Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, grinderrrrr είπε

Μα το κανονικό μου ανέρχεται στις περίπου 3000 ευρώ πως θα καλύψει τα τεκμήρια; 

Και ποιος σου είπε ότι το πραγματικό σου εισόδημα θα καλύψει τα τεκμήρια? Δεν θα τα καλύψει, βάση τεκμαρτού θα φορολογηθείς.

Μην μπερδεύεσαι, το 30% των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα είναι ποσοστό επί του πραγματικού ετησίου εισοδήματος, και όχι επί του τεκμαρτού.

Δες και εδώ:

Χρήσιμα tips:

• Το ποσοστό 30% των απαιτούμενων ηλεκτρονικών δαπανών, υπολογίζεται επί του πραγματικού εισοδήματος και όχι επί του τεκμαρτού, όπως παλαιότερα.

https://taxvoice.gr/φορολογικα/ηλεκτρονικές-δαπάνες/

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και ποιος σου είπε ότι το πραγματικό σου εισόδημα θα καλύψει τα τεκμήρια? Δεν θα τα καλύψει, βάση τεκμαρτού θα φορολογηθείς.

Μην μπερδεύεσαι, το 30% των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα είναι ποσοστό επί του πραγματικού ετησίου εισοδήματος, και όχι επί του τεκμαρτού.

Επομένως για να είμαι στη κατηγορία του αφορολόγητου θα πρέπει:

1)Τα τεκμήρια μου για το 2023 να μην ξεπερνάνε τα 8.636 ευρώ και 

2)Να έχω πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές αγορές που ανέρχονται στο 30% του πραγματικού μου εισοδήματος (περίπου δηλαδή 3000*0.3=900 ευρώ) 

Τα κατάλαβα καλά; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, grinderrrrr είπε

Επομένως για να είμαι στη κατηγορία του αφορολόγητου θα πρέπει:

1)Τα τεκμήρια μου για το 2023 να μην ξεπερνάνε τα 8.636 ευρώ και 

2)Να έχω πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές αγορές που ανέρχονται στο 30% του πραγματικού μου εισοδήματος (περίπου δηλαδή 3000*0.3=900 ευρώ) 

Τα κατάλαβα καλά; 

Εγώ καλα τα βλέπω.

1) είτε το τεκμαρτό είτε το πραγματικό-δηλωθέν (όποιο ποσό είναι μεγαλύτερο). Και πιο πάνω να βρεθείς, φορολογείσαι μόνο για το ποσό εκείνο που ξεπερνάει το αφορολόγητο.

Γενικά παντως μην παίζεις κοντά στα όρια. Και 901-2999 ευρώ να έχεις ηλεκτρονικές αγορές είσαι οκ από τη στιγμη που καλύπτονται από το εισόδημα. Κάποιες ηλεκτρονικές πληρωμές (πχ τέλη κυκλοφορίας νομίζω) δεν μετρούν για το 30%. Για παρόμοιο λόγο δεν είναι σώφρον να ξεπερνάς σε αγορές το δηλωθέν εισόδημα αν και αυτό είναι πιο σύνθετο.

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.
8 ώρες πριν, iml είπε

Εγώ καλα τα βλέπω.

1) είτε το τεκμαρτό είτε το πραγματικό-δηλωθέν (όποιο ποσό είναι μεγαλύτερο). Και πιο πάνω να βρεθείς, φορολογείσαι μόνο για το ποσό εκείνο που ξεπερνάει το αφορολόγητο.

Γενικά παντως μην παίζεις κοντά στα όρια. Και 901-2999 ευρώ να έχεις ηλεκτρονικές αγορές είσαι οκ από τη στιγμη που καλύπτονται από το εισόδημα. Κάποιες ηλεκτρονικές πληρωμές (πχ τέλη κυκλοφορίας νομίζω) δεν μετρούν για το 30%. Για παρόμοιο λόγο δεν είναι σώφρον να ξεπερνάς σε αγορές το δηλωθέν εισόδημα αν και αυτό είναι πιο σύνθετο.

Δε σκόπευα να το ξεπεράσω πίστεψε με😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...