Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τομέας φωτογραφία έχει ήδη τερματίσει από το 2021 , αλλού πρέπει να κοιτάξουν οι κατασκευάστριες , πχ λογισμικό και μπαταρία. Google pixel 2 ακόμα δικάζει σημερινές συσκευές ξεκούραστα στην κάμερα , το hardware είναι παντού αξιόλογο η εφαρμογή κρατάει πίσω την τεχνολογία , εσκεμμένα προφανώς.

• Like 5
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gorge18 είπε

το θέμα είναι ότι δεν έχουν πια να δώσουν κάτι άλλο οι εταιρείες. μόνο ο τομέας της μπαταρίας έχει μείνει. τα υπόλοιπα κάθε 2 με 3 μοντέλα αντε να δεις μια μικρή διαφορά. και αυτή αμελητέα στον μέσο χρήστη. αλλαγή σε νέα συσκευή πια αξίζει να γίνετε όχι για το νέο hardware που στην ουσία δεν υπάρχει διαφορά, αλλά για τις ενημερώσεις ασφαλείας που δεν παίρνουν τα παλαιότερα μοντέλα.. 

έχεις απόλυτο δίκιο….όσον αφορά τις μπαταρίες δεν είδα καμία τρελή διαφορά όλα αυτά τα χρόνια στα ultra μοντέλα….

ποση διαφορά μπορεί να κάνει ένας 8 gen 2 με έναν 888 σε καθημερινή χρήση ? 

οσον αφορά τις ενημερώσεις ναι είναι πολυ σημαντικές και είμαι τυχερός που η συσκευή μου θα φτάσει μέχρι  android 16 και security patches μέχρι το 2027 (S21FE)

Έχοντας και ένα iPad pro M1 στο  θέμα υποστήριξη είμαι σούπερ και σε κινητό και σε ταμπλετ…🙂

Επεξ/σία από kostasfalcon
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάμαι πίσω στο 2021, να τραβάω το ηλιοβασίλεμα, ενώ υπάρχουν σύννεφα μπροστά στο δίσκο του ήλιου, με κάμερα με αισθητήρα IMX686 που, με Google Camera, έβγαζε εκπληκτικές φωτογραφίες. Και τραβάει φίλη μου με το S21 Ultra (εκείνο το τρελό zoom που κάποιοι το έλεγαν gimmick+τα MP της κάμερας) και, χωρίς καμία επεξεργασία, στο δευτερόλεπτο βγαίνει αυτό και να έχω μείνει παγωτό (η συμπίεση στο Messenger τις πετσοκοψε λίγο).

Το point είναι ότι, ναι, δεν είναι για όλους, είναι για συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά όταν δίνεις τόσα λεφτά για τηλέφωνο, θες να έχει τα πάντα.

received_4362669777158391.jpeg

received_391471392393248.jpeg

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μηπως εχει ( εδω και χρονια ) ξεχαστει σε τι χρειαζεται ενα κινητο ?

Τηλεφωνο ειναι. 

Μεγαλη διαρκεια μπαταριας, ευκρινης ηχος, ποιοτητα κατασκευης για να αντεχει.

Για επαγγελματικες φωτογραφιες, θα παρω την full frame Leica και τους φακους μου.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα και απαιτήσεις.

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος ντόρος για αυτή την είδηση. Αν τώρα κάποιος πάρει το S23 Ultra, και οι προσδοκίες δεν εκπληρωθούν τότε ναι, να γκρινιάξει.

Αλλά το να λέμε ότι ένα Pixel βγάζει καλύτερες, ε τότε ας πάρει κάποιος το Pixel ή κάποιο άλλο. Τόσο απλά!

Δημοσ.

Τι να τα κάνεις τα 200και τα 300mp όταν κινητά με ποιο μικρή ανάλυση ακόμα και παλιότερα με 12 mp κάνουν παπάδες! Μην πλασάρεται τα 200 σαν κάτι τρομερό και φοβερό! Το μάρκετινγκ έχει πάει σε άλλο λεβελ 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gorge18 είπε

το θέμα είναι ότι δεν έχουν πια να δώσουν κάτι άλλο οι εταιρείες. μόνο ο τομέας της μπαταρίας έχει μείνει. τα υπόλοιπα κάθε 2 με 3 μοντέλα αντε να δεις μια μικρή διαφορά. και αυτή αμελητέα στον μέσο χρήστη. αλλαγή σε νέα συσκευή πια αξίζει να γίνετε όχι για το νέο hardware που στην ουσία δεν υπάρχει διαφορά, αλλά για τις ενημερώσεις ασφαλείας που δεν παίρνουν τα παλαιότερα μοντέλα.. 

Η αυτονομία παιρνει ακόμα καποια βελτιωση κ εκει πρεπει να εστιασουν οι μεγαλοι κατασκευαστες οπως η Samsung η Apple κλπ στη βελτιωση της παρολα αυτα δινουν hardware αναβαθμισεις τσιπ-καμέρες κλπ που το 90-95% δεν θα καταλαβει καμία διαφορά. Τουλαχιστον οι ενημερωσεις πηγαν 4 ετη το OS & 5 ετη τα sec.updates οποτε 1 λογος παραπανω για αλλαγη συσκευης μεταγενεστερα 3-4 έτη.

Δημοσ.

Κάπου είχα διαβάσει πως η ανάλυση του ανθρώπινου ματιού ειναι 200Mpixels περίπου. Οπότε λογικά όλη αυτή η αναβάθμιση στην ανάλυση θα εξυπηρετήσει κάποια στιγμή και το VR. Αν τα pixel έχει μέγεθος 0,6μm δηλαδή 600nm σημαίνει πως υπάρχει πολύ περιθώριο ακόμα για βελτίωση ανάλυσης και pixel binding (μέχρι να γίνουν τα pixels 60nm και 6nm.. κ.ο.κ)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dias είπε

Κάπου είχα διαβάσει πως η ανάλυση του ανθρώπινου ματιού ειναι 200Mpixels περίπου. Οπότε λογικά όλη αυτή η αναβάθμιση στην ανάλυση θα εξυπηρετήσει κάποια στιγμή και το VR. Αν τα pixel έχει μέγεθος 0,6μm δηλαδή 600nm σημαίνει πως υπάρχει πολύ περιθώριο ακόμα για βελτίωση ανάλυσης και pixel binding (μέχρι να γίνουν τα pixels 60nm και 6nm.. κ.ο.κ)

576 MP έχει το ανθρώπινο μάτι

Δημοσ.

Βγάλτε μια mirrorless NX2 να σας τα ακουμπήσουμε με κλειστά τα μάτια ρεε! Που μου κλείσατε σιωπηρά το camera division κοτζαμ Samsung, και ούτε ανακοίνωση βγάλατε ποτέ... 😕

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, KostasKri είπε

Αυτό περίμενα για να αφήσω το iPhone μου, μία camera 200MP για να απαθανατίζω στιγμές. Ένα μεγάλο μπράβο στην Samsung που καινοτομεί έτσι στο τομέα της φωτογραφίας

Μιλάει η "καινοτόμος" Apple, που κορόιδευε την samsung για τις παντόφλες και τώρα βγάζει σε μέγεθος σαγιονάρας!
Σε καμιά εικοσαριά χρόνια θα ανακαλύψει το πενάκι για τηλέφωνα σε τριάντα για τους Mac και όπα!!! συγκλονιστικό σκέφτεται να κάνει οθόνες αφής στα mac-book, κάτσε λοιπόν με το innovative iPhone.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, KostasKri είπε

Προσωπικά, δεν έχω δει από reviews να αξίζει να χρησιμοποιείς 108MP και φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για 200MP. Αυτά είναι τεχνάσματα marketing. Δεν είναι τυχαίο που σε blind test κτλ βγαίνουν κάτι Pixel 5a με 12MP cameras. Το τελευταίο camera comparison του MKBHD είναι αρκετά καλό και in depth

Τα reviews πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για διάφορους λόγους. Εγώ τις φωτο που έχω βγάλει με τον αισθητήρα των 108 στο S21 Ultra δεν τις έχω βάλει με κανένα άλλο κινητό. Καμία σχέση με άλλα κινητά που είχα ή που βλέπω από φίλους. Άσε που μπορώ να πάρω και σε raw το αρχείο και να το κάνω ότι θέλω. Και κρίνοντας από αυτά που διαβάζω ο νέος των 200 θα λύσει και το πρόβλημα των λήψεων σε χαμηλό φωτισμό όπου ήταν το μεγάλο μειονέκτημα του 108. Οπότε ο νέος αισθητήρας είναι λόγος αγοράς νέας συσκευής κατά την γνώμη μου αν κάνει όσα λέει το άρθρο. 

Δημοσ.
9 hours ago, dikasths said:

Δε μπορώ να καταλάβω το κυνήγι της κάμερας στα κινητά, αντί να κάνουν όλες οι εταιρείες focus στον τομέα της μπαταρίας. Τα κινητά πλέον παίρνουν εξαιρετικές φωτογραφίες, δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι ακόμα εκεί. 

Το μόνο που θα σου πω είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεις πότε διαφήμιση για ένα κινητό που να λέει αυτό το κινητό κρατάει δυο βδομάδες η μπαταρία του αλλά έχει χάλια κάμερα !!! Δυστυχώς πουλάει αυτό το κινητό έχει την καλύτερη κάμερα που κυκλοφορεί στον πλανήτη με τα περισσότερα mega πίξελ που κυκλοφορεί στον πλανήτη και ποιος χέστηκε για την μπαταρία🥳🥳🥳🥳

Και το μόνο που θα πω είναι όσα mega πίξελ και να αποκτήσουν τα Android ένα iPhone θα τους γλεντάει πάντα !!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...