Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, pifilos είπε

Θα γίνω λίγο σπαστικός αλλά την R10 με τι φακούς θα τη δουλέψεις πέραν των 2 σκοτεινών ζουμ που έχει ; Γιατί να παίρνεις FF φακούς για να τη δουλεύεις έτσι το βρίσκω άσκοπο. 

ΑΠΟ οτι διάβασα περιμένουμε φακος για αυτές τις τις μηχανές. Κάνω λάθος; σορρυ είμαι νέος στο άθλημα 

• Like 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sarakinos είπε

ΑΠΟ οτι διάβασα περιμένουμε φακος για αυτές τις τις μηχανές. Κάνω λάθος; σορρυ είμαι νέος στο άθλημα 

Λογικά κάτι θα βγει κάποια στιγμή. Μπορεί να είναι σε 2 μήνες μπορεί και σε 1 χρόνο. Θα περιμένεις όμως μέχρι τότε ; Το ίδιο θα σου έλεγα αν ρωτούσες για την Nikon Ζ50. Canon / Nikon δεν ασχολούνται με τις crop mirrorless μηχανές τους οπότε για μένα δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς και εσύ. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα σε καλύψει. Είτε sony a6400, είτε Panasonic GH - 5 / G9, είτε Nikon Ζ5. Μια εικόνα από το τι φακούς θες θα έχεις αποκτήσει από την D3500 που έχεις οπότε δες τιμές - επιλογές για κάθε κατασκευαστή και θα καταλήξεις μόνος σου κάπου. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Ναι, κάποια στιγμή θα βγάλει η Canon. Οπως και για την σειρά EOS M που έβγαλε όλο κι όλο 10 φακούς και άφησε τρίτους κατασκευαστές να βγάλουν άλλους 10. Και τέλος. Χαντάκωσε τις κροπ μηχανές της στο EF-M mount.

Τώρα μάλιστα μπλοκάρησε και άλλους κατασκευαστές να βγάλουν φακούς στην σειρά R. Καλά θα πάει και αυτό...

Δεν θα σου πω τι να πάρεις ή να μην πάρεις, αλλά φρόντισε να υποστηρίζεται ενεργά το σύστημα που θα επιλέξεις. Στο είπε και πάνω ο @pifilos. Οι μεγάλες εταιρίες που βγάζουν FF συστηματα, έχουν του πεταματού τα κροπ τους (πλην Sony & Panasonic)

Αυτό σημαίνει πως καλύτερα να επιλέξεις (μιας και το σκέφτεσαι σαν μακροπρόθεσμη επένδυση)

απο κροπ Χ2 -> Μ4/3 (Panasonic, OM Systems)

Απο κροπ Aps-C -> Fuji (μιας και είναι το βασικό της σύστημα)

Απο Full Frame -> Όλοι οι κατασκευαστές μιας και εκεί πάει το πράγμα, αλλά προτίμησε μια απο τις 3 δυνατές (Canon, Sony, Nikon)

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 3
Δημοσ.

Οκ οκ οκ. Πήγαμε z5 ελπίζω να την ευχαριστηθώ! Σας ευχαριστώ πολύ όλους σίγουρα διάβασα κάποια ενδιαφέροντα πράγματα 👌

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sarakinos είπε

Οκ οκ οκ. Πήγαμε z5 ελπίζω να την ευχαριστηθώ! Σας ευχαριστώ πολύ όλους σίγουρα διάβασα κάποια ενδιαφέροντα πράγματα 👌

Εύγε νέε μου ..... επιτέλους ....... άρχισαν να ακούνε ....... 

11 λεπτά πριν, babisskg είπε

Εύγε νέε μου ..... επιτέλους ....... άρχισαν να ακούνε ....... 

Όλοι μου οι φακοί της Nikon είναι ακόμη ζωντανοί ..... καλά για το σώμα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πάει χωρίς ζητήματα ...... συν ότι έχω άριστες εντυπώσεις από την Ελληνική αντιπροσωπεία σε ζητήματα υποστήριξης ...... καλορίζικη λοιπόν και καλές λήψεις !

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Η πιο τίμια επιλογή σε Full Frame αυτή τη στιγμη! 👍

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sarakinos είπε

Ότι θες Ρώτα όταν την παραλαβεις να σε βοηθήσω όπου μπορώ μιας και την έχω. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, babisskg είπε

Όλοι μου οι φακοί της Nikon είναι ακόμη ζωντανοί ..... 

Σε τι αναφέρεσαι; Σε af-d ; ή ai-s ; Αυτοί δεν πεθαίνουν με τίποτε. 

• Like 1
Δημοσ.

Παρέλαβα σήμερα. Απίστευτη, στιβαρή κατασκευή, δεν πρόλαβα να παίξω πολύ σήμερα μέσα στο ΣΚ θα την στρώσω 😁

Ο κιτ φακός πάρα πολύ τίμιος. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους 

• Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Παρέλαβα σήμερα. Απίστευτη, στιβαρή κατασκευή, δεν πρόλαβα να παίξω πολύ σήμερα μέσα στο ΣΚ θα την στρώσω 😁

Καλοριζικη και καλές λήψεις ...... σκάψε βαθιά στο user manual ........ 👍

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sarakinos είπε

Με ποιο φακό την πήρες ;;; 

Καλορίζικη!!!!!

Όντως πολύ καλή και στιβαρή κατασκευή! 

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Με ποιο φακό την πήρες ;;; 

Καλορίζικη!!!!!

Όντως πολύ καλή και στιβαρή κατασκευή! 

Σε ευχαριστώ πολύ! Με τον 24-70 φίλε μου

Επεξ/σία από sarakinos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...