Joshua21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, grinderrrrr είπε Μα το κανονικό μου ανέρχεται στις περίπου 3000 ευρώ πως θα καλύψει τα τεκμήρια; Και ποιος σου είπε ότι το πραγματικό σου εισόδημα θα καλύψει τα τεκμήρια? Δεν θα τα καλύψει, βάση τεκμαρτού θα φορολογηθείς. Μην μπερδεύεσαι, το 30% των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα είναι ποσοστό επί του πραγματικού ετησίου εισοδήματος, και όχι επί του τεκμαρτού. Δες και εδώ: Χρήσιμα tips: Το ποσοστό 30% των απαιτούμενων ηλεκτρονικών δαπανών, υπολογίζεται επί του πραγματικού εισοδήματος και όχι επί του τεκμαρτού, όπως παλαιότερα. https://taxvoice.gr/φορολογικα/ηλεκτρονικές-δαπάνες/ Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από Joshua21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grinderrrrr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και ποιος σου είπε ότι το πραγματικό σου εισόδημα θα καλύψει τα τεκμήρια? Δεν θα τα καλύψει, βάση τεκμαρτού θα φορολογηθείς. Μην μπερδεύεσαι, το 30% των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα είναι ποσοστό επί του πραγματικού ετησίου εισοδήματος, και όχι επί του τεκμαρτού. Επομένως για να είμαι στη κατηγορία του αφορολόγητου θα πρέπει: 1)Τα τεκμήρια μου για το 2023 να μην ξεπερνάνε τα 8.636 ευρώ και 2)Να έχω πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές αγορές που ανέρχονται στο 30% του πραγματικού μου εισοδήματος (περίπου δηλαδή 3000*0.3=900 ευρώ) Τα κατάλαβα καλά; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iml Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, grinderrrrr είπε Επομένως για να είμαι στη κατηγορία του αφορολόγητου θα πρέπει: 1)Τα τεκμήρια μου για το 2023 να μην ξεπερνάνε τα 8.636 ευρώ και 2)Να έχω πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές αγορές που ανέρχονται στο 30% του πραγματικού μου εισοδήματος (περίπου δηλαδή 3000*0.3=900 ευρώ) Τα κατάλαβα καλά; Εγώ καλα τα βλέπω. 1) είτε το τεκμαρτό είτε το πραγματικό-δηλωθέν (όποιο ποσό είναι μεγαλύτερο). Και πιο πάνω να βρεθείς, φορολογείσαι μόνο για το ποσό εκείνο που ξεπερνάει το αφορολόγητο. Γενικά παντως μην παίζεις κοντά στα όρια. Και 901-2999 ευρώ να έχεις ηλεκτρονικές αγορές είσαι οκ από τη στιγμη που καλύπτονται από το εισόδημα. Κάποιες ηλεκτρονικές πληρωμές (πχ τέλη κυκλοφορίας νομίζω) δεν μετρούν για το 30%. Για παρόμοιο λόγο δεν είναι σώφρον να ξεπερνάς σε αγορές το δηλωθέν εισόδημα αν και αυτό είναι πιο σύνθετο. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από iml Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grinderrrrr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, iml είπε Εγώ καλα τα βλέπω. 1) είτε το τεκμαρτό είτε το πραγματικό-δηλωθέν (όποιο ποσό είναι μεγαλύτερο). Και πιο πάνω να βρεθείς, φορολογείσαι μόνο για το ποσό εκείνο που ξεπερνάει το αφορολόγητο. Γενικά παντως μην παίζεις κοντά στα όρια. Και 901-2999 ευρώ να έχεις ηλεκτρονικές αγορές είσαι οκ από τη στιγμη που καλύπτονται από το εισόδημα. Κάποιες ηλεκτρονικές πληρωμές (πχ τέλη κυκλοφορίας νομίζω) δεν μετρούν για το 30%. Για παρόμοιο λόγο δεν είναι σώφρον να ξεπερνάς σε αγορές το δηλωθέν εισόδημα αν και αυτό είναι πιο σύνθετο. Δε σκόπευα να το ξεπεράσω πίστεψε με😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα