Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, stratigos24 είπε

@sarakinos

Έβαλε ένας την παρακάτω φωτό με το σετάκι σου σήμερα στο FB (Ζ5+24-70 f4)

326568273_1005566034165269_3748161335982

Χάλια... δεν βγάζει καλά...  :P 

Χάλια ....... χάλι μαύρο ....... 🤣🤣🤣 ........ 

• Like 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Τι θες να πεις ; Ότι fhd βίντεο , που θα βγάλω πχ με μια panasonic camera που έχω,  του 2010 , θα έχει ίδια ποιότητα με το fhd που θα βγάλω πχ με την rp , που είναι τεχνολογία του 2019 ; Τεράστια διαφορά θα έχει , άσχετα με το ότι η ανάλυση είναι ίδια. Η διαφορά ποιότητας στο βίντεο , μεταξύ λήψεων με εξοπλισμό με διαφορά ηλικίας 7-8 ετών , υπάρχει πάντα και είναι μεγάλη. Οι διαστάσεις της οθόνης προβολής αν επιτρέπουν να δούμε την ποιότητα της λήψης, δεν αλλάζουν αυτό το συμπέρασμα. Αν δούμε σε κάποια πολύ μικρή οθόνη ή οθόνη μικρότερης ανάλυσης από τη λήψη , τότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ποιότητα, όλα ίδια θα φαίνονται .  

θα πω οτι με βολεύει κι εγω λοιπον ,η α5000 του 2014 ( 9 χρονων )  εχει αξιοπρεπέστατο βιντεο ακομα και σημερα σε fhd !

η α5100 με 50mbps XAVC ακομα πιο εντυπωσιακό ( 9 χρονων κι αυτη ) .

Δημοσ.

Eχω και εγω αρκετα βιντεο απο καμερες να σκεφτειτε η πρωτη μου ηταν μια τεραστια Nordmende αντιγραφο JVC που τραβουσε σε VHS-C και δεν ειχε ccd ειχε κατι σαν λαμπα.

Φυσικα εχουν περασει και αλλες καμερες 1080 4k και φωτογραφικες απο τα χερια μου A6000 A6500 τωρα ειμαι με A7C

Λοιπον βιντεο πχ 1080 ενω οταν τα ειχα τραβηξει ελεγα δειτε ποιοτητα πλεον με συγκριση με τωρινα βιντεο 1080 ειναι λες και βλεπω 360 ποιοτητα. Ειναι ο codec ειναι κατι αλλο ειναι λογω καλυτερου φακου δεν ξερω.

20 ώρες πριν, decentintocerberon είπε

σταμάτησες πολύ βολικά στο fhd , η συνέχεια είναι όντως γνωστή .

Το fhd είναι ακόμα και σήμερα αξιοπρεπέστατο και πολύ ευχάριστο στη θέαση ακόμα και σε αξιοπρεπής 4κ τηλεοράσεις.

Το 4κ προφανώς είναι πιο λεπτομερές αλλά μέχρι εκεί , ποιοτική διαφορά σε τέτοιο βαθμό (όπως οι προηγούμενες γενιές που συν έκρινες) δε μπορείς να πεις ότι έχουν.

Επίσης καλό είναι να λαμβάνεις υπόψη τη διάσταση της οθόνης προβολής.

Μην ξεχνας οτι πολλες 4k τηλεορασεις κανουν upscaling σε κατωτερα βιντεο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Eχω και εγω αρκετα βιντεο απο καμερες να σκεφτειτε η πρωτη μου ηταν μια τεραστια Nordmende αντιγραφο JVC που τραβουσε σε VHS-C και δεν ειχε ccd ειχε κατι σαν λαμπα.

Φυσικα εχουν περασει και αλλες καμερες 1080 4k και φωτογραφικες απο τα χερια μου A6000 A6500 τωρα ειμαι με A7C

Λοιπον βιντεο πχ 1080 ενω οταν τα ειχα τραβηξει ελεγα δειτε ποιοτητα πλεον με συγκριση με τωρινα βιντεο 1080 ειναι λες και βλεπω 360 ποιοτητα. Ειναι ο codec ειναι κατι αλλο ειναι λογω καλυτερου φακου δεν ξερω.

Οπότε συμφωνείς με αυτό που έγραψα ότι βίντεο με εξοπλισμό 7-8 χρόνια νεότερο , δείχνει πάντα πολυ καλύτερο, από βίντεο με παλιότερο εξοπλισμό ; Ή το έγραψα έτσι , επειδή "με συμφέρει" ; 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_73 είπε

Οπότε συμφωνείς με αυτό που έγραψα ότι βίντεο με εξοπλισμό 7-8 χρόνια νεότερο , δείχνει πάντα καλύτερο,

από βίντεο με παλιότερο εξοπλισμό ;

Ναι σιγουρα και απορω πως τοτε ελεγα δες ποιοτητα, λες και με τα χρονια ξεθωριασε η εικονα του βιντεο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Μην ξεχνας οτι πολλες 4k τηλεορασεις κανουν upscaling σε κατωτερα βιντεο.

το "αξιοπρεπής" σε αυτές τις πολλές πήγαινε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...