Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους, 

Ειμαι 18 χρόνων (τα εκλεισα τον Απρίλιο οτυ 22) και εργαζομαι απο τον ιουνιο μεχρι και σημερα και εχω καταφέρει να μαζεψω στην ακρη το ποσο των 3.500 ευρω με το οποιο θελω να αγοράσω ενα αυτοκίνητο (1300cc μοντέλο του 06,07).Θα ηθελα να ηξερα εφοσον αγοράσω αυτο το αυτοκίνητο στο ονομα μου τι φορο θα πληρώσω όταν κάνω τη φορολογικη μου δήλωση και αν θα πληρωσω βαση τεκμαρτου εισοδήματος. (το εισοδημα που θα δηλωσω στην εφορια ανέρχεται γυρω στα 3000 ευρω ετησίως). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

ΥΓ:αν πληρωσω βαση τεκμαρτου εισοδήματος πως φορολογείται αυτο και τι ποσο θα χρειαστεί να πληρώσω; 

Δημοσ.

Δεν κάνεις ένα leasing μεταχειρισμένου να κρατήσεις το κεφαλαιάκι σου που είναι ταμάμ να ξεκινήσεις να το βάζεις κάπου λέω εγώ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, grinderrrrr είπε

Καλησπερα σε όλους, 

Ειμαι 18 χρόνων (τα εκλεισα τον Απρίλιο οτυ 22) και εργαζομαι απο τον ιουνιο μεχρι και σημερα και εχω καταφέρει να μαζεψω στην ακρη το ποσο των 3.500 ευρω με το οποιο θελω να αγοράσω ενα αυτοκίνητο (1300cc μοντέλο του 06,07).Θα ηθελα να ηξερα εφοσον αγοράσω αυτο το αυτοκίνητο στο ονομα μου τι φορο θα πληρώσω όταν κάνω τη φορολογικη μου δήλωση και αν θα πληρωσω βαση τεκμαρτου εισοδήματος. (το εισοδημα που θα δηλωσω στην εφορια ανέρχεται γυρω στα 3000 ευρω ετησίως). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

ΥΓ:αν πληρωσω βαση τεκμαρτου εισοδήματος πως φορολογείται αυτο και τι ποσο θα χρειαστεί να πληρώσω; 

1) 3000€ είναι το κόστος διαβίωσης.

2) 4600€ του οχήματος 1251 έως 1350cc - 50% λόγω παλαιότητας.

Σύνολο 3000+2300=5300€.

Το αφορολόγητο είναι 8.636€ (αν κάνεις ηλεκτρονικές αγορές ύψους στη διάρκεια του 2023, 5300€*30%=1590€). Οπότε δεν θα πληρώσεις φόρο.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lector είπε

Μπραβο σου που δουλεψες και μαζεψες λεφτα για αμαξι αντι να τα περιμενεις απο το μπαμπα 🙂

τώρα αυτό που βοηθάει ακριβώς;

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, valadsk είπε

τώρα αυτό που βοηθάει ακριβώς;

Στην ψυχολογια του φιλου.

Εσενα τι ακριβως σε πειραξε;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lector είπε

Μπραβο σου που δουλεψες και μαζεψες λεφτα για αμαξι αντι να τα περιμενεις απο το μπαμπα 🙂

Πολλές φορές μακροπρόθεσμα είναι καλύτερα για όλους τους εμπλεκόμενους “να τα περιμένεις από τον μπαμπά”. Αν δουλεύεις, οι σπουδές θα πάνε αναγκαστικά λίγο ή πολύ πίσω, οπότε θα σου πάρει περισσότερο καιρό να γίνεις πραγματικά οικονομικά ανεξάρτητος.

Φυσικά, δε σπουδάζουν όλοι, οπότε αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με κάτι άλλο, συμφωνώ μαζί σου.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lector είπε

Στην ψυχολογια του φιλου.

Εσενα τι ακριβως σε πειραξε;

μου τα εδωσε  ο μπαμπας και θιχτηκα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Πολλές φορές μακροπρόθεσμα είναι καλύτερα για όλους τους εμπλεκόμενους “να τα περιμένεις από τον μπαμπά”. Αν δουλεύεις, οι σπουδές θα πάνε αναγκαστικά λίγο ή πολύ πίσω, οπότε θα σου πάρει περισσότερο καιρό να γίνεις πραγματικά οικονομικά ανεξάρτητος.

Φυσικά, δε σπουδάζουν όλοι, οπότε αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με κάτι άλλο, συμφωνώ μαζί σου.

Αν ενα παιδι ειναι συνειδητοποιημενο απο νωρις, ναι ισχυει αυτο που λες. Αν οχι ομως, οσο νωριτερα μαθει οτι τα λεφτα τα κερδιζουμε και δε μας τα χαριζει κανεις, προσωπικη μου γνωμη, τοσο καλυτερα. 

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Σύνολο 3000+2300=5300€.

Το αφορολόγητο είναι 8.636€ (αν κάνεις ηλεκτρονικές αγορές ύψους στη διάρκεια του 2023, 5300€*30%=1590€). Οπότε δεν θα πληρώσεις φόρο.

Ξέχασες το τεκμήριο αγοράς, αν στην εφορία δηλωθεί όσο πραγματικά το αγόρασε τότε στα 5.300€ θα προστεθούν άλλα 3.500€ οπότε θα ξεπεράσει το "αφορολόγητο".

Επίσης αν το αγοράσει τώρα όπως λέει θα επιβαρυνθεί μόνο με 11 μήνες τεκμήριο για το 2023, οπότε δεν θα πληρώσει φόρο οριακά.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Σύνολο 3000+2300=5300€.

Αρα μου λες οτι άπαξ και αγοράσω το αμάξι στο όνομα μου υπάρχει ενα ποσο μεχρι το οποίο δε φορολογείσαι και επομένως ειμαι κομπλε με τη δηλωση του; (επισης δε πολυκαταλαβα αυτο με τις ηλεκτρονικές αγορες) Οπως και να εχει σε ευχαριστώ για το χρονο σου αδερφε μου. 

4 ώρες πριν, lector είπε

Να σαι καλα φιλαρακι μου το εκτιμώ, και σκεψου οι δικοί μου μου πάνε κοντρα σε οτι αφορά τη δουλειά και αυτο επειδη πρεπει να αφοσιωθώ στις σπουδές μου και καλα παρόλο που περασα 6/6 το πρώτο εξαμηνο... 

4 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Φυσικά στο μυαλό σου δε μπορείς να συνειδητοποιήσεις οτι κάποιος μπορεί να κάνει και τα δύο με μεγάλη επιτυχία σε σχέση ειδικά με τους "φοιτητές" οι οποίοι παρταρουν ολη μέρα ή ακόμα χειρότερα πληρώνουν νοίκι (οχι αυτοί οι γονείς τους) και όσον αφορά τη σχολή δε δινουν δεκάρα..αλλα δεκτή η γνώμη σου

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ξέχασες το τεκμήριο αγοράς, αν στην εφορία δηλωθεί όσο πραγματικά το αγόρασε τότε στα 5.300€ θα προστεθούν άλλα 3.500€ οπότε θα ξεπεράσει το "αφορολόγητο".

Επίσης αν το αγοράσει τώρα όπως λέει θα επιβαρυνθεί μόνο με 11 μήνες τεκμήριο για το 2023, οπότε δεν θα πληρώσει φόρο οριακά.

Θα κοιτάξω όταν γίνει η μεταβίβαση το ποσό που θα δηλωθεί στην εφορία να είναι οσο μικρότερο γίνεται (αλλά αυτο βέβαια εξαρτάται και απο τον πωλητή και το πόση διάθεση έχει να γίνει κάτι τέτοιο) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, grinderrrrr είπε

Αρα μου λες οτι άπαξ και αγοράσω το αμάξι στο όνομα μου υπάρχει ενα ποσο μεχρι το οποίο δε φορολογείσαι και επομένως ειμαι κομπλε με τη δηλωση του; (επισης δε πολυκαταλαβα αυτο με τις ηλεκτρονικές αγορες) Οπως και να εχει σε ευχαριστώ για το χρονο σου αδερφε μου. 

Κάπως έτσι. Αυτό με τις "ηλεκτρονικές αγορές" σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις πραγματοποιήσει κάποιες δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (πχ με χρεωστική κάρτα), μόνο έτσι δεν θα πληρώσεις φόρο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Κάπως έτσι. Αυτό με τις "ηλεκτρονικές αγορές" σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις πραγματοποιήσει κάποιες δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (πχ με χρεωστική κάρτα), μόνο έτσι δεν θα πληρώσεις φόρο.

Ναι ψαχτηκα λιγο και ειδα οτι πρεπει να εχεις αγορες μεσω ηλεκτρονικών μεσων το 30% του εισοδηματος σου(στη περίπτωση μου αποτι κατάλαβα του τεκμαρτου που διαμορφώνεται απο τα τεκμήρια που προαναφερθηκαν, δηλαδή διαβίωση, αυτοκίνητο και κόστος αγοράς). Στην ουσια δηλαδή αν μιλάμε για ενα τεκμαρτο εισόδημα της τάξεως των 8.000 ευρω θα πρέπει να εχω κανει αγορές ηλεκτρονικά αξιας 2400 ευρώ και αν δεν έχουν γινει τοτε φορολογουμαι κατα το 22% της διαφορας αυτης(πχ εστω οτι οι ηλεκτρονικές αγορες μου στο ετος ειναι 1500 ευρώ τοτε θα πληρώσω 2400-1500=900*0.22=198 ευρώ). Ολα αυτα τα αναφέρω οχι για να το παίξω οτι γνωρίζω αλλά για να με ενημερώσετε αν εχω καταλάβει τι παίζει με το ολο θέμα. Σας ευχαριστώ! 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, grinderrrrr είπε

(στη περίπτωση μου αποτι κατάλαβα του τεκμαρτου που διαμορφώνεται απο τα τεκμήρια που προαναφερθηκαν, δηλαδή διαβίωση, αυτοκίνητο και κόστος αγοράς)

Λάθος, στην περίπτωση σου είναι του πραγματικού και όχι του τεκμαρτού.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Λάθος, στην περίπτωση σου είναι του πραγματικού και όχι του τεκμαρτού.

Μα το κανονικό μου ανέρχεται στις περίπου 3000 ευρώ πως θα καλύψει τα τεκμήρια; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...