Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 3 χρονια αγορασα ink tank πολυμηχανημα hp.
Γνωριζοντας για τις 'ιδιοτροπιες' των μηχανηματων τα τελευταια...15 χρονια, με τα μικρα ακροφυσια και τα βουλωμενα σωληνακια,
επειτα απο συζητηση και σε νηματα εδω στο insomnia,
φροντισα με ευλαβεια και ανελλιπως,
καθε εβδομαδα, να τυπωνω μια 'test page' με τα ενδεδειγμενα βασικα χρωματα,
ωστε να ειναι 'σε φορμα' και να μενει ενεργος ο εκτυπωτης,
να μην βουλωσουν σωληνακια κεφαλες.
Επισης εχω καλυμμα για τη σκονη.

Οι εκτυπωσεις μου ειναι αραιες.
Δεν θα τυπωνω για να τυπωνω.
Γι'αυτο και τυπωνω την δοκιμαστικη σελιδα εξαλλου καθε βδομαδα.
Τα μελανια, οπως μπηκαν το 2019, ακομη δεν χρειαστηκε να τα αλλαξω.

Ωστοσο, εδω και κατι μηνες,
πλεον το κιτρινο δεν τυπωνεται.
Αποτελεσμα; Κανενα αλλο χρωμα δεν τυπωνεται οπως πρεπει.

Μην πειτε για καθαρισμους κεφαλων και διαγνωστικα,
επρεπε να ντρεπονται αν πλασαρουν στους πελατες οτι και καλα με κατι τετοιες π@π@ρορουτινιτσες, οτι θα μπορουσε να λυθει κανενα προβλημα.

Δεν ξερω.
Νοσταλγω τις εποχες, που τα pigments ηταν χοντροτερα στους inkjet.
Τοτε, δεν βουλωναν. Τοτε, δεν ειχα εγνοια να τυπωνω test page.
Σκυλια. Αλλα καποια στιγμη, χαλασαν κι αυτα, φυσιολογικα ομως, τα αναμενομενα.

Δεν ξερω.
Δεν ξερω αν υποτιθεται οτι ο ιδιος ο εκτυπωτης ειναι ενα αναλωσιμο σκουπιδι, που πρεπει είτε τυπωνεις είτε οχι,
να τον πετας ετσι κι αλλιως καθε 2-3 χρονια.
Ας μας πει καποιος οτι εχουν βαλει μεσα self destructing routine, να το παρουμε αποφαση.

Απογοητευση.
Ειμαι προσεκτικος, υπηρξα τυπικοτατος, το μηχανημα σε αυτη την κατασταση.
Κριμα.
:(

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Μην πειτε για καθαρισμους κεφαλων και διαγνωστικα,

επρεπε να ντρεπονται αν πλασαρουν στους πελατες οτι και καλα με κατι τετοιες π@π@ρορουτινιτσες, οτι θα μπορουσε να λυθει κανενα προβλημα.

Σε EPSON ECOTANK που παρουσίασε παρόμοιο πρόβλημα και όλως περιέργως το κίτρινο χρώμα, χρειάστηκε να κάνω σερί 5 φορές καθαρισμό κεφαλής για να συνέλθει και να τυπώσει κανονικά.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

Self destruct routine, καλά το είπες. Ειδικά για τους inkjet αυτού του τύπου. Θαρρείς και έχουν αντιστροφη μέτρηση...

Οποιος με ρωτάει αν πρέπει να αγοράσει ινκτανκ κάπως έτσι τον συμβουλεύω "Αν μέσα στην διετή ή τριετή εγγύηση που δίνουν έχεις σκοπό να ξεπεράσεις τις σελίδες που δίνουν σαν εγγύηση, τότε πάρε άφοβα. Αλλιώς laser."

Οι εκτυπωτές inktank πέρα απο την εγγύηση σε χρόνια δίνουν και εγγύηση σε σελίδες (ότι έρθει πρώτο). Αν είναι στις 50.000 σελίδες και τις βγάλες μέσα στην τριετή εγγύηση, μια χαρά. Εβγαλε τα λεφτά του. Αν περάσουν τα τρια χρόνια και έχεις βγάλει 3000 σελίδες, έχασες.

Όσοι δεν τυπώνουν πολύ, καλύτερα laser.

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχως η ιστορια με τα μελανια ετσι ειναι.

Εγω εχω ενα ζευγαρι μελανια εδω και 4 χρονια και γεμιζω τα ιδια. Εχω περιπου 1500 σελιδες με εναν εκτυπωτη του 20αρικου.

Βουλωνει καθε λιγο βεβαια μιας και οι κεφαλες ειναι ταλαιπωρημενες και δεν εκτυπωνω και συχνα. 

Τη προηγουμενη βδομαδα ζεστανα νερο και εβαλα τις κεφαλες μεσα για να συνελθουν και προς το παρον βγαζουν οκ. Αλλα γενικα η γραμμη ειναι αυτη με τους εκτυπωτες. Λεφτα για μελανια, λεφτα για εκτυπωτη 2-3 χρονια μετα. Εδω εβαλα το HP Smart σε λαπτοπ χθες και ζηταγε λογαριασμο για να εκτυπωσεις και να σκαναρεις (!!!).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Λεφτα για μελανια, λεφτα για εκτυπωτη 2-3 χρονια μετα. Εδω εβαλα το HP Smart σε λαπτοπ χθες και ζηταγε λογαριασμο για να εκτυπωσεις και να σκαναρεις (!!!).

Σε λίγο θα ζητάνε για έγκριση και τι χρώμα χαρτοπετσέτες έχουμε στο σπίτι. Όπως έλεγε λοιπόν κι ο Καραγκιόζης: "Κρατάτε καλού κακού κανένα κατσαβίδι", (όχι για επισκευές, αλλά), "γιατί θα ξεβιδωθούμε στα γέλια!!!!"🤨

Αγαπητέ φίλε mindreader, έτσι είναι όπως τα είπαν οι συμφορουμίτες. Οι λίγες σελίδες οδηγούν σε laser. Κι εγώ που δεν ξεπερνάω τις 1.000 έγχρωμες σελίδες το χρόνο, προτίμησα laser. Όχι ότι δεν έχουν κι αυτοί τα κουσούρια τους, αλλά είναι άλλης φύσεως. Εκτός του ότι γλιτώνεις όσα ανέφερες, κερδίζεις επιπλέον ταχύτητα στην εκτύπωση, καλύτερη ποιότητα κατασκευής, διπλή όψη, ethernet στο ίδιο περίπου κόστος. Όσο για τα ποιοτικά συμβατά τόνερ (τα original είναι απλησίαστα - η τετράδα κατά κανόνα κοστίζει 2,5-3,5 φορές την αξία του εκτυπωτή), είναι εντελώς υποφερτό το κόστος τους. Το μόνο θέμα είναι όταν χρειάζεσαι πολυμηχάνημα. Τότε οι λύσεις είναι δύο: α) Δεν έχεις χώρο, οπότε ξαναπάς σε ink tank με τα γνωστά τερτίπια ή β) Έχεις χώρο, οπότε αγοράζεις laser και scanner ξεχωριστά. Η λύση αυτή είναι η πιο ενδεδειγμένη για την περίπτωσή σου, από όποια οπτική γωνία (τεχνική ή οικονομική) κι αν το δεις. Είπαμε όμως: Αρκεί να υπάρχει χώρος.

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 2
Δημοσ.

Αρα, τα ιδια λεμε όλοι...
---
Δεν είναι μονο τα λεφτά που πανε χαμένο, δεν γουστάρω να νιώθω κορόιδο, να με εξαναγκάζουν να αλλάζω μηχάνημα οποτε θέλουν αυτοί...να τα φτύσει κάτι από την χρήση, άντε να το δεχτώ, γιατί έχει να κανει με 'αντοχές', το καταλαβαίνω, αλλα να χαλάσει, επειδή το χρησιμοποιώ λίγο, ε όχι, αυτό δεν το δέχομαι...

----

georgeole, έχω χώρο, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.
Έχω και ξεχωριστό flatbed scanner, οποτε κι αυτό έτοιμο.

Ίσως έχω χάσει επισοδια με τους laser, και θέλω μια βοήθεια να προσανατολιστώ ξανά.
Θέλω να αγοράσω κάτι, και 'να το ξεχάσω'! Ούτε test page κάθε βδομάδα, ούτε έγνοια αν θα τυπώσει καλα έγχρωμο όταν το χρειαστώ, ούτε τίποτε!
Θέλω να αγοράσω κάτι, έστω ακριβότερο από ink tank, αλλα να ξέρω (με αραιή χρήση), ότι για την επομενη δεκαετία, όταν χρειαστώ να τυπώσω, και έγχρωμο, θα είναι εκεί και θα δουλεύει! Τόσο απλα! Ζητάω πολλά;

- Είναι τόσο καλη η εκτύπωση φωτό, όσο σε inkjet; Δέχονται και ειδικά χαρτιά πχ 180gr, photo/glossy κλπ;
Τελευταία φορα που τσέκαρα πριν χρονια, δεν έπιανε μια σε ποιότητα η έγχρωμη εκτύπωση laser σε σχέση με inkjet.
Μιλώ για προσιτά οικονομικά μοντελα, μην πείτε κανέναν laser πανάκριβο...

- Χρειάζονται ξεχωριστά χρώματα-toner; Τιμές συμβατών;

- Άντε αφού το ψάχνω γιατί είναι απαλευτη η κατάσταση με τον inkjet,
πείτε καμια πρόταση hp ή canon σε laser (link eshop.gr/skroutz κλπ)
και δώστε (σημαντικό για μένα!) και κανένα λινκ πχ από skroutz με τα αντίστοιχα συμβατά τόνερ,
να κάνω τους υπολογισμούς μου.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αρα, τα ιδια λεμε όλοι...
---
Δεν είναι μονο τα λεφτά που πανε χαμένο, δεν γουστάρω να νιώθω κορόιδο, να με εξαναγκάζουν να αλλάζω μηχάνημα οποτε θέλουν αυτοί...να τα φτύσει κάτι από την χρήση, άντε να το δεχτώ, γιατί έχει να κανει με 'αντοχές', το καταλαβαίνω, αλλα να χαλάσει, επειδή το χρησιμοποιώ λίγο, ε όχι, αυτό δεν το δέχομαι...

----

georgeole, έχω χώρο, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.
Έχω και ξεχωριστό flatbed scanner, οποτε κι αυτό έτοιμο.

Ίσως έχω χάσει επισοδια με τους laser, και θέλω μια βοήθεια να προσανατολιστώ ξανά.
Θέλω να αγοράσω κάτι, και 'να το ξεχάσω'! Ούτε test page κάθε βδομάδα, ούτε έγνοια αν θα τυπώσει καλα έγχρωμο όταν το χρειαστώ, ούτε τίποτε!
Θέλω να αγοράσω κάτι, έστω ακριβότερο από ink tank, αλλα να ξέρω (με αραιή χρήση), ότι για την επομενη δεκαετία, όταν χρειαστώ να τυπώσω, και έγχρωμο, θα είναι εκεί και θα δουλεύει! Τόσο απλα! Ζητάω πολλά;

- Είναι τόσο καλη η εκτύπωση φωτό, όσο σε inkjet; Δέχονται και ειδικά χαρτιά πχ 180gr, photo/glossy κλπ;
Τελευταία φορα που τσέκαρα πριν χρονια, δεν έπιανε μια σε ποιότητα η έγχρωμη εκτύπωση laser σε σχέση με inkjet.

- Χρειάζονται ξεχωριστά χρώματα-toner; Τιμές συμβατών;

- Άντε αφού το ψάχνω γιατί είναι απαλευτη η κατάσταση με τον inkjet,
πείτε καμια πρόταση hp ή canon σε laser (link eshop.gr/skroutz κλπ)
και δώστε (σημαντικό για μένα!) και κανένα λινκ πχ από skroutz με τα αντίστοιχα συμβατά τόνερ,
να κάνω τους υπολογισμούς μου.

Όχι, αγαπητέ φίλε, δεν ζητάς πολλά! Τα αυτονόητα ζητάς, αλλά στο κομμάτι ότι "ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΆΣΩ" κανείς δεν μπορεί φυσικά να βάλει υπογραφή και σφραγίδα. Μπορεί να συμβεί, μπορεί και όχι. Όσο για τα υπόλοιπα, θα πρέπει να γράψω σεντόνι για να παραθέσω όλες τις παραμέτρους. Στείλε μου αν θέλεις το κινητό σου να συνεννοηθούμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν τυπώνεις συχνά, το καλύτερο είναι να μην πάρεις καθόλου εκτυπωτή.
Τυπώνεις ότι θέλεις σε ένα καλό φωτοτυπείο - και τέλος.
Σκέψου πόσα θα πληρώσεις για τον εξοπλισμό αν τον πάρεις εσύ, πόσα χρήματα θα κοστίσουν οι εκτυπώσεις σου (αναλώσιμα κλπ), 
και πόσα αν κάνεις έξω τις εκτυπώσεις. Και σε πόσο χρόνο θα εξισωθούν τα ποσά. Σε πολλές περιπτώσεις το να τυπώνεις έξω συμφέρει συντριπτικά.
Εγώ είδα κι αποείδα και τελικά επέλεξα αυτή τη λύση. Τα πάντα σε φωτοτυπείο, στους επαγγελματίες της δουλειάς,  
=> καμιά μέριμνα και έξοδα για αναλώσιμα και συντήρηση. 
Βρήκα την υγειά μου για τις εκτυπώσεις εδώ και χρόνια.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Ξεχνάς τις φωτογραφίες σε Laser. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση και με κανένα χαρτί να πιάσουν τα επίπεδα ενός inkjet.
θα μπορείς απλώς να βγάζεις ποιοτικές (υπο προϋποθέσεις) έγχρωμες σελίδες.

Για εμένα αν δεν χρειάζεσαι πραγματικά έγχρωμες εκτυπώσεις, πάρε έναν μονόχρωμο για τις καθημερινές εκτυπώσεις και τα υπόλοιπα σε κάποιον επαγγελματία όταν μαζεύεις πολλές φώτο. Θα σου βγει πολύ φτηνότερα.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

Αν δεν τυπώνεις συχνά, το καλύτερο είναι να μην πάρεις καθόλου εκτυπωτή.
Τυπώνεις ότι θέλεις σε ένα καλό φωτοτυπείο - και τέλος.
Σκέψου πόσα θα πληρώσεις για τον εξοπλισμό αν τον πάρεις εσύ, πόσα χρήματα θα κοστίσουν οι εκτυπώσεις σου (αναλώσιμα κλπ), 
και πόσα αν κάνεις έξω τις εκτυπώσεις. Και σε πόσο χρόνο θα εξισωθούν τα ποσά. Σε πολλές περιπτώσεις το να τυπώνεις έξω συμφέρει συντριπτικά.
Εγώ είδα κι αποείδα και τελικά επέλεξα αυτή τη λύση. Τα πάντα σε φωτοτυπείο, στους επαγγελματίες της δουλειάς,  
=> καμιά μέριμνα και έξοδα για αναλώσιμα και συντήρηση. 
Βρήκα την υγειά μου για τις εκτυπώσεις εδώ και χρόνια.

-

Κοιτα, εχω εκτυπωτη στην κατοχη μου, απο τη δεκαετια του 90...δεν μπορω να γυρισω σε κατασταση 'δεν εχω εκτυπωτη'. Χρειαζομαι σποραδικο το ενα και το αλλο. Δεν μπορω να μην εχω την ευκολια να ριξω μια εκτυπωση στο σπιτι, σαν κατι συναδελφους που περιμενουν ποτε θα ερθουν στη δουλεια για να τυπωσουν...ουτε να πρεπει να βγω απο το σπιτι για να ριξω μια εκτυπωση...

Απλα καταλαβα οτι οι inkjet, δεν...

Ειχα και laser, εναν brother. Καλος, δε λεω. Ασπρομαυρος βεβαια. Καποια στιγμη, γυρω στα 7 χρονια, με μετρια χρηση, αρχισε να βγαζει διαφορα...οκ, 7 χρονια ομως ολα ηταν καλα...

---

Αρα αναφορικα με το θεμα 'εγχρωμη εκτυπωση και laser', είναι οπως τα ηξερα....καμια σχεση inkjet και laser, για οικονομικα βαλαντια...

---

Τα σκεφτομαι ολα, και ακρη δεν βγαζω.

Δημοσ.

εκτυπωτης εγχρωμος λειζερ η σκονη που εχει μεσα δεν μπαγιατευει ποτε αρκει να τον εχεις με καλυμμα για να μην πιασουν σκονες τα μηχανικα μερη οσο ειναι σε αχρηστια. Θα ειναι η εκτυπωση πιο ακριβη αλλα δεν θα εχεις το προβλημα του στεγνωματος των μελανιων που σου βουλωνουν τα ακροφυσια.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα ο κανονας που ακολουθω και προτεινω παντου καθως με λιγη σκεψη καλυπτει την πλειοψηφια των περιπτωσεων, ειναι ο εξης:

Οταν μιλαμε για οικιακη χρηση, παιρνουμε ασπρομαυρο laser για καθημερινες εκτυπωσεις, που μακροπροθεσμα ειναι και ανθεκτικος και οικονομικος, και αν και οποτε χρειαστουμε εγχρωμη εκτυπωση παμε εξω. 

Δεν υπαρχει λυση πιο συμφερουσα και αξιοπιστη απο αυτην.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lector είπε

Γενικα ο κανονας που ακολουθω και προτεινω παντου καθως με λιγη σκεψη καλυπτει την πλειοψηφια των περιπτωσεων, ειναι ο εξης:

Οταν μιλαμε για οικιακη χρηση, παιρνουμε ασπρομαυρο laser για καθημερινες εκτυπωσεις, που μακροπροθεσμα ειναι και ανθεκτικος και οικονομικος, και αν και οποτε χρειαστουμε εγχρωμη εκτυπωση παμε εξω. 

Όντως, κι εγώ είμαι της άποψης ότι για να πάρει κάποιος έγχρωμο εκτυπωτή πρέπει να υπερβαίνει έναν άλφα αριθμό σελίδων.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, lector είπε

Εγω εφαρμοζα για χρονια μια παραλλαγη, μιας και εδω και 2 χρονια πηρα και εναν εγχρωμο laser.

Δηλαδη για τις βασικες εκτυπωσεις ειχα εναν μονοχρωμο laser και αγοραζα και ενα φτηνο πολυμηχανημα μελανης με εξισου φτηνα μελανια, ειτε αυθεντικα ειτε συμβατα και ειχα και την εγχρωμη δυνατοτητα οπως και το σκαναρισμα οποτε χρειαζοταν. Και απο αποψη χωρου, απλα το ενα μηχανημα ηταν πανω στο αλλο !!!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, 29gk είπε

Εγω εφαρμοζα για χρονια μια παραλλαγη, μιας και εδω και 2 χρονια πηρα και εναν εγχρωμο laser.

Δηλαδη για τις βασικες εκτυπωσεις ειχα εναν μονοχρωμο laser και αγοραζα και ενα φτηνο πολυμηχανημα μελανης με εξισου φτηνα μελανια, ειτε αυθεντικα ειτε συμβατα και ειχα και την εγχρωμη δυνατοτητα οπως και το σκαναρισμα οποτε χρειαζοταν. Και απο αποψη χωρου, απλα το ενα μηχανημα ηταν πανω στο αλλο !!!

Και το φτηνο inkjet ομως, για να μη βουλωσει, θελει τακτικες εγχρωμες εκτυπωσεις! Αρα, εκει που με ink tank θα κοστιζε...τιποτε, θα σου κοστιζει το φτηνο inkjet για να το κρατας 'σε φορμα', η εκτυπωση 'ο κουκος αηδονι'! Τα λεω λαθος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...