Billythekid12 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Καλημερα ,help pls Χθες έκανα μεταφορά του συστήματος μου σε νεο case χωρις να αντιμετωπίσω κανενα θεμα. Την επομενη γυρνώντας απο την δουλεια ανοιγω τον υπολογιστη και αντικρίζω το μηνυμα “Reboot and select proper boot device or insert boot media and press a key”. Κανω force restart το συστημα και μπαινω στα bios οπου βλεπω οτι το boot order ειναι σωστο και φαινονται και οι τρεις δίσκοι μου (τα windows τα εχω σε εναν m.2 970evo plus) και οι sata και ο m.2 Οποτε κανω αποθήκευση και ξαναμπουταρω για να ξαναδω το ιδιο μηνυμα. Κλεινω εντελώς τον υπολογιστη και τον ξανα ανοιγω και booταρει κανονικα . Την επομενη το ιδιο την μια bootaρεί την αλλη οχι. Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει ; Σκεφτικα να αλλαξω cmos battery αλλα δεν το εκανα ακομα αλλα η μητρική κραταει dates και boot order Οποτε δν νμζ να φταιει αυτο . Ευχαριστω εκ των προτέρων !
trojan111 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Καλημέρα! Έχεις τσεκάρει την ''υγεία'' των δίσκων; Μήπως υπάρχουν κατεστραμένοι τομείς; Αν όχι δεν κάνεις ένα scan με ένα αντίστοιχο πρόγραμμα; Π.χ https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/ 1
bloodraven Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δοκίμασε αν πατάει καλά ο 970, και γενικά δοκίμασε αν πατάνε καλά όλα τα βύσματα. 1
Billythekid12 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 15 ώρες πριν, trojan111 είπε Καλημέρα! Έχεις τσεκάρει την ''υγεία'' των δίσκων; Μήπως υπάρχουν κατεστραμένοι τομείς; Αν όχι δεν κάνεις ένα scan με ένα αντίστοιχο πρόγραμμα; Π.χ https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/ Καλημέρα και ευχαριστω για την απαντηση, Το κατεβασα το προγραμμα και μου γραφει 99% πολυ καλη για τον m.2 και 95% για τους αλλους δυο χωρις κανενα προβλημα. 15 ώρες πριν, bloodraven είπε Δοκίμασε αν πατάει καλά ο 970, και γενικά δοκίμασε αν πατάνε καλά όλα τα βύσματα. Καλημέρα το τσεκαρα ναι, παταει μια χαρα τον εβαλα και στο 2 σλοτ που εχει η μητρικη μου και μου κανει το ιδιο .Η μητρικη που εχω ειναι μια ROG b450-f gaming αν βοηθαει .
Apaleytos80 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Αποθήκευσε τις ρυθμίσεις σου σε ένα προφίλ και κανε ενα clear cmos, μήπως εχει φρικάρει λίγο το bios. Μήπως εκάνες κλωνο τον δισκο των windows και μπερδεύεται για καποιο λογο ο boot loader?. Χωρίς του αλλους δίσκους ξεκινάει με την μια?. Δες καμία ρύθμιση πχ AHCI μήπως είναι off στο bios αν εκανες reset. Εκανες κανα bios update πρόσφατα?. Μπαταριά χλωμο να χρειαζεται. 1
MissArrow Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μήπως να κατέβαζες το τελευταίο firmware για τα bios σου να κάνεις flash? Κάτι με τη μητρική πιστεύω παίζει.
fotaras76 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Αποσύνδεσε τους sata και άσε μόνο τον m.2, κάνει πάλι το ίδιο;
bloodraven Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) περίεργο που ξεκίνησε το πρόβλημα μετά τη μεταφορά του συστήματος σου σε νεο case..Και το ότι επηρεάζεται από τη λειτουργία η μη του τροφοδοτικού, ψιλομυριζει motherboard πρόβλημα. Δοκίμασε bios update όπως λένε τα παιδιά πιο πάνω μην έχει φάει κάνα σκάλωμα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για να αποκλείσω κάποιο πρόβλημα hardware είναι, όταν σου κάνει το πρόβλημα να bootαρεις ένα αλλο λειτουργικό απο USB πχ. Linux και να να δεις αν μπορείς να διαβάσεις τον m2 και να δεις τα αρχεία του. Αν έχεις χρόνο κάνε κλώνο το λειτουργικό από τον m2 σε 1 sata και δοκίμασε να bootαρεις από sata να μας πεις τι κάνει... Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από bloodraven
Billythekid12 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε Αποθήκευσε τις ρυθμίσεις σου σε ένα προφίλ και κανε ενα clear cmos, μήπως εχει φρικάρει λίγο το bios. Μήπως εκάνες κλωνο τον δισκο των windows και μπερδεύεται για καποιο λογο ο boot loader?. Χωρίς του αλλους δίσκους ξεκινάει με την μια?. Δες καμία ρύθμιση πχ AHCI μήπως είναι off στο bios αν εκανες reset. Εκανες κανα bios update πρόσφατα?. Μπαταριά χλωμο να χρειαζεται. Θα το δοκιμασω .Παντως ναι αφησα μονο τον δίσκο με το λειτουργικό και εκανε το ιδιο 1 ώρα πριν, MissArrow είπε Μήπως να κατέβαζες το τελευταίο firmware για τα bios σου να κάνεις flash? Κάτι με τη μητρική πιστεύω παίζει. Θα το δοκιμασω 59 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Αποσύνδεσε τους sata και άσε μόνο τον m.2, κάνει πάλι το ίδιο; Ναι το ιδιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα