gozzila100 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Καλησπερα... Εχω μια canon eos 800D... ολα καλα δεν ειχα κανενα θεμα εκτος αυτο που αναφαιρω παραπανω... επρεπε να ανοιξω τις τις φωτογραφιες μια προς μια.. να περιμενω να φορτωσουν να παω στην επομενη και ουτω καθεξης. Τοτε και μονο τοτε αν ανοιξω τον φακελο θα μ εμφανιζε τις φωτογραφιες μονο που εχω δει μια φορα... Η κοπελα μου πηρε μια Nikon και ειχε το ιδιο θεμα στον ιδιο υπολογιστη... κατεβασαμε το codec της nikon για raw φωτογραφιες και εφτιαξε.... Το προβλημα με την Canon ομως παραμενει και εχει γινει ακομα χειροτερο... Αν ανοιξω εναν φακελο με raw φωτογραφιες βλεπω το παρακατω.. προφανως δε μπορω να της ξαναφορτωσω μια προς μια γτ θα μου παρει αιωνες... εχει βρει κανεις καμια λυση? Υ.Γ. Εχω κατεβασει το Codec για τις Canon αλλα δεν ειχε αποτελεσμα. 1
babisskg Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, gozzila100 είπε Καλησπερα... Εχω μια canon eos 800D... ολα καλα δεν ειχα κανενα θεμα εκτος αυτο που αναφαιρω παραπανω... επρεπε να ανοιξω τις τις φωτογραφιες μια προς μια.. να περιμενω να φορτωσουν να παω στην επομενη και ουτω καθεξης. Τοτε και μονο τοτε αν ανοιξω τον φακελο θα μ εμφανιζε τις φωτογραφιες μονο που εχω δει μια φορα... Η κοπελα μου πηρε μια Nikon και ειχε το ιδιο θεμα στον ιδιο υπολογιστη... κατεβασαμε το codec της nikon για raw φωτογραφιες και εφτιαξε.... Το προβλημα με την Canon ομως παραμενει και εχει γινει ακομα χειροτερο... Αν ανοιξω εναν φακελο με raw φωτογραφιες βλεπω το παρακατω.. προφανως δε μπορω να της ξαναφορτωσω μια προς μια γτ θα μου παρει αιωνες... εχει βρει κανεις καμια λυση? Υ.Γ. Εχω κατεβασει το Codec για τις Canon αλλα δεν ειχε αποτελεσμα. Με ποιά εφαρμογή πάτε να ανοίξετε τα raw αρχεία ....... δεν μας λέτε ...... μυστικό θα είναι ......
gozzila100 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, babisskg είπε Με ποιά εφαρμογή πάτε να ανοίξετε τα raw αρχεία ....... δεν μας λέτε ...... μυστικό θα είναι ...... με το windows photo viewer.. για απλη προβολη φωτογραφιας... το ανοιγε κανονικα παλιοτερα.. τωρα τρωει κατι σκαλωματα και δεν φορτωνει καν τη φωτογραφια.. αν υπαρχει ενα αλλο προγραμμα πιο γρηγορο και αξιοπιστο μονο για προβολη θα ηθελα να μου πειτε παρακαλω... 1
babisskg Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, gozzila100 είπε με το windows photo viewer.. για απλη προβολη φωτογραφιας... το ανοιγε κανονικα παλιοτερα.. τωρα τρωει κατι σκαλωματα και δεν φορτωνει καν τη φωτογραφια.. αν υπαρχει ενα αλλο προγραμμα πιο γρηγορο και αξιοπιστο μονο για προβολη θα ηθελα να μου πειτε παρακαλω... Πολύ ωραία , επίσης μάθαμε ότι δουλεύετε με Windows ....... κι' αυτό καλό ....... Μένει να μάθουμε αν συνδέετε απευθείας την μηχανή με τον υπολογιστή η συνδέετε την κάρτα μνήμης μέσω κάποιου card reader ........ και μέχρι τότε κατεβάστε το GIMP που υπάρχει σε έκδοση για περιβάλλον Windows και δοκιμάστε αν ανοίγει τα raw αρχεία ......
gozzila100 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, babisskg είπε Με ποιά εφαρμογή πάτε να ανοίξετε τα raw αρχεία ....... δεν μας λέτε ...... μυστικό θα είναι ...... αμα κατσω και τις δω μια προς μια θα μου τις εμφανιζει μετα ετσι.. οχι... απο την καρτα τα περναω κατευθειαν μεσα στον σκληρο.. οπως το κανω και με την nikon.. που δουλευει αφου εβαλα το codec... Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από gozzila100 1
babisskg Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, gozzila100 είπε αμα κατσω και τις δω μια προς μια θα μου τις εμφανιζει μετα ετσι.. Αυτή η εφαρμογή είναι ....... κατεβάστε το GIMP ....... είναι ελεύθερο πρόγραμμα ....... δωρεάν ....... 1
Dr_73 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Με τα προγράμματα επεξεργασίας raw, βλέπεις preview. Με αυτά επεηεργάζεσαι έτσι κι αλλιώς τα raw. Τι θα σου πρόσεφερε να βλέπεις preview των raw με windows explorer ;;; Με το δωρεάν digital photo professional 4 της canon , έχεις πλήρες preview σε κάθε cr2 , cr3 κτλ Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από Dr_73 1
alx301 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) κατεβάζεις το FastOne Image Viewer (ειναι δωρεάν) Ανοίγεις μια εικονα και κανεις 2πλο κλικ. Σε βγαζει σε δικο του image browser που εμφανίζονται τα παντα Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από alx301 1
gozzila100 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Dr_73 είπε Με τα προγράμματα επεξεργασίας raw, βλέπεις preview. Με αυτά επεηεργάζεσαι έτσι κι αλλιώς τα raw. Τι θα σου πρόσεφερε να βλέπεις preview των raw με windows explorer ;;; Με το δωρεάν digital photo professional 4 της canon , έχεις πλήρες preview σε κάθε cr2 , cr3 κτλ ε οταν ανοιγεις εναν φακελο και εχει 100 φωτο μεσα και θες να διαλεξεις μια.. δε μπορω να τις δω σε μικρογραφιες για να βρω πχ ποια θελω να επεξεργαστω .. πρεπει να ψαχνω μια μια... δοκιμασα το GIMP που μου ειπαν παραπανω αλλα αυτο τις ανοιγει μια μια και δε μπορεις να τις αλλαζεις πατοντας ενα κλικ αριστερα δεξια... το θεμα ειναι να μπορω να διαλεξω τη φωτο που θελω και μπορω μετα να τη διαμορφωσω με το photshop.. 10 λεπτά πριν, alx301 είπε κατεβάζεις το FastOne Image Viewer (ειναι δωρεάν) Ανοίγεις μια εικονα και κανεις 2πλο κλικ. Σε βγαζει σε δικο του image browser που εμφανίζονται τα παντα τελεια.. νομιζω μου κανει δουλεια αυτο Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από gozzila100
alx301 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 6 minutes ago, gozzila100 said: ε οταν ανοιγεις εναν φακελο και εχει 100 φωτο μεσα και θες να διαλεξεις μια.. δε μπορω να τις δω σε μικρογραφιες για να βρω πχ ποια θελω να επεξεργαστω .. πρεπει να ψαχνω μια μια... δοκιμασα το GIMP που μου ειπαν παραπανω αλλα αυτο τις ανοιγει μια μια και δε μπορεις να τις αλλαζεις πατοντας ενα κλικ αριστερα δεξια... το θεμα ειναι να μπορω να διαλεξω τη φωτο που θελω και μπορω μετα να τη διαμορφωσω με το photshop.. τελεια.. νομιζω μου κανει δουλεια αυτο ειναι καλο προγραμματακι, κανεις και ψιλο edit τις φωτο αν θες, αν και δεν φτανει το Light room, ωστόσο κανει πολλα
Snorky.GR Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 14 ώρες πριν, gozzila100 είπε ε οταν ανοιγεις εναν φακελο και εχει 100 φωτο μεσα και θες να διαλεξεις μια.. δε μπορω να τις δω σε μικρογραφιες για να βρω πχ ποια θελω να επεξεργαστω .. πρεπει να ψαχνω μια μια... δοκιμασα το GIMP που μου ειπαν παραπανω αλλα αυτο τις ανοιγει μια μια και δε μπορεις να τις αλλαζεις πατοντας ενα κλικ αριστερα δεξια... το θεμα ειναι να μπορω να διαλεξω τη φωτο που θελω και μπορω μετα να τη διαμορφωσω με το photshop.. τελεια.. νομιζω μου κανει δουλεια αυτο Έτσι όπως το έγραψες τώρα , νομίζω είναι πιο ξεκάθαρο......Χρειάζεσαι έναν image viewer, που να σου δίνει την δυνατότητα της γρήγορης επισκόπησης των images, αλλά και των thumbnails images. Προσωπικά ( με παρόμοιες ανάγκες), έχω καταλήξει στον Nomacs ....... Διαβάζει ένα σωρό αρχεία, τα οποία μπορείς να τα χειρίζεσαι εσύ από το check-unchek στα settings του. Δες φωτό από κάτω.... Μπορεις να τσεκαρεις να σου εμφανιζει μονο τα .raw ή μονο τα .jpeg Μπορείς να μετακινείσαι ανάμεσα στα thumbnails,με απλό κλικ , με πολλαπλό κλικ , η με ροή( όσο πιο κοντά πλησιάζεις τον κέρσορα σου στην δεξιά ή αριστερή άκρια της οθόνης { επάνω στα thumbnails}, τόσο περισσότερο τρέχουν).....χρειάζεσαι κάτι καλύτερο ? Μπορείς να κάνεις zoom, στην τρέχουσα φωτό( για να δεις λεπτομέρειες), και να σου κρατάει το συγκεκριμένο zoom, και στις επόμενες φωτο'( ότι καλύτερο για συγκρίσεις και επιλογές). Έχει ένα πλούσιο Meta Data Info panel ( πολύ χρήσιμο για αναλύσεις σε τεχνικές)👍......και ένα σωρό άλλα καλούδια, που με κάνουν να πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να είναι και φωτογράφοι εκτός από προγραμματιστές. Πλήρως διαχειρίσιμο από τον χρήστη, εντελώς free, open source..... τι άλλο καλύτερο??? 😉 Θα σου συνιστούσα να έριχνες και μια ματιά στο καινούργιο GIMP + RawTherapee ...... όλα free και open source ! Αν χρειαστείς παραπάνω βοήθεια, κανε P.M. Success ! 2
kinq1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Απ' ότι κατάλαβα, δεν θέλει έξτρα πρόγραμμα ο άνθρωπος, θέλει να βλέπει preview των αρχείων μέσα στα παράθυρα του windows explorer, δηλαδή αντί να έχoυν όλα τα αρχεία το generic icon των φωτογραφιών, κάθε φωτό να έχει σαν εικονίδιο την ίδια τη φωτογραφία. 1
Snorky.GR Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Στις 19/1/2023 στις 11:00 ΠΜ, kinq1 είπε Απ' ότι κατάλαβα, δεν θέλει έξτρα πρόγραμμα ο άνθρωπος, θέλει να βλέπει preview των αρχείων μέσα στα παράθυρα του windows explorer, δηλαδή αντί να έχoυν όλα τα αρχεία το generic icon των φωτογραφιών, κάθε φωτό να έχει σαν εικονίδιο την ίδια τη φωτογραφία. Εγώ πάλι κατάλαβα το εντελώς αντίθετο ....ίσως επειδή αναφέρθηκε σε "με το windows photo viewer.. για απλή προβολή φωτογραφίας..."....βέβαια με το text μπορούν να συμβούν εύκολα παρανοήσεις...... Θα ήταν όμως ωραίο αν διαβάζαμε και από τον ίδιο τι απόκαμε, αν βοηθήθηκε από αυτά όλα που γράφτηκαν για το πρόβλημα του....και έτσι θα έδινε και το απαραίτητο feedback για να καλυφθεί κάποιος άλλος με παρόμοιο πρόβλημα..... Στις 18/1/2023 στις 11:25 ΠΜ, gozzila100 είπε με το windows photo viewer.. για απλη προβολη φωτογραφιας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα