Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ποιος καφές είναι ιδανικότερος για το στομάχι/υγεία του οργανισμού. Πίνω 3 την ημέρα έναν στις 6.30 το πρωί έναν στην 9 και έναν το μεσημέρι. Έχω σαν επιλογές ελληνικό καφέ, μονό εσπρεσακι και φραπα.

Δημοσ.

Όσοι καφέδες περιέχουν ίζημα (ελληνικός ή φραπέ) είναι ότι χειρότερο για το στομάχι. Οι φιλτραρισμένοι ("γαλλικός") είναι η πιο safe επιλογή. Κυρίως αν φτιαχτούν με χάρτινο φίλτρο που αφήνει λιγότερο υλικό να περάσει. Ο espresso είναι κάτι ενδιάμεσο, καθώς γίνεται εκχύλιση.

Οπότε κατά σειρά... (ελληνικός / φραπέ), espresso (και παρακλάδια), φίλτρου.

Δημοσ.

μεσα σε καποια πλαισια ειναι και λιγο υποκειμενικο, για εμενα ο φραπες ειναι πολυ πιο βαρυς στο στομαχι απο ενα εσπρεσσο.

Επισης απο φραπες σε φραπε και απο νες σε νες υπαρχει μια διαφορα, αλλοι βαζουν 1 κουταλι καφε, αλλοι 2 κλπ. Σε γενικες γραμμες οσο λιγοτερη καφεινη τοσο πιο φιλικο για το στομαχι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν πίνω καθόλου καφέ όποτε δεν είμαι γνώστης του θέματος αλλά θα εκφέρω μια άποψη. 

Σε όσες ελάχιστες φορές έχω πιει στην ζωή μου καφέ από κεράσματα γεγονοτα κτλ, αυτό που συγκράτησα ήταν πως ο εσπρέσο ήταν ότι πιο "βαρύ" έχω δοκιμάσει από καφέ, με είχε κεράσει ένας γνωστός μου που τον πήρε από μαγαζί στο κέντρο και τον έφερε σε ένα πολύ μικρό ποτηράκι σαν αυτά που βάζουν τα σφινακια. Δε ξέρω αν υπάρχουν άλλα είδη εσπρέσο και απλά αυτός ήταν έτσι. 

Οποτε κατ εμέ μένουν ο ελληνικός και φίλτρου. Θα επέλεγα φίλτρου. Ελληνικό κτλ πίνει μόνιμα η μάνα μου τρεις φορές κάθε μέρα επί 30-40 χρόνια.

• Confused 1
Δημοσ.

Ιδανικά ελληνικός χωρίς το κατακάθι. Μετά εσπρέσο γιατί εκφυλίζεται με υπέρθερμο υγρό άρα παίρνεις περισσότερες ουσίες από τον καφέ και μετά ο νες 

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...