Προς το περιεχόμενο

Gps tracker

makrixeris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα κ καλή χρονιά. Είμαι στο ψάξιμο για κάποιο gps tracker, μου πρότειναν το curve της Vodafone κ κάποια smart tag tile κ chipolo. Έχεις κάποιος δοκιμάσει κάτι από αυτά η κάποιο που να κάνει σωστή δουλειά ? airtag κ galaxy δεν μου κάνουν έχω xiaomi.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makrixeris είπε

Καλημέρα κ καλή χρονιά. Είμαι στο ψάξιμο για κάποιο gps tracker, μου πρότειναν το curve της Vodafone κ κάποια smart tag tile κ chipolo. Έχεις κάποιος δοκιμάσει κάτι από αυτά η κάποιο που να κάνει σωστή δουλειά ? airtag κ galaxy δεν μου κάνουν έχω xiaomi.

1. δεν ξεκαθαριζεις τον λογο της αγορας. Ναι, ισως να ειμαι "αυστηρα προσωπικος"

2. αγορασε κατι φθηνο και στην πορεια βλεπεις. Δεν κοστιζουν ακριβα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lneam είπε

1. δεν ξεκαθαριζεις τον λογο της αγορας. Ναι, ισως να ειμαι "αυστηρα προσωπικος"

2. αγορασε κατι φθηνο και στην πορεια βλεπεις. Δεν κοστιζουν ακριβα

Για να το βάλω στο αμάξι το θέλω 

Δημοσ.

Το μηχανάκι δεν ειναι αξιο λογου η συνδρομη ειναι αυτη που παιζει ρόλο, κατα την γνώμη μου, αυτο της βονταφον ειναι οκ το εχει φιλος.

Καποτε ηταν και σε προσφορα σημερα δεν ξερω τι παίζει 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, makrixeris είπε

Για να το βάλω στο αμάξι το θέλω 

θα σου ελεγα να πας σε μονιμη τοποθετηση. Μπορει να ειναι καποιο κουτακι καπου μεσα στο οχημα με καλωδια στην συνδεση πχ πορτ μπαγκαζ. Υπαρχει και σε εκδοση obd interface (obd gps tracker)

τυχαιο παραδειγμα https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=OBD+GPS+Tracker&order_by=pricevat&order_dir=desc

Δημοσ.

Εχει η σύζυγος 2 συνδρομές της Voda σε αυτοκίνητα της δουλειάς της, για λόγους προγραμματισμού εργασιών / fleet management αλλα μάλλον δεν είναι το curve, γιατί το έχουν κάνει εγκατάσταση αυτοί (voda) και είναι κρυμένο κάπου που δεν φαίνετε... 

Το μόνο που μπορώ να αναφέρω, είναι το βρίσιμο που τους ρίχνει γιατι κάθε λίγο η εφαρμογή δεν λειτουργεί.... Οταν λειτουργεί, είναι πάρα πολύ καλή όμως.... 

Να σχολιάσω μόνο τις διαθέσιμες επιλογές για το OBD. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες πατέντες. Αφενός καταλαμβάνουν την θύρα του OBD, οπότε θα πρέπει να αφαιρούνται όταν γίνετε κάποια εργασία στο αυτοκίνητο. Αφετέρου, ο σημαντικότερος παράγοντας για την σωστή λειτουργία της συσκευής είναι η σωστή θέση τοποθέτησης. Είναι GPS οπότε πρέπει να λαμβάνει το σήμα απο τους δορυφόρους. Αρα απαιτεί το μεγαλύτερο δυνατό "άνοιγμα" προς τον ουρανό. Είναι δυνατόν να πας να το "θάβεις" κάτω απο το τιμόνι, ή όπου αλλού υπάρχει κρυμένη η OBD? 

Οπότε αν θες σωστή εγκατάσταση είτε το βάζεις κάπου που δεν παρεμβάλονται μεταλικές επιφάνειες προς τον ουρανό (πχ μέσα στο πλαστικό κάλυμα του εξωτερικού καθρέπτη) ή παίρνεις μια συσκευή που δέχετε εξωτερική κεραία και την τοποθετείς κάπου ανάλογα.

Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η κατανάλωση της συσκευής. Αν δεν κινείς το όχημα συχνά, μπορεί να έχεις θέμα... αυτές οι συσκευές, ειδικά οι 3g, 4G, 5G καταναλώνουν αρκετά... 

Αν το θες για λόγους ασφάλειας (κλοπή) πήγαινε στις γνωστές εταιρείες συναγερμών και βάλε εκεί. Μην παίζεις με κινεζικα παιχνιδάκια.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nkarama είπε

Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η κατανάλωση της συσκευής. Αν δεν κινείς το όχημα συχνά, μπορεί να έχεις θέμα... αυτές οι συσκευές, ειδικά οι 3g, 4G, 5G καταναλώνουν αρκετά... 

Αν το θες για λόγους ασφάλειας (κλοπή) πήγαινε στις γνωστές εταιρείες συναγερμών και βάλε εκεί. Μην παίζεις με κινεζικα παιχνιδάκια.

Δυστυχώς το θέμα της κατανάλωσης, είτε αφορά σε Κίνα, είτε σε Ινδία, είτε σε Ευρώπη, είτε σε Αμερική, το ίδιο και το αυτό είναι, για τους λόγους που αναλύσατε και εσείς παραπάνω ("βλέπει" συνεχώς δορυφόρους και επιχειρεί συνεχώς να διατηρεί κλειδωμένο το σήμα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Δυστυχώς το θέμα της κατανάλωσης, είτε αφορά σε Κίνα, είτε σε Ινδία, είτε σε Ευρώπη, είτε σε Αμερική, το ίδιο και το αυτό είναι, για τους λόγους που αναλύσατε και εσείς παραπάνω ("βλέπει" συνεχώς δορυφόρους και επιχειρεί συνεχώς να διατηρεί κλειδωμένο το σήμα).

Σωστά, το σχόλιο για την κατανάλωση, αφορά όλες τις συσκευές, όχι μονο τα ...παιχνίδια...

Η μεγάλη κατανάλωση είναι το GSM (2,3,4,5G ή έστω SMS). Το GPS έχει πολύ μικρή σε σχέση με αυτό. Επίσης υπάρχουν και υλοποιήσεις και υλοποιήσεις...

Αλλά σε γενικές γραμμές, το "αφήνω το αυτοκίνητο για 15 μέρες και πάω διακοπές", είδικα σε πυλωτή, δεν παίζει... 

Edit: πριν χρόνια, έτυχε για επαγελματικούς λόγους να βρεθώ σε μια μεγάλη εταιρείας, που μόλις ξεκινούσε την παροχή τέτοιας υπηρεσίας και του αντίστοιχου hardware. Ετυχε να δω λίγο τους παγκους εργασίας εκεί και μιας και τα ηλεκτρονικά είναι το hobby μου, ρώτησα απο περιέργεια την κατανάλωση της συγκεκριμένης συσκευής που ανέπτυσαν τότε. Μου είπαν περίπου 150mA... Για κάντε τον υπολογισμό... Αν δεν κινήσεις το αυτοκίνητο για μια μέρα έχεις 24*150=   3600mAH = 3.6AH.... Σε 10 μέρες, 36ΑΗ, έχει σχεδόν αδειάσει μια ολοκαίνουργια, πλήρως φορτισμένη μπαταρία ενός πχ SMART.... Χωρίς να υπολογίζουμε συναγερμούς και άλλες καταναλώσεις που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα (πχ δέκτης για τις κλειδαριές και άλλα πολλά).

Επεξ/σία από nkarama
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nkarama είπε

Edit: πριν χρόνια, έτυχε για επαγελματικούς λόγους να βρεθώ σε μια μεγάλη εταιρείας, που μόλις ξεκινούσε την παροχή τέτοιας υπηρεσίας και του αντίστοιχου hardware. Ετυχε να δω λίγο τους παγκους εργασίας εκεί και μιας και τα ηλεκτρονικά είναι το hobby μου, ρώτησα απο περιέργεια την κατανάλωση της συγκεκριμένης συσκευής που ανέπτυσαν τότε. Μου είπαν περίπου 150mA... Για κάντε τον υπολογισμό... Αν δεν κινήσεις το αυτοκίνητο για μια μέρα έχεις 24*150=   3600mAH = 3.6AH.... Σε 10 μέρες, 36ΑΗ, έχει σχεδόν αδειάσει μια ολοκαίνουργια, πλήρως φορτισμένη μπαταρία ενός πχ SMART.... Χωρίς να υπολογίζουμε συναγερμούς και άλλες καταναλώσεις που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα (πχ δέκτης για τις κλειδαριές και άλλα πολλά).

υπαρχει πληροφοριση εαν αυτη η καταναλωση ειναι σε αναμονη ή σε πληρη λειτουργεια ? Θελω να πιστευω πως σε αναμονη ειναι πολυ χαμηλη η καταναλωση

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nkarama είπε

αυτο μου ξεφυγε. Νομιζω πως ειναι λαθος ο υπολογισμος σου. Αυτος που βλεπω αφορα την ταση της μπαταριας στα 12βολτ. To gps tracker λειτουργει κατι αναμεσα στα 2,8-5 βολτ. Εαν εχω δικιο τοτε η μπαταρια σε watt υπολογισμενη κραταει πανω απο 1-2 μηνες

Δημοσ.
21 ώρες πριν, nkarama είπε

Εχει η σύζυγος 2 συνδρομές της Voda σε αυτοκίνητα της δουλειάς της, για λόγους προγραμματισμού εργασιών / fleet management αλλα μάλλον δεν είναι το curve, γιατί το έχουν κάνει εγκατάσταση αυτοί (voda) και είναι κρυμένο κάπου που δεν φαίνετε... 

Το μόνο που μπορώ να αναφέρω, είναι το βρίσιμο που τους ρίχνει γιατι κάθε λίγο η εφαρμογή δεν λειτουργεί.... Οταν λειτουργεί, είναι πάρα πολύ καλή όμως.... 

Να σχολιάσω μόνο τις διαθέσιμες επιλογές για το OBD. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες πατέντες. Αφενός καταλαμβάνουν την θύρα του OBD, οπότε θα πρέπει να αφαιρούνται όταν γίνετε κάποια εργασία στο αυτοκίνητο. Αφετέρου, ο σημαντικότερος παράγοντας για την σωστή λειτουργία της συσκευής είναι η σωστή θέση τοποθέτησης. Είναι GPS οπότε πρέπει να λαμβάνει το σήμα απο τους δορυφόρους. Αρα απαιτεί το μεγαλύτερο δυνατό "άνοιγμα" προς τον ουρανό. Είναι δυνατόν να πας να το "θάβεις" κάτω απο το τιμόνι, ή όπου αλλού υπάρχει κρυμένη η OBD? 

Οπότε αν θες σωστή εγκατάσταση είτε το βάζεις κάπου που δεν παρεμβάλονται μεταλικές επιφάνειες προς τον ουρανό (πχ μέσα στο πλαστικό κάλυμα του εξωτερικού καθρέπτη) ή παίρνεις μια συσκευή που δέχετε εξωτερική κεραία και την τοποθετείς κάπου ανάλογα.

θα ηθελα να ενημερωσω για οσους διαβασουν το προηγουμενο κειμενο/ post με τις εξης αντιθετες πληροφοριες και ο καθενας ας βγαλει τα δικα του συμπερασματα.

1. περιγραφει καποιος πως το gps tacker σε θυρα OBD ειναι απαραδεκτο οταν την ιδια στιγμη ο ιδιος σε 2 αυτοκινητα μεσα απο την vodaphone το χρησιμοποιει

Vodafone-V-Auto-GR-Car-Tracker.jpg

2. τα βυσματα εχουν φτιαχτει και δοκιμαστει για χιλιαδες φορες. Σαν παραδειγμα τα usb ports δοκιμαζονται για 10,000 φορες. Εαν οχημα κανει μια φορα τον χρονο σερβις. Ειναι παραλογο να χαλασει το OBD βυσμα νωριτερα και απο το οχημα και απο την ανθρωπινη ζωη.

3. τα gps trackers "κρυβονται" σε διαφορα σημεια στα οχημα. Και λογικα ειναι >90% γνωστα στους κλεφτες. Ποιος ηλιθιος τεχνικος και πελατης τα εχει εξωτερικη κεραια GPS.

4. τα gps trackers και γενικα ολες οι συσκευες τουλαχιστον με μπαταρια εχουν κατασταση λειτουργιας "αναμονη - stund by" με καταναλωση εκατονταδες φορες μικροτερη απο την πληρη λειτουργια. Ειδικα τα gps trackes που εχουν και αξελερομετρο (Accelerometer), οταν δεν κινηται το οχημα - δεκτης GPG και GSM modem, ειναι κλειστα. Μπορει να ειναι σε κατασταση "υπνου". Εχουν καποιες βασικες λειτουργιες πχ το κινητο μονο ως δεκτης, με ελαχιστη καταναλωση. Με μια μπαταρια πχ 18650 εχουν 30 μερες αυτονομια. Με μπαταρια αυτοκινητο κραταει λιγα χρονια.

5.  τα gps trackers ΔΕΝ ειναι ακομα 5G. Συνηθως τα χαμηλου κοστους ειναι 3G (αυτα στα 30 - 60 €). Μονο τα ακριβα (για τις ferrari) θα ειναι 4G.

6. οπου και να τοποθετησουμε ενα gps tracker, πισω απο μια επιφανεια μαλακη ή σκληρη, που ΔΕΝ ειναι μεταλικη, μια χαρα λειτουργει. Ναι, μην περιμενεται ακριβεια θεσης 1μετρο, αλλα και 20μετρα να ειναι, θα το βρεις το οχημα. Πανω απο 10-15 χρονια οπου και να τα κρυβουν οι τεχνικοι, λειτουργουν. Οι ηλεκτρομαγνητικες επικοινωνιες που εχουν οι συσκευες αυτες, εχουν την ενταση να λειτουργουν σωστα. Αυτοι που τα σχεδιασαν ΔΕΝ ειναι βλακες. Ξερουν .....
(ειδικα τα αυτοκινητα που εχουν μεγαλες γυαλινες επιφανιες βοηθουν να περασουν εντος του οχηματος τα σηματα)

7. οταν ενας καταναλωτης πληρωσει μερικα κατοσταρικα για gps tracker, με τοποθετηση και προιον, να γνωριζει πως θα ειναι κινεζικο χαμηλης ποιοτητας.

8. η μπαταρια ενος οχηματος δυσκολα μετα απο ενα μηνα που ειναι ακινητο, ακομα και χωρις ηλεκτρονικες συσκευες να την αδειαζουν, θα μπορει σε θερμοκρασιες κατω των +10 C να γυρισουν την μιζα. Τονιζω και το "δυσκολα" και το "μετα"

9. τα gps trackers σε θυρα OBD, ειναι removable και με αυτο το σκεπτικο καλυπτουν τις αναγκες των καταναλωτων. Εαν πανω απο 10 χρονια υπαρχει συνεχη αγορα απο τους πελατες, καλα κανουν οι εταιρειες και τα κατασκευαζουν. Μονο εαν κατι δεν πουλαει ... "φευγει" απο την αγορα

Υ.Γ.

η φωτο. του printscreen ειναι σημερινη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν ειναι να πάρεις OBD πάρε κάτι της προκοπής και οχι την σαβούρα της Vodafone! π.χ το Teltonika FMB003 που είναι οτι καλύτερο υπάρχει σε OBD και με μικρό μέγεθος!

Επεξ/σία από leonidas_fs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, lneam είπε

υπαρχει πληροφοριση εαν αυτη η καταναλωση ειναι σε αναμονη ή σε πληρη λειτουργεια ? Θελω να πιστευω πως σε αναμονη ειναι πολυ χαμηλη η καταναλωση

Δεν ξέρω αν είναι σε αναμονή... Φαντάζομαι οτι μου είπαν για το μέγιστο...

Αλλά ακόμα και απο τα δεδομένα να το κοιτάξεις, έστω ότι το GSM χρησιμοποιεί κάποιο 3G για να μεταδίδει δεδομένα θέσης, η μέγιστη ισχύ εκπομπής για το DCS 1800 είναι το 1W, άρα μόνο 85mA χρειάζετε το GSM.  Τώρα υπολόγισε το ρεύμα που χρειάζετε το GPS, οι όποιοι step-up/step-down converters, τίποτε επιταχυνσιόμετρα, και φυσικά ο επεξεργαστής και απώλειες και δες που φτάνεις.... Μιλάμε πάντα για μέγιστο. 

15 ώρες πριν, lneam είπε

αυτο μου ξεφυγε. Νομιζω πως ειναι λαθος ο υπολογισμος σου. Αυτος που βλεπω αφορα την ταση της μπαταριας στα 12βολτ. To gps tracker λειτουργει κατι αναμεσα στα 2,8-5 βολτ. Εαν εχω δικιο τοτε η μπαταρια σε watt υπολογισμενη κραταει πανω απο 1-2 μηνες

Εγώ ρώτησα κατανάλωση... εννοείτε οτι η κατανάλωση αφορά το πόσο ρεύμα τραβάει απο την πηγή... δηλαδή την μπαταρία του αυτοκινήτου. Το τι την κάνει εσωτερικά, αν την κάνει 3.3, 5, ή οτιδήποτε άλλο, είναι κάτι που δεν μας αφορά. Το τροφοδοτικό του υπολογιστή που χρησιμοποιείς το αγοράζεις με βάσει τα watt του. Τα οποία θα τα τραβήξει απο το δίκτυο της ΔΕΗ στα 220V. Το ότι μέσα θα τα κάνει 12, 5, 3.3, 2.8 δεν σε ενδιαφέρει...

Μου είπαν, επαναλαμβάνω ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι τραβάει 150mA. Αν θεωρείς τον υπολογισμό μου λάθος, τότε καλά θα κάνεις να ρίξεις μια ματιά στην φυσική... 

2 ώρες πριν, lneam είπε

θα ηθελα να ενημερωσω για οσους διαβασουν το προηγουμενο κειμενο/ post με τις εξης αντιθετες πληροφοριες και ο καθενας ας βγαλει τα δικα του συμπερασματα.

Εσύ τώρα τι είσαι? Μάλλον κάποιος έμπορος μου φαίνεσε και τρώγεσε με τα ρούχα σου...  Μπορείς να μου υποδείξεις τις αντίθετες πληροφορίες (σε κόκκινο)...

2 ώρες πριν, lneam είπε

1. περιγραφει καποιος πως το gps tacker σε θυρα OBD ειναι απαραδεκτο οταν την ιδια στιγμη ο ιδιος σε 2 αυτοκινητα μεσα απο την vodaphone το χρησιμοποιει

Επίσης δεν ξέρεις να διαβάζεις, πάνω στο ζόρι σου να υπερασπιστείς κάτι... Πρώτον τα χρησιμοποιεί η σύζυγος για την εταιρεία της και όχι εγώ. Δευτερον είπα ότι έχουν εγκατασταθεί απο την Voda και όχι απο εμάς. Τρίτον είπα οτι ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ, αρα εύκολα συμπεραίνεις οτι ΔΕΝ είναι OBD, αλλά εγκατεστημένα κάπου κρυμένα (το πιθανότερο μέσα στον καθρέπτη).

2 ώρες πριν, lneam είπε

3. τα gps trackers "κρυβονται" σε διαφορα σημεια στα οχημα. Και λογικα ειναι >90% γνωστα στους κλεφτες. Ποιος ηλιθιος τεχνικος και πελατης τα εχει εξωτερικη κεραια GPS.

Ο τεχνικός που δεν βαριέται να κάνει καλή δουλειά και δεν είναι λαμόγιο. Εχεις δει ποτέ κεραία GPS? έχεις καταλάβει οτι πρόκειτε για GPS και όχι για πχ τηλεόρασης? ή ραδιοφώνου? έχεις δει το καρχαριάκι που έχουν τα Audi (αναφέρομαι σε αυτό γιατί το ξέρω απο το δικό μου που είναι απο το 2008). Το ξέρεις οτι εκεί υπάρχει κεραία GPS και η σχετική καλωδίωση για τα infotainment συστήματα του αυτοκινήτου? Μπορείς να την ξεχωρίσεις απο μια κανονική κεραία? Επίσης η εξωτερική κεραία δεν χρειάζετε να φαίνετε... μπορεί να είναι μέσα εξωτερικό καθρέπτη (αντί της ίδιας της συσκευής), μπορεί μπροστά στο ταμπλό, κτλ κτλ... Οτιδήποτε καλύτερο, αντί να το έχεις στα πόδια του οδηγού, κάτω απο τόνους ηλεκτρικά και μηχανικά, με όλη την  μπροστινή επιφάνεια μπλοκαρισμένη απο το καπώ του αυτοκινήτου όλη την αριστερή πλευρα μπλοκαρισμένη απο το σίδερο της πόρτας, την πανω επιφάνεια απο τον ουρανό κτλ.....

Η σωστή λήψη ηλεκτρομαγνητικών σημάτων και μάλιστα μεγάλων συχνοτήτων που είναι πολύ περισσότερο κατευθυντικές, απαιτεί κεραία. Ολα τα tracker έχουν. Μια εξωτερική έχει απείρως καλύτερη λήψη απο την μικρή κεραμική κεραιούλα που έχει ενσωματωμένη η κάθε συσκευή.

2 ώρες πριν, lneam είπε

5.  τα gps trackers ΔΕΝ ειναι ακομα 5G. Συνηθως τα χαμηλου κοστους ειναι 3G (αυτα στα 30 - 60 €). Μονο τα ακριβα (για τις ferrari) θα ειναι 4G.

Σε αυτό τώρα τι να απαντήσω... χαχαχαχα εντάξει, καλα....   Προφανώς δεν κατάλαβες ότι το έγραψα έτσι για να υπονοήσω ότι αυτά που χρησιμοποιούν IP, ιντερνετ, πως αλλιώς να το γράψω, καταναλώνουν περισσότερο απο αυτά που χρησιμοποιούν SMS... Εχουν βέβαια και μεγαλύτερη λειτουργικότητα... εννοείτε...

Και επειδή πρέπει να δουλέψω κιόλας (και η δουλειά μου δεν είναι το να πουλάω OBD GPS trackers) αφήνω τα άλλα αναπάντητα... Σημείωση ότι σε πολλά απο αυτά συμφωνώ... 

Επεξ/σία από nkarama
Δημοσ.

Παιδιά ηρεμία δεν πρόκειται να έβαζα tracker σε obd είναι παντελώς άχρηστο γιατί η θύρα obd ανιχνεύεται εύκολα σε όλα τα αμάξια. Το curve της vodafone δεν είναι για obd έχει δικιά του μπαταρία. Επίσης κ για τα άλλα που ρώτησα είναι με Bluetooth κ δικιά τους μπαταρία. Αν ήθελα κάτι που θα το έβαζα να τραβάει ρεύμα από μπαταρία ήξερα να πάω να πάρω Πανδώρα gps tracker. Εγώ απλά ήθελα να δώ αυτά τα φθηνά smart tag κάνουν δουλειά, κ απόκλιση 10-20 μέτρα να έχουν δεν με νοιάζει αμάξι είναι δεν είναι καρφίτσα θα το βρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, makrixeris είπε

Παιδιά ηρεμία δεν πρόκειται να έβαζα tracker σε obd είναι παντελώς άχρηστο γιατί η θύρα obd ανιχνεύεται εύκολα σε όλα τα αμάξια. Το curve της vodafone δεν είναι για obd έχει δικιά του μπαταρία. Επίσης κ για τα άλλα που ρώτησα είναι με Bluetooth κ δικιά τους μπαταρία. Αν ήθελα κάτι που θα το έβαζα να τραβάει ρεύμα από μπαταρία ήξερα να πάω να πάρω Πανδώρα gps tracker. Εγώ απλά ήθελα να δώ αυτά τα φθηνά smart tag κάνουν δουλειά, κ απόκλιση 10-20 μέτρα να έχουν δεν με νοιάζει αμάξι είναι δεν είναι καρφίτσα θα το βρώ.

ΟΚ αν μιλάς για tags, έχει ενας συνάδελφος βάλει στην γάτα του ένα και δεν είναι άσχημο... φαίνετε ότι έχουν αρκετοί iPhone ομως στην γειτονιά του :)  

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οτι βασίζεσε στο αν υπάρχει κάποιος εκεί κοντά με την αντίστοιχη εφαρμογή/προιόν... Και εκεί βέβαια το περιβάλλον της Apple υπερερεί κατα πολύ...  Αν είσαι σοβαρός με την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, μην παίζεις... τα παραπάνω χρήματα της όποιας συνδρομής δώστα για μια καλύτερη ασφαλεια κλοπής...

Και μια εικόνα απο τα παλια... GPS tracker με Arduino και Siemens S25 για τα SMS...  

Οταν είχα χρόνο για παιχνίδι... Βέβαια το S25 δεχόταν μόνο PDU mode SMS οπότε ήμουν στα όρια μνήμης του ATMega328.... 

Και η κατανάλωση του S25 ήταν.... Αλλά λειτουργούσε πολύ καλά και μου έμαθε πολλές τεχνικές εξοικονόμισης ενέργειας για κατασκευές που λειτουργούν απο την μπαταρία...

Στο τέλος του UTP καλωδίου φαίνετε το module του GPS... Και θαμάστε κεραία που υποτίθετε οτι πιάνει δορυφόρους απο τα ...πόδια του οδηγού...

image.png.8e5bd628b46bb416dabdc0d74f80fd18.png

Επεξ/σία από nkarama

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...