Souls33k Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Να μια ωραία ιδέα για να μη γίνουν κλέφτες στη Seagate και την WD: Μειώστε τις γ#*&(%^@ς τιμές! Δεν μπορεί 3.5'' HDD που πριν 1,5 χρόνο έβρισκες στα 190€ σήμερα να κάνει 230€... Προφανώς και θα πέσουν οι πωλήσεις. Κι αυτό δεν είναι απαξίωση στους δίσκους γενικά, αλλά στις τιμές τους. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 3 minutes ago, BadIronTree said: ? Seagate Exos X16 16TB έδωσα 280€ με ΦΠΑ και τώρα βγάζουν και 500 ΜΒ speed read write Γι' αυτό έχουν και μεγαλύτερο μερίδιο. Οι τιμές της WD καλά κρατούν κι όσο κατεβαίνει η χωρητικότητα τόσο χειρότερη αναλογία gb/euro έχουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dieksodo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 πουλαω 12τβ 14τβ αν ενδιαφερεται κανεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Έχω σταματήσει να ασχολούμαι με hdd πολλά χρόνια στο βασικό PC έχω 2 nvme απο 1tb και ένα ssd. Αυτός ο θόρυβος και το πόσοι αργοί είναι δεν παλεύονται. Έχω σαν backup όμως 40tb HDD εξωτερικούς και που και που τους δουλεύω. Όποιος έχει hdd σήμερα στον υπολογιστή του αντί να πάρει έναν ssd με ένα 50αρικο είναι τουλάχιστον τραγικός. Και σίγουρα έχει τρελή υπομονή που τον ανεχετε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniac01 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, skiabox είπε Εχω να χρησιμοποιήσω dvd, cd, hdd 20 χρόνια. Υπάρχουν Games στην Γερμανία από THQ Nordic σε DVD - offline. Και σε καλές τιμές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Οι HDD θα μειώνονται συνεχώς μέχρι να σταματήσουν να παράγονται. Οι SSD κάνουν μια χαρά την δουλειά και εκεί θα έχουμε ολοένα και καλύτερες επιδόσεις με μείωση τιμών. Οι αιτίες για την μείωση δεν είναι μόνο οι SSD αλλά και ότι ο κόσμος εδώ και χρόνια έχει αντικαταστήσει σε τεράστιο βαθμό την χρήση σταθερού Η/Υ με κινητά smartphones και tablets που ετσι κι αλλιώς δεν περιλαμβάνουν σκληρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lneam Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 οι πωλησεις των μηχανικων δισκων ειναι λογικο να εχουν πεσει στο μισο. Αυτο δεν εχει να κανει με κανενα λογο εκτος απο εναν. Καθε νεο boot disk σε συστημα ή upgrade παλιου, εχει σε τεραστιο βαθμο ssd. Μεχρι εκει και τελος, μετα για αποθηκευτικο χωρο ολοι αγορασουν μηχανικο δισκο. Ο boot δισκος μπορει να ειναι σε μικρη χωρητικοτητα, χαμηλη τιμη και διαστασεις. Σε γενικες γραμμες πανω απο 100GB δυσκολα ο μεσος καταναλωτης χρειαζεται κατι μεγαλυτερο. Εαν οι τιμες χρονο με τον χρονο στα ιδια χρηματα αγοραζεις 60 > 80 > 120 > 200 > 300 GB ... , δεν προβληματιζει τους απλους χρηστες η χωρητικοτητα. Σημερα, οχι σε 10 χρονια μετα. στις μεγαλες χωρητικοτητες οι ssd ειναι ακομα ακριβοι και ολοι τους (μικροι μεγαλοι) δεν εχουν ακομα την ιδια μακροζωια (MTBF) . Προσωπικα για τουλαχιστουν 10 χρονια δεν βλεπω μεγαλες αλλαγες στους data δισκους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 24 minutes ago, Basilhs23___ said: Οι HDD θα μειώνονται συνεχώς μέχρι να σταματήσουν να παράγονται. Οι SSD κάνουν μια χαρά την δουλειά και εκεί θα έχουμε ολοένα και καλύτερες επιδόσεις με μείωση τιμών. Και στα NAS/Fileservers/Datacenters τι θα βάζουμε ρε συ, SSD? 😛 2 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Σε κάθε τέτοιο thread μπαίνει ο καθένας και λέει έχω σταματήσει να αγοράζω hdds γιατί με καλύπτουν οι ssd κλπ. Παιδιά ωραία όλα αυτά, αλλά παραβλέπετε το γεγονός ότι οι περισσότερες πωλήσεις δίσκων γίνονται σε επιχειρήσεις. Εκεί που τους αγοράζουν με την χιλιάδα. Και η πτώση στις πωλήσεις οφείλεται στην γενικότερη κρίση του προηγούμενου έτους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Thresh είπε Και στα NAS/Fileservers/Datacenters τι θα βάζουμε ρε συ, SSD? 😛 Σωστή επισήμανση, δεν το σκέφτηκα αυτό. Οπως και να έχει, για οικιακή χρήση ή την μέση μικρή επιχείρηση είναι παρελθόν. Ο τομέας που σωστά ανέφερες, θα πάρει χρόνια ακόμα μέχρι να τα δούμε αυτά με SSD καθώς ακόμα και να κατασκευαστουν δίσκοι με τέτοιο μέγεθος η τιμή τους θα είναι αστρονομική. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 3 minutes ago, Basilhs23___ said: Σωστή επισήμανση, δεν το σκέφτηκα αυτό. Οπως και να έχει, για οικιακή χρήση ή την μέση μικρή επιχείρηση είναι παρελθόν. Ο τομέας που σωστά ανέφερες, θα πάρει χρόνια ακόμα μέχρι να τα δούμε αυτά με SSD καθώς ακόμα και να κατασκευαστουν δίσκοι με τέτοιο μέγεθος η τιμή τους θα είναι αστρονομική. NAS/Fileservers έχουν και στα σπίτια και σε μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις πάντως. 😛 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, Thresh είπε Και στα NAS/Fileservers/Datacenters τι θα βάζουμε ρε συ, SSD? 😛 Σε Datacenters ήδη έχουν SSD, με εξαίρεση κάτι προϊστορικά datacenter του Ελληνικού δημοσίου, εκεί η τεχνολογία είναι 20 έτη πίσω, θέλει λίγο ακόμη για SSD. Ο κύριος λόγος είναι η ενεργειακή κατανάλωση, σε μεγάλες επιχειρήσεις/Datacenters τους ενδιαφέρει άμεσα. 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Οπως και να έχει, για οικιακή χρήση ή την μέση μικρή επιχείρηση είναι παρελθόν. Ο τομέας που σωστά ανέφερες, θα πάρει χρόνια ακόμα μέχρι να τα δούμε αυτά με SSD καθώς ακόμα και να κατασκευαστουν δίσκοι με τέτοιο μέγεθος η τιμή τους θα είναι αστρονομική. Σαν πολύ σίγουρο σε βρίσκω στις απαντήσεις σου.. επειδή έχω μικρή επιχείρηση και έχω δουλέψει μέχρι και σε μεσαίες για συντήρηση συστημάτων. Οι HDD ακόμη κυριαρχούν για αποθήκευση/archiving και έχουν πολύ μέλλον ακόμη. Για την ιστορία έχω 30TB από projects, όλα σε HDD (+επιπλέον άλλα 30TB για τα archive/αντίγραφα). Σε SSD εις διπλούν θα μου κόστιζε ίσα με 7.000€, μπορείς να τσεκάρεις εδώ. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μη βιάζεστε να αποχωριστείτε τους HDD σας... Σε καμία 15αρια χρόνια που θα αποδειχθεί η αξιοπιστία των SSD και θα πέσει το κόστος, τότε ΝΑΙ θα αξίζει η μετάβαση από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους! Μέχρι τότε εγώ beta tester μιας τεχνολογίας που βρίσκεται σε εμβρυικο στάδιο ΔΕΝ γινομαι! Το 2030+ το ξανασυζητάμε... 1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 10 minutes ago, Pokemon640 said: Σε Datacenters ήδη έχουν SSD, με εξαίρεση κάτι προϊστορικά datacenter του Ελληνικού δημοσίου, εκεί η τεχνολογία είναι 20 έτη πίσω, θέλει λίγο ακόμη για SSD. Ο κύριος λόγος είναι η ενεργειακή κατανάλωση, σε μεγάλες επιχειρήσεις/Datacenters τους ενδιαφέρει άμεσα. H Backplaze πάντως έχει ουκ ολίγους HDDs. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Federer είπε Μη βιάζεστε να αποχωριστείτε τους HDD σας... Σε καμία 15αρια χρόνια που θα αποδειχθεί η αξιοπιστία των SSD και θα πέσει το κόστος, τότε ΝΑΙ θα αξίζει η μετάβαση από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους! Μέχρι τότε εγώ beta tester μιας τεχνολογίας που βρίσκεται σε εμβρυικο στάδιο ΔΕΝ γινομαι! Το 2030+ το ξανασυζητάμε... guess what.. SSD έχουμε από την εποχή των 286 αλλά σε αμυντικά συστήματα και αεροσκάφη. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είναι αξιόπιστοι ; αν έχεις τόσο αμφιβολία υπάρχουν και οι enterprise SSDs με λίγο παραπάνω κόστος. 15 έτη ήδη περάσανε, ο πρώτος μου SSD (για Desktop) ήταν πίσω στο 2008 με μόλις ..64GB. Μάντεψε.. λειτουργεί μέχρι και σήμερα ! Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από Pokemon640 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα