Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, babisskg είπε

Για τα τηγάνια , έχω οδηγό για ναυτιλομένους ........ έχω πάνω από δέκα σώματα κλπ ...... και για τις παντόφλες έχω λύσεις ....... βασικό λάθος όλων σας ότι χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό . Τα σκεύη για ρεύμα είναι από βαρύ μέταλλο , ενώ αυτά του υγραερίου είναι πουπουλένια ......... εγώ τα λέω , αλλά δεν δίνει κανείς σημασία ...... 

Όπου και να πάς σε mirrorles , η μπαταρία θα είναι αυτό που είναι αφού υπάρχει εκτεταμένη χρήση οθονών , evf κλπ ...... παρόλαυτα εξαρτάται και από την χρήση του καθενός ........ σ' εμένα δεν είναι πρόβλημα , αφού δεν ασχολούμαι με βίντεο καν ......... 

Να πας για Z5 ....... αυτή την στιγμή είναι η πλέον ορθολογιστική λύση ίσως και κατά Lumix μεριά ......... 

Canon δες το αν θες , όμως πριν κάνε μία αναζήτηση στο δίκτυο διότι δεν φημίζεται ακριβώς για την διάρκεια των προϊόντων . 

Δώσε βαρύτητα στην ύπαρξη service εντός χωρικών υδάτων και οπωσδήποτε να ελέγξεις αν αντέχει η τσέπη σου την αγορά επέκτασης εγγύησης ........ την κακιά ώρα θα είσαι ήσυχος .

Πάντως η πρώτη επιλογή θα ήταν μία Z5 ........ χρυσή τομή μεταξύ κόστους και προσφερόμενου είδους . 

Η διαφορά τιμών αν μιλήσουμε για mirrorles , μεταξύ καινούργιου και μεταχειρισμένου υλικού δεν μπορεί να είναι μεγάλη λόγω νεότητας του υλικού , οπότε η αγορά μεταχειρισμένης δεν πάσχει από αμφιβολία ποιότητας αλλά από το ασύμφορο της τιμής μεταξύ των δύο . Καινούργια λοιπόν αν πρόκειται για mirrorles .

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Πάμε λοιπόν ανάμεσα σε z5 και eos 10r ( για κάποιον λόγο με έχουν επιρεασει πολύ τα reviews). Θα προσπαθήσω να της βρω κάπου και τις δύο να τις ψαχουλεψω και θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! 

• Like 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, babisskg είπε

Για τα τηγάνια , έχω οδηγό για ναυτιλομένους ........ έχω πάνω από δέκα σώματα κλπ ...... και για τις παντόφλες έχω λύσεις ....... βασικό λάθος όλων σας ότι χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό . Τα σκεύη για ρεύμα είναι από βαρύ μέταλλο , ενώ αυτά του υγραερίου είναι πουπουλένια ......... εγώ τα λέω , αλλά δεν δίνει κανείς σημασία ...... 

Όπου και να πάς σε mirrorles , η μπαταρία θα είναι αυτό που είναι αφού υπάρχει εκτεταμένη χρήση οθονών , evf κλπ ...... παρόλαυτα εξαρτάται και από την χρήση του καθενός ........ σ' εμένα δεν είναι πρόβλημα , αφού δεν ασχολούμαι με βίντεο καν ......... 

Να πας για Z5 ....... αυτή την στιγμή είναι η πλέον ορθολογιστική λύση ίσως και κατά Lumix μεριά ......... 

Canon δες το αν θες , όμως πριν κάνε μία αναζήτηση στο δίκτυο διότι δεν φημίζεται ακριβώς για την διάρκεια των προϊόντων . 

Δώσε βαρύτητα στην ύπαρξη service εντός χωρικών υδάτων και οπωσδήποτε να ελέγξεις αν αντέχει η τσέπη σου την αγορά επέκτασης εγγύησης ........ την κακιά ώρα θα είσαι ήσυχος .

Πάντως η πρώτη επιλογή θα ήταν μία Z5 ........ χρυσή τομή μεταξύ κόστους και προσφερόμενου είδους . 

Η διαφορά τιμών αν μιλήσουμε για mirrorles , μεταξύ καινούργιου και μεταχειρισμένου υλικού δεν μπορεί να είναι μεγάλη λόγω νεότητας του υλικού , οπότε η αγορά μεταχειρισμένης δεν πάσχει από αμφιβολία ποιότητας αλλά από το ασύμφορο της τιμής μεταξύ των δύο . Καινούργια λοιπόν αν πρόκειται για mirrorles .

Στα 1300 ευρωπαϊκά η Z5 είναι σήμερα η πλέον λογική προσέγγιση ....... κομπλέ με έναν φακό ...... δεν βλέπω καμία έκπληξη στο πακέτο ....... αν έψαχνα ( δεν ψάχνω ευτυχώς ) θα πήγαινα με την μία ......... 

2 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Πάμε λοιπόν ανάμεσα σε z5 και eos 10r ( για κάποιον λόγο με έχουν επιρεασει πολύ τα reviews). Θα προσπαθήσω να της βρω κάπου και τις δύο να τις ψαχουλεψω και θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! 

Την έχω ψάξει την R10 , χρησιμοποιεί το autofocus module της R , τα υπόλοιπα είναι συνοθυλεύματα από άλλα μοντέλα κατά την πάγια τακτική της .

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, babisskg είπε

Στα 1300 ευρωπαϊκά η Z5 είναι σήμερα η πλέον λογική προσέγγιση ....... κομπλέ με έναν φακό ...... δεν βλέπω καμία έκπληξη στο πακέτο ....... αν έψαχνα ( δεν ψάχνω ευτυχώς ) θα πήγαινα με την μία ......... 

Λόγο τον γνώσεων μου, δεν ξέρω μήπως μετανιώσω στο μέλλον για το crop στο 4κ...μόνο αυτό 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sarakinos είπε

Λόγο τον γνώσεων μου, δεν ξέρω μήπως μετανιώσω στο μέλλον για το crop στο 4κ...μόνο αυτό 

Κι' άμα μετανιώσεις θα έχουν κλείσει τα εργοστάσια και δεν θα πουλάνε αλλες μηχανές ...... ΟΚ ....... 

• Like 1
Δημοσ.

για ενα θα μετανιωσεις σίγουρα ,αν δε θα χει σταθεροποιηση αυτο που θα πάρεις με τον όποιο τρόπο. Ειτε σε ενδιαφέρει το βιντεο είτε η φωτογραφία.

το παραπάνω είναι για την α6400.

να ξέρεις οτι οι τυποι που μαζευονται σε ενα τραπέζι ,πριν κυκλοφορησουν ενα μοντέλο, κλείνουν τη κουβεντα τους με "τι θα της αφαιρέσουμε για να χει ενα μειονεκτημα;".

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sarakinos είπε

Στο m4/3 θα έχεις x2 ούτως ή άλλως και στο Σόνυ e mount x1.5.

Το λέμε ως κακό στην Ζ5 γιατί είναι Full frame μηχανή και κανονικά δε θα έπρεπε να είχε κροπ.

Από εκεί και πέρα λόγω κόστους θα κοιταγα καλύτερα μια m4/3 μια r10 μια sony A γιατί βίντεο και για ποικιλία κόστος φακών 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε μια Μ4/3 Lumix G9 να σωθείς. Eίναι και στο budget σου. Θα σου κάνει πολλά παραπάνω πράγματα απο αυτά που γράφεις πως θέλεις.

Και μην ανησυχείς για features που δεν έχει. Τα έχει όλα.

Αν δίνεις παραπάνω βάρος στο βίντεο, τότε GH5. Όχι πως η G9 υστερεί στο βίντεο, αλλά λόγω νομοθεσίας που έχει δηλωθεί πρωτίστως σαν φωτογραφική μηχανή για λόγους μικρότερων δασμών κατα την εισαγωγή, έχει κόφτη στα 30 λεπτά στο βίντεο. Κατα τα άλλα ίδια εικονα θα πάρεις κατα 99%.

Είναι αυτο που λένε τα παιδιά παραπάνω. Τις πετσοκόβουν απο κάποιο χαρακτηριστικό για να φαίνονται ξεχωριστές μηχανές η GH5 και η G9. Πρακτικά ίδιες δυνατότητες με ελαφρύ κόψιμο κάποιων δυνατοτήτων της μιας στο βιντεο και της άλλης στην φωτογραφία. Αλλά είναι τοσο high end λύσεις και οι δύο που δεν θα σου λείψει κάτι.

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1
Δημοσ.

Αν είναι πάντως να πάρεις τη Ζ5, θα πάρεις αν είναι ακόμα σε αυτή τη τιμή βέβαια, Κιτ με το φακό 24-70 f4 στα 1400 και όχι στα 1300 με τον 24-50.

• Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

για ενα θα μετανιωσεις σίγουρα ,αν δε θα χει σταθεροποιηση αυτο που θα πάρεις με τον όποιο τρόπο. Ειτε σε ενδιαφέρει το βιντεο είτε η φωτογραφία.

το παραπάνω είναι για την α6400.

να ξέρεις οτι οι τυποι που μαζευονται σε ενα τραπέζι ,πριν κυκλοφορησουν ενα μοντέλο, κλείνουν τη κουβεντα τους με "τι θα της αφαιρέσουμε για να χει ενα μειονεκτημα;".

Πόσο αλήθεια αυτό με το τραπέζι ρε φίλε 😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Πόσο αλήθεια αυτό με το τραπέζι ρε φίλε 😂

Έλα , πάνε για Z5 ....... αργούμε ...... ευκαιρία γυναίκα ...... 2 χιλιάρικα τη γύρευαν ....... αλλά βρέθηκε ένας γνωστός και μεσολάβησε και την πήρα στο κόστος ....... 14 κατοστάρικα ....... 600 ευρώ κέρδος ....... το τελευταίο θα το πείς με έμφαση ............ θα το πουλήσεις δλδ .... 

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Μάλλον με βλέπω για r10 η g9 τελικά του δίνω μία δύο μέρες και βαράω. Σας υπέρ ευχαριστώ όλους 

Θα γίνω λίγο σπαστικός αλλά την R10 με τι φακούς θα τη δουλέψεις πέραν των 2 σκοτεινών ζουμ που έχει ; Γιατί να παίρνεις FF φακούς για να τη δουλεύεις έτσι το βρίσκω άσκοπο. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, sarakinos είπε

Η χρήση θα είναι κάποια τοπία και περισσότερο παιδιά - πορτρέτα συν videos με τα παιδιά. 

Θα βαλεις την G9 σε τριποδο και hi res σε τοπίο και θα πάρεις εικόνα 80 megapixel και θα πάθεις ζημιά!

Αν επιλέξεις τελικά την G9 να ξέρεις πως ο κιτ φακός 12-60mm f/3.5- f/5.6 είναι απο τους καλούς κιτ φακούς, και πως για πορτραίτα για τα παιδιά ο 45mm f/1.8 της olympus είναι εξαιρετικός και πολύ φτηνός! Ξεκινα όμως με τον κιτ για να δεις σε ποια εστιακά μηκη βολευεσαι. 

Επίσης πως το σύστημα φακών είναι υπερπλήρες για όλα τα γουστα και τις τσέπες. Στο Μ4/3 συστημα εχεις να διαλέξεις απο Panasonic, Olympus, Tamron, Sigma, και καμια 10αριά ακόμη κατασκευαστές, κάπου 200 διαφορετικούς φακούς. Δεν παίζει να μην βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Άλλος ένας που δεν πήγε για Ζ5... κυνήγι που θέλετε ρε.... :P 

Εγώ το χρέος μου το έκανα ....... μετά πλήρους συνειδήσεως ........ αλλά εσείς οι νέοι δεν ακούτε ........ Z5 του λέω ...... R10 λέει αυτός ....... θα με θυμηθεί ....... όταν εμφανιστεί κανένα err1 στην πλάτη ...... τώρα ...... τι κάνουμε θείο ...... τώρα φάε R10 ........ 

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...