Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. 

Εχει κανεις εμπειριες που θελει να μοιραστει? Πως κανατε το χειρουργειο και ολα? 

Εχω 2 χρονια και το ψιλο φοβαμαι. 

Ολες οι γνωμες και εμπειριες δεκτες!

Δημοσ.

έχει ένα 5μηνο που έκανα αφαίρεση χολής . το χειρουργείο έγινε με λαπαροσκοπικη μεθοδο. η ανάρρωση είναι σχετικά γρήγορη. Ακολουθείς δίαιτα για έναν μήνα και θα πρέπει να προσεχής να μην συκωνεις βάρη λόγο οτι μπορεί να δημιουργηθεί κυλη . Προσωπικά ακόμα και τώρα κάθε φορά που τρώω χορταρικά με πιάνει τρελός πόνος και όπου φύγει φύγει , οπότε κάποια φαγητα  θα τα αποφεύγεις 

Δημοσ.

Πριν αρκετά χρόνια με τομή 4,5εκ. 1μηνα πριν κ μετά ειδική διατροφή. Όλα καλά μετά και στη διατροφή σχεδόν τίποτα ιδιαίτερο σε αλλαγή. Απλά να μην τρως σαν....machine για να δίνεις χρόνο στο συκώτι να παράγει τη χολή, αφού η έλλειψη κύστης σημαίνει ότι δεν έχεις μεγάλα ποσά χολής έτοιμα για "χρήση". :)

Γενικά τη χοληδοχο αν υπάρχει θέμα την αφαιρείς για να αποφύγεις πολύ χειρότερα προβλήματα από το να σε πειράζει πχ η υπερβολική κατανάλωση λίπους, χορταρικων κλπ. Θα στα πει κ ο γιατρός σου, ρώτησε τον για τις ανησυχίες σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν αρκετά χρόνια.

Προεγχειρητικός έλεγχος Δευτέρα πρωί εισαγωγή Τρίτη πρωϊ στις 8:00, 8:30 με πήραν μέσα, εγώ χεσμενος και δύο νεαρά κοριτσάκια, οι νοσοκόμες, να συζητούν από επάνω μου ενώ με ετοιμάζουν για νάρκωση, που το παιδί της μιας είχε πυρετό. Εκεί πήρα θάρρος λέω δεν τρέχει κάτι ρουτίνα. Μετά ήρθε ένα τύπος μου λέει αναπνεύσε κρατώντας μια μάσκα. Ε μετά ξύπνησα με τον ίδιο τύπο από πάνω μου και έναν μικρό καλά ανεκτά πόνο δεξιά, μου έκανε μια παυσίπονη με πήγαν θάλαμο, Τετάρτη σπίτι μου. Απλό χειρουργείο είναι μην φοβάσαι. Άλλο που μου έμεινε ήταν η υπνηλία μετά την νάρκωση σηκώθηκα να πάω τουαλέτα και παρά λίγο να κοιμηθώ όρθιος στην πόρτα!!!! 

Επεξ/σία από Glykopatata
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...