Nakis93 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δλδ από την βασική έκδοση των 600€ στην επόμενη με τα 1300€ η apple χρεώνει 700€ τις 2 επιπλέον θύρες Tb4, 8Gb ram και 256Gb μνήμης; 1
dstilio Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, polaki είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι πιο ακριβό πάντως. Οκ βγάλανε καινούριο επεξεργαστή, λογικό. Παντα στην ιστορία των επεξεργαστών βγαίνανε καινουριοι και ουσιαστικά αντικαθιστούσαν τους παλιούς, με ελάχιστη ή και καθόλου αύξηση. Εχω το Μ1, και αν κρίνω από το MacBook Air (και το κόστος του), όσο value for money είχε το Air M1, τόσο ΔΕΝ έχει τώρα το Air M2. Γνώμη μου φυσικά πάντα, με βάση αυτά που έχω δει. 1);πληθωρισμός 2) όταν πρωτοβγήκε το Μ1 βγήκε φτηνά για να κάνει μπαμ στην αγορά, όπως και έκανε. Πλέον έχει πάρει φορά όποτε δε χρειάζεται να χαμηλώσει την τομή για κράχτη. 3) θυμάσαι πολύ παλιά μάλλον, μέχρι 10 χρόνια πριν, όταν υπήρχε και μια στασιμότητα στους επεξεργαστές. Εδώ έρχεται με πολλαπλάσια ταχύτητα, όχι απλά 10-20% καλύτερη απόδοση όπως έκανε κάποτε η intel. 3
Tetrabitos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, billdanos είπε Είναι σα να δώσεις 400 ευρώ για να πάρεις ένα fritz ενώ «κανεις τη δουλειά σου» και με ένα ταπεινό zte που στο δίνει τσάμπα ο provider και έχει κόστος κάπου στα 80-100! (πήγαινες γυρεύοντας 😛 ) ZTE από provider δεν παίζει να έχει κόστος 80-100€, πιο κοντά στα 10€ το κόβω... 2
vasim Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, mistiri0 είπε Στο apple store γερμανιας έχει το νεο mac mini M2 στα 699 και πολύ απλά δεν πωλείτε πλέον το M1. Έτσι η τιμή στα 699 ευρω από 599 δολάρια είναι απολύτως λογικά. Με βάση τις διαφορές ελλάδος και γερμανιας σε όλα τα προιόντα της apple πιστεύω μάξιμουμ διαφορά +50 ευρώ και αυτό λόγο διαφοράς ΦΠΑ. Με άλλα λόγια 749 βασική έκδοση. Τώρα οσο αφορά τα Mac Mini M1, θα είναι πιο ακριβά στην ελλάδα μέχρι να ξεστοκάρουν τα καταστήματα, αλλά όσοι τα έχουν και θέλουν να τα πουλήσουν πολύ απλά θα πρέπει να πέσουν πολύ σε τιμή από όσο αγόρασαν. Δυστηχώς αυτοί είναι οι πολύ χαμένοι. Δεν το είδα ότι καταργείται από πώληση το Μ1. Θεωρούσα ότι θα το κάνουν σαν το MacBook Air. Ωστόσο οκ το παίρνεις (όπως και εγώ) για να κάνεις τη δουλειά σου και αν σκέφτεσαι τη μεταπώληση σίγουρα θα βγεις χαμένος όπως γίνεται σε όλα τα αγαθά πλέον εκτός σπιτιών και γής όπως αυτοκίνητα, κινητά και υπολογιστές. Δυστυχώς το μοντέλο μεταπώλησης έχει αλλάξει, πράγμα που κανέναν μας δεν συμφέρει αλλά έτσι είναι.
evark Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 48 λεπτά πριν, Nakis93 είπε Δλδ από την βασική έκδοση των 600€ στην επόμενη με τα 1300€ η apple χρεώνει 700€ τις 2 επιπλέον θύρες Tb4, 8Gb ram και 256Gb μνήμης; Εδω πουλάει τα ροδάκια του mac pro ένα χιλιάρικο: https://www.istorm.gr/apple-mac-pro-wheels-kit.html και παραπονιέσαι ότι όλα αυτά χρεωνονται 700 ευρώ? τσάμπα είναι....😎 2
PadPoet Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 "Ως συνήθως, το νέο Mac Mini δεν διαθέτει μνήμη RAM που μπορεί να αντικατασταθεί από τον χρήστη, οπότε αν γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε περισσότερη από τις βασικές διαμορφώσεις, θα πρέπει να την προσθέσετε τη στιγμή της αγοράς." "Μπορείτε επίσης να το διαμορφώσετε ώστε να προσθέσετε επιπλέον 16GB μνήμης RAM (για συνολικά 32GB) με επιπλέον 400 δολάρια" Non upgradable ram και 400 δολλάρια για επιπλέον 16gb ram αν θες να πάς από τα 16 στα 32gb. Λαμπρά. Mε 400 δολλάρια/ευρώ - άντε και λίγα παραπάνω - εντωμεταξύ φτιάχνεις μικρό ITX PC. Σίγουρα όχι τόσο μικρό όσο το Mac Mini και όχι τόσο καλαίσθητο αλλά κάπου ώπα με τις τιμές. 6 3
dbrillis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, ethereum είπε αυτο το θέμα με το scaling στις 4k οθόνες ελπίζω να το έφτιαξαν , καποιος είπε οτι το διόρθωσαν δεν νομίζω να διορθώσαν τίποτα. Υπάρχει οδηγός πως να διαλέξεις εξωτερικη οθόνη για Mac. Πρέπει να διαβασεις πως λειτουργεί το scaling στο MacOs. 1
