Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Συνάλλαγμα λέγετε κύριοι και καπιταλισμός...

Ε, τί, πώς? Μιλάς με γρίφους γέροντα....

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 ώρες πριν, gregory22 είπε

Εδώ η άλλη πίστεψε οτι μιλούσε με τον Ριβς και είχε ανάγκη λέει τα 150 χιλιάρικά της....

image.jpeg.9e1b9c8af3ab10056ffabe8f791264ae.jpeg

13 ώρες πριν, sunlight2030 είπε

Το ίδιο πράγμα μου είπε φίλος, κάλεσαν στο σταθερό στο σπίτι όπου το σήκωσε η γυναίκα του και είπαν πως είναι απο την Microsoft, το περίεργο είναι πως την αποκάλεσαν με το όνομα της. Απο αυτό το νούμερο πήραν 3257529429

image.jpeg.f6db4d54aa0a8ed8ed836408e9bdcc89.jpeg

4 ώρες πριν, joya111 είπε

άνοιξε Θειά,  από τη ΔΕΗ είμαστε...

image.png.525992dfc74223c5f11def80925cad6e.png

Δημοσ.

Εμένα στην δουλειά για συναλλαγή όπου μιλήσαμε κανονικά, αυτός ήθελα να βάλει πρώτα το ποσό και μετά με πλαστά pdf μου είπε πως από λάθος έβαλε αντί για 500,00€ 5,000€  και θα πως θα φαινόταν το έμβασμα σε 2 εργάσιμες και να του γυρνούσα έστω και λιγότερα απλά να κάνει την δουλειά του. 

Του είπα εννοείται πως θα σου τα επιστρέψω αρκεί να ενημερωθεί το ποσό μέχρι τότε ούτε σέντ. Το τραγικό ήταν πως ο τύπος είχε φωτογραφία με όνομα επώνυμα στο viber και υπήρχε ανοιχτό προφίλ και στο facebook προφανώς από άνθρωπο που δεν είχε ιδέα τι ακριβώς γινόταν.

Μια φορά ακόμη θυμάμαι όταν με πήρε τηλέφωνο κάποιος πάλι για απάτη και με ρώτησε τι τράπεζα έχω. Το απάντησα εθνική, eurobank, πειραιώς, aplhabank, atticabank, revolut, n26, viva, paypal και μου το έκλεισε 😄

Δημοσ.
1 ώρα πριν, d4mage είπε

Εμένα στην δουλειά για συναλλαγή όπου μιλήσαμε κανονικά, αυτός ήθελα να βάλει πρώτα το ποσό και μετά με πλαστά pdf μου είπε πως από λάθος έβαλε αντί για 500,00€ 5,000€  και θα πως θα φαινόταν το έμβασμα σε 2 εργάσιμες και να του γυρνούσα έστω και λιγότερα απλά να κάνει την δουλειά του. 

Του είπα εννοείται πως θα σου τα επιστρέψω αρκεί να ενημερωθεί το ποσό μέχρι τότε ούτε σέντ. Το τραγικό ήταν πως ο τύπος είχε φωτογραφία με όνομα επώνυμα στο viber και υπήρχε ανοιχτό προφίλ και στο facebook προφανώς από άνθρωπο που δεν είχε ιδέα τι ακριβώς γινόταν.

Μια φορά ακόμη θυμάμαι όταν με πήρε τηλέφωνο κάποιος πάλι για απάτη και με ρώτησε τι τράπεζα έχω. Το απάντησα εθνική, eurobank, πειραιώς, aplhabank, atticabank, revolut, n26, viva, paypal και μου το έκλεισε 😄

Πάντως τωρα με τις φτηνές iris/sepa μεταφορές όπου τα λεφτά φαίνονται μεσα σε 2 λεπτά από όποια τραπεζα και να στειλεις αυτή η απάτη θα επρεπε να έχει εκλείψει...

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Engimek είπε

Πάντως τωρα με τις φτηνές iris/sepa μεταφορές όπου τα λεφτά φαίνονται μεσα σε 2 λεπτά από όποια τραπεζα και να στειλεις αυτή η απάτη θα επρεπε να έχει εκλείψει...

Δεν τις βρίσκω καθόλου φθηνές τις μεταφορές από άλλη τράπεζα αν σκεφτείς πως με κανονική προτεραιότητα και είναι ήδη αρκετή η προμήθεια, πόσο μάλλον όταν πρόκειται και για υψηλή.

Άν εννοείς ότι θέλεις να κάνεις 1-2 συναλλαγές τότε ναι και άσχετα με το κόστος, όταν μιλάμε για επαγγελματικές συναλλαγές εξοφλήσεων πίστεψε με και 0,01€ να ήταν δεν θα το επέλεγε κανείς, γι'αυτό και οι περισσότεροι έχουν την τετράδα τραπεζών απλά και μόνο για εμβάσματα. Το θέμα είναι πως έχει αλλάξει και η επιλογή του ποιος θα αναλάβει τα έξοδα, έτσι τώρα τρώνε υποχρεωτικά και οι δύο πλευρές προμήθεια.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Arkin είπε

Όταν γίνονται τέτοια scams περνεις τηλέφωνο το παιδί σου άμεσα να δεις που είναι. Δεν δίνεις έτσι 10 χιλιάρικα σε μια φάρσα. 

Πάντως βλέπω και πολλοί από εδώ μέσα. Παραδόξως εμείς οικογενειακώς δεν είχαμε ποτέ θέμα. 

Οπότε προσοχή που βάζετε το κινητό σας, ακόμα και στα τηλεπαιχνίδια κτλ. Από κάπου τα βρίσκουν και σαν καλούν. 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Πάντως βλέπω και πολλοί από εδώ μέσα. Παραδόξως εμείς οικογενειακώς δεν είχαμε ποτέ θέμα. 

Οπότε προσοχή που βάζετε το κινητό σας, ακόμα και στα τηλεπαιχνίδια κτλ. Από κάπου τα βρίσκουν και σαν καλούν. 

Κοιτα εγω εχω αναλαβει ολα τα ebanking οικογενειακως εχω κανει φραγη 5ψηφια και γενικα τετοια νουμερα και μπορω να πω οτι εχουμε ησυχασει. Στα mail ερχονται συχνα απο απατεωνες αλλα ολα πανε στα ανεπιθυμητα. Τοτε με το ελτα πηγα να την πατησω που ειχα γραψει εδω ευτυχως με εκοψε πρωτα ανοιξα εδω θεμα και δεν εβαλα καθολου στοιχεια. Ηταν συμπτωση τοτε που περιμενα κατι απο ελτα και δεν πηγε καν ανεπιθυμητα. Η μονη φορα που πηγα να την πατησω στα 20 χρονια που ασχολουμαι με το ιντερνετ. Γενικα σε καθε οικογενεια καποιος θα υπαρχει που να ξερει κατι παραπανω αυτος πιστευω πρεπει να αναλαβει τραπεζικα θεματα. Δωσε μια καρτα για γενικα ψωνια εχω βγαλει revolut που τη γεμιζω καθε τοσο 500-1000 ευρω για ψωνια κτλ και τις αλλες τις εχω μονο για πολυ μεγαλα παγια. Κριμα ειναι να σε κλεβουν τους κοπους σου μεσα απο τα χερια. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Σταθερό καλούν,για να ξέρουν που είναι το σπίτι που θα ρίξει τα χιλιάρικα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ..... τώρα ....

Ας ασχοληθούν πρώτα με τα δικά τους (Αμερικανικές Εταιρίες), μετά με τις Ευρωπαικές εταιρίες, που καθημερινά επιτίθονται σε χιλιάδες sites, και μετά την πιάνουν την Ινδία.

OVH (Γαλλία), ONLINE SAS/SCALEWAY (Γαλλία), Hetzner (Γερμανία), Digital Ocean (Αμερική, Σιγκαπούρη και σε όλο τον κόσμο) κλπ κλπ κλπ. Εκατοντάδες ...Χιλιάδες. Να μην πω και την AWS, την Google (googleusercontent.com), την Microsoft Cloud/Azzure, την Linode (linodeusercontent.com), την Contabo (contabousercontent.com) και δεκάδες αλλες "cloud" υπηρεσίες.

Αλλά όλο με βλακείες ασχολούνται όλοι τους. Με τα cookies, το GDPR και το phishing ....

Επεξ/σία από endeavour
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σταθερό καλούν,για να ξέρουν που είναι το σπίτι που θα ρίξει τα χιλιάρικα .

Ε το ίδιο. Μπορεί κάποιοι να καλανε καμία Μενεγακη ή κάνα Λιαγκα για τα αμάξια από σταθερά. Σιγά μην έχουν ΑΑΑ ασφάλεια οι εκπομπές/κανάλια. 

Ούτε σε σταθερό μας έχουν ενοχλήσει. Ξαναλέω, κάτι, κάπου βάζετε ή καλείτε και μετά έχουν τα νούμερα σας. Ειδικά δε όταν απευθύνονται με όνομα δικό σας (όπως διάβασα σε προηγούμενες σελίδες) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανάλια στο youtube απο "λευκους" χακερ οι οποιοι δειχνουν πραγματικά το μέγεθος του προβληματος

Jim Browning

Scambaiter

Κανάλια που ειναι μανούλες στο να τρολαρουν τους αλήτες αυτους..

Kitboga

ScammerPayback

Το πρόβλημα ειναι αρκετα μεγάλο,ειδικά στους ηλικιωμένους όπου κ ειναι ο κυριος στόχος τους..

Άσχετο αλλα κ εδω γινόντουσαν αυτα σε καποιο βαθμό απο παλια..

Είχαν παει στην συγχωρεμενη τη γιαγιακα μου αρκετες φορες..

Μια της λέγανε οτι ειμασταν συμμαθητές με τον εγγονό σας στο ταδε σχολείο τη ταδε χρονια και με τράκαρε και ντρεπεται να σας ζητήσει λεφτά, την άλλη οτι και καλα αγόρασα εναν ακριβό υπολογιστή και τους έστειλα για την εξόφληση, την άλλη οτι τους στέλνει ο νονός/δικηγόρος μου για να παρουν λεφτα για να κανονισουν κατι για το κτηματολογιο του θειου μου που ειναι Αμερική κοκ..

Μιλάμε για πληροφορίες που,κατα τη γνώμη μου,μονο αν παρακολουθούσαν το τηλεφωνο-η ειναι απο γνωστό της θα ξερανε..

Εννοείται πως η γιαγια ηταν γατονι και δεν επαιξε ουτε σεντ,λολ

Φανταστείτε τωρα στην ψηφιακή εποχη τι γινεται..Αν ακούσετε στα βιντεο το τι ποσά εχουν πάρει θα τρελλαθειτε...

Κ εννοείται πως οι Ινδικές αρχες ειναι πεεεεερα βρεχει..

Επεξ/σία από mAs_81
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Tazman_NeW είπε

Αν θέλετε το πιστεύετε αλλά με έχουν πάρει τηλέφωνο στο σπίτι ήδη 2 φορές και μάλιστα την πρώτη φορά δεν το πίστευα λέω μου κάνουν πλάκα δεν είναι δυνατόν.... την δεύτερη φορά που το σήκωσε η γυναίκα μου τους είπε (προφανώς στα αγγλικά) τη σύμπτωση έχουμε τον τεχνικό Δικτύου εδώ να του μιλήσετε  βέβαια η γραμμή έκλεισε αμέσως .... Παρουσιάστηκαν κανονικά σαν τεχνικοί από την MICROSOFT και ναι η προφορά τους ήταν ινδο πακιστανική....Οπότε το νού σας....

Πήραν τηλέφωνο τον πελάτη μου και του είπαν πως είναι από την Microsoft και πως το email του έχει κολλήσει ιούς και πως πρέπει να μπουν στον υπολογιστή του για να του εγκαταστήσουν antivirus. Κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...