Προς το περιεχόμενο

Αγορά αυτοκινήτου 18 χρονών

grinderrrrr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, grinderrrrr είπε

Μα το κανονικό μου ανέρχεται στις περίπου 3000 ευρώ πως θα καλύψει τα τεκμήρια; 

Και ποιος σου είπε ότι το πραγματικό σου εισόδημα θα καλύψει τα τεκμήρια? Δεν θα τα καλύψει, βάση τεκμαρτού θα φορολογηθείς.

Μην μπερδεύεσαι, το 30% των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα είναι ποσοστό επί του πραγματικού ετησίου εισοδήματος, και όχι επί του τεκμαρτού.

Δες και εδώ:

Χρήσιμα tips:

• Το ποσοστό 30% των απαιτούμενων ηλεκτρονικών δαπανών, υπολογίζεται επί του πραγματικού εισοδήματος και όχι επί του τεκμαρτού, όπως παλαιότερα.

https://taxvoice.gr/φορολογικα/ηλεκτρονικές-δαπάνες/

Επεξ/σία από Joshua21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και ποιος σου είπε ότι το πραγματικό σου εισόδημα θα καλύψει τα τεκμήρια? Δεν θα τα καλύψει, βάση τεκμαρτού θα φορολογηθείς.

Μην μπερδεύεσαι, το 30% των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα είναι ποσοστό επί του πραγματικού ετησίου εισοδήματος, και όχι επί του τεκμαρτού.

Επομένως για να είμαι στη κατηγορία του αφορολόγητου θα πρέπει:

1)Τα τεκμήρια μου για το 2023 να μην ξεπερνάνε τα 8.636 ευρώ και 

2)Να έχω πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές αγορές που ανέρχονται στο 30% του πραγματικού μου εισοδήματος (περίπου δηλαδή 3000*0.3=900 ευρώ) 

Τα κατάλαβα καλά; 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, grinderrrrr είπε

Επομένως για να είμαι στη κατηγορία του αφορολόγητου θα πρέπει:

1)Τα τεκμήρια μου για το 2023 να μην ξεπερνάνε τα 8.636 ευρώ και 

2)Να έχω πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές αγορές που ανέρχονται στο 30% του πραγματικού μου εισοδήματος (περίπου δηλαδή 3000*0.3=900 ευρώ) 

Τα κατάλαβα καλά; 

Εγώ καλα τα βλέπω.

1) είτε το τεκμαρτό είτε το πραγματικό-δηλωθέν (όποιο ποσό είναι μεγαλύτερο). Και πιο πάνω να βρεθείς, φορολογείσαι μόνο για το ποσό εκείνο που ξεπερνάει το αφορολόγητο.

Γενικά παντως μην παίζεις κοντά στα όρια. Και 901-2999 ευρώ να έχεις ηλεκτρονικές αγορές είσαι οκ από τη στιγμη που καλύπτονται από το εισόδημα. Κάποιες ηλεκτρονικές πληρωμές (πχ τέλη κυκλοφορίας νομίζω) δεν μετρούν για το 30%. Για παρόμοιο λόγο δεν είναι σώφρον να ξεπερνάς σε αγορές το δηλωθέν εισόδημα αν και αυτό είναι πιο σύνθετο.

Επεξ/σία από iml

8 ώρες πριν, iml είπε

Εγώ καλα τα βλέπω.

1) είτε το τεκμαρτό είτε το πραγματικό-δηλωθέν (όποιο ποσό είναι μεγαλύτερο). Και πιο πάνω να βρεθείς, φορολογείσαι μόνο για το ποσό εκείνο που ξεπερνάει το αφορολόγητο.

Γενικά παντως μην παίζεις κοντά στα όρια. Και 901-2999 ευρώ να έχεις ηλεκτρονικές αγορές είσαι οκ από τη στιγμη που καλύπτονται από το εισόδημα. Κάποιες ηλεκτρονικές πληρωμές (πχ τέλη κυκλοφορίας νομίζω) δεν μετρούν για το 30%. Για παρόμοιο λόγο δεν είναι σώφρον να ξεπερνάς σε αγορές το δηλωθέν εισόδημα αν και αυτό είναι πιο σύνθετο.

Δε σκόπευα να το ξεπεράσω πίστεψε με😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...