i love rock Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, nikosgnr είπε Πέρα απο τα 2 χρόνια εγγύησης εντός Ε.Ε, υπάρχει και το AppleCare (3 χρόνια). Που δεν νοείται σε νέο μηχάνημα να μη το βάλεις. To θέμα είναι τι μπορεί να καλύψει ... αυτό το ρημάδι το apple care ...πολλά ακούγονται 1 ώρα πριν, vasim είπε Δεν το είδα ότι καταργείται από πώληση το Μ1. Θεωρούσα ότι θα το κάνουν σαν το MacBook Air. Ωστόσο οκ το παίρνεις (όπως και εγώ) για να κάνεις τη δουλειά σου και αν σκέφτεσαι τη μεταπώληση σίγουρα θα βγεις χαμένος όπως γίνεται σε όλα τα αγαθά πλέον εκτός σπιτιών και γής όπως αυτοκίνητα, κινητά και υπολογιστές. Δυστυχώς το μοντέλο μεταπώλησης έχει αλλάξει, πράγμα που κανέναν μας δεν συμφέρει αλλά έτσι είναι. Ποιος αγοράζει από Ελλάδα απορώ 4 ώρες πριν, ethereum είπε αυτο το θέμα με το scaling στις 4k οθόνες ελπίζω να το έφτιαξαν , καποιος είπε οτι το διόρθωσαν τουλάχιστον στο Monterey δεν έχουν κάνει κάτι ακόμα 2
MrRush Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, PadPoet είπε "Ως συνήθως, το νέο Mac Mini δεν διαθέτει μνήμη RAM που μπορεί να αντικατασταθεί από τον χρήστη, οπότε αν γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε περισσότερη από τις βασικές διαμορφώσεις, θα πρέπει να την προσθέσετε τη στιγμή της αγοράς." "Μπορείτε επίσης να το διαμορφώσετε ώστε να προσθέσετε επιπλέον 16GB μνήμης RAM (για συνολικά 32GB) με επιπλέον 400 δολάρια" Non upgradable ram και 400 δολλάρια για επιπλέον 16gb ram αν θες να πάς από τα 16 στα 32gb. Λαμπρά. Mε 400 δολλάρια/ευρώ - άντε και λίγα παραπάνω - εντωμεταξύ φτιάχνεις μικρό ITX PC. Σίγουρα όχι τόσο μικρό όσο το Mac Mini και όχι τόσο καλαίσθητο αλλά κάπου ώπα με τις τιμές. Και πάλι του ρίχνει το M2 CPU. Τι επεξεργαστή θα βάλεις στο ITX PC και πως θα τον ψύξεις αφού οι τέρμα δυνατοί θέλουν νερό ή μεγάλη ψήκτρα αέρα; Το M2 έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ανάλογα το use case βέβαια, εμένα σαν developer δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάτι να κάνει την δουλειά μου καλύτερα από Apple Silicone Mac 1
polaki Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, liospi είπε ...μάλλον για το studio θα πήγαινα Μα ακριβώς αυτό αποδεικνύει και το τραγικό της υπόθεσης με τους M2. Οπως έγραφα και πριν, όσο φοβερο value for money είναι οι M1, τόσο καμία απολύτως αξία (value for money) ΔΕΝ έχει ο M2. Προφανως 10 φορές καλύτερα να πάρει κάποιος το studio. 5
Alekc24 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, nikosgnr είπε Πέρα απο τα 2 χρόνια εγγύησης εντός Ε.Ε, υπάρχει και το AppleCare (3 χρόνια). Που δεν νοείται σε νέο μηχάνημα να μη το βάλεις. Παίρνουν apple care τα Ελληνικά μηχανάκια? (πχ. απο κωτσοβολο)
Runner25 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 9 hours ago, poulinos said: τουλαχιστον η avm δεν πουλαει ροδακια 700 ευρω.περα απο την πλακα για τις τιμες laptop δεν διαφωνω αφου και ενα dell μπορει να φτασει πολυ ακριβα. αλλα ροδακια και screen stand by apple με ξεπερναει. δεν εχει 400 το fritz βρε.το 7530 ax που ειναι απο τα κορυφαια κανει 169 ευρω. σε bf πεφτει και αλλο αυτο με τα ροδακια καταντησε γελοιο, ειχα δει στο eshop ροδες για server hp στα 300 ευρω η κατι τετοιο αρα δεν πουλαει μονο η apple ακριβα αλλα απλα τοσο κανουν, οσο για το mini ας κανει οσο θελει ειναι μηχανημα για δουλεια δεν ειναι για να μπαινεις ιντερνετ και να βλεπεις βιντεακια ασχετα αν το κανουν πολλοι και εγω μαζι
ethereum Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) ποιός ειναι αυτος ο εκλεκτός που θα το συνδυάσει με μία Pro Display XDR ? για εμάς τους κοινούς θνητούς , μια Studio Display το πολύ, εγώ ονειρεύομαι πάντως , που ξέρεις τι γίνεται καμμιά φορά 😄 Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από ethereum
leonidascaptain Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Παιδιά είναι fanless το απλό Μ2, ξέρουμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα