filipos89ka Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Γνωρίζω ειναι θέμα δικηγόρου αλλα θα χαρώ να ακούσω αλλες γνώμες. Ενοικιαστής ο οποιος έχει περάσει εδω και 7 μήνες την τριετία δεν φεύγει και δεν σηκώνει τα τηλεφωνα. Του καναμε ενα εξώδικο με τον δικηγόρο αλλα δεν τον ταρακουνάει τίποτα ( ειναι και δικηγόρος ο ενοικιαστής). Το πρόβλημα είναι οτι πληρώνει το νοίκι αλλα εγω του ειχα πει πριν κανα χρόνο ότι το θέλω το σπίτι για μένα μετα την λήξη του συμβολαίου. Μου λέει ο δικηγόρος μου να παμε για αγωγή αλλα τον νιώθω λίγο φοβισμένο επειδή εχει να κάνει με αλλο δικηγόρο. Ο ενοικιαστής εντωμεταξύ εχει και αλλα ακίνητα, δεν θα μένει και στον δρόμο!! Αυτα που εχω δει αλλου οτι μπορώ να κόψω το νερο κτλ στέκει?? Θα πέιτε κάποιοι αφου σε πληρώνει μην έχεις και παράπονο, ωστόσο ήθελα μετατρέψω αυτο το σπιτι σε επαγγελαμτική μου στέγη οποτε με πάει πίσω. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από filipos89ka
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Αλλαξε δικηγορο... ΕΙναι διαδικασια καποιων μηνων αλλα τιποτα δυσκολο. Συγγενικο προσωπο σε λιγους μηνες (2-3) ειχε καθαρισει. Απλα η δικηγορος ασχολουταν μονο με τετοια περιστατικα και ηξερε. 2 1
Haldol Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Πρώτον, άλλαξε δικηγόρο. Τι πάει να πει "φοβάται επειδή και ο άλλος είναι δικηγόρος"; Δηλαδή και να μην ήταν, υπήρχε περίπτωση να φτάσετε σε δικαστική αίθουσα και να ΜΗΝ βρει άλλο δικηγόρο απέναντί του; Δεύτερον, όχι κινήσεις πανικού. Αν του κόψεις το νερό ή οτιδήποτε ετσιθελικά, κατά 101% θα βρεθείς μπλεγμένος. Τρίτον, με το νέο δικηγόρο, κινείστε διαδικασίες γι' απόδοση του μισθίου λόγω λήξης του συμβολαίου (και μη πρόθεσης γι' ανανέωση). Το ότι πληρώνει δε λέει τίποτα. Μακάρι να μην πλήρωνε, θα τον έστελνες τσακ-μπαμ. Το ότι έχεις ήδη κοινοποιήσει εξώδικο με την πρόθεσή σου είναι καλό. 6 1
SabotazNic Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Φτιαξε νεο συμβολαιο με 3πλασιο ενοικιο. Δεν θα το αποδεχτει λογικα, οποτε problem solved 4
sphinxgr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Το φοβάται το δικηγόρο μπορεί να σημαίνει πως εσυ θα πληρώσεις ενα καρό λεφτά σε δικηγόρους ενώ ο άλλος ούτως ή αλλως δεν θα έχει έξοδα νομικά και θα σε τρέχει για πάντα.
gpapadakis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Λογικα κλεινεις το λογαριασμο να μη μπορει να κανει πληρωμες, και εξωδικο που τον καλεις σε νεο συμβολαιο με αναθεωρημενο μισθωμα (π.χ. 5 φορες πανω), ακολουθει εκδοση διαταγης αποδοσης μισθιου αν δεν εχει φυγει. 1
pontez2 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Στις 17/1/2023 στις 9:06 ΠΜ, filipos89ka είπε Καλημέρα σε όλους. Γνωρίζω ειναι θέμα δικηγόρου αλλα θα χαρώ να ακούσω αλλες γνώμες. Ενοικιαστής ο οποιος έχει περάσει εδω και 7 μήνες την τριετία δεν φεύγει και δεν σηκώνει τα τηλεφωνα. Του καναμε ενα εξώδικο με τον δικηγόρο αλλα δεν τον ταρακουνάει τίποτα ( ειναι και δικηγόρος ο ενοικιαστής). Το πρόβλημα είναι οτι πληρώνει το νοίκι αλλα εγω του ειχα πει πριν κανα χρόνο ότι το θέλω το σπίτι για μένα μετα την λήξη του συμβολαίου. Μου λέει ο δικηγόρος μου να παμε για αγωγή αλλα τον νιώθω λίγο φοβισμένο επειδή εχει να κάνει με αλλο δικηγόρο. Ο ενοικιαστής εντωμεταξύ εχει και αλλα ακίνητα, δεν θα μένει και στον δρόμο!! Αυτα που εχω δει αλλου οτι μπορώ να κόψω το νερο κτλ στέκει?? Θα πέιτε κάποιοι αφου σε πληρώνει μην έχεις και παράπονο, ωστόσο ήθελα μετατρέψω αυτο το σπιτι σε επαγγελαμτική μου στέγη οποτε με πάει πίσω. Καλημέρα. Είχες ενημερώσει τον ενοικιαστή γραπτώς οτι θέλεις να φύγει ή προχωρήσατε απευθείας σε εξώδικο? Αν όχι, ηταν σα να τον ενημέρωσες ξαφνικά με εξωδικο Πάμε παρακάτω. Συνήθως οι ενοικιαστές από τη στιγμη που τους ενημερώνεις ξαφνικά οτι θέλεις το σπιτι, έχει δικαίωμα να μείνει μέχρι και 1 έτος επικαλούμενοι οτι δε μπορουν να βρουν σπιτι κτλ κτλ. Εννοείται πως νερό δε κόβεις σε κανέναν, δεν υφισταται τέτοια λύση. Στη περίπτωσή σου απλά περιμένεις. Ο δικηγόρος σου θα έπρεπε να σε έχει ενημερώσει για ολα αυτά!!!!
Nauths Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Διαταγή απόδοσης μισθίου και σε δύο μήνες είσαι νέτος, όπως είπαν και οι άλλοι.
Joshua21 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 53 λεπτά πριν, Nauths είπε Διαταγή απόδοσης μισθίου και σε δύο μήνες είσαι νέτος, όπως είπαν και οι άλλοι. Η διαταγή απόδοσης μισθίου χωρίς δικαστήριο μπορεί να βγεί μόνο στην περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν πληρώνει ή καθυστερεί, εφόσον πληρώνει κανονικά το νοίκι θα πρέπει να γίνει δικαστήριο, και έτσι θα περάσουν από 6 μήνες έως και κάτι χρόνια μέχρι να μπορέσει να του κάνει έξωση. Στις 17/1/2023 στις 9:06 ΠΜ, filipos89ka είπε Καλημέρα σε όλους. Γνωρίζω ειναι θέμα δικηγόρου αλλα θα χαρώ να ακούσω αλλες γνώμες. Ενοικιαστής ο οποιος έχει περάσει εδω και 7 μήνες την τριετία δεν φεύγει και δεν σηκώνει τα τηλεφωνα. Του καναμε ενα εξώδικο με τον δικηγόρο αλλα δεν τον ταρακουνάει τίποτα ( ειναι και δικηγόρος ο ενοικιαστής). Το πρόβλημα είναι οτι πληρώνει το νοίκι αλλα εγω του ειχα πει πριν κανα χρόνο ότι το θέλω το σπίτι για μένα μετα την λήξη του συμβολαίου. Μου λέει ο δικηγόρος μου να παμε για αγωγή αλλα τον νιώθω λίγο φοβισμένο επειδή εχει να κάνει με αλλο δικηγόρο. Ο ενοικιαστής εντωμεταξύ εχει και αλλα ακίνητα, δεν θα μένει και στον δρόμο!! Αυτα που εχω δει αλλου οτι μπορώ να κόψω το νερο κτλ στέκει?? Θα πέιτε κάποιοι αφου σε πληρώνει μην έχεις και παράπονο, ωστόσο ήθελα μετατρέψω αυτο το σπιτι σε επαγγελαμτική μου στέγη οποτε με πάει πίσω. Εφόσον έχει καταγγελθεί η μίσθωση με το εξώδικο τότε το επόμενο βήμα είναι η αγωγή, με άλλο δικηγόρο φυσικά πιο "ατρόμητο". Κόψιμο νερού ούτε να το σκέφτεσαι. 22 ώρες πριν, SabotazNic είπε Φτιαξε νεο συμβολαιο με 3πλασιο ενοικιο. Δεν θα το αποδεχτει λογικα, οποτε problem solved Μάλλον αγνοείς το γεγονός ότι ένα συμβόλαιο δεν έχει καμία ισχύ αν δεν το έχουν υπογράψει/αποδεχτεί και τα δύο μέρη. 1
SabotazNic Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Μάλλον αγνοείς το γεγονός ότι ένα συμβόλαιο δεν έχει καμία ισχύ αν δεν το έχουν υπογράψει/αποδεχτεί και τα δύο μέρη. Το γνωριζω, αλλα δεν εχει πατημα μετα επειδη δεν συμφωνειο ενοικιαστης με τους ορους του συμβολαιου?
Joshua21 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, SabotazNic είπε Το γνωριζω, αλλα δεν εχει πατημα μετα επειδη δεν συμφωνειο ενοικιαστης με τους ορους του συμβολαιου? Μια ανακριβή δήλωση στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας (και όχι συμβόλαιο όπως νομίζεις) η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το άλλο μέρος δεν αποδυκνείεται τίποτα. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Μιας και λες ότι ο άλλος είναι δικηγόρος. Δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα, μπορεί να είναι μπαγλαμάς η να μην ασκεί το επάγγελμα και να έχει χάσει πάσα ιδέα. Μπορεί όμως και να γνωρίζει κάτι παραπάνω σε σχέση με εσένα το οποίο δεν το ξέρεις και να εκμεταλλεύεται την κατάσταση γνωρίζοντας ότι δεν θα τον βγάλεις εύκολα. Επειδη λοιπόν από εδώ δεν έχει νόημα να μιλάμε. Βρες έναν καλό δικηγόρο, βάλτε κάτω όλα τα δεδομένα και δείτε πως να κινηθείτε. Όπως ειπώθηκε ήδη πχ, αν του είπες προφορικά να φύγει και όχι εγγράφως, τότε δεν μετράει, ο χρόνος αρχίζει από την ημέρα κοινοποίησης του εξωδικου. 1
filipos89ka Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Σας ευχαριστω όλους. Τον έχω ενημερώσει με διάφορους τρόπους πριν την λήξη του συμβολαίου. Γραπτώς, προφορικώς κτλ. Αυτός έχει δικό του ακινήτο το οποίο εδώ και μήνες " ανακαινίζει" και έχει και τρεχαματα δικά του όπως λέει και έτσι έχουν περάσει 8 μήνες από την λήξη του συμβολαίου 1
YellowGr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δυστηχως με το νομικο συστημα που εχουμε αφου και αν ο αλλος ειναι δικηγορος βλεπω να παιρνει καιρο να λυθει το θεμα. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2023 από YellowGr
manzana Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, YellowGr είπε Δυστηχως με το νομικο συστημα που εχουμε αφου και αν ο αλλος ειναι δικηγορος βλεπω να παιρνει καιρο να λυθει το θεμα. Οπότε παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας? Ζούγκλα? 🤔 Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2023 από manzana 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις