Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.

Περνάω πολλές ώρες στον υπολογιστή και σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα υγείας στο δεξί καρπό, χρίζεται επιτακτική η ανάγκη για αγορά ενός εργονομικού ποντικιού. Το απλό ποντίκι του imac δεν "παλεύεται" πλέον.

Η αλήθεια είναι πως είμαι ένα βήμα πριν την αγορά του Logitech MX Master 3 for Mac.  Μπαίνοντας στo αντίστοιχο thread, έχω κάποιους ενδοιασμούς για την αγορά, μιας και αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως κάνει lagging. Η δική σας γνώμη ποια είναι; Εχετε κάποιες προτάσεις;

Στοιχεία
Χρήση : design, φωτογραφία.
Μπάτζετ : ± 130 ευρώ.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από Dr.MikeD
  • Λύση
Δημοσ.

Δεν θα δεις διαφορά με ένα πιο εργονομικό ποντίκι. 

Αντίθετα, θα δεις μεγάλη διαφορά με ένα vertical mouse γιατί σε αναγκάζει να γυρίσεις τον καρπό σου 90 μοίρες, σε θέση χειραψίας. Στη δουλειά δύο άτομα έχουμε το Logitech MX Vertical Wireless. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και ο συνάδελφος που είχε πόνο στον καρπό είδε μεγάλη βελτίωση.

Χρειάζεται μια μέρα περίπου να το συνηθίσεις. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω όλα τα mx master και πλέον το 3s από όταν βγήκε. Στο θέμα εργονομίας και κράτημα είναι πολύ καλό. Το κλικ πολύ καλύτερο απο το 3. Το magspeed θα σου γίνει ανάγκη και must σε επόμενα ποντίκια.

Σε windows pc:

Lag δεν έχει τόσο σε σημείο να το καταλαβαίνεις

Stuttering/skipping έχει γενικότερα, τίποτα τρελό όμως. Παίζει ρόλο που είναι ο receiver. Με bt εμένα είναι πιο σπάνιο να δω skipping, άλλοι έχουν αντίθετες εμπειρίες. Επίσης έχει χαμηλό polling rate στα 135hz.

Σε macbook:

Με bt είναι σχεδόν άχρηστο από το τόσο skipping που έχει, άλλοι αναφέρουν κάποιες εκδόσεις macos που παίζει οκ, εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ. Με receiver είναι αρκετά καλύτερο αλλά και πάλι καμιά σχέση με windows pc. Μέχρι και το scroll δεν παίζει σωστά.

Σε mac studio/pro δεν έχω άποψη πως τα πάει. 

Στη θέση σου θα το δοκίμαζα. Έχεις πάντα την επιλογή της επιστροφής.

Επεξ/σία από CMOS_Z
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω παρουσιάζεται στο πάνω μέρος του καρπού και αρκετά στο κάτω μέρος. Αρκετός πόνος. Συνεπώς δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν θα με βολέψει ποντίκι τύπου mx master 3s. Συγκλίνω περισσότερο στο MX Vertical μιας και οι 90 μοίρες του καρπού δείχνουν να μην ταλαιπωρούν ιδιαίτερα εκείνα τα σημεία.

Επεξ/σία από Dr.MikeD
Δημοσ.

Σε συνδυασμό με το vertical ποντίκι, θα πρότεινα να δεις σταδιακά και κάποιο εργονομικό πληκτρολόγιο, κυρίως split design. Εκεί θα δεις ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στον καρπό, ειδικά αν δακτυλογραφείς αρκετά. Μια καλή αρχή είναι και το Microsoft Ergonomic keyboard https://www.skroutz.gr/s/23458873/Microsoft-Ergonomic-Keyboard-Πληκτρολόγιο-Αγγλικό-UK.html το οποίο μου άνοιξε τα μάτια γενικά όσον αφορά τη καλή θέση των χεριών, και της άνεσης. Επίσης θα σε μάθει να γράφεις και με τυφλό σύστημα σταδιακά. Και αν σε βολέψει, μελλοντικά μπορείς να πας και σε εντελώς spilt keyboard, για ακόμα πιο καλή εργονομία και άνεση.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 18/1/2023 στις 10:02 ΠΜ, Dr.MikeD είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω παρουσιάζεται στο πάνω μέρος του καρπού και αρκετά στο κάτω μέρος. Αρκετός πόνος. Συνεπώς δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν θα με βολέψει ποντίκι τύπου mx master 3s. Συγκλίνω περισσότερο στο MX Vertical μιας και οι 90 μοίρες του καρπού δείχνουν να μην ταλαιπωρούν ιδιαίτερα εκείνα τα σημεία.

Μακάρι να σε βολέψει το vertical και να δεις βελτίωση. Παράλληλα όμως, θα σου έλεγα να ψάξεις Youtube για ασκήσεις για σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (όπως αυτή) και να δεις αν βελτιώνεται λίγο η κατάστασή σου. Αν ο πόνος είναι αφόρητος, προφανώς θα πρέπει να σε δει κάποιος γιατρός ή/και φυσικοθεραπευτής.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/1/2023 στις 9:05 ΠΜ, clampro είπε

Μακάρι να σε βολέψει το vertical και να δεις βελτίωση. Παράλληλα όμως, θα σου έλεγα να ψάξεις Youtube για ασκήσεις για σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (όπως αυτή) και να δεις αν βελτιώνεται λίγο η κατάστασή σου. Αν ο πόνος είναι αφόρητος, προφανώς θα πρέπει να σε δει κάποιος γιατρός ή/και φυσικοθεραπευτής.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου. Τόσο το εργονομικό ποντίκι όσο και το πληκτρολογιο που αγόρασα έχουν δει σημαντική βελτίωση. Αξιζαν και με το παραπάνω η επένδυση που εκανα.

Αναφορικά με τον πόνο, δεν προήλθε απ την χρήση του ποντικιού, απλά είχα ένα τραυματισμό. Εχω κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και δεν είναι κάτι σοβαρό. Ο φυσικοθεραπευτής έχει μπεί στο πρόγραμμα. Να είσαι καλα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...