Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, i love rock είπε

To θέμα είναι τι μπορεί να καλύψει ... αυτό το ρημάδι το apple care ...πολλά ακούγονται

Ο,τι αναφέρεται στους όρους καλύπτεται κανονικά.

Το AppleCare έχει σώσει μηχανήματα κόσμο.

1 ώρα πριν, Alekc24 είπε

Παίρνουν apple care τα Ελληνικά μηχανάκια? (πχ. απο κωτσοβολο)

Εννοείται πως ναι. Απλά εν/ποίηση του μπορείς να κάνεις μόνο στους 12 πρώτους μήνες απο την αρχική αγορά.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, poulinos είπε

τουλαχιστον η avm δεν πουλαει ροδακια 700 ευρω.περα απο την πλακα για τις τιμες laptop δεν διαφωνω αφου και ενα dell μπορει να φτασει πολυ ακριβα. αλλα ροδακια και screen stand by apple με ξεπερναει.

δεν εχει 400 το fritz βρε.το 7530 ax που ειναι απο τα κορυφαια κανει 169 ευρω. σε bf πεφτει και αλλο

Αυτό με τα "ροδάκια" κλπ πλέον είναι σαν το "μα τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε" μέσα στις συζητήσεις μας! 😛 

Σε High end μηχανήματα και αντίστοιχα specs δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ενοχλούμαστε από τις τιμές. Για απλές χρήσεις και σενάρια, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με σημαντικά μικρότερο κόστος. Δεν είναι ανάγκη ας πούμε να πάρεις M2 Max για να μπαίνεις και να ρυθμίζεις ένα Fritz! 😇

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Πάντως πέρα από τη πλάκα, είναι καλό που θα υπάρχει έστω και ένα μηχάνημα στο οικοσύστημα της Apple που θα κοστίζει 700-800 ευρώ. Όποιος ασχολείται επαγγελματικά με web και app development δεν μπορεί να μην έχει πρόσβαση σε τουλάχιστον ένα apple σύστημα. 

2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αυτό με τα "ροδάκια" κλπ πλέον είναι σαν το "μα τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε" μέσα στις συζητήσεις μας! 😛 

Όπως και να το κάνουμε η τιμή για τα ροδάκια είναι εξωφρενική αντικειμενικά. Μπορεί το μηχάνημα που τοποθετούνται να κάνει 5000-6000, όμως τα 1000 ευρώ για ένα εξάρτημα που είναι απλό τεχνολογικά και κατασκευαστικά δεν δικαιολογείται με τίποτα, κι ας έχει μηλαράκι επάνω (έχει?)...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, evark είπε

Όπως και να το κάνουμε η τιμή για τα ροδάκια είναι εξωφρενική αντικειμενικά. Μπορεί το μηχάνημα που τοποθετούνται να κάνει 5000-6000, όμως τα 1000 ευρώ για ένα εξάρτημα που είναι απλό τεχνολογικά και κατασκευαστικά δεν δικαιολογείται με τίποτα, κι ας έχει μηλαράκι επάνω (έχει?)...

Μιλάμε για αξεσουαρ που δεν σου είναι και πολύ απαραίτητο... Όπως τα ζαντολάστιχα σε ένα αυτοκίνητο... 😛 

Με την ίδια λογική που υπάρχουν και λουράκια για το Apple watch που κοστίζουν πολύ περισσότερο από το ίδιο το ρολόι... 

• Like 1
Δημοσ.
23 minutes ago, billdanos said:

Σε High end μηχανήματα και αντίστοιχα specs δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ενοχλούμαστε από τις τιμές. Για απλές χρήσεις και σενάρια, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με σημαντικά μικρότερο κόστος. Δεν είναι ανάγκη ας πούμε να πάρεις M2 Max για να μπαίνεις και να ρυθμίζεις ένα Fritz! 😇

Ακόμα και σε ενα μηχανημα της ταξης των 5000 ευρω που μπορει να εχει το συγκεκριμενο apple παλι ειναι υπερβολη να ζητας 600 ευρω αν θυμαμαι καλα για ροδακια.θα δεχομουν τα 150-200 αλλα αν θυμαμαι ηταν 500+.

πχ αν και λιγο χαζο παραδειγμα. σε κουτι lian li των 300 ευρω καποια φαν εκαναν 30 ευρω το οποιο ειναι μεγαλο ποσο αλλα οχι εξωφρενικο. οπως και για την βαση δεν μου καθεται καλα. δεν διαφωνω με τις τιμες που εχουν αλλωστε κανεις δεν υποχρεωνει τον αλλο να τα παρει. βεβαια ουτε τα ροδακια σε υποχρεωνει καποιος να τα παρει.αλλα λιγο με χαλαει. χτυπαει λιγο ασχημα ακομα και σαν marketing. καταλαβαινεις τι εννοω.

και ομως τα fritz ειδικα στο κομματι των vdsl router δεν εχουν μεγαλη διαφορα σε τιμες απο αντιστοιχα asus,d link κτλ. σιγουρα ολα τα asus,d link εχουν διαφορα απο τα xiaomi, tp link που ειναι του κιλου αλλα δεν λες τις τιμες απαγορευτικες. επισης κατι που για μενα θα δικαιολογουσε πολυ ευκολα την τιμη των mac θα ηταν αν εδιναν παραπανω εγγυηση χωρις να την πληρωσεις.πχ τα περισσοτερα ρουτερ δινουν 2 max 3 χρονια.η avm αυξησε την τιμη αλλα δινει 5 χρονια εγγυηση. αν γινοταν αυτο και απο καποιον κατασκευαστη λαπτοπ/pc οχι υποχρεωτικα απο την apple θα μπορουσε να δικαιολογησει μια καλη αυξηση στην τιμη. και βεβαια για να μην λεμε μονο για την apple ειναι το ιδιο που με χαλαει με την hp που δινει θεωρητικα ενα χρονο ασχετα που στην ευρωπαικη ενωση πρεπει να ειναι 2.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, nikosgnr είπε

Ο,τι αναφέρεται στους όρους καλύπτεται κανονικά.

Το AppleCare έχει σώσει μηχανήματα κόσμο.

Εννοείται πως ναι. Απλά εν/ποίηση του μπορείς να κάνεις μόνο στους 12 πρώτους μήνες απο την αρχική αγορά.

Spoiler

Μήπως εννοείς το istorm care? το apple care είναι τους 2 πρώτους μήνες, και ο φίλος απο το customer care της apple μου τα μασούσε και δε κατάλαβα αν όντως μπορώ να βάλω.

Πάντως Εγγυηση έχουν ολα τα καινούρια 1 χρόνο απο Apple και 2ο χρόνο απο το κατάστημα αγοράς.

offtopic-ish ^

Επεξ/σία από Alekc24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

βεβαια ουτε τα ροδακια σε υποχρεωνει καποιος να τα παρει.αλλα λιγο με χαλαει. χτυπαει λιγο ασχημα ακομα και σαν marketing. καταλαβαινεις τι εννοω.

Κάποιοι βέβαια νιώθουν υποχρεωμένοι να αναφέρουν τα ροδάκια της Apple κάθε τόσο. Το τελευταίο προϊόν του καταλόγου που δεν χρειάζεται να είσαι φαν για να καταλάβεις πως είναι μόνο για flex. Χτυπάει λίγο άσχημα για το επίπεδο του thread, καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Επεξ/σία από Mpelon
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχει βγει και στην Ελλάδα στα 799 και το τσίμπησα προπαραγγελία, να δώ τί θα κάνουν με τα τελευταία Μ1, πώς θα τα ξεστοκάρουν.

Screenshot 2023-01-18 at 12.08.41 PM.png

Screenshot 2023-01-18 at 12.01.39 PM.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, evark είπε

Αν τα ροδάκια μπορούν να μπουν κάτω από μια καμπίνα rack με βάρος εκατοντάδων κιλών τότε η αξία τους είναι δικαιολογημένη. Δοκίμασε να βρεις ροδάκια να βάλεις κάτω από το ψυγείο σου και θα δεις τι σαβούρα αγοράζεις με κόστος μερικές δεκάδες ευρώ και πόσο εύκολα χαλάνε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, MrRush είπε

Και πάλι του ρίχνει το M2 CPU. Τι επεξεργαστή θα βάλεις στο ITX PC και πως θα τον ψύξεις αφού οι τέρμα δυνατοί θέλουν νερό ή μεγάλη ψήκτρα αέρα; Το M2 έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ανάλογα το use case βέβαια, εμένα σαν developer δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάτι να κάνει την δουλειά μου καλύτερα από Apple Silicone Mac

Κοίτα και εγώ προς το παρόν έχω ένα M1 Max 32gb Macbook Pro που μου το έχει δώσει η δουλειά. Πολύ καλό σε όλα (μπαταρία, επιδόσεις, κλπ) αλλά 3500 από τα δικά μου λεφτά δεν θα έδινα ποτέ. Όσο καλό και να είναι, το value for money έχει πάει περίπατο με την Apple και στο λέω εγώ που έχω iMac, 3-4 iPad, αρκετά iPhone, κλπ. Σίγουρα τα σπάει οποιαδήποτε Apple συσκευή με M1/M2 αλλά έχει χαθεί εντελώς το value for money.

Προσωπικά έχω ένα πολύ μικρούλι ITX (4 λίτρα) με έναν 5900Χ, 2Χ32gb (64 σύνολο) και μια Asus Phoenix 3060. Μια χαρά είναι και το έχω underclocked για να είναι σχετικά αθόρυβο αλλά και αποδοτικό. Σίγουρα δεν είναι Macmini με M1 αλλά μου την δίνει ρε φίλε ακόμα και να τα έχω να δίνω 400 δολλάρια/ευρώ για 16gb RAM το 2023.

Επεξ/σία από PadPoet
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Κοίτα και εγώ προς το παρόν έχω ένα M1 Max 32gb Macbook Pro που μου το έχει δώσει η δουλειά. Πολύ καλό σε όλα (μπαταρία, επιδόσεις, κλπ) αλλά 3500 από τα δικά μου λεφτά δεν θα έδινα ποτέ. Όσο καλό και να είναι το value for money έχει πάει περίπατο με την Apple και στο λέω εγώ που έχω iMac, 3-4 iPad, αρκετά iPhone, κλπ. Σίγουρα τα σπάει οποιαδήποτε Apple συσκευή με M1/M2 αλλά έχει χαθεί εντελώς το value for money.

Το VFM υπάρχει στα Apple Μ1, έως 8GB ram και 256gb ssd. Στα αντίστοιχα specs δεν υπάρχει άλλο hardware που να τα πηγαίνει κόντρα. 

Προφανώς η Apple το έκανε αυτό για να είναι no-brainer η αγορά τους απ'την πρώτη μέρα και να καθιερωθεί ο ARM cpu, παρόλες τις ασυμβατότητες που υπήρχαν στην αρχή, μην ξεχνάμε ότι ούτε της Adobe τα προγράμματα δεν ήταν καλά καλά συμβατά. 

Σε όλα τα επόμενα μοντέλα (specs για RAM ή SSD), το VFM δεν είναι τόσο έντονο, ίσως και καθόλου. Και σε κάτι M1 Max και Pro κλπ, είναι ανάλογα τις εφαρμογές που χρειάζεται ο καθένας. 

Το 90% του κόσμου, ακόμα και 2 χρόνια μετά την εμφάνισή τους είναι ΠΟΛΥ ΟΚ με ένα mac mini M1 ή macbook Air M1, στα βασικά του specs (8GB Ram/256GB ssd). 

Και αυτή τη στιγμή, με το mac mini M2 στα 800€ τελική στα specs αυτά, γίνεται το μοναδικό Μ2 που έχει πάλι VFM. Μιλάμε βγήκε πιο οικονομικό απ'το αντίστοιχο Μ1, τη στιγμή που το macbook air M2 ίδια specs κυκλοφόρησε με 400€ αύξηση σε σχέση με την έκδοση του M1!

Επεξ/σία από polaki
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σχετικά με VFM, για ολα τα applε products, αν κάποιος είναι επαγγελματίας που δηλώνει έσοδα, η τιμή αγοράς πέφτει ακόμη και στο μισό, οπότε γίνεται "παλέψιμο". Η λιανική τσούζει αρκετά. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Alekc24 είπε

Σχετικά με VFM, για ολα τα applε products, αν κάποιος είναι επαγγελματίας που δηλώνει έσοδα, η τιμή αγοράς πέφτει ακόμη και στο μισό, οπότε γίνεται "παλέψιμο". Η λιανική τσούζει αρκετά. 

εντάξει αλλά με την ίδια λογική και οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα να πάρει κάποιος ως επαγγελματίας δηλαδή με τιμολόγιο, η τιμή του πέφτει αρκετά. Η έννοια δηλαδή του VFM είναι σταθερή, regardless το hardware. 

Αλλά μιας και ανέφερες αυτό, σίγουρα δυσκολεύομαι να σκεφτώ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κάποιος non-επαγγελματίας ένα M1 pro max με 32gb ram κλπ, ειδικά με δεδομένο ότι δεν είναι για games. 

Γι'αυτό έγραψα παραπάνω ότι 9 στους 10 users υπερ-καλύπτονται με ένα M1 8gb/256gb ή τώρα στο νέο mac mini ακόμα μεγαλύτερο vfm το M2 8gb/256gb. 

Με δεδομένο ότι η συζήτηση γίνεται ότι οι non professional users πέφτουν στην κατηγορία "web browsing, office use άντε και καμία φωτογραφία ή κάνα video edit ερασιτεχνικά". 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, polaki είπε

Το VFM υπάρχει στα Apple Μ1, έως 8GB ram και 256gb ssd. Στα αντίστοιχα specs δεν υπάρχει άλλο hardware που να τα πηγαίνει κόντρα. 

Προφανώς η Apple το έκανε αυτό για να είναι no-brainer η αγορά τους απ'την πρώτη μέρα και να καθιερωθεί ο ARM cpu, παρόλες τις ασυμβατότητες που υπήρχαν στην αρχή, μην ξεχνάμε ότι ούτε της Adobe τα προγράμματα δεν ήταν καλά καλά συμβατά. 

Σε όλα τα επόμενα μοντέλα (specs για RAM ή SSD), το VFM δεν είναι τόσο έντονο, ίσως και καθόλου. Και σε κάτι M1 Max και Pro κλπ, είναι ανάλογα τις εφαρμογές που χρειάζεται ο καθένας. 

Το 90% του κόσμου, ακόμα και 2 χρόνια μετά την εμφάνισή τους είναι ΠΟΛΥ ΟΚ με ένα mac mini M1 ή macbook Air M1, στα βασικά του specs (8GB Ram/256GB ssd). 

Και αυτή τη στιγμή, με το mac mini M2 στα 800€ τελική στα specs αυτά, γίνεται το μοναδικό Μ2 που έχει πάλι VFM. Μιλάμε βγήκε πιο οικονομικό απ'το αντίστοιχο Μ1, τη στιγμή που το macbook air M2 ίδια specs κυκλοφόρησε με 400€ αύξηση σε σχέση με την έκδοση του M1!

Συμφωνώ. Το μεγαλό αρνητικό όμως στα Apple προιόντα πλέον είναι ότι και να θες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα upgrade μετά. Ούτε μνήμη ούτε σκληρό. Και οκ, δεν ξέρω αν το 90% του κόσμου αισθάνεται άνετο με 8gb ram αλλά εγώ τα 16gb τα έχω το bare minimum που λένε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...