Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft θα προσθέσει «σύντομα» το ChatGPT στη cloud υπηρεσία Azure OpenAI 

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Microsoft δίνει σε περισσότερους ανθρώπους -ή τουλάχιστον σε περισσότερους πελάτες - πρόσβαση στις τεχνολογίες του OpenAI, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι καθιστά πλέον την υπηρεσία Azure OpenAI Service γενικά διαθέσιμη στο κοινό, αφού έδωσε πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό εταιρικών πελατών όταν έκανε το ντεμπούτο της τον Νοέμβριο του 2021. Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι πελάτες που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορα εργαλεία του OpenAI για τις δικές τους cloud εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης του Dall-E AI και του γλωσσικού συστήματος GPT-3.5. Η Microsoft αναφέρει ότι θα προσθέσει "σύντομα" στην υπηρεσία πρόσβαση στο ChatGPT, το οποίο περιγράφει ως μια "βελτιωμένη έκδοση του GPT-3.5".

Ο τεχνολογικός γίγαντας συνδέεται με την OpenAI από τότε που επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην startup που ίδρυσε ο Elon Musk το 2019. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγο μετά τη δημοσίευση αναφορών ότι η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις για την επένδυση επιπλέον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία. «Τα μοντέλα AI πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές», δήλωσε προηγουμένως ο επικεφαλής των πλατφορμών AI της Microsoft, Eric Boyd, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Αν και η OpenAI υπάρχει εδώ και καιρό, πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το ντεμπούτο του ChatGPT. Το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να επιστρέφει μακροσκελείς, συνεκτικές απαντήσεις που δεν είναι άμεσα αναγνωρίσιμες ως απαντήσεις που δημιουργούνται από υπολογιστή. Οι επιδόσεις του ήταν αρκετά καλές ώστε να ανησυχήσει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αντιγραφή εργασιών. Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν το ChatGPT από τις σχολικές συσκευές και τα δίκτυα WiFi.

Η ιστοσελίδα “The Information” ανέφερε προηγουμένως ότι η Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει το ChatGPT στο Bing, μια κίνηση που ίσως αποβεί κομβική. Αν και δεν είναι ακόμη σαφές τι θα μπορούσε να προσφέρει το λογισμικό για τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, πηγές ανέφεραν ότι θα μπορούσε να επιτρέψει στο Bing να επιστρέφει αποτελέσματα σε μια μορφή που είναι πιο φιλική στο χρήστη. Το ChatGPT είναι διαθέσιμο δωρεάν προς το παρόν, αλλά η OpenAI σκοπεύει να το καταστήσει στο μέλλον επί πληρωμή υπηρεσία, έχοντας ήδη ανοίξει μια λίστα αναμονής για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν μια επί πληρωμή έκδοση του chatbot. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελον και εδώ;;;; Ας μας λυπηθεί και ο Θεός βοηθός.... Είναι πάντως όλο αυτό ενδιαφέρον το τι θα εξελιχθεί και σε τι υπηρεσίες για όλους τους θνητούς. 

• Like 2

49 λεπτά πριν, villa&spa είπε

Ελον και εδώ;;;; Ας μας λυπηθεί και ο Θεός βοηθός.... Είναι πάντως όλο αυτό ενδιαφέρον το τι θα εξελιχθεί και σε τι υπηρεσίες για όλους τους θνητούς. 

Έχει φύγει από την openAI εδώ και καιρό. Πιο πολύ θυγατρική της Microsoft είναι πια παρά ανεξάρτητη εταιρεία. Για αυτό και η Google ετοιμάζει δική της πρόταση.

• Like 4
  • Thanks 1

σκέφτομαι μια μίξη ΑΙ, GPT, Neuralink που με ενα εμφύτευμα θα ακούς ή μαλλον θα ακούει τις πληροφορίες ή τις ερωτησεις (ακομα και τις σκέψεις) και θα σου δινει τις απαντησεις. Σαν υβρίδιο ανθρώπου/μηχανής απο ταινία. Κάθε γνωση η δεξιότητα θα ειναι πλέον διαθέσιμη, οχι αποτέλεσμα μελέτης.  

• Thanks 1

3 ώρες πριν, klaftop είπε

ο Elon Musk δεν ιδρυσε ουτε την openai ουτε την τεσλα, επενδυσε λεφτα σε αυτες.

Μια διόρθωση.. την openai την ίδρυσε μαζί με άλλους, και στην tesla επένδυσε 7 μήνες μετά την ίδρυσή της.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/OpenAI

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tesla,_Inc.

• Like 2
  • Thanks 1

Κάτι είχα ακούσει παλιότερα... αλλά εδώ λέμε ότι η ραδιοαρβύλα πάει σύννεφο.. έψαξα λίγο στο google και κάποιες ελληνικές ιστοσελίδες λένε ότι θα αντικαταστήσει το google Και άλλα τέτοια αστεία... εγώ με τη σειρά μου θα πω και εντελώς ενστικτοδός ότι και 500 δις να επενδύσει η microsoft Και όχι 10 που λέει ότι σκέφτεται, πάλι δε θα καταφέρει τίποτε. Δεν νομίζω η google να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.. σίγουρα έχει και αυτή τη δική της μηχανή. Όσο για την μηχανή αναζήτησης το θεωρώ τουλάχιστον ανέκδοτο να μπορέσει ποτέ κανείς να την φτάσει.. 

μπήκα γράφτηκα και παίζω εδώ και λίγη ώρα μαζί του αλλά μόνο έξυπνο δεν θα το έλεγα... καταρχάς όπως λέει δεν έχει δικαίωμα να ψάξει στο ιντερνετ ακόμη. Έγραψα να μου πει ποιος είμαι και μου λέει συνέχεια τα ίδια ότι δεν έχει δικαίωμα να ψάξει ονλαιν να βρει πληροφορίες.. οπότε το κομάτι αναζήτησης ακόμη δεν είναι ονλαιν να υποθέσω... 

τώρα στο θέμα μετάφρασης θα ήταν χρήσιμο γιατί όπως λέει δεν κάνει απλά μετάφραση αλλά παίζει με ΑΙ οπότε κάνει ποιο πετυχημένη μετάφραση από λέξη προς λέξη που κάνπουν όλοι οι άλλοι. Αλλά δεν κατάφερα να βρω πως το κάνει.. θα το ψάξω περισσότερο.

Ανυπομονώ να δώσει απάντηση (βασικά σίγουρα την έχει απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμη) η google.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως πολύ hype για το ChatGPT αλλά σε δοκιμή που έκανα δεν εντυπωσιάστηκα... τουλάχιστον σαν προγραμματιστής είναι σε επιπέδου το πολύ....πολύ... "....για dummies"

οτι και να του ζήτησα έδωσε εντελώς βασική γνώση και κώδικα και σπασμένα links στο Github, ουσιαστικά απο την δικιά μου εμπειρία είναι ουσιαστικά τα πρώτα 5-6 αποτελέσματα σε Google Search όμορφα σερβιρισμένα αλλά επί της ουσίας λίγα

Και ο κώδικας μισός...απλώς δεν δούλευε....

Επεξ/σία από masteripper

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όμως είναι το μέλλον στις μηχανές αναζήτησης

Σε πολλές αναζητήσεις που κάνω π.χ. για κώδικα και ανοίγω 10 αποτελέσματα στο google για να βρω το σωστό, πλέον έχω αρχίσει και ρωτάω το chat gpt κατευθείαν Και μου δίνει κατευθείαν σωστή απάντηση τις περισσότερες φορές

Επεξ/σία από transparent

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...