Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πούμε οτι μπήκα στην εφαρμογή και θέλω να μάθω τα πολύ βασικά. Μου έδωσαν μια δωρεάν μετοχή, οπότε βλέπω τα χρήματα απο αυτή σε ευρώ και δολλάρια. Έχει την επιλογή η εφαρμογή για ευρώ και δολλάρια. Αν καταλαβαίνω σωστά διαλέγεις αναλόγως το απο πού αγοράζεις μετοχές; Αν θέλω πχ απο Αμερική πρέπει να βάλω δολάρια; Γενικά προσπαθώ να πειραματιστώ και να μάθω τα βασικά, πχ έβαλα μέσα χ ευρώ να δω πώς λειτουργεί. Κρατάει μια προμήθεια ψ, και μπερδεύομαι. Γιατί αν έχω βάλει χ ευρώ και μου κρατάει ψ ποσό και έστω οτι αγοράζω μια μετοχή πχ.  Θέλω να κρατάω σε εξελ πχ τι χρήματα έβαλα, τι προμήθειες κράτησε, να βλέπω πόσα έχω μέσα και πώς πορεύομαι. Αλλά επειδή είναι και η μετατροπή με δολλάρια εκεί μπλέκομαι λίγο και το χάνω. Το ευρώ είναι λιγότερο απο το δολλάριο άρα κάτι γίνεται εκεί; Πρέπει να λαμβάνω υπόψη κάποια παράμετρο απο το νόμισμα; Πώς μπορώ να μετράω πόσα χρήματα πήρα ή έχασα πχ σε βάθος χρόνου, σωστά; 

Δημοσ.

Λογικά σου κάνει η πλατφορμα την μετατροπή απο ευρώ σε δολάριο βάζοντας σε αυτο λογικά κάποια προμήθεια. Δε ξέρω πόσο. 

Αν μεταφέρεις απο το λογαριασμό σου δολάρια στη freedom πχ απο ρεβολουτ κανεις τα ευρω δολάρια και ανεβάζεις τα δολάρια πάνω στη freedom

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ θα προσθέσεις €. Αυτά θα εμφανιστούν στον λογαριασμό σου. Αν αγοράσεις μετοχή σε $, χωρίς να έχει ο λογαριασμός σου $ (πχ να τα έχεις μετατρέψει νωρίτερα με διαφορετική ισοτιμία), θα μετατραπούν εκείνη την ώρα (δεν θυμάμαι τι προμήθεια κρατάει). Μία εναλλακτική είναι η μετατροπή στην revolut και αποστολή απευθείας στο νόμισμα που θέλεις. Αλλά να θυμάσαι 2 πράγματα

1) Αν αγοράζεις μετοχές επειδή σου το πρότεινε κάποιος άλλος και δεν έχεις ασχοληθεί να δεις τι εστί η συγκεκριμένο μετοχή (εταιρεία), τζογάρεις.

2) Το συνάλλαγμα ενδέχεται να έχει και αυτό χασούρα. Πχ, όποιος αγόρασε $ πριν μερικούς μήνες και τα πούλησε τώρα, βγήκε χαμένος.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, csontheline είπε

Εσύ θα προσθέσεις €. Αυτά θα εμφανιστούν στον λογαριασμό σου. Αν αγοράσεις μετοχή σε $, χωρίς να έχει ο λογαριασμός σου $ (πχ να τα έχεις μετατρέψει νωρίτερα με διαφορετική ισοτιμία), θα μετατραπούν εκείνη την ώρα (δεν θυμάμαι τι προμήθεια κρατάει). Μία εναλλακτική είναι η μετατροπή στην revolut και αποστολή απευθείας στο νόμισμα που θέλεις. Αλλά να θυμάσαι 2 πράγματα

1) Αν αγοράζεις μετοχές επειδή σου το πρότεινε κάποιος άλλος και δεν έχεις ασχοληθεί να δεις τι εστί η συγκεκριμένο μετοχή (εταιρεία), τζογάρεις.

2) Το συνάλλαγμα ενδέχεται να έχει και αυτό χασούρα. Πχ, όποιος αγόρασε $ πριν μερικούς μήνες και τα πούλησε τώρα, βγήκε χαμένος.

Η revolut πάλι για να κάνει την μετατροπή κρατάει κάτι; 🧐 Ω δεν έχω ιδέα τι κάνω σίγουρα, θέλω να δω πώς λειτουργούν τα βασικά, έτσι ώστε αν αρχίσω το διάβασμα να ξέρω τι να διαβάσω. Αλλά μάλλον καλύτερα να παω σε κάποιον ειδικό που ασχολείται με αυτά, από το να κάνω πράγματα στην τύχη 🤡 Όταν λες τι εστι η συγκεκριμένη εταιρεία, εννοεις πχ τι παραμέτρους; Αυτά δεν πρέπει να είναι κάποιος οικονομολόγος να τα ξέρει; 

Στις 17/1/2023 στις 1:29 ΜΜ, HolyShock είπε

Λογικά σου κάνει η πλατφορμα την μετατροπή απο ευρώ σε δολάριο βάζοντας σε αυτο λογικά κάποια προμήθεια. Δε ξέρω πόσο. 

Αν μεταφέρεις απο το λογαριασμό σου δολάρια στη freedom πχ απο ρεβολουτ κανεις τα ευρω δολάρια και ανεβάζεις τα δολάρια πάνω στη freedom

θα το κοιτάξω, έυχαριστω 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, haokr είπε

Η revolut πάλι για να κάνει την μετατροπή κρατάει κάτι; 🧐 Ω δεν έχω ιδέα τι κάνω σίγουρα, θέλω να δω πώς λειτουργούν τα βασικά, έτσι ώστε αν αρχίσω το διάβασμα να ξέρω τι να διαβάσω. Αλλά μάλλον καλύτερα να παω σε κάποιον ειδικό που ασχολείται με αυτά, από το να κάνω πράγματα στην τύχη 🤡 Όταν λες τι εστι η συγκεκριμένη εταιρεία, εννοεις πχ τι παραμέτρους; Αυτά δεν πρέπει να είναι κάποιος οικονομολόγος να τα ξέρει;

Διάβασμα ξεκινάς στο ίντερνετ (πχ https://www.stockopedia.com/ και https://www.investopedia.com/) ή google : "investing for dummies" , "investing beginner's guide" κ.α. Δεν χρειάζεσαι ειδικό με την έννοια των προσωπικών ζωντανών μαθημάτων. Ο ιντερνέτης έχει ΠΟΛΥ πράμα.

Η revolut έχει δωρεάν μετατροπή συναλλάγματος έως 1000€/μήνα και μόνο τις καθημερινές. Στην revolut παίρνεις το interbanking rate (δηλαδή αυτό που παίρνουν και οι τράπεζες). Το σκ σου προσθέτει fee ~1-1.5% (δεν είναι τραγικό αν είσαι εξωτερικό και το χρειάζεσαι, αλλά εσύ θα θέλεις να αγοράζεις καθημερινές έτσι κι αλλιώς).

Καλός ο Χρήστος, αλλά θέλει ψάξιμο και επιβεβαίωση σε αυτά που λέει, μην ακούς και προχωράς στα τυφλά (το λέει και ο ίδιος στο κλασσικό disclaimer, που απαιτείται να έχουν όλοι).

Κάποια στιγμή θα χρειαστείς/θελήσεις να μπεις στο p2p lending, καθώς είναι το πιο εύκολα κατανοητό μέσο. Συγκρίνεις πλατφόρμες ΚΑΙ εδώ https://p2pempire.com/en/comparison

Συμβουλή : Παίξε (στην αρχή είναι παιχνίδι, δοκιμή, εξερεύνηση) όσα αντέχεις να χάσεις. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα βγεις κερδισμένος (ειδικά βραχυχρόνια).

• Like 3
Δημοσ.

Δεν έχει η πλατφόρμα τη δυνατότητα να κάνεις έναν dummy λογαριασμό που σου δίνουν εικονικά κάποια λεφτά και παιζεις σε διάφορες μετοχές να δεις λίγο πως γίνεται? πριν αρχίσεις και βάζεις πραγματικά λεφτά έστω και λίγα γιατί να τα χάσεις? 

• Like 3
Δημοσ.
16 ώρες πριν, HolyShock είπε

Δεν έχει η πλατφόρμα τη δυνατότητα να κάνεις έναν dummy λογαριασμό που σου δίνουν εικονικά κάποια λεφτά και παιζεις σε διάφορες μετοχές να δεις λίγο πως γίνεται? πριν αρχίσεις και βάζεις πραγματικά λεφτά έστω και λίγα γιατί να τα χάσεις? 

Σωστό. Υπάρχουν και online simulators.

• Like 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μόλις μετέφερα χρήματα σε λογαριασμό της freedom και θα κάνω συνναλαγή σε Αμερικάνικες μετοχές, μόλις ανοίξει το Χρηματιστήριο. Θέλω να αγοράσω NVDA πριν την σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Παίζοντας για να δω το περιβάλλον και πηγαίνοντας να αγοράσω τη μετοχή (το χρηματιστήριο είναι κλειστό αυτή την ώρα ) βλέπω ότι δε μου έχει ενεργές όλες τις εντολές, ενώ μου εμφανίζει μήνυμα ""Δεν υπάρχει αρκετό νόμισμα USD στο χαρτοφυλάκιο"", ενώ τα χρήματά μου είναι πολύ παραπάνω.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μετατρέψω πρώτα τα ευρώ μου σε δολλάρια, δηλαδή να κάνω συννάλαγμα ή υπάρχει και άλλος τρόπος;

Αν πρέπει να κάνω συνάλλαγμα, τότε δυστυχώς οι ισοτιμίες που δίνει η freedom, είναι χειρότερες από της REVOLUT και είναι κρίμα που δεν το έκανα μέσω αυτής, γιατί μετέφερα μεγάλο ποσό. Τέλος, στην DEGIRO, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏ, αγοράζει κατευθείαν με Ευρώ και δε χρειάζεται αυτή η διαδικασία. Θα εκτιμούσα αν το δεις και μου απαντήσεις πριν ανοίξει το Αμερικάνικο το μεσημέρι. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...