Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, είμαι κάτοχος μίας nikon 3500 με την οποία έκανα και ταυ πρώτα μου βήματα. Πολύ  ικανοποιημένος σε συνδυασμό με τον prime τον 35αρη έχω όμορφα αποτελέσματα - ερασιτεχνική χρήση. 

Κοιτάω εδώ και καιρό τις mirrorless ως upgrade περισσότερο για video μιας και δεν μου κάθεται το video της nikon λόγο autofocus - full HD. 

Η χρήση θα είναι κάποια τοπία και περισσότερο παιδιά - πορτρέτα συν videos με τα παιδιά. 

Ήμουν ανάμεσα σε a6400 και nikon Z6 αλλά έπεσα πριν λίγο στην canon eos 10 για την οποία διάβασα καλά πράγματα. 

Ποια είναι η γνώμη σας για τα μοντέλα που αναφέρω; υπάρχει κάποιο καλύτερο path μήπως ( άλλη mirrorless, κάποια dslr) ; ξαναλέω κοιτάω mirrorless γιατί πλέον με ενδιαφέρει και το video. 

Δεδομένου ότι ακόμα μαθαίνω και είμαι ικανοποιημένος το πλάνο είναι η d3500 να μείνει σαν 2η αποκλειστικά για φωτογραφίες. 

Επεξ/σία από sarakinos
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sarakinos είπε

Καλησπερα, είμαι κάτοχος μίας nikon 3500 με την οποία έκανα και ταυ πρώτα μου βήματα. Πολύ  ικανοποιημένος σε συνδυασμό με τον prime τον 50αρη έχω όμορφα αποτελέσματα - ερασιτεχνική χρήση. 

Κοιτάω εδώ και καιρό τις mirrorless ως upgrade περισσότερο για video μιας και δεν μου κάθεται το video της nikon λόγο autofocus - full HD. 

Η χρήση θα είναι κάποια τοπία και περισσότερο παιδιά - πορτρέτα συν videos με τα παιδιά. 

Ήμουν ανάμεσα σε a6400 και nikon Z6 αλλά έπεσα πριν λίγο στην canon eos 10 για την οποία διάβασα καλά πράγματα. 

Ποια είναι η γνώμη σας για τα μοντέλα που αναφέρω; υπάρχει κάποιο καλύτερο path μήπως ( άλλη mirrorless, κάποια dslr) ; ξαναλέω κοιτάω mirrorless γιατί πλέον με ενδιαφέρει και το video. 

Δεδομένου ότι ακόμα μαθαίνω και είμαι ικανοποιημένος το πλάνο είναι η d3500 να μείνει σαν 2η αποκλειστικά για φωτογραφίες. 

Ο λόγος διατήρησης της D3500 ( πολύ αξιόλογη λύση ) θα σκοντάψει στο γεγονός πως σίγουρα μία mirrorles είναι περισσότερο προσανατολισμένη ΚΑΙ στην βιντεολήψη , όμως μπορεί να τραβάει εξίσου καλά και φωτογραφίες . Οπότε το να διατηρεί κανείς δύο σειρές φακών , αναγκαίο κακό ........ δεν είναι οικονομικό .

Άλλες λύσεις , τραβάτε βίντεο με το κινητό και κρατάτε την D3500 , πηγαίνετε για mirrorles και διώχνετε την D3500 .

Ποιός είναι ο 50αρης prime που έχετε στην D3500 αν επιτρέπεται η μήπως εννοείτε τον 35αρη G ? 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, babisskg είπε

Ο λόγος διατήρησης της D3500 ( πολύ αξιόλογη λύση ) θα σκοντάψει στο γεγονός πως σίγουρα μία mirrorles είναι περισσότερο προσανατολισμένη ΚΑΙ στην βιντεολήψη , όμως μπορεί να τραβάει εξίσου καλά και φωτογραφίες . Οπότε το να διατηρεί κανείς δύο σειρές φακών , αναγκαίο κακό ........ δεν είναι οικονομικό .

Άλλες λύσεις , τραβάτε βίντεο με το κινητό και κρατάτε την D3500 , πηγαίνετε για mirrorles και διώχνετε την D3500 .

Ποιός είναι ο 50αρης prime που έχετε στην D3500 αν επιτρέπεται η μήπως εννοείτε τον 35αρη G ? 

Ναι ναι δικό μου λάθος, ο 35αρης είναι 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, skream είπε

nikon Z6 full frame μηχανή ταιριάζει με τον υπάρχον 50αρη φακό σου 4k 30 και ικανοποιητικό auto focus. Κατά την γνώμη μ καλύτερο αρχείο out of camera και καλύτερο dynamic range. Σε καλή τιμή για αυτά π προσφέρει.

https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-z6

ο 35ρης αν και κανει με λιγο βινιετινγκ σε FF ,θελει ανταπτορα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, skream είπε

nikon Z6 full frame μηχανή ταιριάζει με τον υπάρχον 50αρη φακό σου 4k 30 και ικανοποιητικό auto focus. Κατά την γνώμη μ καλύτερο αρχείο out of camera και καλύτερο dynamic range. Σε καλή τιμή για αυτά π προσφέρει.

Θα ταίριαζε αν είχε 50αρη στην 3500 με ανταπτορα στην Ζ6. 

Τώρα, οι επιλογές είναι πολλές. Ζ5 που είναι πιο οικονομική ίσως πάλι να σου έκανε αλλά δεν την κοιτάς σε αυτά τα χρήματα για βίντεο όχι γιατί δεν είναι οκ στο βίντεο αλλά έχει ένα crop x1.7 στο 4k κάτι που σημαίνει πχ αν έχεις πάνω ένα φακό 24mm αυτός θα γίνει 40αρης (24x1.7) και ούτω καθεξής κάθε φακός που θα πολλαπλασιάζεται με το 1.7 στο 4k και θα γίνεται στενός. Αν δε σε ενοχλεί κοιτάς και αυτη. 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, skream είπε

Να πω την αμαρτία μου αυτήν γλυκοκοιταω αλλά είμαστε πάνω από τα 2 χιλιάρικα ( σε καινούρια που κοιτάω). Προσπαθώ να κρατήσω το budget λίγο χαμηλότερα αλλιώς θα έχω πρόβλημα ( τηγανιά παντόφλες κτλπ 😂

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sarakinos είπε

Να πω την αμαρτία μου αυτήν γλυκοκοιταω αλλά είμαστε πάνω από τα 2 χιλιάρικα ( σε καινούρια που κοιτάω). Προσπαθώ να κρατήσω το budget λίγο χαμηλότερα αλλιώς θα έχω πρόβλημα ( τηγανιά παντόφλες κτλπ 😂

Γιατι δε κοιτας κατι σε sony?

θεωρω πως ειναι οι Νο1 στο Video.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την άλλη αν πας σε α6500 και οποία sony a6*** γενικά έχει κροπ x1.5 και σε φωτό και σε βίντεο λόγω του ότι είναι crop ο αισθητήρας 

Είναι πολύ καλές σε βίντεο εννοείται και σε φωτό. 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

Γιατι δε κοιτας κατι σε sony?

θεωρω πως ειναι οι Νο1 στο Video.

Τα σκέφτομαι όλα. Από αυτά που είδα νομίζω με καλύπτει η a6400 που είναι οκ και οικονομικά. Αρνητικό η μπαταρία από ότι είδα κάτι το οποίο λύνεται με spare μπαταρίες. Συγκριτικά με την canon eos r10 που είναι νεότερο μοντέλο? 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Τα σκέφτομαι όλα. Από αυτά που είδα νομίζω με καλύπτει η a6400 που είναι οκ και οικονομικά. Αρνητικό η μπαταρία από ότι είδα κάτι το οποίο λύνεται με spare μπαταρίες. Συγκριτικά με την canon eos r10 που είναι νεότερο μοντέλο? 

Δεν εχω δουλεψει καθολου canon και δεν ξερω

την A7 mark 3 ποσο την βρισκεις μτχ?

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Δε θα επέλεγα κάποια crop Canon mirrorless για τον λόγο πως δεν υπάρχουν φακοί. Γενικότερα, χωρίς να έχω ασχοληθεί καθόλου με βίντεο καθαρά και μόνο λόγω χρημάτων και επιλογών θα επέλεγα κάποια Sony. Πολύς κόσμος επίσης δουλεύει και με Panasonic GH - 5 ή αντίστοιχες. Από reviews υποτίθεται πως το autofocus τους δεν είναι και το καλύτερο αλλά όσους ξέρω δουλεύουν με manual focus έτσι και αλλιώς. Αν έχεις σκοπό να δουλέψεις με autofocus θα επιμείνω στη Sony που είπα. 

4 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Βλέπω μόνο για καινούριες, δεν νοιώθω άνετα να δώσω τόσα χρήματα σε μεταχειρισμένο 

Εφόσον σε ενδιαφέρει καινούργιος εξοπλισμός (υποθέτω και για τους φακούς αργότερα) η Ζ6 είναι κάπως εκτός ορίων που έχεις αναφέρει παραπάνω δεδομένου πως όλο και κάποιον φακό θα χρειαστείς στην πορεία. 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Για τα τηγάνια , έχω οδηγό για ναυτιλομένους ........ έχω πάνω από δέκα σώματα κλπ ...... και για τις παντόφλες έχω λύσεις ....... βασικό λάθος όλων σας ότι χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό . Τα σκεύη για ρεύμα είναι από βαρύ μέταλλο , ενώ αυτά του υγραερίου είναι πουπουλένια ......... εγώ τα λέω , αλλά δεν δίνει κανείς σημασία ...... 

13 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Όπου και να πάς σε mirrorles , η μπαταρία θα είναι αυτό που είναι αφού υπάρχει εκτεταμένη χρήση οθονών , evf κλπ ...... παρόλαυτα εξαρτάται και από την χρήση του καθενός ........ σ' εμένα δεν είναι πρόβλημα , αφού δεν ασχολούμαι με βίντεο καν ......... 

3 λεπτά πριν, babisskg είπε

Για τα τηγάνια , έχω οδηγό για ναυτιλομένους ........ έχω πάνω από δέκα σώματα κλπ ...... και για τις παντόφλες έχω λύσεις ....... βασικό λάθος όλων σας ότι χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό . Τα σκεύη για ρεύμα είναι από βαρύ μέταλλο , ενώ αυτά του υγραερίου είναι πουπουλένια ......... εγώ τα λέω , αλλά δεν δίνει κανείς σημασία ...... 

Όπου και να πάς σε mirrorles , η μπαταρία θα είναι αυτό που είναι αφού υπάρχει εκτεταμένη χρήση οθονών , evf κλπ ...... παρόλαυτα εξαρτάται και από την χρήση του καθενός ........ σ' εμένα δεν είναι πρόβλημα , αφού δεν ασχολούμαι με βίντεο καν ......... 

Να πας για Z5 ....... αυτή την στιγμή είναι η πλέον ορθολογιστική λύση ίσως και κατά Lumix μεριά ......... 

Canon δες το αν θες , όμως πριν κάνε μία αναζήτηση στο δίκτυο διότι δεν φημίζεται ακριβώς για την διάρκεια των προϊόντων . 

Δώσε βαρύτητα στην ύπαρξη service εντός χωρικών υδάτων και οπωσδήποτε να ελέγξεις αν αντέχει η τσέπη σου την αγορά επέκτασης εγγύησης ........ την κακιά ώρα θα είσαι ήσυχος .

Πάντως η πρώτη επιλογή θα ήταν μία Z5 ........ χρυσή τομή μεταξύ κόστους και προσφερόμενου είδους . 

14 λεπτά πριν, sarakinos είπε

Βλέπω μόνο για καινούριες, δεν νοιώθω άνετα να δώσω τόσα χρήματα σε μεταχειρισμένο 

Η διαφορά τιμών αν μιλήσουμε για mirrorles , μεταξύ καινούργιου και μεταχειρισμένου υλικού δεν μπορεί να είναι μεγάλη λόγω νεότητας του υλικού , οπότε η αγορά μεταχειρισμένης δεν πάσχει από αμφιβολία ποιότητας αλλά από το ασύμφορο της τιμής μεταξύ των δύο . Καινούργια λοιπόν αν πρόκειται για mirrorles .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...