lacta13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Καλημέρα σας. Το μικρο 6αρι μου Aeg ανω φόρτωσης,πλησιαζει στο τέλος του και ειμαι σε φαση αναζήτησης πλυντηριου. Ξέρω, υπάρχει το αιωνιο ερωτήμα, πλυντήριο στεγνωτηριο ξεχωριστά ή μαζί... Σίγουρα αν εχεις χώρο ειτε για πανω κατω, ειτε δίπλα διπλα ,ειναι το ιδανικο. Στην περίπτωση μου,στο σπίτι που νοικιαζουμε η θεση πλυντηριου ειναι στην μεση της τουαλέτας,και θεωρω αν μπουν πάνω κατω,θα κλείσει πολυ ο χώρος,ειμαι υπο σκεψη ακομα γι αυτό. Μετά απο ψαξιμο,εχω ανακαλύψει οτι πλεον 2 εταιρείες στην Ελλάδα,η Electrolux και η AEG, εχουν βγαλει τα πρώτα 2 σε 1 ,που εχουν αντλια θερμότητας , γιατί τα υπόλοιπα δουλεύουν αλλιως με αποτελέσματα που πολλους δεν τους αρεσουν https://www.electrolux.gr/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-washer-dryer/ew9w161bc/ https://www.aeg.com.gr/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-washer-dryer/l9wbc61b3/ Πανω κατω γνωριζω ειναι κοντινες εταιρείες Το πρώτο εχει και συνδεσημοτητα smart και προσφέρει extra προγραμματα Επισης ειναι τα μοναδικα με την νεα ενεργειακη καταταξη και εχουν C, ενω τα μεγαλα ονοματα LG , Samsung, whirlpool,ειναι απο E και κατω Εχετε εσεις υποψιν ή εμπειρία απο καποιο απο αυτα τα 2 ή γενικότερα απο τα 2σε1? Πρέπει να προσεξω κατι στα 2σε1 ιδιαίτερα;εχω ακουσει για το αν εχει all in one προγραμμα.νομιζω το Electrolux εχει ενα που λεει για 3 κιλα,δεν ξέρω αν αυτό ειναι λιγο ή αν εχει και αλλο Πολλοι λενε οτι κανονικά το στεγνωτηριο πρέπει να εχει μεγαλύτερη χωρητικότητα απο το πλυντήριο..και απ οτι ξέρω δεν υπάρχει σε κανένα διπλό... Ή λετε αξιζει η θυσία της οπτικής του χωρου να ψαξω για χωριστά;
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Προσωπική εμπειρια δεν έχω. Το μόνο πρόβλημα που έχω διαβάσει για τα 2 σε 1 πλυντήρια στεγνωτήρια είναι ότι μπορεί να χαλάσουν ευκολότερα το ενα η το άλλο, υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας στην επισκευή της βλάβης σε σημείο να μην μπορεί να επισκευαστεί η να μην συμφέρει, οπότε στο τέλος θα σου μείνει το ένα από τα δύο. Επίσης, αν έχει αντλία θερμότητας, θα πρέπει με κάποιον αεραγωγό να απορρίπτεις έξω τον αέρα αλλιώς το δωμάτιο που έχεις το μηχάνημα θα γίνει κατάψυξη. Ενέργεια δύσκολα να κάνεις οικονομία σε αυτά, ρεύμα θα καταναλωσεις έτσι κι αλλιώς για να στεγνώσεις τα ρούχα. Κατά τα λοιπά, είναι πολύ βολικό τον χειμώνα να υπάρχει στεγνωτήριο. Να προσέξεις το απαιτούμενο διάκενο που θα πρέπει να υπάρχει γύρω από την συσκευή για την είσοδο του αέρα, μπορεί να προκληθεί μέχρι και φωτιά αν φραξει η οδός και δεν απαγει την θερμοτητα. 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 ΑΝ δε μένεις σε περιοχή με σταθερή - σοβαρή υγρασία (πχ Θεσσαλονίκη/Λάρισα) το στεγνωτήριο είναι περισσότερο μπελάς, παρά asset. Στην Αθήνα τα ρούχα στεγνώνουν γρήγορα, το ίδιο και στην περισσότερη νησιωτική χώρα όταν δεν έχει χειμερινό νοτιά, δηλαδή 320+ μέρες το χρόνο. Τώρα, αν θεωρείς ότι είσαι υποχρεωμένη για χ λόγους να πάρεις στεγνωτήριο, πάρε το 2 σε 1 μόνο αν είναι να πάρεις πρώτης τάξης συσκευή. Σου μιλώ ως Αθηναίος που έχει μία καλή - γερή Ζιμενς 2 σε 1 συσκευή (δυστυχώς 10ετίας, οπότε απίθανο να βρεθεί) , αλλά το στεγνωτήριό της χρησιμοποιείται μία - δύο, άντε τρεις φορές το χρόνο. Εξαίρεση ο περσινός χειμώνας, με τους διαρκείς παγετούς, που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε... 5-6 φορές.
lacta13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε ΑΝ δε μένεις σε περιοχή με σταθερή - σοβαρή υγρασία (πχ Θεσσαλονίκη/Λάρισα) το στεγνωτήριο είναι περισσότερο μπελάς, παρά asset. Στην Αθήνα τα ρούχα στεγνώνουν γρήγορα, το ίδιο και στην περισσότερη νησιωτική χώρα όταν δεν έχει χειμερινό νοτιά, δηλαδή 320+ μέρες το χρόνο. Τώρα, αν θεωρείς ότι είσαι υποχρεωμένη για χ λόγους να πάρεις στεγνωτήριο, πάρε το 2 σε 1 μόνο αν είναι να πάρεις πρώτης τάξης συσκευή. Σου μιλώ ως Αθηναίος που έχει μία καλή - γερή Ζιμενς 2 σε 1 συσκευή (δυστυχώς 10ετίας, οπότε απίθανο να βρεθεί) , αλλά το στεγνωτήριό της χρησιμοποιείται μία - δύο, άντε τρεις φορές το χρόνο. Εξαίρεση ο περσινός χειμώνας, με τους διαρκείς παγετούς, που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε... 5-6 φορές. Θεσσαλονίκη μένω, εντάξει στα περίχωρα,αλλα με την υγρασία ξερω τι ζω τοσα χρόνια... Απλα επειδή θα εχουμε παιδακι πλέον και σίγουρα καποιες φορες θα βοηθήσει. Σίγουρα δεν θα καταργηθει το απλωμα,απλα λογω του οτι θα τα παιξει το υπαρχων πλυντήριο,σαν αλλαγη,να υπάρχει σαν extra στο 2σε1
airtrelomike13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε ΑΝ δε μένεις σε περιοχή με σταθερή - σοβαρή υγρασία (πχ Θεσσαλονίκη/Λάρισα) το στεγνωτήριο είναι περισσότερο μπελάς, παρά asset. Στην Αθήνα τα ρούχα στεγνώνουν γρήγορα, το ίδιο και στην περισσότερη νησιωτική χώρα όταν δεν έχει χειμερινό νοτιά, δηλαδή 320+ μέρες το χρόνο. Τώρα, αν θεωρείς ότι είσαι υποχρεωμένη για χ λόγους να πάρεις στεγνωτήριο, πάρε το 2 σε 1 μόνο αν είναι να πάρεις πρώτης τάξης συσκευή. Σου μιλώ ως Αθηναίος που έχει μία καλή - γερή Ζιμενς 2 σε 1 συσκευή (δυστυχώς 10ετίας, οπότε απίθανο να βρεθεί) , αλλά το στεγνωτήριό της χρησιμοποιείται μία - δύο, άντε τρεις φορές το χρόνο. Εξαίρεση ο περσινός χειμώνας, με τους διαρκείς παγετούς, που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε... 5-6 φορές. Kαλά και στα νησιά τα ρούχα δεν στεγνώνουν εύκολα το χειμώνα. Ειδικά στα νησιά του αιγαίου. Απλά αυτό γίνεται για 3-4 μήνες το πολύ. Μετά λόγω αλλαγής θερμοκρασίας, τα ρούχα στεγνώνουν και την ίδια ημέρα. Θεσσαλονίκη/Λάρισα θα συμφωνήσω. Ανυπόφορη υγρασία που ακόμα και το καλοκαίρι είναι ότι χειρότερο. Προσωπικά όταν έμενα Θεσσαλονίκη τα πήγαινα τα ρούχα σε ένα καθαριστήριο στη Λεωφόρου στρατού , εδινα 7 ευρώ και τα έπαιρνα έτοιμα χωρίς ταλαιπωρία. Καλά Αθήνα γενικά δεν χρειάζεται στεγνωτήριο. Τι μόδα και αυτή πλεον τα περισσότερα σπίτια να θέλουν να έχουν στεγνωτήριο σπίτι
mrkra Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 αντι για στεγνωτηριο παρε εναν απλο αφυγραντηρα μου δουλευει μια χαρα ειδικα τωρα που αυτη την περιοδο καινε τζακια και αμα βγαλεις για στεγνωμα παιρνουν οσμες 2
aGka8l Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Εγω εχω 2 σε 1 , πλενει 8 κιλά , στεγνώνει 5. Για 10 φορές τον χρονο που το χρησημοιποιώ ειναι οκ . Σαν θετικό ειναι οτι αν πχ εχεις νυχτερινό τα φορτώνεις απευθειας και το πρωι ειναι έτοιμα .Νομιζω ομως οτι χανουν σε μυρωδιά στο στεγνωτήριο σε σχεση με αλλα που εχει ξεχωριστά Αν αγοραζα σημερα θα τα έπαιρνα ξεχωριστά με τις τιμές του ρευματος , επισσης αν χαλάσει κάτι ή αν θες να αναβαθμίσεις 1 απο τις 2 συσκευες ειναι ευκολότερο.
dpolal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε ΑΝ δε μένεις σε περιοχή με σταθερή - σοβαρή υγρασία (πχ Θεσσαλονίκη/Λάρισα) το στεγνωτήριο είναι περισσότερο μπελάς, παρά asset. Στην Αθήνα τα ρούχα στεγνώνουν γρήγορα, το ίδιο και στην περισσότερη νησιωτική χώρα όταν δεν έχει χειμερινό νοτιά, δηλαδή 320+ μέρες το χρόνο. Τώρα, αν θεωρείς ότι είσαι υποχρεωμένη για χ λόγους να πάρεις στεγνωτήριο, πάρε το 2 σε 1 μόνο αν είναι να πάρεις πρώτης τάξης συσκευή. Σου μιλώ ως Αθηναίος που έχει μία καλή - γερή Ζιμενς 2 σε 1 συσκευή (δυστυχώς 10ετίας, οπότε απίθανο να βρεθεί) , αλλά το στεγνωτήριό της χρησιμοποιείται μία - δύο, άντε τρεις φορές το χρόνο. Εξαίρεση ο περσινός χειμώνας, με τους διαρκείς παγετούς, που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε... 5-6 φορές. 16 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Kαλά και στα νησιά τα ρούχα δεν στεγνώνουν εύκολα το χειμώνα. Ειδικά στα νησιά του αιγαίου. Απλά αυτό γίνεται για 3-4 μήνες το πολύ. Μετά λόγω αλλαγής θερμοκρασίας, τα ρούχα στεγνώνουν και την ίδια ημέρα. Θεσσαλονίκη/Λάρισα θα συμφωνήσω. Ανυπόφορη υγρασία που ακόμα και το καλοκαίρι είναι ότι χειρότερο. Προσωπικά όταν έμενα Θεσσαλονίκη τα πήγαινα τα ρούχα σε ένα καθαριστήριο στη Λεωφόρου στρατού , εδινα 7 ευρώ και τα έπαιρνα έτοιμα χωρίς ταλαιπωρία. Καλά Αθήνα γενικά δεν χρειάζεται στεγνωτήριο. Τι μόδα και αυτή πλεον τα περισσότερα σπίτια να θέλουν να έχουν στεγνωτήριο σπίτι Συγνώμη αλλά τo στεγνωτήριο δεν είναι μόνο για να τα στεγνώνει γρήγορα ανεξαρτήτως εποχής. Τα ρούχα βγαίνουν τόσο μαλακά που δεν χρειάζονται μετά ιδιαίτερο σιδέρωμα και για μερικά ούτε καν σίδερο, κατευθείαν δίπλωμα και ντουλάπα. Οπότε το ρεύμα που καταναλώνεις με την χρήση του το γλυτώνεις μετά από το σίδερο και δεν αναφέρωμαι καν στην γκρίνια που γλυτώνεις από τη σύζυγο όταν π.χ. το σιδέρωμα 5-6 πουκάμισων την εβδομάδα είναι τσακ μπαμ υπόθεση. Μιλάω σαν Αθηναίος που έχουμε στεγνωτήριο τα τελευταία 10 χρόνια περίπου και έχω δεί την διαφορά καθώς το αγοράσαμε πολύ αργότερα. Όσον αφορά την ερώτηση του/της ts προτρείνω καλύτερα 2 διαφορετικές συσκευές. Αφενώς έχουν πάντα μεγαλύτερη χωριτικότητα αν είναι ξεχωριστά σε αντίθεση με το ενιαίο, αφετέρου είναι λιγότερο πολύπλοκες σαν συσκευές. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από dpolal
tyxeros Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Επειδή πήρα πρόσφατα στεγνωτηριο https://www.skroutz.gr/u/3PvtkMlnci (δες φωτο στο review) και το έβαλα πάνω σε πλυντήριο θα σου πω το εξής. Αν θες περισσότερη οικονομία στο ρεύμα, τα παίρνεις χωριστά. Ενδεικτικά το πρόγραμμα στα βαμβακερά 2.30 ωρών στο οικονομικό πρόγραμμα είχα κατανάλωση μετρημένη στον τοίχο 0,40 κιλοβατωρες. Αν βάζεις περισσότερα απο 2 πλυντήρια την ίδια μέρα τα παίρνεις χωριστά. Όσο στεγνώνει το 1ο πλυντήριο , πλένεις το 2ο. Πρόβλημα με την θερμοκρασία να κρυώνει ο χώρος , δεν είχα όπως αναφέρθηκε ποιο πάνω ακόμα και με κλειστή πόρτα. Μια παρατήρηση είναι οτι είναι ποιο θορυβώδες απο το πλυντήριο και απο οσο διάβαζα ισχύει για ολα τα στεγνωτήρια. Για τα 2 σε 1 δεν ξέρω ποσο θόρυβο κάνουν συγκριτικά.
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 17 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Καλά Αθήνα γενικά δεν χρειάζεται στεγνωτήριο. Τι μόδα και αυτή πλεον τα περισσότερα σπίτια να θέλουν να έχουν στεγνωτήριο σπίτι Δεν ειναι έτσι. Η ύπαρξη ή μη υγρασίας δεν είναι ο αποκλειστικός παράγοντας που θα αναζητήσεις στεγνωτήριο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα είναι απαραίτητο το στεγνωτήριο τα επόμενα χρόνια. Εναλλακτικά αντί του στεγνωτηριου μπορείς να βάλεις τα ρούχα κοντά σε ένα αερόθερμο η κλιματιστικο αλλά θα γεμίσει με υγρασία ο χώρος.
Amaretos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δεν ξέρω πως το σκέφτονται οι από πάνω αλλά για μένα το στεγνωτηριο είναι μέσα στο τοπ 3 συσκευών που πρέπει να υπάρχει σε ένα σπίτι. Το χρησιμοποιούμε συνέχεια τον χειμώνα για αυτό άλλωστε το παίρνεις όχι για να το κοιτάς. Κέρδος σε χρόνο, ευκολία, ταχύτητα και το ρεύμα που γλιτώνεις από σίδερο και τον κόπο. Γύρω στο 70-80 % δεν θέλουν σίδερο αν τα διπλώσεις όταν τελειώσει. Και εγώ δεν έχω παρατηρήσει θέμα με υγρασία και στο μπάνιο δεν έχουμε καν παράθυρο. Τα παλιά στεγνωτηρια +10 χρόνων είχαν όντως θέμα, πάρε κάτι καλό και δεν έχεις να ανησυχείς. Και εγώ θα σου έλεγα 2 μηχανήματα και ας χάνεις σε ομορφιά 2
vagos789 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 2 σε 1 ειχα παρει δυο φορες,χαλασαν αρκετα γρηγορα (τοτε δεν υπηρχαν αντλιες θερμοτητες που θεωρουνται και πιο ευπαθεις) Μετα πηρα ξεχωριστα και ησυχασα,τα εχω κοντα 10 χρονια τωρα Ενα συγχρονο στεγνωτηριο που θα καιει λιγο ειναι must, οι πετσετες βγαινουν μαλακες και στεγνες χωρις να μυριζουν τζακιλα ή καυσαεριο
UncleKim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μικρά παιδια = χειμώνας = βαμβακερές φόρμες = στεγνωτήριο. Σωτήρια συσκευή γενικώς ενώ στην αρχή ήμουν τέρμα αντίθετος. Να προσέχεις να μην βάζεις όλα τα ρούχα μέσα, γιατί κάποια "μπαίνουν". Και εννοείται κοιτάς για 2 ξεχωριστές συσκευές.
kax54638 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Και εγώ είμαι από αυτούς που θεωρούσαν ότι το στεγνωτήριο είναι μια περιττή συσκευή για το σπίτι. Μέχρι που μετακόμισα μόνος σε καινούριο σπίτι και έφτασε ο πρώτος χειμώνας. Τρομάζεις να στεγνώσεις τα απλωμένα ρούχα εκτός αν έχει ντάλα ήλιο για αρκετές ώρες φυσικά λόγω υγρασίας και χαμηλής θερμοκρασίας πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει και συχνά μέσα στο καταχείμωνο. Ιδίως χοντρά ρούχα δεν στεγνώνουν με τίποτα. Δοκίμασα και αφυγραντήρα αλλά και αυτό είναι ημίμετρο. Πρέπει τα ρούχα να είναι σε μεγάλη απλώστρα μέσα στο σπίτι αραιά μεταξύ τους σε μικρό σχετικά χώρο και σε κανά 15ωρο κάτι θα έχει γίνει. Τελικά πήρα στεγνωτήριο και πλέον το θεωρώ μια από τις πιο βασικές συσκευές του σπιτιού. 1
achilles_g_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Το στεγνωτήριο εκ κατασκευής έχει φίλτρο για το χνούδι το οποίο το καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση. Οι συσκευές 2 σε 1 πάλι εκ κατασκευής δεν είναι δυνατόν να έχουν τέτοιο φίλτρο, οπότε αργά η γρήγορα θα χρειαστείς τεχνικό για να το καθαρίζει εσωτερικά. Επειδή το χνούδι αυτό μαζεύει υγρασία μπορεί να σου βγάζει και μυρωδιές στα ρούχα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα