Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!
Είμαι στη διαδικασία που σκέφτομαι να πουλήσω την d5300 μου στο κοντινό μέλλον λόγω αναβάθμισης και βλέπω πως παρόλο που οι κατασκευαστές στρέφονται σχεδόν απόλυτα στις mirrorless, η αγορά των μεταχειρισμένων DSLR μεγαλώνει αντί να μικραίνει. Ίσως αυτό οφείλεται στις πολύ πιο προσιτές τιμές για παρόμοιο αποτέλεσμα και στην μακράν καλύτερη μπαταρία. Ποια είναι η γνώμη σας; Βλέπετε κόσμο γύρω σας που θέλει να μπει στον κόσμο της φωτογραφίας και σκέφτεται να αγοράσει μια καλοσυντηρημένη μεταχειρισμένη dslr και να γλυτώσει τα έξτρα χρήματα σε κανά φακό ή οτιδήποτε άλλο θέλει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, permaz είπε

Είμαι στη διαδικασία που σκέφτομαι να πουλήσω την d5300 μου στο κοντινό μέλλον λόγω αναβάθμισης και βλέπω πως παρόλο που οι κατασκευαστές στρέφονται σχεδόν απόλυτα στις mirrorless, η αγορά των μεταχειρισμένων DSLR μεγαλώνει αντί να μικραίνει. Ίσως αυτό οφείλεται στις πολύ πιο προσιτές τιμές για παρόμοιο αποτέλεσμα και στην μακράν καλύτερη μπαταρία.

Όπως το σκέφτομαι η αγορά των μεταχειρισμένων DSLR μεγαλώνει επειδή ο κόσμος μεταβαίνει σε mirrorless συστήματα οπότε και προχωράει σε πώληση του υπάρχοντος εξοπλισμού του. 

51 λεπτά πριν, permaz είπε

Ποια είναι η γνώμη σας; Βλέπετε κόσμο γύρω σας που θέλει να μπει στον κόσμο της φωτογραφίας και σκέφτεται να αγοράσει μια καλοσυντηρημένη μεταχειρισμένη dslr και να γλυτώσει τα έξτρα χρήματα σε κανά φακό ή οτιδήποτε άλλο θέλει;

Ωστόσο η ζήτηση των DSLR δεν ξέρω πως κινείται. Σίγουρα κάποιοι τις προτιμούν για να γλιτώσουν χρήματα. Ένας φίλος πρόσφατα με ρώτησε τι να αγοράσει μέχρι 600 και του πρότεινα DSLR γιατί ξέρω ότι δεν έχει διαθέσει παραπάνω για να πάρει κάτι αξιόλογο σε mirrorless με τα δικά μου κριτήρια τουλάχιστον και για τη χρήση που έχει κατά νου. Από την άλλη, δε θα χρησιμοποιούσα για κανέναν λόγο DSLR οπότε είναι και τι επιδιώκει να κάνει κάποιος ή τι τον ευχαριστεί να χρησιμοποιεί. 

Δεν υπάρχει πάντως κάποιος σοβαρός λόγος ως προς το τελικό αποτέλεσμα για να μην αγοράσει κάποιος DSLR αυτή τη στιγμή. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pifilos είπε

Όπως το σκέφτομαι η αγορά των μεταχειρισμένων DSLR μεγαλώνει επειδή ο κόσμος μεταβαίνει σε mirrorless συστήματα οπότε και προχωράει σε πώληση του υπάρχοντος εξοπλισμού του. 

Ωστόσο η ζήτηση των DSLR δεν ξέρω πως κινείται. Σίγουρα κάποιοι τις προτιμούν για να γλιτώσουν χρήματα. Ένας φίλος πρόσφατα με ρώτησε τι να αγοράσει μέχρι 600 και του πρότεινα DSLR γιατί ξέρω ότι δεν έχει διαθέσει παραπάνω για να πάρει κάτι αξιόλογο σε mirrorless με τα δικά μου κριτήρια τουλάχιστον. Από την άλλη, δε θα χρησιμοποιούσα για κανέναν λόγο DSLR οπότε είναι και τι επιδιώκει να κάνει κάποιος ή τι τον ευχαριστεί να χρησιμοποιεί. 

Δεν υπάρχει πάντως κάποιος σοβαρός λόγος ως προς το τελικό αποτέλεσμα για να μην αγοράσει κάποιος DSLR αυτή τη στιγμή. 

Και εγω καπου εκει κυμαινομαι. Οτι αν καποιος δε θελει να δωσε απο 800 ευρω και πανω για μεταχειρισμενη ή καινουργια mirrorless, θεωρω πως οι dslr ειναι μονοδρομος, ειδικα για καποιον που θελει με λιγα λεφτα να μπει σε ενα νεο χομπυ που δεν ξερει και αν θελει να επενδυσει τοσο πολυ σε αυτο μελλοντικα. Δηλαδη ακομα και η δικη μου, η d5300, για καποιον που αρχιζει τωρα ειναι πολυ παραπανω απο αρκετη ( αν σκεφτουμε οτι συνηθως αρχιζεις με κατι στην κατηγορια της d3200-3300).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που είπε ο @pifilos

Η αγορά των μεταχειρισμένων DSLR μεγαλώνει, επειδή σταδιακά τις ξεφορτώνονται για να προχωρήσουν σε mirrorless. Θα συμπλήρωνα όμως πως οι τιμές των DSLR μεταχειρισμένων είναι τόσο εξωπραγματικές που δεν ξέρω κατα πόσο συμφέρει να επενδυσει κάποιος σοβαρά σε μια μεταχειρισμένη DSLR που βγήκε πριν 6-7 χρόνια. 

Και για αυτό και οι αγγελίες παραμένουν για καιρό.

Οταν πχ μια Ζ5 έκανε στο black friday 799 ευρώ και παίρνεις σοβαρή και σύγχρονη Μ4/3 με φακό στα 600 ευρω για ποιόν λόγο να πας σε (aps-c κυρίως που βλέπουμε σε αγγελίες) DSLR.

Θα ξεφουσκώσει η αγορά των DSLR σύντομα. Πολλοί δεν θα θελήσουν να ρίξουν τιμή σε ρεαλιστικά επίπεδα και θα αποσύρουν τις αγγελίες, κρατώντας τις μηχανές. Αλλοι που καίγονται να φύγει θα ρίξουν τιμή ή θα την πουλήσουν/ανταλλάξουν σε κάποιο κατάστημα μεταχειρισμένων. Και παράλληλα και οι mirrorless, θα παλιώνουν και αυτές και θα γίνονται ακόμη πιο προσιτές και σαν μεταχειρισμένες, ενώ η τεχνολογία τους θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε αντίθεση με των DSLR.

Κι εγώ DSLR προτείνω για όποιον με ρωτάει κοντά στα 500-600 ευρώ και θέλει κάτι καλό και όχι basic, αλλά πολύ συγκεκριμένα μοντέλα και μονο Full Frame. Αν είναι να πας σε παλιότερη τεχνολογία, να πας για κορυφή. Σε μηχανές που πριν 10 χρόνια τις δουλεύανε επαγγελματίες. 

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, permaz είπε

Είμαι στη διαδικασία που σκέφτομαι να πουλήσω την d5300 μου στο κοντινό μέλλον λόγω αναβάθμισης και βλέπω πως παρόλο που οι κατασκευαστές στρέφονται σχεδόν απόλυτα στις mirrorless, η αγορά των μεταχειρισμένων DSLR μεγαλώνει αντί να μικραίνει. Ίσως αυτό οφείλεται στις πολύ πιο προσιτές τιμές για παρόμοιο αποτέλεσμα και στην μακράν καλύτερη μπαταρία. Ποια είναι η γνώμη σας; Βλέπετε κόσμο γύρω σας που θέλει να μπει στον κόσμο της φωτογραφίας και σκέφτεται να αγοράσει μια καλοσυντηρημένη μεταχειρισμένη dslr και να γλυτώσει τα έξτρα χρήματα σε κανά φακό ή οτιδήποτε άλλο θέλει;

Εγω προχτες πουλησα τις 2 D610 που ειχα, με ελαχιστα κλικ.

Θα παω σε Sony.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Θα παω σε Sony.

Γιατί όχι σε Νικον;Λόγω auto-focus;

Επεξ/σία από skream
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Θα παω σε Sony.

Γιατί Sony και σε ποιο κομμάτι;

Επίσης, εφόσον είχες τις 610 με ελάχιστη χρήση, τι παραπάνω θα προσφέρουν οι Sony mirrorless;
Βίντεο;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, permaz είπε

Βλέπετε κόσμο γύρω σας που θέλει να μπει στον κόσμο της φωτογραφίας και σκέφτεται να αγοράσει μια καλοσυντηρημένη μεταχειρισμένη dslr και να γλυτώσει τα έξτρα χρήματα σε κανά φακό ή οτιδήποτε άλλο θέλει;

Το ερώτημά σου , είναι το παραπάνω ; Τι βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας να κάνει ;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, permaz είπε

Αναβάθμιση σε επίπεδο τεχνολογικής εξέλιξης θα συμφωνήσω και μέχρις εκεί . Σε οτιδήποτε άλλο , η λέξη αναβάθμιση σηκώνει πολύ νερό διότι ο καθένας ( καλά κάνει και δικαίωμα του ) την μεταφράζει κατά το δοκούν . 

Αν μιλήσουμε λοιπόν για τεχνολογική εξέλιξη , μία mirrorles είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη . Εφόσον λοιπόν κάποιος γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μία mirrorles , καλά κάνει και προχωράει . Το ίδιο συμβαίνει για όσους γνωρίζουν ότι για το είδος της φωτογραφίας που τους απασχολεί ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ μία φιλμάτη pinhole 4x5 κι' αυτοί καλά κάνουν . 

Όσοι γνωρίζουν τι χρειάζονται γενικά , κάνουν πολύ καλά και επιλέγουν το αντίστοιχο μέσο . Όσοι δεν γνωρίζουν τι χρειάζονται πραγματικά ........ πρέπει να βρουν τρόπο να το μάθουν . 

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, babisskg είπε

φιλμάτη pinhole 4x5

Στο φιλμάτη 4Χ5 συμφωνώ. Με το pinhole όμως , με τσακίζεις. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 17/1/2023 στις 8:30 ΜΜ, skream είπε

Γιατί όχι σε Νικον;Λόγω auto-focus;

Επειδη οι 2 φακοι που ειχα ηταν tamron και δεν θα πολυδουλευαν σωστα με τον ανταπτορα.

Στις 17/1/2023 στις 8:36 ΜΜ, LongTom είπε

Γιατί Sony και σε ποιο κομμάτι;

Επίσης, εφόσον είχες τις 610 με ελάχιστη χρήση, τι παραπάνω θα προσφέρουν οι Sony mirrorless;
Βίντεο;

α7 III εχω.

οχι μονο βιντεο αλλα κυριως το πολυ καλυτερο auto white balance που στις D610 μου εσπαγε τα νευρα να τρωω ωρες στο lightroom για να το φερω σωστα.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Επειδη οι 2 φακοι που ειχα ηταν tamron και δεν θα πολυδουλευαν σωστα με τον ανταπτορα.

α7 III εχω.

οχι μονο βιντεο αλλα κυριως το πολυ καλυτερο auto white balance που στις D610 μου εσπαγε τα νευρα να τρωω ωρες στο lightroom για να το φερω σωστα.

Γενικά παρατηρώ στην Nikon, ότι τα χρώματα είναι λίγο πιο θερμά στο auto, και διορθώνονται σχετικά καλά αν κατεβάσεις το white balance 250 μονάδες προς το μπλε.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, konkarien είπε

Γενικά παρατηρώ στην Nikon, ότι τα χρώματα είναι λίγο πιο θερμά στο auto, και διορθώνονται σχετικά καλά αν κατεβάσεις το white balance 250 μονάδες προς το μπλε.

Προτιμήσεις ........ 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, konkarien είπε

Στο auto , έχω παρατηρήσει αυτό που αναφέρεις και σε Nikon D610 και σε Canon RP και σε Fuji X-S10 . 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...