τυπωνω δοκιμαστικες σελιδες και χαιδεμα... Ελπιζω! Αντε να δουμε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα