nchatz Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μια νέα έκθεση της Trendfocus φανερώνει τις τεράστιες αλλαγές που έχουν επέλθει στο χώρο των σκληρών δίσκων, καθώς έχουμε μπει στο 2023. Το Storage Newsletter μοιράστηκε ένα απόσπασμα από την ερευνητική εργασία της Trendfocus, η οποία καλύπτει το 2022, αναφέροντας τους μεγαλύτερους παρόχους αποθήκευσης HDD, τις αποστολές τους και τα μερίδια αγοράς τους. Όλοι υπέστησαν δραματική μείωση των αποστολών κατά το προηγούμενο έτος, με τη Seagate και την WDC να βλέπουν τις αποστολές τους να μειώνονται σχεδόν στο μισό. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τη χειρότερη επίδοση στην αγορά διαθέτει το μεγαλύτερο μέλος της τριανδρίας στον κλάδο των HDD, η Seagate. Οι αποστολές HDD της εταιρείας μειώθηκαν κατά 43,7% πέρυσι ενώ και η WDC κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, με πτώση 43,0% κατά την ίδια περίοδο. Αλλά και η Toshiba δεν έμεινε αλώβητη το 2022, με τις αποστολές της να μειώνονται στην ίδια κλίμακα με τους αντιπάλους της, έως και 39,3% σε ετήσια βάση. Οι αποστολές για τον κλάδο μειώθηκαν επίσης έως και 42,5% κατά τη διάρκεια του έτους σε περίπου 35 ή 36 εκατομμύρια μονάδες. Φυσικά, ο κλάδος δεν μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο χτύπημα για πολλά χρόνια πριν γίνει μη βιώσιμος και οι σκληροί δίσκοι ενταχθούν στο νεκροταφείο της τεχνολογίας. Table uses Trendfocus report data Vendor HDDs in million Q/Q change Y/Y change Market share Seagate 15.10 – 15.60 -3.9% -0.7% -43.7% -41.7% 42.9 – 42.9% Toshiba 7.80 – 8.0 -2.6% -0.1% -39.3% -37.7% 22.2% – 22.0% WDC 12.30 – 12.80 -16.2% -12.7% -43.0% -40.7% 34.9% – 35.2% TOTAL 35.20 – 36.40 -8.3% – 5.2% -42.5 -40.5% 100% Εκτός από τις συνολικές τάσεις της αγοράς και την εξέταση της πορείας καθενός από τους τρεις μεγάλους κατασκευαστές σκληρών δίσκων, οι αναλυτές της αγοράς εξέτασαν τρία τμήματα σκληρών δίσκων ξεχωριστά. Η Trendfocus εκτιμά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι κατασκευαστές αποθηκευτικών μέσων HDD, είναι η πτώση της ζήτησης των επιχειρήσεων για αποθήκευση στο cloud. Ένας συνδυασμός συγχωνεύσεων επιχειρήσεων αποθήκευσης στο cloud και διορθώσεων αποθεμάτων έφερε ως αποτέλεσμα τη "μείωση των αποστολών σε 10 έως 11 εκατομμύρια τεμάχια το 4ο τρίμηνο του 2022". Προχωρώντας προς τους επιτραπέζιους και καταναλωτικούς σκληρούς δίσκους των 3,5 ιντσών, οι μονοψήφιες ποσοστιαίες μειώσεις που παρατηρήθηκαν δεν ήταν τρομερές, όμως και πάλι δεν δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Οι κατασκευαστές σκληρών δίσκων 3,5 ιντσών ήλπιζαν σε μια ανάκαμψη της αγοράς και σε ένα τέλος της ύφεσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης το 4ο τρίμηνο του 2022, όμως και τα δύο δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Τέλος, οι σκληροί δίσκοι των 2,5 ιντσών έδειξαν μια αχτίδα φωτός με ανάκαμψη 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 4ο τρίμηνο, κάτι που όμως μπορεί να οφείλεται και στην εορταστική περίοδο. Πρόσφατα, η ιστοσελίδα Toms Hardware παρατήρησες ότι οι HDD με χωρητικότητα μισό terabyte, είχαν την ίδια τιμή με την προτάσεις SSD που έχουν αντίστοιχη χωρητικότητα. Στην έκθεση της, η TrendForce (που δεν πρέπει να συγχέεται με την Trendfocus) αναφέρει κάποια πολύ δυσοίωνα νέα για τη βιομηχανία φορητών HDD, λέγοντας ότι το 92% των φορητών υπολογιστών που θα πωληθούν το 2022 θα έχουν SSD, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 96% το 2023. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Plebas86 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Και ηθελα να μου προτείνετε εναν καλο ide 80gb για μελλοντικο μου συστημα 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Κι οι τιμές ακόμα να επιστρέψουν σε προ CHIA εποχές. Ο WD Ultrastar 8TB είχε κάποτε 170-180 ευρώ, τώρα είναι ακόμα πάνω από τα 200. Έτσι όπως πάνε, θα καταντήσουν niche προϊόν. 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Πολύ μπλα μπλα για το τίποτα. Ολόκληρο άρθρο για κοινή λογική 8χρονου παιδιού. Ενδιαφέρον θα ήταν και κάτι αντίστοιχο για τα κενά DVD και τις πωλήσεις που καταγράφουν. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MaIdoror Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Plebas86 είπε Και ηθελα να μου προτείνετε εναν καλο ide 80gb για μελλοντικο μου συστημα Αν σε ενδιαφέρει, πουλάω Quantum Fireball EX 6.4 gb, φιλική τιμή 60.000 δρχ. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Εχω να χρησιμοποιήσω dvd, cd, hdd 20 χρόνια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimpsar Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, skiabox είπε Εχω να χρησιμοποιήσω dvd, cd, hdd 20 χρόνια. Συμφωνω, αν ζεις στο 2033... 8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, skiabox είπε Εχω να χρησιμοποιήσω dvd, cd, hdd 20 χρόνια. Τα έχεις όλα στο cloud. Πρόσεχε απλά μην βρέξει ⛈️ η κλαπεί το cloud. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos_orf Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 ακόμα πανάκριβοι και η ζήτηση μεγαλύτερη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vorlon68 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 28 λεπτά πριν, MaIdoror είπε Αν σε ενδιαφέρει, πουλάω Quantum Fireball EX 6.4 gb, φιλική τιμή 60.000 δρχ. Εχω 2,5αρι 100MB ιδανικό για την Amiga. Μονο 120.000 δρχ 😂 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodoreh Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Thresh είπε Κι οι τιμές ακόμα να επιστρέψουν σε προ CHIA εποχές. Ο WD Ultrastar 8TB είχε κάποτε 170-180 ευρώ, τώρα είναι ακόμα πάνω από τα 200. Έτσι όπως πάνε, θα καταντήσουν niche προϊόν. Φίλε μου, από το στόμα μου το πήρες! Ότι συνέβη με τις κάρτες γραφικών και το ethereum, το βλέπουμε σε επανάληψη στους δίσκους και το Chia (είμαστε - ελπίζω στο τελικό στάδιο πριν τον καταποντισμό των τιμών). Αυτή τη στιγμή είναι αυτοκτονία να αγοράσεις δίσκο. Κάποτε ο εξωτερικός WD 8TB που μέσα περιείχε RED δίσκο (CMR) κόστιζε κάπου 117€ αν θυμάμαι καλά. Κατόπιν συντονισμένα αυξήσαν τιμές και μειώσαν εγγυήσεις και πλέον τον ίδιο δίσκο τον βρίσκεις στα 168€!!! Και απορούν γιατί έχουν πέσει οι πωλήσεις; Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από teodoreh 3 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vkngs Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Εγω πάντως για φωτό και κάποια σημαντικά αρχεία έχω hdd. Άμα βγει off από δω από κει με κάποιο τρόπο μπορείς να σώσεις κάτι. Άμα σκάσει ο ssd… φιλάκια. 8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paragontas-x Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Λογικό αφού έπεσαν αρκετά οι ssd να προτιμήσουν όλοι ssd έναντι hdd. Ναι ξέρω υστερούν στη χωρητικότητα αλλά κερδίζεις απίστευτα σε ταχύτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BadIronTree Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 46 λεπτά πριν, Thresh είπε Κι οι τιμές ακόμα να επιστρέψουν σε προ CHIA εποχές. Ο WD Ultrastar 8TB είχε κάποτε 170-180 ευρώ, τώρα είναι ακόμα πάνω από τα 200. Έτσι όπως πάνε, θα καταντήσουν niche προϊόν. ? Seagate Exos X16 16TB έδωσα 280€ με ΦΠΑ και τώρα βγάζουν και 500 ΜΒ speed read write Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα