@ngelos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Σκέφτομαι ν' αλλάξω το setup που έχω και αντί της δεύτερης οθόνης που έχω αυτή τη στιγμή (Dell S2721DGFA) να βάλω μία 4k την οποία θα την έχω για ταινίες και gaming (εκτός από παιχνίδια First Person που θα συνεχίσω να παίζω στην κύρια οθόνη μου). Ουσιαστικά στη δεύτερη θα παίζω παιχνίδια τύπου Red ded 2, Witcher 3. Κοιτάζοντας για οθόνες να πάρω μία ιδέα, και χωρίς να θέλω να ξοδέψω πολλά χρήματα (μέχρι 500), είδα ότι αρκετοί προτείνουν την αγορά τηλεόρασης (42''). Εσείς τι λέτε; Επίσης φαντάζομαι ότι η τηλεόραση δε θα υποστηρίζει Freesync/G-sync. Οθόνη (οικονομική) είδα αυτή: LG 32UP550N-W VA HDR Monitor 31.5" 4K 3840x2160 με Χρόνο Απόκρισης 4ms GTG | Skroutz.gr και τηλεόραση είδα αυτή: TCL Smart Τηλεόραση 43" 4K UHD QLED 43C635 HDR (2022) | Skroutz.gr
Alex21121988 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Πλέον οι τηλεοράσεις είναι εξαιρετικές για gaming/σειρές/ταινίες. Κάποιοι τις χρησιμοποιούν και για πρώτη οθόνη. Για games όπως Red Dead κτλ οι μεγάλες ίντσες κάνουν την διαφορά όσο καλό monitor και να έχεις συγκριτικά. Αν δεν έχεις θέμα να παίζεις με controller, γιατί φαντάζομαι δεν θα βάλεις 40αρα+ στο 1 μέτρο πάνω στο γραφείο που έχεις και το pc σου, πας για tv. Με το μπάτζετ που αναφέρεις βέβαια, 120hz, gsync κτλ, δεν μπορείς να έχεις σε OLED ποιοτική tv. Δηλαδή για μια C2 OLED πχ στις 42 ίντσες, ξεκινάμε κοντά στα 980 ευρώ. Και για μένα καλύτερα να δώσεις το κάτι παραπάνω (και ας είναι άλλα τόσα χρήματα) από το να πάρεις QLED τηλεόραση στα 60hz χωρίς Gsync. Μάζεψε και περίμενε. Οι OLED είναι λίγο αλμυρές (τιμή) αλλά η εμπειρία είναι αλλού. ΥΓ. Στα λέω όλα αυτά γιατί έχεις και καλό σύστημα που μπορεί να δώσει σε αυτή την tv. 1
@ngelos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε Πλέον οι τηλεοράσεις είναι εξαιρετικές για gaming/σειρές/ταινίες. Κάποιοι τις χρησιμοποιούν και για πρώτη οθόνη. Για games όπως Red Dead κτλ οι μεγάλες ίντσες κάνουν την διαφορά όσο καλό monitor και να έχεις συγκριτικά. Αν δεν έχεις θέμα να παίζεις με controller, γιατί φαντάζομαι δεν θα βάλεις 40αρα+ στο 1 μέτρο πάνω στο γραφείο που έχεις και το pc σου, πας για tv. Με το μπάτζετ που αναφέρεις βέβαια, 120hz, gsync κτλ, δεν μπορείς να έχεις σε OLED ποιοτική tv. Δηλαδή για μια C2 OLED πχ στις 42 ίντσες, ξεκινάμε κοντά στα 980 ευρώ. Και για μένα καλύτερα να δώσεις το κάτι παραπάνω (και ας είναι άλλα τόσα χρήματα) από το να πάρεις QLED τηλεόραση στα 60hz χωρίς Gsync. Μάζεψε και περίμενε. Οι OLED είναι λίγο αλμυρές (τιμή) αλλά η εμπειρία είναι αλλού. ΥΓ. Στα λέω όλα αυτά γιατί έχεις και καλό σύστημα που μπορεί να δώσει σε αυτή την tv. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τα παιχνίδια, εκτός τα πρώτου προσώπου, τα παίζω όλα με χειριστήριο. Άρα αξίζει αυτή η διαφορά χρημάτων, σωστά; Έχει και GSync η οθόνη που μου προτείνεις;
Alex21121988 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Η διαφορά των χρημάτων δικαιολογείται διότι είναι OLED, οπότε απίστευτα μαύρα, HDR, 120hz, έχει gsync. (όχι module, μέσω Software). Εγώ έχω την C1 (του 21) και μπορώ να επιβεβαιώσω (όπως και πολλοί εδώ) ότι μια πολύ καλή επιλογή (ίσως η καλύτερη) είτε για console gaming είτε για το PC. Αυτή είναι. https://www.lg.com/gr/tileoraseis/lg-oled42c24la Ψάξε όπου την βρεις φτηνότερα. Νομίζω μέχρι 980 την πέτυχα στο skroutz. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από Alex21121988
@ngelos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Είδα κάτι βίντεο τώρα στο youtube που την βάζουν για κεντρική οθόνη στο γραφείο. Δεν φαίνεται τεράστια. Με βάζει σε τρελές σκέψεις ν' αντικαταστήσω την κεντρική μου Ultrawide γι' αυτή. Αλήθεια πως είναι να γράφεις word και να σερφάρεις στο διαδίκτυο με αυτή;
Alex21121988 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κοίτα. Προσωπικά όσο και αν τα πάνε περίφημα πλέον οι τηλεοράσεις ως main monitor, (browsing, gaming etc) δεν θα το έκανα στο δικό μου setup. Πολλοί τις χρησιμοποιούν. Μπορείς να ρωτήσεις σε άλλο νήμα να σου πουν details. Πήγα πρόσφατα από 27αρι σε 34αρι Ultrawide και δεν θα ήθελα να παω σε μεγαλύτερες ίντσες ενώ κάθομαι στο ένα μέτρο. Την C1 μου την χρησιμοποιώ από τον καναπέ για browsing, gaming, (για συγκεκριμένους τίτλους) δεν έχει κανένα θέμα. Η εμπειρία είναι φανταστική. Το μοναδικό που θέλει προσοχή στις OLED είναι να μην αφήνεις στατικά πραγματάκια εδώ και εκεί ανοιχτά, για να μην έχεις φαινόμενα burn in στο μέλλον. Επειδή είμαι αρκετά προληπτικός και επειδή θέλω να κρατήσω τις OLED/QLED όσο περισσότερο γίνεται χωρίς dmg στο panel τους κάνω τα εξής: 1. Kατάμαυρο φόντο στο background. 2. Kρύψιμο τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, (ή hide αντίστοιχα) 3. Τaskbar auto hide, και κατεβάζεις transparent taskbar για να μην έχεις την εκνευριστική γραμμή κάτω, η οποία μπορεί και αυτή να δημιουργήσει φαινόμενα burn in. 4. Auto-hide mouse cursor, να φεύγει το ποντίκι όταν δεν είναι σε κίνηση. Τέλος, αν την θέλεις για productivity job, είναι προς αποφυγήν οι gaming tv/monitors. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από Alex21121988
@ngelos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε Κοίτα. Προσωπικά όσο και αν τα πάνε περίφημα πλέον οι τηλεοράσεις ως main monitor, (browsing, gaming etc) δεν θα το έκανα στο δικό μου setup. Πολλοί τις χρησιμοποιούν. Μπορείς να ρωτήσεις σε άλλο νήμα να σου πουν details. Πήγα πρόσφατα από 27αρι σε 34αρι Ultrawide και δεν θα ήθελα να παω σε μεγαλύτερες ίντσες ενώ κάθομαι στο ένα μέτρο. Την C1 μου την χρησιμοποιώ από τον καναπέ για browsing, gaming, (για συγκεκριμένους τίτλους) δεν έχει κανένα θέμα. Η εμπειρία είναι φανταστική. Το μοναδικό που θέλει προσοχή στις OLED είναι να μην αφήνεις στατικά πραγματάκια εδώ και εκεί ανοιχτά, για να μην έχεις φαινόμενα burn in στο μέλλον. Επειδή είμαι αρκετά προληπτικός και επειδή θέλω να κρατήσω τις OLED/QLED όσο περισσότερο γίνεται χωρίς dmg στο panel τους κάνω τα εξής: 1. Kατάμαυρο φόντο στο background. 2. Kρύψιμο τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, (ή hide αντίστοιχα) 3. Τaskbar auto hide, και κατεβάζεις transparent taskbar για να μην έχεις την εκνευριστική γραμμή κάτω, η οποία μπορεί και αυτή να δημιουργήσει φαινόμενα burn in. 4. Auto-hide mouse cursor, να φεύγει το ποντίκι όταν δεν είναι σε κίνηση. Πω...αυτό είναι λίγο αγχωτικό! Καλύτερα να την έχεις κλειστή και να την ανοίγεις μόνο όταν θέλεις να παίξεις-να δεις κάτι. Άρα καλύτερα για δεύτερη οθόνη.
Alex21121988 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, @ngelos είπε Πω...αυτό είναι λίγο αγχωτικό! Καλύτερα να την έχεις κλειστή και να την ανοίγεις μόνο όταν θέλεις να παίξεις-να δεις κάτι. Άρα καλύτερα για δεύτερη οθόνη. Nαι, αυτά έχουν οι ΟLED. Μπορεί να μην σου τύχει και ποτέ. Αλλά καλό θα ήταν να μην προκαλούμε την τύχη μας. Όσο προχωράει αυτή η τεχνολογία τόσο βελτιώνεται υπόψιν. Όλες αυτές οι τηλεοράσεις έχουν δικά τους Pixel/Panel refresh, έχουν αυτόματα screen savers όταν εντοπίσουν στατική εικόνα κτλ. Εγώ την προτείνω για δεύτερη. Και εγώ έτσι την χρησιμοποιώ. Για πρώτο έχω το Alienware AW3423DW. Πιο burn in resistance από τις OLED (είναι qled το monitor) αλλά όλα αυτά που ανέφερα ότι χρησιμοποιώ, τα έχω συνηθίσει.
@ngelos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε Nαι, αυτά έχουν οι ΟLED. Μπορεί να μην σου τύχει και ποτέ. Αλλά καλό θα ήταν να μην προκαλούμε την τύχη μας. Όσο προχωράει αυτή η τεχνολογία τόσο βελτιώνεται υπόψιν. Όλες αυτές οι τηλεοράσεις έχουν δικά τους Pixel/Panel refresh, έχουν αυτόματα screen savers όταν εντοπίσουν στατική εικόνα κτλ. Εγώ την προτείνω για δεύτερη. Και εγώ έτσι την χρησιμοποιώ. Για πρώτο έχω το Alienware AW3423DW. Πιο burn in resistance από τις OLED (είναι qled το monitor) αλλά όλα αυτά που ανέφερα ότι χρησιμοποιώ, τα έχω συνηθίσει. Που σου αρέσει περισσότερο να παίζεις παιχνίδια, στο Alienware ή στην τηλεόραση; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από @ngelos
Alex21121988 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιχνίδια 1st Person όπως είπες Keyboard and mouse, single player experiences όπως RDR, God of War, τέτοιου είδους παιχνίδια που είναι φτιαγμένα για πολλές ίντσες και controller, στην tv. Έχω και ps5 οπότε όπου έχω την καλύτερη εμπειρία. Μπορεί να προβάλλει το ίδιο καλά το Alienware τα μαύρα κτλ αλλά άλλο 34αρα (ultrawide) και άλλο 55αρα. Υπάρχει διαφορά όπως και να το δεις. Με την 3080ti είμαι οκ για την ώρα. Και να ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο, θέλουμε μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Αν κάτι δεν τρέχει όπως το θέλω, πάμε σε ps5. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από Alex21121988
@ngelos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε Παιχνίδια 1st Person όπως είπες Keyboard and mouse, single player experiences όπως RDR, God of War, τέτοιου είδους παιχνίδια που είναι φτιαγμένα για πολλές ίντσες και controller, στην tv. Έχω και ps5 οπότε όπου έχω την καλύτερη εμπειρία. Μπορεί να προβάλλει το ίδιο καλά το Alienware τα μαύρα κτλ αλλά άλλο 34αρα (ultrawide) και άλλο 55αρα. Υπάρχει διαφορά όπως και να το δεις. Επίσης με την 3080ti είσαι ok ή νιώθεις να χρειάζεσαι κάτι καλύτερο; Εγώ είμαι με 3080, άρα πολύ κοντά.
Alex21121988 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Eίσαι οκ με αυτή την gpu. Σε 4Κ απλώς σε κάποια παιχνίδια θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις DLSS για να πιάνεις το 60αρι. Σκέψου ότι η 4070ti είναι ένα 5-8% καλύτερη από την κάρτα σου/κάρτα μου. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από Alex21121988
@ngelos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε Eίσαι οκ με αυτή την gpu. Σε 4Κ απλώς σε κάποια παιχνίδια θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις DLSS για να πιάνεις το 60αρι. Σκέψου ότι η 4070ti είναι ένα 5-8% καλύτερη από την κάρτα σου/κάρτα μου. Ναι, έλεγα να πάω σε 4070ti αλλά πιστεύω πως είναι πεταμένα λεφτά ... από 4080 και πάνω αξίζει.
Alex21121988 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Αν πας για 4080 και πανω, νομιζω ειναι μονόδρομος τα 1000W PSU και να ειναι απο τις καινούριες σειρες για να μην εχεις θεματα που διαβάζω εδώ και εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα